הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

UFC 162 {עם ספויילרים}

• פותח/ת השרשור Chicago
  • פורסם בתאריך
ביזיון, סילבה נתן את הקרב במתנה (למרות שאולי זה מה שהוא רצה).
סילבה עדיין הסטרייקר הכי טוב בעולם, אבל לא פחות שחצן...

מאוד מאכזב! לאנדרסון נשארו עוד הרבה קרבות טובים לתת, ההפגנת זילזול עלתה לו ביוקר. הקרב נעצר בצדק, סילבה היה אאוט לגמרי.
לטעמי הוא פשוט מעודד את עצמו. מקווה שאחרי שהוא ינוח קצת הוא יחזור יותר רציני ופחות מזלזל.

האמת לא נראה שהוא קיבל אגרוף ממש חזק. לדעתי עצרו את הקרב מהר מדי.
הוא איבד הכרה - נרדם. בהגדרה, זה אומר שהוא קיבל נוק אאוט.
היו על זה הרבה דיונים, אם אני לא טועה אפילו אחד כאן, והמסקנה הסופית גם מבחינה תיאורטית וגם מבחינה בטיחותית וגם מבחינה חוקית (שנובעת מהבטיחותית), היא שזה שהוא התעורר מאחד האגרופים הבאים (או אולי בלי קשר אליהם; אי אפשר באמת לדעת) לא אומר שהקרב צריך להמשך. מבחינה בטיחותית זה מסוכן כי מדובר על אופציה סבירה לזעזועי מוח מרובים (מי אמר שבהתעלפות הבאה הוא לא יתעורר שוב תוך שנייה?) וגם כי במצב כזה חייבים להגדיר מתי שופט עוצר ומתי לא - והסימן הראשון הוא במידה ויש התעלפות.
מבחינה תיאורטית - אי אפשר לדעת מה באמת העיר אותו ו\או מתי הוא היה מתעורר בתנאים אחרים. אולי האגרוף הבא שפגע במקרה חלש והתפספס למעשה העיר אותו, או שזה לא קשור. ככה שיוצא מצב שלוחם ממשיך להכות ולפגוע ולמעשה מפסיד נוק אאוט בגלל זה - אבסורד. גם כשהוא מתעורר הוא לא חוזר לתפקד 100% ואין אפשרות לדעת מה מצב ההכרה שלו באופן מלא והאם הוא לא "נלחם שלא מתוך הכרה" וככה סתם חוטף עוד מכות לראש במצב שהוא גם ככה רגיש. גם אי אפשר לדעת אם הלוחם עצמו בכלל רוצה להמשיך את הקרב למרות הסיכון.
אגב אל תתפוס אותי במילה אבל אני זוכר שבאותם ויכוחים הביאו מחקרים שמוכיחים שאיגרוף הרבה יותר מסוכן מבחינת נזק למוח בדיוק מהסיבה הזאת - שנותנים לך כל פעם זמן להתאושש ולהגיע לחטוף שוב, ככה שאתה סוחט את הזעזועים שהראש שלך יכול לקבל עד הקצה.
וכו' וכו'

בקיצור, החוק היבש קובע שהשופט צריך לעצור את הקרב באופן מיידי בכל מיני תנאים - אחד מהם הוא התעלפות.
לדעתי החוק הזה מצויין, אבל כבר נתקלתי בהרבה ויכוחים עליו. בכל מקרה, במצב כיום שMMA לא חוקי בכל מיני מדינות והUFC רוצה לגדול ולהתעצם - אני לא רואה שום סיכוי שישנו את החוק הזה - שצפוי לגרור אסירת תחרויות בענף הזה במדינות נוספות (במקומות שזה אסור - זה אסור כי זה "אלים מידי").

קיבלת פה סיכום של כמה שעות קריאה, כתיבה, האזנה והשתתפות בכל מה שקשור לויכוח על הנושא הזה בכל מיני מקומות 🥰

Peace 🙃

נערך לאחרונה:
מה קרה לכם? גם אחרי המעט גראונד אנד פאונד שהוא חטף הוא היה בעולם אחר, אפשר לראות את זה כשהוא תפס את השופט ולא ידע בכלל מי זה.

למה לא חוקי ?

סך הכול זה הכול ספורטיבי וכולם שם נלחמים מבחירה ובידור הקהל.

אני בעצמי מתאמן בזה , וזה כיף מאוד למרות שחוטפים פה ושם אבל לומדים לספוג..

למה לא חוקי ?

סך הכול זה הכול ספורטיבי וכולם שם נלחמים מבחירה ובידור הקהל.

אני בעצמי מתאמן בזה , וזה כיף מאוד למרות שחוטפים פה ושם אבל לומדים לספוג..
אתה רציני? אחרי שכתבתי את המגילה הזאת, אתה מגיב ב"למה לא חוקי?"
איפה הראש של אנשים בזמן האחרון?

facepalm

מה קרה לכם? גם אחרי המעט גראונד אנד פאונד שהוא חטף הוא היה בעולם אחר, אפשר לראות את זה כשהוא תפס את השופט ולא ידע בכלל מי זה.

אני דיי בטוח שהוא סתם "מוחה" על זה שהשופט הפסיק את הקרב מהר מדיי ותופס אותו, למרות שזה לא משנה כלום. כמו שבכדורגל צועקים על השופט אחרי שהוא כבר שרק לפנדל.

1. הקרב לא מכור כי אם הוא היה מכור סילבה עוד היה נכנע בנעילה על הרגל שעשו לו.
2. הוא התעלף לגמרי, העיינים שלו התגלגלו למטה והוא לא הבין בכלל איפה הוא נמצא, התחיל לתפוס ברגליים של השופט בטעות.
3. אני מאוד מאוכזב, אני ממש אוהב את איך שהוא נלחם אבל סימו לב, בכל קרב הוא עושה ככה, מוריד ידיים, מזלזל וכו' (אולי זה לא זלזול אלא טקטיה להוציא את היריב מריכוז ולעצבן שהיריב יעשה טעויות), הפעם הוא הלך רחוק מידי עם זה ובגלל זה חטף גם על זה.
אבל בקרב הזה הוא באמת לא נראה כאילו שהוא נותן הכל אלא סתם נמאס לא\הוא חשב שכריס לא בליגה שלו בכלל והוא זלזל.
מה שבאמת יוצר חשדות זה הקטע שהוא לא רצה REMATCH, זה נראה מאוד חשוד, למ בן אדם אלוף שהגיע גבוה עם רוח ספורטיבית כזו לא ירצה להרוויח את החגורה שלו חזרה?? (כמו כל האלופים שמפסידים אותה).
נראה לי כבר נמאס לו מכל הלחץ הזה ובא לו להיות יותר עם המשפחה ולהלחם קרבות פחות רציניים עם פחות לחץ.
ולא נראה לי כריס יחזיק את החגורה מספיק זמן, אין לו מספיק נסיון אני חושב (אני בקושי מכיר אותו, לא ראיתי קמעט קרבות שלו).
הכי הייתי רוצה לראות את כריס נלחם עם lyoto machida :( (אם אני לא טועה הוא באותה קטגוריה)...

השופט מפסיק את הקרב במידה ואחד המתמודדים לא יכול להגן על עצמו יותר. גם אם סילבה כביכול לא התעלף או התעורר עדיין לא ספר הוא לא שמר על הפנים שלו בזמן הגאונד אנד פאונד ושלוחם מאומן יושב עליך בפוזיציה כזאת שאתה לא מסוגל להגן על עצמך אז זה מסוכן והשופט מחובתו להפסיק את הקרב. היו קרובות הרבה יותר שנויים במחלוקת, כאן לסילבה לא היה שום סיכוי. והארב דין שופט מצויין לדעתי

השופט מפסיק את הקרב במידה ואחד המתמודדים לא יכול להגן על עצמו יותר. גם אם סילבה כביכול לא התעלף או התעורר עדיין לא ספר הוא לא שמר על הפנים שלו בזמן הגאונד אנד פאונד ושלוחם מאומן יושב עליך בפוזיציה כזאת שאתה לא מסוגל להגן על עצמך אז זה מסוכן והשופט מחובתו להפסיק את הקרב. היו קרובות הרבה יותר שנויים במחלוקת, כאן לסילבה לא היה שום סיכוי. והארב דין שופט מצויין לדעתי

נדבי, איזה ייעוץ משפטי נתת בפורום השני. אתה פשוט בן אדם טוב!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית