הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חוויות מהולמס פלייס כוכב 2

מצב
השרשור נעול
מה השכר המקובל לשעה ברשת הולמס פלייס?
כמה מקבלים על שעות נוספות?

יש לי מכון כושר שלהם ממש מתחת לבית ושקלתי בעבר להיכנס לעבוד שם

כשהייתי בכוכב 2 ודיברתי עם מדריכים מסניפים שונים זה היה נראה שבכל מקום משלמים יותר או פחות. אני קיבלתי 24.
אין שעות נוספות. על שבתות וחגים אתה מקבל יותר. לא זוכר כמה, אבל זה די משתלם (הכל יחסי כן?).

אתה יכול לנסות.
אולי תאהב.
זה לא כזה נורא כמו שזה נשמע 😃

ביטוח שונה עם ג'ינס ועם מכנס ספורט? מאיפה הבאת את זה? תביא הוכחה.

תנאי חוזה..
אם רשום בחוזה שהמתאמן חותם עליו שחובה להתאמן בלבוש ספורטיבי,אז ברגע שמתאמן בא עם ג'ינס וקורה לו תאונה זו אשמת המכון.
אם הוא היה בלי ג'ינס ולפי חוקי המכון אז זו בעיה שלו,למרות שעדיין הביטוח של המכון צריך לשלם.

קיצור אני לא בטוח חח

אני רוצה רק להתייחס למשפט האחרון שלך, שבמידה ואם תבוא עם סוכר נמוך אז הוא ילקח מהחלבון והשרירים, אז זה יש בזה קצת אמת, אבל מבחינה פיזיולוגית זה לא נכון.
אסביר, במידה ויש לך כמות קטנה של גלוקוז בדם יש לך עדיין רזרוה של גלוקוז בכבד(שמאוחסן שם על ידי glycogen), וכשאין לך גלוקוז הוא משתחרר לדם ונהפך לגלוקוז(תהליך שנקרא glycogenlysis), במידה ואתה באמת על דל פחמימה אבל ממש דל, ואתה יכול להגיע למצב כזה שגם רוקנת את המאגריי גליקוגן שלך, אז תאורתית, יכול להווצר מצב שהגוף שלך יהפוך חלבון לסוכר, על ידי תהליך שנקרא gluconeogenesis, אבל זה יקרה רק במידה ולא יהיה לך שומן פנויי, כי לפי מה שאני יודע, אז מבחינה פיזיולוגית התהליך של הגלוקוניוגנסיס, יקח קודם שומן פנויי ליצור atp ורק אחר כך כשיגמר הוא יקח חלבון....

בכל מקרה מה שרציתי להגיד זה שיש קצת היגיון מאחורי מה שהוא אמר, כי בצתב מסויים חוסר גלוקוז יכול להוביל למצב קטבולי, אבל זה רק במקרים מאוד ספציפים.
אגב, יכול להיות שיש לי טעות קטנה בשמות או משהו, אם משהו חושב שיש לי טעות, שירגיש חופשי לתקן.

אגב, אבל הוא אידיוט בכל מקרה כי גלוקוז לא יכול להלקח מחלבון או משריר.

אני רוצה רק להתייחס למשפט האחרון שלך, שבמידה ואם תבוא עם סוכר נמוך אז הוא ילקח מהחלבון והשרירים, אז זה יש בזה קצת אמת, אבל מבחינה פיזיולוגית זה לא נכון.
אסביר, במידה ויש לך כמות קטנה של גלוקוז בדם יש לך עדיין רזרוה של גלוקוז בכבד(שמאוחסן שם על ידי glycogen), וכשאין לך גלוקוז הוא משתחרר לדם ונהפך לגלוקוז(תהליך שנקרא glycogenlysis), במידה ואתה באמת על דל פחמימה אבל ממש דל, ואתה יכול להגיע למצב כזה שגם רוקנת את המאגריי גליקוגן שלך, אז תאורתית, יכול להווצר מצב שהגוף שלך יהפוך חלבון לסוכר, על ידי תהליך שנקרא gluconeogenesis, אבל זה יקרה רק במידה ולא יהיה לך שומן פנויי, כי לפי מה שאני יודע, אז מבחינה פיזיולוגית התהליך של הגלוקוניוגנסיס, יקח קודם שומן פנויי ליצור atp ורק אחר כך כשיגמר הוא יקח חלבון....

בכל מקרה מה שרציתי להגיד זה שיש קצת היגיון מאחורי מה שהוא אמר, כי בצתב מסויים חוסר גלוקוז יכול להוביל למצב קטבולי, אבל זה רק במקרים מאוד ספציפים.
אגב, יכול להיות שיש לי טעות קטנה בשמות או משהו, אם משהו חושב שיש לי טעות, שירגיש חופשי לתקן.

אגב, אבל הוא אידיוט בכל מקרה כי גלוקוז לא יכול להלקח מחלבון או משריר.
למה שלא יהיה לך שומן פנוי? למתאמן הממוצע יש 12-18% של שומן פנוי בגוף, ושומן הוא בסה"כ מאגר גלוקוז ל"שעת חירום".

ביטוח שונה עם ג'ינס ועם מכנס ספורט? מאיפה הבאת את זה? תביא הוכחה.
אם אתה חושב שאביא לך תנאים של המכון שלי עם הפוליסת ביטוח כדי שתשתכנע אתה חי בסרט.
יש חוקים שכולם יודעים בקשר לביטוח, לדוג' אסור למתאמן להיכנס לבד לחדר סטודיו ולהתאמן בלי נוכחות מדריך(ביטוח לא תקף) או שאסור לאפשר למישהו להתאמן עם ג'ינס/כפכפים/ביגוד לא הולם(מאותן סיבות).

כל כמה חודשים במכון גדול כמו שלנו יש תביעה לביטוח, מילאתי דו"ח תקרית יותר מפעם אחת ופיניתי בנאדם באמבולנס/הייתי נוכח כשמישהו אחר פינה יותר מפעם אחת.

אם אתה חושב שאביא לך תנאים של המכון שלי עם הפוליסת ביטוח כדי שתשתכנע אתה חי בסרט.
יש חוקים שכולם יודעים בקשר לביטוח, לדוג' אסור למתאמן להיכנס לבד לחדר סטודיו ולהתאמן בלי נוכחות מדריך(ביטוח לא תקף) או שאסור לאפשר למישהו להתאמן עם ג'ינס/כפכפים/ביגוד לא הולם(מאותן סיבות).

כל כמה חודשים במכון גדול כמו שלנו יש תביעה לביטוח, מילאתי דו"ח תקרית יותר מפעם אחת ופיניתי בנאדם באמבולנס/הייתי נוכח כשמישהו אחר פינה יותר מפעם אחת.
זה לא הכי קשור לנושא, אבל אם כבר נושאי ביטוח-
כידוע לך נפצעתי במכון. יש אפשרות לתבוע ביטוח למרות שהפציעה קרתה לפני חודש~? אני עדיין לא החלמתי ב-100% יש לציין.

כידוע לך נפצעתי במכון. יש אפשרות לתבוע ביטוח למרות שהפציעה קרתה לפני חודש~? אני עדיין לא החלמתי ב-100% יש לציין.

ממש ממש לא... אני לא מומחה לביטוח אבל בגדול "תביעות" זה בדרך כלל לא אנשים שבאים ותובעים את המכון על רשלנות וכו'(זה למה מקפידים להשבית מכשירים לא תקינים, מקפידים על לבוש וכל מה שצריך בפוליסת ביטוח) אלא אנשים שנפצעים ומקבלים טיפול רפואי מלא חינם.

כשאני אומר "תביעה" לרוב הבנאדם לא מודע לזה בכלל ולא תובע בעצמו, זה רק מכסה לו הוצאות רפואיות, לדוג' מישהו פרק אצלנו כתף כשעשה לחיצת חזה בשיפוע חיובי עם משקולות, פינינו אותו באמבולנס והוא קיבל טיפול מלא.
הוא לא שילם טיפול ולא שילם את הפינוי באמבולנס הכל מבוטח כמובן, ה"תביעה" עצמה נעשתה על ידינו למעשה כשאחראי משמרת מילא דו"ח על המקרה לחברת ביטוח והמנהל עבד אח"כ מול החברת ביטוח שהחזירה למכון את ההוצאות על המקרה.

נערך לאחרונה:
על מה שיש לך בברך?

ממש ממש לא... אני לא מומחה לביטוח אבל בגדול "תביעות" זה בדרך כלל לא אנשים שבאים ותובעים את המכון על רשלנות וכו'(זה למה מקפידים להשבית מכשירים לא תקינים, מקפידים על לבוש וכל מה שצריך בפוליסת ביטוח) אלא אנשים שנפצעים ומקבלים טיפול רפואי מלא חינם.

כשאני אומר "תביעה" לרוב הבנאדם לא מודע לזה בכלל ולא תובע בעצמו, זה רק מכסה לו הוצאות רפואיות, לדוג' מישהו פרק אצלנו כתף כשעשה לחיצת חזה בשיפוע חיובי עם משקולות, פינינו אותו באמבולנס והוא קיבל טיפול מלא.
הוא לא שילם טיפול ולא שילם את הפינוי באמבולנס הכל מבוטח כמובן, ה"תביעה" עצמה נעשתה על ידינו למעשה כשאחראי משמרת מילא דו"ח על המקרה לחברת ביטוח והמנהל עבד אח"כ מול החברת ביטוח שהחזירה למכון את ההוצאות על המקרה.
באסה...
תודה על התשובה 😃
על מה שיש לך בברך?
כן.

למה שלא יהיה לך שומן פנוי? למתאמן הממוצע יש 12-18% של שומן פנוי בגוף, ושומן הוא בסה"כ מאגר גלוקוז ל"שעת חירום".

שומן יש הרבה תפקידים זה לא בדיוק מאגר גלוקוז, זה יותר נכון הופך לגלוקוז כדי לשמש ליצור אנרגיה כשלגוף שלך אין גלוקוז.
ואני לא יודע להסביר את זה ב100% אבל אני חושב שניתן לבדוק את זה, שגם אם יש לך 20% שומן ואתה דל פחמימה ודל שומן, אז יהיה לך פירוק גבוה של חלבון=מצב קטבולי, ושוב אולי אני אטעה ובמקרה הזה אשמח אם יתקנו אותי.

שומן יש הרבה תפקידים זה לא בדיוק מאגר גלוקוז, זה יותר נכון הופך לגלוקוז כדי לשמש ליצור אנרגיה כשלגוף שלך אין גלוקוז.
ואני לא יודע להסביר את זה ב100% אבל אני חושב שניתן לבדוק את זה, שגם אם יש לך 20% שומן ואתה דל פחמימה ודל שומן, אז יהיה לך פירוק גבוה של חלבון=מצב קטבולי, ושוב אולי אני אטעה ובמקרה הזה אשמח אם יתקנו אותי.
כשלגוף שלך אין גלוקוז=אין יכולת לייצר אנרגיה=שעת חירום=שומן הוא מאגר גלוקוז לשעת חירום.
אם תהיה במאזן קלורי שלילי ותאכל רק חלבון, סביר להניח שיהיה שימוש בחלבון לאנרגיה, אבל זה עדיין לא בהכרח מצב קטבולי...

קצת רקע

במסגרת העבודה בתחום חלק מהמקומות שהתחלתי לעבוד בהם הוא הולמס פלייס.
בהולמס פלייס מלבד משמרות החד''כ המדריך מעביר אימונים אישיים שהוא מוכר כחבילות או ערכות הרשמה שהוא מקבל בהתחלה וכך יש באפשרותו להרוויח קצת מעל המינימום...

המדריכים ברשת מתחלקים לכוכבים מ1 עד 4 לדעתי או משהו כזה. בעבר על מנת להעביר אימון אישי היה חובה לעשות כוכב 2 ורק אז היה ניתן להעביר אימונים אישיים- היום שינו את העניין וכעת מותר להתחיל אימונים אישיים אך כוכב 2 זו ההשתלמות הראשונה שעליך לעבור בתור מדריך.

חשוב לציין שהמקצועיות ברשת היא דבר מאוד שולי ולא מעניין אף אחד, אתה נמדד ע''פ היכולת שלך למכור (אימונים/מוצרים/שעוני פולאר אך בעיקר אימונים) וכך גם אתה מתוגמל בהתאם כלומר מדריך שמוכר יותר יתוגמל בסופו של דבר ביותר שכר ליחידת אימון אישי ויכול להיות שבעתיד ישלח לעשות קורס כוכב 3 שזה בעצם עוד הרחבה ומנכ''ל הרשת נוהג לקרוא לו קורס מקצועי ומקיף שמתמקד באוסטאופורוזיס / סכרת/לחץ דם וכו' וכו' ומי שיוצא ממנו מוגדר כסוג של "מומחה" ברשת ומקבל גם יותר כסף לאימון.

כלומר , על מנת להחשב למאמן טוב , לזכות בקידומים כלכליים ואחרים קודם כל אתה צריך למכור היטב-אם לא תדע סקוואט/דדליפט/ לחיצת חזה וכל מה שתדגים יהיה בייספס בפולי ותעביר מיניקלאסים של בטן , אך תעשה זאת בכריזמטיות אתה הדמות שהרשת מחפשת.

במקום שאני עובד בו אני חייב לציין שיש מדריך אחד שהוא מקצוען אמיתי (מעבר לזה שהוא בעל תואר ראשון אך לא בזכות זה), אחד שקורא המון ולומד כל הזמן, יודע ללמד ומיישם בכל התוכניות כמעט שנותן תרגילים חשובים (סקוואטים/דדליפטים/לחיצות למיניהם/BOR) משקיע שעות בהדגמתם והתוצאות אצל המתאמנים שלו לא מאחרות לבוא-אך רצה הגורל והוא סה''כ "2 כוכבים" ומוגדר מדריך בינוני מינוס ע''י ההנהלה כי אחוז המכירות שלו לא מתקרב לאחרים. (ניסיתי להביא אותו להיות חבר בפורום אך התקשה עם העברית כיוון שדובר בעיקר רוסית ואנגלית).

לעומת זאת יש מדריך אחר שותיק ועובד יותר שנים גם בעל תואר ראשון וגם מנהל... הוא כל אימון לכל מתאמן בערך עושה אותו דבר (הרוב תרגילים מבודדים במכונות לא יעילות) ותוך כדי רוב הזמן הולך להכין לעצמו קפה/הולך לשירותים/מדבר בפלא' אך הוא נחשב ל"תותח, כישרון, מקצוען" משום שהלשון שלא בקוטר של החור תחת של הלקוחות והוא יודע להיות יותר כריזמטי.
מיותר לציין שיש מתאמנים שלו שנראים אותו דבר כבר חודשים על גבי חודשים.

ואחרי כל ההקדמה הזו.
היום יצא לי להיות ביום הראשון של השתלמות כוכב 2.
מנכ''ל הרשת אייל אמון עושה רושם של אדם שמבין המון ומפציץ מושגים בומבסטיים לאוויר ופותח את ההרצאה בסוג של ניסיונות כאלה לחסל למדריכים קצת את הביטחון.
אגב כשיש מישהו שיודע את התשובות לשאלות (הלא כל כך קשות אגב במידה ותדע קצת פיזיולוגיה) הוא נראה מופתע ולא מוכן לזה.
הגישה שלו אמנם בעיניי פסולה אך התוכן של הדברים הפתיע אותי לטובה.

תוכן דבריו היה כזה שהוא מסתמך על ACSM בעיקר ועוד 2-3 גופים והם בעיניו הבסיס לכל המדע בעולם הספורט. כמובן שעם העניין הזה פחות הסכמתי.
בהמשך התחיל לדבר על הצורך בתנועות בסיס (חתירות/רוטציות/סקוואט/דדליפט/ריצה/לחיצה) וטען שמי שלא מבצע אותם לא באמת מתאמן.
תמך בתרגילים מורכבים וגדולים (ואפילו BOR!! שרוב האנשים בוינגייט למשל פוסלים אותו) והפחית מערכם של תרגילים פשוטים.
ניסה להטמיע את החשיבות של המקצועיות ושל ללכת ולקרוא ולחקור ולהתעניין על מנת להיות איש מקצוע טוב.

אך חלק גדול מדברים עדיין נשמעו כמו קשקושי עבר כשהתחיל לגבות למשל את הרעיון של "חלון ההזדמנויות" ולא ידע להסביר באמת מה עומד מאחוריו.
כשאמר שבמידה ומגיעים עם סוכר נמוך בדם לאימון אז אותו הסוכר נלקח מהחלבון והשרירים ותוך כדי האימון בדקה הראשונה כבר מפרק שריר ולא משנה כמה חלבון בכלל תכניס ביום...
כשטען שחזרות גבוהות יעיל ופחות תמך בLOAD וחזרות נמוכות..

לרגע זה נראה היה כאילו אכן יש שינוי תפיסה ואיש מקצוע רציני. אך עדיין דרך ארוכה שהתחום (ולא רק הרשת) צריכים לעבור.
וכל רעיון המקצועיות של המדריכים שמנסה להטמיע בעובדיו גם לא רע... אך השכר הוא שכר רצפה... ועד שלא ישתנה אנשים לא באמת ישקיעו את כל כולם בזה אלא אם כן למישהו אכן יש זיקה לתחום...

זהו.. היה חשוב לי לכתוב..

מה דעתכם? האם מישהו היה כאן בהשתלמות המדוברת?... והאם יש עובדי הולמס ומה דעתכם על הרשת באופן כללי?

כן צודק לגבי הכל, אתה נראה לי המדריך היחיד שם שבאמת מנסה עזור ומתאמץ ומבין על מה הוא מדבר וחושב מחוץ לקופסא של מה ש"מלמדים" אותו בכורסים האלה (אולי גהזה שדיברת עליו אם הבנתי נכון מי זה).
חבל שככה זה הקהילה, זה לא חדר כושר, זה בית מחירות.
ומה שבאמת גם סמתי לב הרמה שם של האימונים האישיים זה סתם " הנה תעשה את המכונה הזאת ואחרי זה זאת" וסתם עומד ליידו ומדבר בשביל להעביר את הזמן.

• פותח/ת השרשור
כן צודק לגבי הכל, אתה נראה לי המדריך היחיד שם שבאמת מנסה עזור ומתאמץ ומבין על מה הוא מדבר וחושב מחוץ לקופסא של מה ש"מלמדים" אותו בכורסים האלה (אולי גהזה שדיברת עליו אם הבנתי נכון מי זה).
חבל שככה זה הקהילה, זה לא חדר כושר, זה בית מחירות.
ומה שבאמת גם סמתי לב הרמה שם של האימונים האישיים זה סתם " הנה תעשה את המכונה הזאת ואחרי זה זאת" וסתם עומד ליידו ומדבר בשביל להעביר את הזמן.

תשמע גם אמרתי לך את זה לדעתי באופן אישי
אם הייתי עובד עם קופסאות או ברגים אולי הייתי מתנהל אחרת
אני פשוט יוצא מנקודת הנחה שהעבודה היא עם אנשים/הבריאות שלהם וכסף שחלקם מרוויחים בעבודה קשה ולא רואים בחדר כושר או אימון "מותרות" אלא צורך בריאותי (בין אם זה גופני או נפשי) מהמעלה הראשונה

לכן מאוד חשוב שמדריך יהיה בקיא בדברים שהוא עושה
כל כך הרבה כאבים ושטויות אני מטפל ביום יום רק ע''י תיקוני טכניקה וקצת הסברים שהם חושבים שזה קסם לפעמים.

מישהו כאן אמר פעם נכון... אולי באמת כדאי לא להכליל הכל מהכל בקורס הזה אלא רק ללמד את המאמן לאמן... (LB, HB DL, PRESS)
וכמובן לימוד טכניקה נאה של הכל ובמיוחד מה שנראה "מובן מאליו" כמו לחיצת חזה למשל שהנחש הרבה פעמים אומר ובצדק נראה כמו תרגיל להרס הכתף ולא לחיזוק / עבודה על שרירי החזה בגלל כל מיני "מקצוענים" שמעבר ללהצביע עליו לא יודעים הרבה.

תשמע גם אמרתי לך את זה לדעתי באופן אישי
אם הייתי עובד עם קופסאות או ברגים אולי הייתי מתנהל אחרת
אני פשוט יוצא מנקודת הנחה שהעבודה היא עם אנשים/הבריאות שלהם וכסף שחלקם מרוויחים בעבודה קשה ולא רואים בחדר כושר או אימון "מותרות" אלא צורך בריאותי (בין אם זה גופני או נפשי) מהמעלה הראשונה

לכן מאוד חשוב שמדריך יהיה בקיא בדברים שהוא עושה
כל כך הרבה כאבים ושטויות אני מטפל ביום יום רק ע''י תיקוני טכניקה וקצת הסברים שהם חושבים שזה קסם לפעמים.

מישהו כאן אמר פעם נכון... אולי באמת כדאי לא להכליל הכל מהכל בקורס הזה אלא רק ללמד את המאמן לאמן... (LB, HB DL, PRESS)
וכמובן לימוד טכניקה נאה של הכל ובמיוחד מה שנראה "מובן מאליו" כמו לחיצת חזה למשל שהנחש הרבה פעמים אומר ובצדק נראה כמו תרגיל להרס הכתף ולא לחיזוק / עבודה על שרירי החזה בגלל כל מיני "מקצוענים" שמעבר ללהצביע עליו לא יודעים הרבה.
כן היה נחמד אם זה מה שהיו מלמדים את המדריכים לעשות, ולא לחפור שטויות :(

וזה שההכשרה של כוכב 2 היא חובה בחתימת חוזה והיא בתשלום העובד !!!
ולא על ידי המעסיק הולמס פלייס
והכי מתסכל שבחוץ בחיים האמיתיים אין לה משמעות אלה רק ברשת

וזה שההכשרה של כוכב 2 היא חובה בחתימת חוזה והיא בתשלום העובד !!!
ולא על ידי המעסיק הולמס פלייס
והכי מתסכל שבחוץ בחיים האמיתיים אין לה משמעות אלה רק ברשת
10 שנים עברו מאז שהדיון נפתח, שימי לב לתאריך.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית