נק' מוניטין:
59,267
- 6,008
- 4,798
מה דעתכם?
נערך לאחרונה ע"י מנהל:
עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
עניין של איכות או כמות.
אבל לדעתי זה לא יצליח יש חלק קטן מאיתנו שרוצה להתגייס וחלק קטן יותר ממנו שיתאים למה שהוא מתאר.
כמו שהוא אמר 4% עושים מילואים אז די ברור שאם זה לא יהיה חובה מעט מאוד אנשים יתנדבו.
אבל גם ככה שירות קרבי זו התנדבות וזה לא חובה. להשיג ג'וב זה יותר קל מלספור עד 10.
ההבדל היחיד יהיה משכורת אמיתית, מול ה750 שקל היום. אז למה שפחות יתנדבו? יותר יתנדבו.
בעניין של המשכורות צודק לא חשבתי על זה, אבל העניין זה שרוב מי שירצה להתנדב לא מתאים לפי מה שאני הבנתי ממה שהוא שידר הוא רוצה צבא קטן של מתנדבים שיכולים להחליף את כל שאר החיילים שיש היום גם בקרבי, גם הרוב לא יתאימו וגם 10 חיילים מעולים לא שווי כוח ל-100 חיילים ממוצעים אולי רק בסרטים..
מה שגם יש הרבה תפקידים "קרביים" שהם בעצם ג'וב במסווה.
אני אישית עוד לא עברתי צבא אז אולי יש צד בעניין שאני לא יכול להבין כמו ההיבט החברתי (אני רק יודע שבחיפוש עבודה קרבי נראה טוב על הנייר).
תראי לי עבודה אחת שיבוא בן אדם שיגיד שהיה בגולני ובן אדם אחד שהיה ב8200 ויקחו את הלוחם...
כישורים של לוחם לא תורמים לך בכלום באזרחות אלא אם כן אתה הולך לתחום האבטחה
התכוונתי לזה שאדם שעושה צבא לא קרבי, זה היה טעות בכתיבה.
אדם שלא עשה צבא מקבל פחות כבוד בחברה הישראלית.
מצטער אבל לא הבנתי. מה הנימוק שלך לכך שאין מנוס משירות חובה?הצבא שלנו הוא צבא מילואים, ז"א שמבלי סד"כ המילואים שלנו (שהוא נבנה על צבא סדיר שאינו מקצועי) האויבים שלנו מזמן היו משמידים אותנו. ברור שצבא מקצועי יהיה איכותי יותר הבעיה היא שבמזרח התיכון סד"כ משתווה ואף עולה על טכנולוגיה ולכן אין מנוס משירות חובה עם כל החסרונות של זה.
מצטער אבל לא הבנתי. מה הנימוק שלך לכך שאין מנוס משירות חובה?
מצטער אבל לא הבנתי. מה הנימוק שלך לכך שאין מנוס משירות חובה?
יש מעלות לצבא מקצועי וחסרונות, החיסרון העיקרי שלו זה צמצום בסד"כ כי אתה בוחר אנשים איכותיים יותר ובנוסף אין חובה לשום סוג אוכלוסייה להגיע לצבא אלא רק למי שמורעל או מחפש משכורת נכבדה. ובגלל שאין במדינה הרבה אזרחים יוצא מזה שהאחוזים שיתגייסו לצבא מקצועי יורדים ובהרבה ולכן זה יצמצם את הסד"כ בצורה משמעותית, מה גם שיפגע באחוזי המילואים אם נגיד שעכשיו 15-20% מהמדינה חיילי מילואים, מה יקרה כאשר הצבא יהיה מקצועי? הרי כוחות המילואים יצטמצמו משמעותית ואני לא מדבר על 4-8 שנים אני מדבר על 20 השנים הבאות שהמילואים יתבטלו. והרי ידוע שבצה"ל הסד"כ כיום מצומצם ומבוסס (לחירום) על מילואים, אז מה יהיה בעתיד אם הסד"כ יצטמצם עוד יותר?הנימוק הוא שזה בגלל שצריך הרבה חיילים.
הנימוק מבוסס כמובן על ההנחה המפגרת שצבא מקצועי = קצת חיילים.
ראית את הסרטון שבראש הנושא?יש מעלות לצבא מקצועי וחסרונות, החיסרון העיקרי שלו זה צמצום בסד"כ כי אתה בוחר אנשים איכותיים יותר ובנוסף אין חובה לשום סוג אוכלוסייה להגיע לצבא אלא רק למי שמורעל או מחפש משכורת נכבדה. ובגלל שאין במדינה הרבה אזרחים יוצא מזה שהאחוזים שיתגייסו לצבא מקצועי יורדים ובהרבה ולכן זה יצמצם את הסד"כ בצורה משמעותית, מה גם שיפגע באחוזי המילואים אם נגיד שעכשיו 15-20% מהמדינה חיילי מילואים, מה יקרה כאשר הצבא יהיה מקצועי? הרי כוחות המילואים יצטמצמו משמעותית ואני לא מדבר על 4-8 שנים אני מדבר על 20 השנים הבאות שהמילואים יתבטלו. והרי ידוע שבצה"ל הסד"כ כיום מצומצם ומבוסס (לחירום) על מילואים, אז מה יהיה בעתיד אם הסד"כ יצטמצם עוד יותר?
נקודה למחשבה:
ידוע כי שמחזיקים קו יש עומס מטורף על חיילים ישנים פחות שעות, והמחסור בכוח אדם זה לא מילה... אז מה יהיה כאשר הצבא יהיה מקצועי? אם עכשיו חיילים נשחקים ושוברים שמירה מה יהיה אז? ובכלל וזה הכי יחסר לא יהיו חיילי מילואים שיבואו ויתגברו ויורידו מהעומס...
למעשה, יש בארץ שני צבאות. הראשון הוא צבא יעיל, משרתים בו טובי הצעירים בתפקידים שממצים את הפוטנציאל האישי שלהם (ג'ובניקים וקרביים), עובדים קשה במשך שעות רבות ולא מתוגמלים כראוי. אנשים ששירתו בצבא הראשון, כפי שנכתב בטוקבקים למטה, לא מבינים מהיכן הגיעה הכתבה הזו. הם בטוחים שזהו סתם ניסיון אישי ולא מייצג של הכותב. הם טועים.
הצבא השני, הגדול בהרבה מהראשון, כולל צעירים המבלים את מרבית זמנם במשחקי סוליטר, שנ"צ, שש-בש, ופלייסטיישן במועדון. התפקידים שלהם לרוב מיותרים, עלות ההכשרה שלהם גבוהה מהתרומה לבטחון המדינה, ולו צה"ל היה נאלץ לשלם להם משכורות של ממש הוא היה מעדיף לשחרר את רובם.
רבים מהמשרתים בצבא השני מוכשרים בדיוק כמו אלו שמשרתים בצבא הראשון, אבל פשוט אין צורך בכולם שם. מסביבם יש שלל קציני שלישות, קציני מיון, נגדים ובעלי תפקידים אחרים שכולם נועדו לטפל בכוח האדם הגדול והמיותר של הצבא השני ולהעסיק אותו. הם משתעממים, מרגישים מבוזבזים, וחלקם נושרים מהשירות עוד לפני הסוף. רובם גם לא עושים מילואים.
מטרתו של הצבא הראשון היא להגן על מדינת ישראל. מטרתו של הצבא השני היא לשמר, עבור חיילי הצבא הראשון, את אשליית השוויון בנטל ו"צבא העם". זו אשלייה, כי גם אם נתעלם מאלו שאינם מתגייסים אין שום שוויון בנטל בין חיילי הצבא הראשון לחיילי הצבא השני. עלות שימורן של האשליות האלו גבוהה מאוד, והגיע הזמן להשתחרר מהן.
לא ראית את הסרטון, נכון?אם וזה היה קורה אז כמו באהר"ב היה לנו צבא של אנשים עם מחסור כספי וסיכוי נמוך להצליח (אלו רוב האנשים שהולכים לצבא ארה"ב).
לא ראית את הסרטון, נכון?
1. יש צדק בדברך, אך זאת לא הנקודה עליה כתבתי.ראית את הסרטון שבראש הנושא?
ההצעה היא לגייס את כולם לתקופה של עד חודשיים (להסמיך אותם טירונות), וכולם בגדר "מילואים" לשעת מלחמה.
חוסר בכוח אדם?
ראית מה קורה בצריפין? תל השומר?
אלפי חיילים מגיעים שעתיים לבסיס, לנקות איזו גזרה של 4 מטר והביתה.
חיילים עם יציאות 5 / 9, אם לא היה כוח אדם זה לא היה מתממש.
המדינה מפסידה על החיילים האלה כסף (משכורות, מענקים, הטבות מס, אוכל וכו') והתרומה שלהם לביטחון אפסית.
ואלה רק חיילי החובה. יש אנשי קבע שתפקידם במערכת היא להעסיק את ה"ג'ובניקים" (רס"רים, קציני מיון וכו') והמשכורת שלהם בעלת 4-5 ספרות.
ההכשרה המדוברת היא רובאי 02. לא לוחם.1. יש צדק בדברך, אך זאת לא הנקודה עליה כתבתי.
2. לא הגיוני להכשיר אזרח ללוחם בחודשיים ואפילו לא בשלושה חודשים ואולי אולי בחצי שנה וגם לא כל כך אפשרי אלא אם אתה מוותר על הרבה דברים בהכשרה. שטח בנוי, לוחמת גרילה, לנוע כגדוד וכחטיבה, לסחוב משקלים, ותרגילים. אפילו שנה זה לא מספיק זמן: להפוך אזרח ללוחם שתקרא לו בעוד 10 שנים ולא יזכור כלום כי הוא לא חי את זה ולא התרענן. יתרה מזאת יתכן גם שאזרח שעבר הכשרה ותגייס אותו בחירום יגרום לירי דו"צ של כוחותינו ולא חסרים אסונות שיכולים להיות. מה גם... שהכשרת לוחם עולה מלא כסף והתמורה לכך אפסית, ז"א שאתה משקיע מליונים ואולי מליארדים בשנה על צבא מילואים שישכב לך בבית או יטייל בעולם במקום להשתמש בו.
3. אהבתי את מה שכתבת על שני הצבאות שיש בארץ נכון מאוד, ואני מסכים עם הכתוב, אבל צריך לזכור שברגע ולא יהיה חוק גיוס חובה יהיה קשה מאוד ואפילו מאוד מאוד לגייס למערך הלוחם, ז"א שה"צבא היעיל" יפגע מכך משמעותית. אבל איך אומרים ימים יגידו והלוואי ואני טועה.
הנימוק הוא שזה בגלל שצריך הרבה חיילים.
הנימוק מבוסס כמובן על ההנחה המפגרת שצבא מקצועי = קצת חיילים.