הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב עמום בברך

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
בכמה האימונים האחרונים התחיל כאב עמום ומוזר בברך ימין בחלק החיצוני,
זה לא קרה בתרגיל מסויים אלא אחרי כמה אימונים של סקוואט\דדליפט,
בהתחלה הכאב היה מורגש רק אחרי ישיבה ממושכת ועכשיו הוא מורגש יותר בהליכה ובפעילויות
שדורשות הפעלה של לחץ ישיר על הברך (עליה במדרגות לדוגמא)
שמתי היום קרח על המקום ועשיתי מסאז' חלש למשך של 10 דקות, לא נראה לי שזה עשה הרבה

הכאב כאן:
knee2.jpg

תור פנוי לאורטופד יש רק עוד שבועיים ממחר, עד אז אני רוצה לבדוק עוד פתרונות

ראיתי גם את המדריך הזה של EFTS היום, וזה סותר את ריפטו בהרבה דברים.. הטכניקה שלהם לא נראת משהו, הסדרת סרטונים זה בעיקר למצוא נקודות חלשות ולשפר אותם ע"י תרגילי עזר.. איזה דברים כבר לקחת משם?
לפי מה קבעת שרק ריפטו יודע לעשות סקוואט ושהטכניקה של EFTS לא נראית משהו?
ריפטו אחלה בנושאי סקוואט אבל זה לא אומר שהוא היחיד בעולם שיודע לעשות ושרק הטכניקה שלו נכונה.
כמו שיש CLEAN של הסינים, ושל רוסים ולעוד הרבה מדינות יש טכניקה משלהן וכולן נכונות, ככה גם עם סקוואט.
כל אחד בסוף מוצא את הסקוואט שתפור עליו בול ומאפשר לו להרים הכי הרבה משקל- זה יכול להיות ריפוט, EFTS, חצי חצי או משהו אחר לגמרי, ועדיין זה יהיה נכון.

אני מקפיץ כי רציתי לשאול משהו-
ELSR, הפציעה החלימה בזכות ה-FOAM ROLLER?
הפציעה הייתה בזמן הפעלת לחץ על הרגל כמו ללחוץ משהו עם הרגליים?

• פותח/ת השרשור
חזרתי לצורך עדכון ושאלה נוספת, קודם כל חייב להגיד שהפואם רולינג עשה שינוי גדול, יחד עם דילואד ל-0
ועבודה על טכניקה הכל דיי בסדר בינתיים, הברכיים שלי בכללי בעייתיות והזמנתי שרוולים, חייב לעזור.

עכשיו משהו נוסף שאני כרגע חווה, יש לי קצת כאבים והרגשה לא נעימה לפעמים בכתפיים בבנץ' פרס.
אני עושה טכניקה בסגנון של ריפטו, גב מוקשת קצת, לג דרייב והכתפיים מתחת לחזה, כלומר גב מכווץ ואני מוציא
את בית החזה החוצה, ככה הכתפיים פחות בסיכון לפציעה ממה שהבנתי.
הטכניקה טובה, המרפקים לא מופנים החוצה מדיי בזמן העבודה ככה שהכתף עושה את העבודה שלה (Ball & Socket)

הייתה תקופה (חודשיים+) בה עבדתי על מקבילים רחב עם משקל והגעתי למשקל של 25 ק"ג ל-8X3 (שמונה חזרות)
ולמרות שנזהרתי ולא הגעתי למתיחה גדולה מדיי של הכתף כנראה שזה התחיל משם בגלל עומס, בנוסף לזה הייתי עושה בנץ' 5X3
ופרס 5X2 (לא כולל חימום).

הורדתי לגמרי את המקבילים ונראה שהמצב דיי "קפוא", כלומר זה לא נהיה טוב יותר, אבל זה גם לא מחמיר.
השאלה מה אני עושה, זה לא ממש ממש מפריע, אבל בכל מקרה אני לא רוצה שזה ייתפתח.
במיוחד כי ב-1/9 אני מתחיל SS ואני מאמין שהמשקלים יעלו, ויחד עם העומס שיגדל זה כנראה לא יתרום למצב.

המשקל שלי בבנץ' הוא 77.5 ק"ג לחמישיות.

מה לעשות?

חזרתי לצורך עדכון ושאלה נוספת, קודם כל חייב להגיד שהפואם רולינג עשה שינוי גדול, יחד עם דילואד ל-0
ועבודה על טכניקה הכל דיי בסדר בינתיים, הברכיים שלי בכללי בעייתיות והזמנתי שרוולים, חייב לעזור.

עכשיו משהו נוסף שאני כרגע חווה, יש לי קצת כאבים והרגשה לא נעימה לפעמים בכתפיים בבנץ' פרס.
אני עושה טכניקה בסגנון של ריפטו, גב מוקשת קצת, לג דרייב והכתפיים מתחת לחזה, כלומר גב מכווץ ואני מוציא
את בית החזה החוצה, ככה הכתפיים פחות בסיכון לפציעה ממה שהבנתי.
הטכניקה טובה, המרפקים לא מופנים החוצה מדיי בזמן העבודה ככה שהכתף עושה את העבודה שלה (Ball & Socket)

הייתה תקופה (חודשיים+) בה עבדתי על מקבילים רחב עם משקל והגעתי למשקל של 25 ק"ג ל-8X3 (שמונה חזרות)
ולמרות שנזהרתי ולא הגעתי למתיחה גדולה מדיי של הכתף כנראה שזה התחיל משם בגלל עומס, בנוסף לזה הייתי עושה בנץ' 5X3
ופרס 5X2 (לא כולל חימום).

הורדתי לגמרי את המקבילים ונראה שהמצב דיי "קפוא", כלומר זה לא נהיה טוב יותר, אבל זה גם לא מחמיר.
השאלה מה אני עושה, זה לא ממש ממש מפריע, אבל בכל מקרה אני לא רוצה שזה ייתפתח.
במיוחד כי ב-1/9 אני מתחיל SS ואני מאמין שהמשקלים יעלו, ויחד עם העומס שיגדל זה כנראה לא יתרום למצב.

המשקל שלי בבנץ' הוא 77.5 ק"ג לחמישיות.

מה לעשות?
קודם תעלה סירטון טכניקה, יש לי הרגשה שאתה מוריד את המוט למיקום הלא נכון, הכוונה מוריד את המוט לנקודה גבוהה מידי, לאזור הכתפיים ולא לחזה.
אתה עובד על תרגילי גמישות לכתף? [כל העניין של המקל]

• פותח/ת השרשור
קודם תעלה סירטון טכניקה, יש לי הרגשה שאתה מוריד את המוט למיקום הלא נכון, הכוונה מוריד את המוט לנקודה גבוהה מידי, לאזור הכתפיים ולא לחזה.
אתה עובד על תרגילי גמישות לכתף? [כל העניין של המקל]
כן, אני עושה תרגילי גמישות לכתף.
הטכניקה בסדר, נכון לרגע זה, יכול להיות שזה הצטברות של עומס יתר.
מה אני יכול לעשות בשביל לפתור את הבעיה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית