ייעוץ האם ריטלין פוגע בהתאוששות של השריר?

עמית1488

משתמש מתחיל
16
0
נק' מוניטין:
-7
16
0
בוקר טוב ,וחג שמח (לג בעומר).

אני אשמח לקבל תשובות בנושא הריטלין,אנימשתמש בו לפעמיים בעבודה ומאוד מעניין אוותי אם ההתאוששות של השרירים נפגעת .

אני יודע שהוא גורם להפרשת נוראדרנלין ודופמין מה שגורם להפרשת סוכר לדם ,האם הסוכר בא על חשבון הסוכר בשרירים?.

תודה לעונים .

אין קשר.
הריטלין משפיע על מנגונים שונים במוח ובמערכת העצבים.
אבל בפועל לא משפיע על אימונים, יש כמה בילדרים די גדולים שטוענים שזה אפילו עוזר להם להשיג פוקוס באימון

בילדרים פחות, יותר ספורטאים אמיתיים. בשימוש בזה דיי רב. ואם כבר זה רק משפר ביצועים.

• פותח/ת השרשור
המתילפנידאט משפיע גם על מערכת הנוירוטרנסמיטר נוראדרנלין, ובכך הוא מביא את חוסר האיזון לידי "תיקון" ומאפשר לאנשים הסובלים מהפרעת קשב שליטה עצמית גבוהה יותר, שיפור הקשב ובדרך כלל, על ידי שיפור הרגשתם ותפקודם גורמת להם להטבה באיכות חייהם בתקופה שבה ניטלת התרופה.

נוראדרנלין (Noradrenaline, קרוי גם נוראפינפרין, Norepinephrine) הוא מוליך עצבי מעורר ממחלקת המונואמיניםומשתייך למשפחת הקטכולאמינים, הפועל גם כהורמון אשר מיוצר בעיקר בתאי עצב בגזע המוח ומופרש בכמה מקומות בגוףובעיקר מתאי עצב במוח, מליבת יותרת הכליה, מהעצבים הסימפתטיים של מערכת העצבים האוטונומית ועוד. קולטניו רגישים גם לנגזרתו הכימית אדרנלין.
נוראדרנלין מופרש בעיקר בעת מצבי עקה או מאמץ ולשם יצירת פעילויות חיוניות של הגוף, כגון חילוף חומרים שבין שומןלגליקוגן ולהיפך, כדי להגביר את פעילות הלב לשם הזנה מוגברת של השרירים ועוד.

אז השאלה היא בעצם,אם אני לוקח קונצרטה וכול היום הגוף שלי מוכן לברוח מנמר.... אז בסופו של דברההפרשה מוגברת בשביל אדון לב באה על חשבון משהו לא?

המתילפנידאט משפיע גם על מערכת הנוירוטרנסמיטר נוראדרנלין, ובכך הוא מביא את חוסר האיזון לידי "תיקון" ומאפשר לאנשים הסובלים מהפרעת קשב שליטה עצמית גבוהה יותר, שיפור הקשב ובדרך כלל, על ידי שיפור הרגשתם ותפקודם גורמת להם להטבה באיכות חייהם בתקופה שבה ניטלת התרופה.

נוראדרנלין (Noradrenaline, קרוי גם נוראפינפרין, Norepinephrine) הוא מוליך עצבי מעורר ממחלקת המונואמיניםומשתייך למשפחת הקטכולאמינים, הפועל גם כהורמון אשר מיוצר בעיקר בתאי עצב בגזע המוח ומופרש בכמה מקומות בגוףובעיקר מתאי עצב במוח, מליבת יותרת הכליה, מהעצבים הסימפתטיים של מערכת העצבים האוטונומית ועוד. קולטניו רגישים גם לנגזרתו הכימית אדרנלין.
נוראדרנלין מופרש בעיקר בעת מצבי עקה או מאמץ ולשם יצירת פעילויות חיוניות של הגוף, כגון חילוף חומרים שבין שומןלגליקוגן ולהיפך, כדי להגביר את פעילות הלב לשם הזנה מוגברת של השרירים ועוד.

אז השאלה היא בעצם,אם אני לוקח קונצרטה וכול היום הגוף שלי מוכן לברוח מנמר.... אז בסופו של דברההפרשה מוגברת בשביל אדון לב באה על חשבון משהו לא?

נווו ומה רשום לך פה?
כידוע לך הפרשה של קטכלמנואידים מועילה היכן שמנסים לשרוף שומן עיקש, כי כשאנחנו עובדים על שומן עיקש אנו מנסים לעבוד על מכשירים שונים בכדי לגרות את הפרשת אותם קטכלומנואידים בכדי ליצור תגובה טובה יותר של הגוף לשריפת שומן. כמו שרשום לך פה למעשה ריטלין יעזור בשריפת שומן והזנה של דם לשריר.

אם אתה בסטרס כן, אבל לא אם אתה דרוך. לחרדה יש השפעה קטבולית על השריר.

• פותח/ת השרשור
טוב ,יכול ליהיות שאני בסטרס או פשוט אוכל פחות יש ארוחות שאני קצת אוכל בהם פחות .

אם אני במקום צלחת פחמימות ,אוכל 3 חטיפי אנרגיה שאותם אין לי בעיה לאכול ,זה יכול להוות תחליף לאוכל?

טוב ,יכול ליהיות שאני בסטרס או פשוט אוכל פחות יש ארוחות שאני קצת אוכל בהם פחות .

אם אני במקום צלחת פחמימות ,אוכל 3 חטיפי אנרגיה שאותם אין לי בעיה לאכול ,זה יכול להוות תחליף לאוכל?
בשום מקרה לא.
הבעיה עם ריטלין שהוא מדכא תאבון. ואם לא אוכלים לא גדלים וגם לא מתאוששים.

• פותח/ת השרשור
אוקי ואם אני אוכל חצי שקית של שיבולת שועל (קווקר ) זה דווקא אני יכול לאכול,האם זה יכניס לי עוד איזה 500 קלוריות שאני מאבד במשך היום?אני מתכון לפזר את זה ב10 ,6 ,וב8 בערב .

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית