הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כל בילדר הוא פאוורליפטר?

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
בס"ד

קראתי באחד המקומות, שכל באדיבלדינג היה בתחילתו בתחום הפאוורליפטינג. במאמר נאמר שכולם היום רוצים להיראות כמו בילדרים אבל אנשים לא מבינים שקודם לכן, כל בילדר היה אדם שעבד קשה בתחום הפאוורליפטינג. ושם ציינו את כל הבילדרים הידועים והגדולים שגם להם היה סקאווט ודדליפט חזקים בהחלט ורק לאחר מכן הם הגיעו לבילדינג.

השאלה שלי היא, עד כמה זה נכון?
האם כל מי שהיום מפותח בצורה כזו או אחרת היה לו סקאווט ודדליפט חזקים, ואחרת- לא היה מגיע למה שהוא היום?

(הנקודה הזו מסתדרת לי מאחר שבאמת בפורום טוענים שיש להתחזק ולהשיג בסיס טוב ורק לאחר מכן אדם יכול לפרוש לתחום הבילדינג)

לעומת זאת יש בילדרים שטוענים שפווארליפטרים סתם שמנים ולא צריך להתאמן כמוהם, אני מאמין שרק כשמנסים באמת יודעים מה הכי טוב אני עד עכשיו עבדתי כוח ועכשיו אני מנסה פיצולים ויראה מה באמת הכי טוב בשבילי לפחות..

לא חסרים בילדרים ברמות הגבוהות ביותר שעובדים כמעט בצורה מוחלטת על מכונות.
סקוואט מילא, דדליפט זה כמעט מחוץ לתחום.

האמירה הזאת נכונה לבילדרים של פעם.

+1

אבל בכללי בישראל יש תופעה שכל באדיבילדר אומר שהוא חזק כמו פאוורליפטר למרות שהוא מתאמן פיצולים - זאת תופעה אבל שונה לגמרי

כן ... יש גם הרבה חברה כמו stan efferding שהתחילו ותומכים בשיטה של קודם לצבור כמה שיותר כוח , ואכרכך להוסיף עוד טכניקות אימון אבל לרוב הבילדרים הרציניים יש את הסט הכבד של 3-5 חזרות , בתרגילים המרכזיים, דגש המרכזיים ! גם סטן גם קאי קולמן ועוד מלא, תרגילי עזר גם בתוכניות כוח ״נטו״ עושים חזרות גבוהות , חוץ מזה אם עושים שינויים קלים בלינארית לדוגמא אפשר להפוך אותה לתוכנית היפרטרופיה קלאסית .

תופס תופס , היום הם פשוט לא עובדים בדיוק כמו ליפטרים .. הדגש שלהם זה גם הרמות כבדות , הם פשוט מוסיפים הרבה תרגילי עזר וטכניקות אימון

• פותח/ת השרשור

אז אם ככה הטענה של תתחזק ואח"כ תעבוד היפרטרופיה אינה בהכרח?

מהי התבנית של אימוני הבילדרים? ז"א תרגיל מורכבים להרבה חזרות או יותר בכיוון של תרגיל מורכב כבד ותרגילי עזר עם נפח גבוהה?
יש מאמר לגבי העניין של אימוני היפרטרופיה בפורטל?

אין תבנית אחת.
יש בילדר שמתאמן איתי בחד"כ. הוא מתאמן לפי מתכונת של ליפטינג, והוא עצום - אתה יכול להריץ חיפוש של סרטונים שלו שהעליתי.
יש כאלה שעובדים רק עם מכונות, בנץ' ופמפומי בייספ ולפי כל שיטות האימון למיניהם - דרופים, סופרסטים, התשה מוקדמת וכל זה.
יש כאלה כמו קאי גרין ורוני קולמן שבתרגילים המרכזיים עובדים "כוח", ובתרגילי העזר עובדים עם הרבה פאמפ ושיטות.

• פותח/ת השרשור
אין תבנית אחת.
יש בילדר שמתאמן איתי בחד"כ. הוא מתאמן לפי מתכונת של ליפטינג, והוא עצום - אתה יכול להריץ חיפוש של סרטונים שלו שהעליתי.
יש כאלה שעובדים רק עם מכונות, בנץ' ופמפומי בייספ ולפי כל שיטות האימון למיניהם - דרופים, סופרסטים, התשה מוקדמת וכל זה.
יש כאלה כמו קאי גרין ורוני קולמן שבתרגילים המרכזיים עובדים "כוח", ובתרגילי העזר עובדים עם הרבה פאמפ ושיטות.

חידשת לי הרבה ועשית לי קצת סדר בעניין.
האם יש להם תכניות מסודרות שמתקדמות לפי רמת המתאמן? האם יש להם סוג של תבנית כללית של התכנית בדומה לכוח (SS-לינארית-טקסס-גלן וכו'...)?

אם הליצנות הטיפוסית של חד"כ מקורה במיתוסים של בילדינג, אז כל חודש מחליפים תכנית, וכל שלושה ארבעה חודשים מוסיפים אות לתכנית. לא ידוע לי על משהו מסודר כמו בתכניות כוח.

חידשת לי הרבה ועשית לי קצת סדר בעניין.
האם יש להם תכניות מסודרות שמתקדמות לפי רמת המתאמן? האם יש להם סוג של תבנית כללית של התכנית בדומה לכוח (SS-לינארית-טקסס-גלן וכו'...)?
יפתיע אותי מאוד אם כן...קשה לי להאמין

nightman method התוכנית האידאלית לפיתוח גוף

אז אם ככה הטענה של תתחזק ואח"כ תעבוד היפרטרופיה אינה בהכרח?
בהכרח. אבל ה"תתחזק" שאנחנו מדברים עליו פה בפורום הוא מאד בסיסי, וממש לא ברמה של PL.
זה מה שהמתקשים פה בפורום לא מצליחים להכניס לעצמם לראש. כשאנחנו אומרים תעשה SS, מדובר סה"כ על כמה חודשים בודדים, לא קריירה בPL.

מהי התבנית של אימוני הבילדרים? ז"א תרגיל מורכבים להרבה חזרות או יותר בכיוון של תרגיל מורכב כבד ותרגילי עזר עם נפח גבוהה?
יש מאמר לגבי העניין של אימוני היפרטרופיה בפורטל?

אני חושב שתרגיל מורכב כבד, והרבה תרגילי עזר לפאמפ היא הדרך הנכונה. וגם זה רק כשעובדים בהרבה פיצולים. מי שעושה AB לא יכול להשתולל.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שתרגיל מורכב כבד, והרבה תרגילי עזר לפאמפ היא הדרך הנכונה. וגם זה רק כשעובדים בהרבה פיצולים. מי שעושה AB לא יכול להשתולל.

מה הכוונה במשפט המודגש?
ומה העניין להוסיף הרבה תרגילי עזר? לדוגמא: חזה, למה צריך (אותו בילדר) גם בנץ' כבד וגם פרפר במכונה,דאמבלים,חזה עליון,תחתון וכו' ולא יספיק בנץ כבד ולאחריו נפח גבוהה של בנץ (בעצימות נמוכה יותר כמובן)?
האם לדעתך הגיוני להוסיף תרגילי עזר לתכנית כח ומצד שני התרגילי עזר לא יאיטו את קצב ההתקדמות בתכנית כוח (=בתרגילים המורכבים) או שזה בלתי אפשרי?

- - - Updated - - -

nightman method התוכנית האידאלית לפיתוח גוף

אפשר הסבר?
מה עקרונות התכנית?

מה הכוונה במשפט המודגש?
ומה העניין להוסיף הרבה תרגילי עזר? לדוגמא: חזה, למה צריך (אותו בילדר) גם בנץ' כבד וגם פרפר במכונה,דאמבלים,חזה עליון,תחתון וכו' ולא יספיק בנץ כבד ולאחריו נפח גבוהה של בנץ (בעצימות נמוכה יותר כמובן)?
המטרה היא פאמפ, כי כנראה שזה מביא להכי הרבה גודל. אני מניח שמה שאתה מציע אפשרי ויעבוד, אבל זה משעמם, לא?
האם לדעתך הגיוני להוסיף תרגילי עזר לתכנית כח ומצד שני התרגילי עזר לא יאיטו את קצב ההתקדמות בתכנית כוח (=בתרגילים המורכבים) או שזה בלתי אפשרי?

בתוכנית כח המטרה של תרגילי העזר היא לדחוף את התרגילים העיקריים. כל מה שלא מקדם את התרגילים העיקריים, פוגע בהתקדמות שלהם. עכשיו זו החלטה של כל מתאמן מה הוא מעדיף.

• פותח/ת השרשור
בתוכנית כח המטרה של תרגילי העזר היא לדחוף את התרגילים העיקריים. כל מה שלא מקדם את התרגילים העיקריים, פוגע בהתקדמות שלהם. עכשיו זו החלטה של כל מתאמן מה הוא מעדיף.

אוקיי תודה רבה לך! עזרת לי...

כנראה שכל אימוני הבילדרים זה בכיוון של ניסוי וטעייה...
חבל שאין להם משהו ברור יותר בשביל להבין את הדברים בצורה ברורה יותר...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית