הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוצאות בדיקות טסט ופרולקטין

• פותח/ת השרשור ga1000
  • פורסם בתאריך
G

ga1000

אורח
0
0
נק' מוניטין:
0
0
0
נתונים קצת על מה ולמה עשיתי בכלל את הבדיקות דם הללו -
בן 23 מתאמן כשנה תקוע על משקל גוף של 65 קילו ולא מתקדם, בנוסף סובל לעיתים ממצבי רוח, בעבר ניתוח גינקומסטיה שלא נגרם בגלל בעיה הורמונלית אלא בגלל שהייתה פשוט רקמת שומן.

פרולקטין יצא ממש ממש גבוה - 553.9 mIU/L כאשר ערכים תקינים זה 45-375
אסטרדיול 146.1 כאשר ערכים תקינים זה 0-146.1
טסט יצא ממש נמוך - 13.92 כאשר ערכים תקינים זה 8.4-28.7

לא לקחתי שום דבר, לא נוטל שום דבר, מה ניתן לעשות?
יש מצב להשיג קצת זריקות טסט באישור מאנדוקרינולוג לאזן את המצב?
חייב לטפל בזה לא? איך מטפלים בזה בדרך כלל?

טיפול אצל אנדריקונולוג
להשיג תור זה המון זמן אין לך ברירה אחרת אלא אם כן יש אפשרות לטיפול אצל רופא אבל אני לא חושב

אני לא חושב שיתנו לך קרמים לטסט או משהו כזה. הטסט שלך בנורמה.

יש לך חשק מיני? אתה מאונן? (אם לא השאלה אם זה מחוסר חשק או מסיבה אחרת שלא קשורה כמו בחירה אישית) מעניין אותי בגלל הערכים של הפרולקטין.

או קיי, או קיי בלי הרבה ניחושיאדה.

הפרולקטין שלך בשמיים!! בשמיים!! ביחס לגבר.
זה לבד, מתכון ל- אימפוטנציה (בעיה בזרימת הדם אל האיבר) , חשק מיני ירוד, איכות זרע ירודה.
האסטרוגן שלך בראש הסקאלה אבל זה פחות מדאיג.

אתה לא צריך זריקות טסט' אתה צריך להוריד פרולקטין באמצעות תרופה שנקראת דוסטינקס (או קבותרים), אתה תרגיש הרבה יותר טוב.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שזה הגורם לאי עלייה במשקל גוף למרות שהתפריט זה תפריט מסה של 3500 קל'?

מה הרופא אומר ?
לפני שכל הדוקטורים פה כותבים לך מרשמים כאלו ואחרים, האם ביקרת אצל רופא אנדוקרינולוג ?

מה הרופא אומר ?
לפני שכל הדוקטורים פה כותבים לך מרשמים כאלו ואחרים, האם ביקרת אצל רופא אנדוקרינולוג ?
בדיוק , זה גם מה שאני חושב , לא חושב שיש מישהו שיכול לייעץ לו מבלי שייקבל טיפול אצל רופא אנדוקרינולוג

פרולקטין הוא באופן כללי לא יציב. לפני שאתה מתחיל ליטול תרופות כלשהם על מנת להוריד את הפרולקטין תעשה עוד פעם בדיקה נוספת. פרולקטין יכול לעלות ולרדת גם בהתאם למצבים נפשיים כמו סטרס.

אני לא חושב שיתנו לך קרמים לטסט או משהו כזה. הטסט שלך בנורמה.

יש לך חשק מיני? אתה מאונן? (אם לא השאלה אם זה מחוסר חשק או מסיבה אחרת שלא קשורה כמו בחירה אישית) מעניין אותי בגלל הערכים של הפרולקטין.
הטסט ממש לא בנורמה לגילו. זה שהנורמה מתחילה מ 8.4 זה לא אומר שהוא בנורמה. אם הוא היה בן 70 והיה לו 8.4, הייתי אומר ניחה כי זה באמת בנורמה. אבל בן 23 לא אמור לצפות לטסט שהוא פחות מ 15-17 ואולי אפילו קרוב ל-20.

אני יכול להגיד שפרולקטין באופן כללי הוא מאוד יציב אצל אנשים בריאים.
הפרולקטין שלי לפי שלוש מדידות שונות בזמן סייקל עם טרן עמד על 324, 302, 314.
לקחתי דוסטינקס, עד היום אני עומד על ערכים שבין 17-31.

אסטרוגן באופן כללי גם משפיע על פרולקטין. ככל שהוא גבוה גם יכול להשפיע על פרולקטין.
אבל אצל הרבה אנשים פרולקטין משתנה. גם אצלי זה ככה.
סטרס ועצבים יכולים להשפיע. צריך לעשות כמה בדיקות. אני בטוח שזה גם מה שהאנדוקרינולוג שלך יגיד. לעשות בדיקה נוספת.

• פותח/ת השרשור
אחלה הענות חבר'ה אז ככה הייתי אצל האנדו היום - בגדול הוא אמר שהכל בסדר והסיבה ההגיונית היחידה זה מתח למרות שהכל בסדר.. הוא נתן לי לעשות בדיקות חוזרות אבל לא נתן לי פתרון ממשי לבינתיים. שאלתי לדעתו על סייקל של טסט ואנאבר ותשובתו הייתה לנפתעתי "עזוב אותך זה לא מסוכן אבל למה" חח אחלה אנדו

אנדו אמר לי שאם רמת הפרולקטין אינה פי 2 לפחות מהגבול העליון אז הם אינם מתייחסים לזה.

אתה צודק. השאלה אם אתה יודע מדוע הם אינם נוטים לטפל בבעיות כאלה?
פשוט מאוד, חסכון בכסף.
הם גם טוענים שרמות טסט ברף התחתון לאדם צעיר זה דבר מעולה שהוא צריך לסבול.
אם הרפואה פה הייתה פרטית כמו בכמה מקומות בחו"ל היית יכול לקבל טיפול הרבה יותר נורמלי. אף אחד לא צריך להסתובב עם חוסר חשק.

אם רמות הטסטוסטרון בטווח הנורמה נדיר שרופא יטפל בזה אלא אם כן המטופל ילחץ ויגיד שהוא סובל מאין אונות. בקשר לפרולקטין: אם לאחר כמה בדיקות רמות הפרולקטין מתקרבת לסביב האלף באופן קבוע אז שולחים לסיטי ראש לשלול גידול. אסטרוגן גבוה יכול להשפיע על רמות פרולקטין אבל כל עוד הוא בטווח הנורמה אפילו חורג במקצת רופאים לא יתנו טיפול תרופתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית