UKRAINE GOT TALENT

איזה מעצבן זה אוקראינית שיהיו בריאים...

עריכה: ראיתי את הסרטון, זה הדבר הכי מטומטם ובמקום תדמית של גבר
הוא עשה לעצמו תדמית של כוסית... גיי יותר גברי ממנו מה זה לרקוד
עם ריהאנה ברקע ועוד בתחתונים 😵

נערך לאחרונה:
אחרי צפייה בסרטון למדתי דבר אחד.
-אוקראיניות אוהבות בודיבילדרים! טוב שהמנחה לא אנסה אותו.

לא מבין מה הקטע שהשדרן מדבר באוקראינית אבל כל השאר מדברים ברוסית.
גם לא מבין איך כל אלו שמדברים רוסית מבינית אוקראינית וההפך, לא הבנתי מילה ממה שהשדרן דיבר, אבל כן את כל השאר.

למי שהתקשה עם האוקראינית- יש לזה הסבר די קל. בעבר בבריה"מ כלל התושבים דברו רוסית בתור שפה עיקרית(ממש כמו שכלל תושבי ארה"ב בימינו דוברים אנגלית). אך לאחר התפרקות המעצמה הראשונה שהזכרתי, כל מדינה רצתה לייחד את עצמה ועל כן באוקראינה התחילו להנהיג את השפה שלהם בכלל רבדי החיים(הם דרשו זאת גם לפני הפירוק) והדבר התגבר על מנת ליצור "אופי" ו"תדמית" למדינה. ולכן השדרן דיבר באוקראינית. אם תעשה סיבוב במדינה אתה תראה שכולם מבינים ויודעים(!) לדבר ברוסית, אך יעדיפו שתפנה אליהם באוקראינית. מצב ממש מוזר, אני יודע. לקח לי זמן להתרגל. והמנחה כוסית. והריקוד מצחיק- אפשר לחשוב שרקדן צנום עם בגדים נראה פחות גיי.

למי שהתקשה עם האוקראינית- יש לזה הסבר די קל. בעבר בבריה"מ כלל התושבים דברו רוסית בתור שפה עיקרית(ממש כמו שכלל תושבי ארה"ב בימינו דוברים אנגלית). אך לאחר התפרקות המעצמה הראשונה שהזכרתי, כל מדינה רצתה לייחד את עצמה ועל כן באוקראינה התחילו להנהיג את השפה שלהם בכלל רבדי החיים(הם דרשו זאת גם לפני הפירוק) והדבר התגבר על מנת ליצור "אופי" ו"תדמית" למדינה. ולכן השדרן דיבר באוקראינית. אם תעשה סיבוב במדינה אתה תראה שכולם מבינים ויודעים(!) לדבר ברוסית, אך יעדיפו שתפנה אליהם באוקראינית. מצב ממש מוזר, אני יודע. לקח לי זמן להתרגל. והמנחה כוסית. והריקוד מצחיק- אפשר לחשוב שרקדן צנום עם בגדים נראה פחות גיי.

אני לא ממש מסכים עם מה שאתה אומר, אם כי ממש לא בכל אוקראינה יעדיפו שתדבר באוקראינית.
אני לא שולל את העובדה, זה קיים בערים שונות כמו לבוב למשל, אפילו עד למצב שהם מבינים מה אתה רוצה מהם, אבל מסרבים לענות לך אם אתה פונה אליהם ברוסית כי זה סוג של מעליב אותם ולא בכבוד שלהם לענות לך.
בערך כמו המצב שבצרפת שונאים כשפונים אליהם באנגלית.

תסכים איתי שצרפתית ואנגלית לא ממש קרובות אחת לשנייה, אפילו יותר מזה- ארה"ב וצרפת די רחוקות אחת מהשנייה- ואף פעם אחת לא הייתה שליטה האחת על אחרת. בניגוד מוחלט לבריה"מ ואוקראינה. שים לב גם עד כמה שהשפות דומות בין אוקראינית לרוסית. למרות שאוקראינית נשמעת כמו שפה של איכרים או משהו.
הם הרבה יותר מבינים מה שאתה אומר, אבל כמו שהגדרת "לא בכבוד שלהם".
מחינת ייחוד לאום וכדומה אני מניח שיש לכך ביסוס היסטורי ותרבותי איפשהו, אבל אני לא אתחיל לחפש. מדובר נטו מהיכרות ממשפחה במדינות הנ"ל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית