הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מזרון חדש ושעות שינה

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
שאלה קצת מטומטמת אבל זה חדש לי כל העניין הזה ואני רוצה לשמוע חוות דעת ממי שקצת יותר מבוגר ממני או מבין ממני במזרונים.
מאז שקניתי מזרון חדש (אני איתו בערך שבועיים שלוש) אני ישן ממש טוב, ולפעמים יוצא לי להתעורר אחרי 3-4 שעות עירני רצח כאילו ישנתי לילה מלא.
המזרון שקניתי שווה 6000 שקל ומעלה, ככה שהשקעתי לטווח הרחוק במיוחד שיש לי כאבי גב.
אני דווקא חשבתי שלהפך שאני אשן 10 שעות בלילה כי אני לא אצליח לקום מהמזרון 😃
השאלה היא האם זה תקין לישון במזרן איכותי נניח 6 שעות ומטה והאם זה מספיק בחיטוב/מסה להתאוששות.

לא נגיד שזה תקין וגם לישון 6 שעות זה לא הכי טוב צריך מעל 8 אבל אני מאמין שאם הזמן זה יסתדר

לשינה יש מספר שלבים (הייתי מוסיף כתבה אבל לצערי אני עדיין לא יכול לפרסם קישורים..)
ויש מצבים שאתה קופץ שלבי שינה לדוגמה אם יש לך עוד כמה שעות לקום אתה יכול להיכנס ישר לשלב השני או השלישי של שינה...
יכול להיות שבגלל השינוי בתנאים (מזרון חדש) קפצת לשלב שינה עמוק יותר.. לכן ישנת פחות שעות והרגשת כאילו ישנת לילה שלם
אני לא בטוח מה ההשפעות אם זה יקרה לך כל הזמן אבל כדאי לך לישון 8 שעות בלילה..

• פותח/ת השרשור
אולי השינה שלך יותר עמוקה עכשיו
לשינה יש מספר שלבים (הייתי מוסיף כתבה אבל לצערי אני עדיין לא יכול לפרסם קישורים..)
ויש מצבים שאתה קופץ שלבי שינה לדוגמה אם יש לך עוד כמה שעות לקום אתה יכול להיכנס ישר לשלב השני או השלישי של שינה...
יכול להיות שבגלל השינוי בתנאים (מזרון חדש) קפצת לשלב שינה עמוק יותר.. לכן ישנת פחות שעות והרגשת כאילו ישנת לילה שלם
אני לא בטוח מה ההשפעות אם זה יקרה לך כל הזמן אבל כדאי לך לישון 8 שעות בלילה..

כן זה מה שאני רוצה לדעת.. אם זה הגיוני שאני רגיל לישון 8 שעות לא איכותיות (נניח שזה שווה ערך ל 5 איכותיות) ועכשיו אני ישן 5 שעות איכותיות וזה מספיק לי כתוצאה מההרגל. (בצבא למשל הייתי ישן קבוע 6 שעות כי ביום יום ישנתי 6 שעות, וכשהתחפששתי ישר תוך שבוע חזרתי לישון 8-9 שעות).

כן זה מה שאני רוצה לדעת.. אם זה הגיוני שאני רגיל לישון 8 שעות לא איכותיות (נניח שזה שווה ערך ל 5 איכותיות) ועכשיו אני ישן 5 שעות איכותיות וזה מספיק לי כתוצאה מההרגל. (בצבא למשל הייתי ישן קבוע 6 שעות כי ביום יום ישנתי 6 שעות, וכשהתחפששתי ישר תוך שבוע חזרתי לישון 8-9 שעות).
אין פה מה שווה מה זה לא טוב לדעתי לדלג על כל השלבים של השינה כל פעם (כאילו לישון 5 שעות שהן כאילו איכותיות)
יש שיטה שישנים בסטים ואתה בסך הכול ישן שעתיים בלילה וזה אמור לספק לך שינה כמו של 8 שעות כמובן שלא עשו מחקרים לטווח הארוך אז אין לדעת את ההשפעות של השיטה ההזויה הזאת.. אם תרצה אוכל לצרף בלוג של אדם שניסה את השיטה הזאת.. הוא נורא משכנע אבל לך תדע איך זה משפיע בטווח הארוך..

• פותח/ת השרשור
אין פה מה שווה מה זה לא טוב לדעתי לדלג על כל השלבים של השינה כל פעם (כאילו לישון 5 שעות שהן כאילו איכותיות)
יש שיטה שישנים בסטים ואתה בסך הכול ישן שעתיים בלילה וזה אמור לספק לך שינה כמו של 8 שעות כמובן שלא עשו מחקרים לטווח הארוך אז אין לדעת את ההשפעות של השיטה ההזויה הזאת.. אם תרצה אוכל לצרף בלוג של אדם שניסה את השיטה הזאת.. הוא נורא משכנע אבל לך תדע איך זה משפיע בטווח הארוך..
אני ישן קצת כי אני מתעורר ולא חוזר לישון, לא כי אני מנסה לישון כמה שפחות.
אני ישן 5 שעות ואני מתעורר עירני ומנסה לישון עוד ללא הצלחה.
אז שורה תחתונה זה כן פוגע לי בהתאוששות..

אין לילה שאני ישן 8 שעות חוץ מבסופש אולי, כמעט כל לילה אני ישן סביבות ה5-6 שעות ועוד שעה שאני חוזר מהעבודה (בדרכ בין 6-7 בערב) מה אני מחסיר מהגוף שלי בעצם במצב כזה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית