אני בן 19 עכשיו, ואני שם לב שאני מתחיל להקריח (מפרצים)
יש דרך לטפל בזה כבר עכשיו?
אבא שלי בגיל 50 התחיל להקריח, ואח שלי כבר בגיל 22 התחיל (עכשיו הוא בן 24 וממש רואים עליו)
אתה יכול לבקש מרופא המשפחה מרשמים לפרופסיה (תצטרך לחדש אותו באופן קבוע), או לקנות בפארמים למיניהם תכשיר שנקרא מינוקסי 5 (לא דורש מרשם). בכל מקרה שתי התרופות לא עוזרות למפרצים, אלא לפדחת והשימוש בתרופות הנ"ל הוא לכל החיים. אין כיום תרופת פלא למניעת התקרחות.
תקבל את הגורל. אני גם מקריח ואני מגלח את השיער עוד מהתחלת ההקרחה שלי כמו כן הבנתי שלתחזק פרופוסיה מאוד יקר.
כמו כן אם אתה מפסיק את השימוש בה ההקרחה חוזרת.
ברצינות. אני יודע שזה תכלס מבאס בהתחלה אבל אם תלך לרופא עור הוא יביא לך פרופסיה. אין משהו אחר. והלכתי גם לאחד פרטי ושילמתי 1000 שקל על ביקור.
קודם כל זה לכל החיים. דבר שני זה לא סוכריות זה עדיין תרופה. קניתי בזמנו חבילה אחת וקראתי קצת על התרופה. אתה תגלה כל מני סיפורים של אנשים שצמחו להם שדיים וכל מני שינויים הורמונלים קלים. לך תדע אם זה נכון. אני לא רציתי לקחת את הסיכון הזה.
מאז שעברתי למכונה הכל יותר סבבה תאמין לי.
וחוץ מזה בקטנה. כולם היום מקריחים יותר מוקדם, במיוחד בישראל.
מעבר לזה נפוץ היום טיפול קוסמטי. כמו סוג של קעקע. מה שיש לאייל גולן. יש כאלה שזה מתאים להם.
מנסיון אישי ושל כמה חברים - לא להתקרב לפרופסיה ודומיהם. יש אינסוף תופעות לוואי שחברת התרופות לא מפרסמת ו/או מקטינה מחשיבותן... יש כל כך הרבה דברים שפשוט לא יודעים עדיין מה משפיע על מה וחבל שתנסה רולטה רוסית 😃
אם אתה רוצה באמת להיבהל - יש אתר עולמי בנושא - חפש - propeciahelp
עדיף להיות קירח ומאושר! 😃