הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב חד בברך בזמן עומס על הרגל

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
בהתחלה היה לי כאב בברך שמאל כשקיפלתי את הרגל, הוא כמעט עבר אבל לאט לאט התגבר כאב אחר.
כל פעם שאני מפעיל לחץ על הרגל- לקום, לדחוף משהו עם הרגליים (בסגנון של לג פרס) וכו' אני מרגיש כאב חד וחזק מאד בשתי הרגליים.
קשה לי להבין מאיפה מגיע הכאב.
למישהו יש רעיון מה לעשות?
נמאס לי מכל הפציעות המחורבנות בברכיים...

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שזה פשוט "כאבים של גדילה" ?
זו אפשרות, אבל לא נראה לי.
זה קרה לי פעם אחת בחיים, בכיתה א' או ב', וגם אז לא בטוח שאלה כאבי גדילה (סתם מכה או כאב פסיכוסומטי).
מאז גבהתי 40-50 ס"מ, צברתי שריר (טבעי ומליפטינג) וחיזקתי את העצמות והמפרקים ולא היה כלום.
חוץ מזה שאלה כאבים בסקוואט ובדדליפט, שמרגישים כמו פציעה, נמשכים חודש וחצי חודשיים, קרו כשהטכניקה לא הייתה טובה והתפתחו לאט לאט ושמים לב אצלי שיש לי ככול הנראה בעיה מכנית כי האבולוציה והגנטיקה שלי דפוקות ויוצא שאני מתיישב בצורה "טבעית" יותר על רגל ימין מאשר על רגל שמאל בסקוואט, שזו בעיה מכנית הגיונית לזה.
יש לי גם פלטפוט בשתי הרגליים, ברגל ימין הוא גדול בהרבה, כף רגל ימין ארוכה ב-1 ס"מ וכו'.
בגלל כל הדברים האלה- מכניקה, מבנה, איך זה התפתח והעובדה שכאבי גדילה לא היו לי כבר 6-7 שנים (או שזה 7-8?) וגם אז לא בטוח שאלה באמת היו כאבי גדילה, אני לא חושב שזו הסיבה.

אני ממליץ לך ללכת לפיזיוטרפיסט ממוחה שיודע לאבחן גם פציעות ספורט ולבדוק איתו.
או, שוב כמו שאמרתי ללכת לאורטופד מומחה ולבדוק אצלו.

אם אתה רוצה המלצות בפרטי, המנהל לא מרשה לי להמליץ פה

ככה, לגבי המכון אני כמעט בטוח שיש להם שיתוף עם קופ"ח לא זוכר רק איזה. אני בכללית ויש שיתוף.
אתה לא תבזבז "הון תועפות"...? זה ברכיים ונושא הברכיים מאוד רגיש אלא אם אתה רוצה עוד 10-20 שנה נזק.

לגבי מקום הכאב
לפי הסימון, אין זה מדובר על- מיניסקוס, גיד, צולבות, או צידיות. אלא אם יש קושי תנועתי ואז יש חשד.
לפי איך שאתה מסביר את הכאב, אם הוא פנימי ולא שטחי מדובר בדלקת (נוצרת עקב עומס בדר"כ).
כל מה שאתה צריך לעשות זה ללכת לאורטופד דרך הקופ"ח (פה לא צריך מומחה, לפחות בהתחלה אם זו רק דלקת) ומסביר את הכאב, ומבקש אחת מקבוצת התרופות של הנוגדי דלקת. (אטופן, ארקוקסיה, וולטרן...) ואם יש לך אפשרות בחירה תבקש ארקוקסיה, היא הכי חזקה ויעילה.
הבחירה של המינון תיעשה על ידי האורטופד בשיקול הגובה והמשקל שלך. תהיה מודע שבעת לקיחת התרופה, יכולה להופיע אי נוחות בבטן וצריך לשתות מלא.
אם זו רק דלקת, תוך יום יומיים כבר תשכח שכאב לך, למרות שהטיפול התרופתי הוא בדרך כלל לעשרה ימים. כדי להשמיד את הדלקת.
אם עדיין כואב למרות הטיפול התרופתי תשקול רק אז ללכת לפיזיוטרפיה ותנסה לשלב ביניהם...
בפיזיוטרפיה תדאג שיהיה טיפול עם פולסים (קור-חום), דבר שמוכח כעוזר לזרימת דם ובכך יותר כדוריות דם לבנות יגיעו למקום ויעזרו לטיפול בדלקת.
אני לא יודע בדיוק איך זה עובד במכוני הפיזיו של הקופות חולים אבל לכל מכון פיזיו שמחזיק מעצמו צריך להיות אולטרהסאונד(הטיפול לא הבדיקה) וחשמל.
שניהם יכולים מאוד לעזור לך...

מקווה שעזרתי ואם יש לך עוד שאלות תרגיש חופשי לשאול.

ככה, לגבי המכון אני כמעט בטוח שיש להם שיתוף עם קופ"ח לא זוכר רק איזה. אני בכללית ויש שיתוף.
אתה לא תבזבז "הון תועפות"...? זה ברכיים ונושא הברכיים מאוד רגיש אלא אם אתה רוצה עוד 10-20 שנה נזק.

לגבי מקום הכאב
לפי הסימון, אין זה מדובר על- מיניסקוס, גיד, צולבות, או צידיות. אלא אם יש קושי תנועתי ואז יש חשד.
לפי איך שאתה מסביר את הכאב, אם הוא פנימי ולא שטחי מדובר בדלקת (נוצרת עקב עומס בדר"כ).
כל מה שאתה צריך לעשות זה ללכת לאורטופד דרך הקופ"ח (פה לא צריך מומחה, לפחות בהתחלה אם זו רק דלקת) ומסביר את הכאב, ומבקש אחת מקבוצת התרופות של הנוגדי דלקת. (אטופן, ארקוקסיה, וולטרן...) ואם יש לך אפשרות בחירה תבקש ארקוקסיה, היא הכי חזקה ויעילה.
הבחירה של המינון תיעשה על ידי האורטופד בשיקול הגובה והמשקל שלך. תהיה מודע שבעת לקיחת התרופה, יכולה להופיע אי נוחות בבטן וצריך לשתות מלא.
אם זו רק דלקת, תוך יום יומיים כבר תשכח שכאב לך, למרות שהטיפול התרופתי הוא בדרך כלל לעשרה ימים. כדי להשמיד את הדלקת.
אם עדיין כואב למרות הטיפול התרופתי תשקול רק אז ללכת לפיזיוטרפיה ותנסה לשלב ביניהם...
בפיזיוטרפיה תדאג שיהיה טיפול עם פולסים (קור-חום), דבר שמוכח כעוזר לזרימת דם ובכך יותר כדוריות דם לבנות יגיעו למקום ויעזרו לטיפול בדלקת.
אני לא יודע בדיוק איך זה עובד במכוני הפיזיו של הקופות חולים אבל לכל מכון פיזיו שמחזיק מעצמו צריך להיות אולטרהסאונד(הטיפול לא הבדיקה) וחשמל.

רוב מה שרשמת הוא לא מדוייק.
- אי אפשר לשלול מעורבות של המבנים שציינת ללא בדיקה פיזיקלית
- לא "בוחרים" נוגד דלקת , אורטופד רושם לפי קריטריונים מסויימים (אם בכלל).
- טיפול "בפולסים (חום-קור) " לא נמצא יעיל במיוחד. בטח שלא בסימפטומים שהוא מציג (סימפטומים שאינם אקוטיים)
- אולטרא-סאונד ו"חשמל" זה טיפולים שנחשבים מיושנים. ומטרתם שונה אחד מהשני בתיאוריה , אך התוצאות בשטח אינן טובות.
תסתכל ב"מחשבון" https://www.clalit20plus.co.il/Clalit/Young/Lifestyle/injuries_calc.htm
בעיקר על 'כאבים בפיקת הברך'
נראה כי יש לך רגלי O / X, מה שגורם לאי יציבות בתנועה. שווה להבדק ע"י אורטופד שמבין בספורט.
אבל לדעתי מהתמונות שאתה מעלה והיסטורית הפציעות, אתה צריך להתחזק לפני ביצוע תרגילים מורכבים כמו סקווט ודדליפט בתרגילים "פשוטים" יותר כמו מכונות, מכרעים, לחיצת רגליים ובכל מקרה לעבוד במשקלים נמוכים יותר בטכניקה טובה.
אתה עוד צעיר, אל תתחיל לסחוב בעיות אורטופדיות כבר מעכשיו.

רגלי X/O אינם גורמים ל"אי יציבות בתנועה".

רוב מה שרשמת הוא לא מדוייק.
- אי אפשר לשלול מעורבות של המבנים שציינת ללא בדיקה פיזיקלית
- לא "בוחרים" נוגד דלקת , אורטופד רושם לפי קריטריונים מסויימים (אם בכלל).
- טיפול "בפולסים (חום-קור) " לא נמצא יעיל במיוחד. בטח שלא בסימפטומים שהוא מציג (סימפטומים שאינם אקוטיים)
- אולטרא-סאונד ו"חשמל" זה טיפולים שנחשבים מיושנים. ומטרתם שונה אחד מהשני בתיאוריה , אך התוצאות בשטח אינן טובות.

הדגשתי כי אין חשד אלא אם יש קושי תנועתי.
בכוונה כתבתי אם יש לך אפשרות בחירה. האורטופדיים מאוד הולכים לכיוון של בחירה אקראית כי כל התרופות בעלות מכנה משותף. אבל מה שמוכח הוא שארקוקסיה הינה התרופה הכי יעילה לטיפול בדלקות. אני כשאני מזהה שיש לי דלקת אני פשוט הולך לאורטופד והוא שואל אותי איזו מבין התרופות אני רוצה. כי הוא יודע שאני מבין מה הכי טוב לי.
המהות של טיפול בפולסים הינו הרחבה והקטנה של הוורידים, פעולה המזרימה יותר דם למקום, דבר זה גורם ליותר כדוריות דם לבנות לאיזור הדלוק. אומנם זה לא יעזור כמו התרופה, אבל זה עדיין עוזר לשיפור זרימת דם וזהו דבר מאוד חשוב בזמן דלקת, על אחת כמה וכמה בכאב שהוא אקוטי.
לגבי אולטרהסאונד וחשמל, הם אכן טיפול מאוד מאוד מיושנים. אך הוא לא ימצא יותר מזה במרפאות פיזיוטרפיה של קופ"ח אתה מסכים איתי?
מה גם שאיזה טיפולים יותר יעילים לדלקת? אלו הטיפולים הכי שכיחים לדלקות. בתוספת מנוחה כללית ונטילת כדורים.
בתור אחד שעבר דלקת בגיד הפיקה (Jumpers knee) ולאחר מכן גם קרע בגיד, והייתי אצל האורטופד ברכיים הכי חזק בארץ, אחראי על ניתוחים שלא לא מעט ספורטאים מפורסמים בארץ, אני אומר לך שאין הרבה מה לעשות.

בקצרה, החבר למעלה צריך ללכת לאורטופד לבדיקה פיזיקאלית של טווחים לראות שהכל תקין. במידה וכן מדובר בדלקת שנורא שכיחה לאיזור, ויטופל באופן תרופתי+מנוחה+פיזיו. זוהי דעתי...

האם הפיקה נעה במסלול תקין אצלל מישהו עם רגלי O ?

תגדיר "מסלול תקין"...
יש לך סימוכין לקורלציה בין רגלי O/X ל"חוסר יציבות בתנועה" (חוסר יצייבות של מה?)?

הדגשתי כי אין חשד אלא אם יש קושי תנועתי. בכוונה כתבתי אם יש לך אפשרות בחירה. האורטופדיים מאוד הולכים לכיוון של בחירה אקראית כי כל התרופות בעלות מכנה משותף. אבל מה שמוכח הוא שארקוקסיה הינה התרופה הכי יעילה לטיפול בדלקות. אני כשאני מזהה שיש לי דלקת אני פשוט הולך לאורטופד והוא שואל אותי איזו מבין התרופות אני רוצה. כי הוא יודע שאני מבין מה הכי טוב לי. המהות של טיפול בפולסים הינו הרחבה והקטנה של הוורידים, פעולה המזרימה יותר דם למקום, דבר זה גורם ליותר כדוריות דם לבנות לאיזור הדלוק. אומנם זה לא יעזור כמו התרופה, אבל זה עדיין עוזר לשיפור זרימת דם וזהו דבר מאוד חשוב בזמן דלקת, על אחת כמה וכמה בכאב שהוא אקוטי. לגבי אולטרהסאונד וחשמל, הם אכן טיפול מאוד מאוד מיושנים. אך הוא לא ימצא יותר מזה במרפאות פיזיוטרפיה של קופ"ח אתה מסכים איתי? מה גם שאיזה טיפולים יותר יעילים לדלקת? אלו הטיפולים הכי שכיחים לדלקות. בתוספת מנוחה כללית ונטילת כדורים. בתור אחד שעבר דלקת בגיד הפיקה (Jumpers knee) ולאחר מכן גם קרע בגיד, והייתי אצל האורטופד ברכיים הכי חזק בארץ, אחראי על ניתוחים שלא לא מעט ספורטאים מפורסמים בארץ, אני אומר לך שאין הרבה מה לעשות. בקצרה, החבר למעלה צריך ללכת לאורטופד לבדיקה פיזיקאלית של טווחים לראות שהכל תקין. במידה וכן מדובר בדלקת שנורא שכיחה לאיזור, ויטופל באופן תרופתי+מנוחה+פיזיו. זוהי דעתי...

מי אמר לך שהמקור לכאב הוא דלקתי? האם אתה יודע מה המאפיינים של כאב ממקור דלקתי? האם נראה לך הגיוני שכאבים ממקור דלקתי נמשכים כ 3 חודשים (לפחות , לפי התיאור של הבחור)?

אני יודע מה ההגיון מאחורי הטיפול בפולסים , אבל בפועל (ע"פ מחקרים קליניים) לא נמצא יתרון לטיפול כזה.

"לגבי אולטרהסאונד וחשמל, הם אכן טיפול מאוד מאוד מיושנים. אך הוא לא ימצא יותר מזה במרפאות פיזיוטרפיה של קופ"ח אתה מסכים איתי?" - לא , ממש לא מסכים איתך. מכיוון שאתה לא מכיר את כל ארגז הכלים של הפיזיותרפיסט , ההנחה שלך שגויה.

תשתדל לא להשליך מפציעות שהיו לך לפציעות של אחרים. במיוחד כשאתה לא יודע כמעט כלום על הבן אדם.

תגדיר "מסלול תקין"...
יש לך סימוכין לקורלציה בין רגלי O/X ל"חוסר יציבות בתנועה" (חוסר יצייבות של מה?)?

מי אמר לך שהמקור לכאב הוא דלקתי? האם אתה יודע מה המאפיינים של כאב ממקור דלקתי? האם נראה לך הגיוני שכאבים ממקור דלקתי נמשכים כ 3 חודשים (לפחות , לפי התיאור של הבחור)?

אני יודע מה ההגיון מאחורי הטיפול בפולסים , אבל בפועל (ע"פ מחקרים קליניים) לא נמצא יתרון לטיפול כזה.

"לגבי אולטרהסאונד וחשמל, הם אכן טיפול מאוד מאוד מיושנים. אך הוא לא ימצא יותר מזה במרפאות פיזיוטרפיה של קופ"ח אתה מסכים איתי?" - לא , ממש לא מסכים איתך. מכיוון שאתה לא מכיר את כל ארגז הכלים של הפיזיותרפיסט , ההנחה שלך שגויה.

תשתדל לא להשליך מפציעות שהיו לך לפציעות של אחרים. במיוחד כשאתה לא יודע כמעט כלום על הבן אדם.

אל תשאל איזה ארגז כלים יש לפיזיוטרפיסט בקופ"ח.
לא מדבר איתך על טייפינג, עבודה שיקומית ועיסויים של המקום, מדבר איתך נטו על מכשור.

אל תשאל איזה ארגז כלים יש לפיזיוטרפיסט בקופ"ח.
לא מדבר איתך על טייפינג, עבודה שיקומית ועיסויים של המקום, מדבר איתך נטו על מכשור.

נו , ומי אמר שמכשור זה הפתרון?

זה מה שלא הבנת!
לא דיברתי בכללי, בדרך כלל יש טיפולים שטובים לאחד ולא יעילים לאחר.
מה שהתכוונתי זה באיזה מכשור יותר טוב מזה הוא יכול להתיקל!?

אני די בטוח שהבנתי.
"בדרך כלל יש טיפולים שטובים לאחד ולא יעילים לאחר" - תסביר את המשפט הזה. למה אתה מתכוון ועל מה אתה מתבסס?
אבל שוב , מי אמר שמכשור הוא זה שיעזור לו? מה זה עוזר לו שיש במכון את ה"מכשור" הכי מתקדם (אולטראסאונד ואלקטרו תרפיה כאמור לא עונים להגדרה של מכשור מתקדם)

דוגמה קלאסית לYNDTP ואז "מיליון פציעות"... די בטוח שאין לך פציעה במערכת השלד אלא במערכת השרירים(תעשה בדיקות כמובן, אני מניח שהאורטופד יאמר לך ש"לא רואים כלום" ויגיד שיש עומס יתר על הגיד של הפטלה או משהו אחר, ידרוש שתנוח בבית ותעשה פיזיו')

• פותח/ת השרשור
אני ממליץ לך ללכת לפיזיוטרפיסט ממוחה שיודע לאבחן גם פציעות ספורט ולבדוק איתו.
או, שוב כמו שאמרתי ללכת לאורטופד מומחה ולבדוק אצלו.

אם אתה רוצה המלצות בפרטי, המנהל לא מרשה לי להמליץ פה
אני כבר אלך ככול הנראה לדקל בראשון עוד חודש, אלה אם כן פיזיותרפיסט מסויים יוכל לקמבן לי טיפול מוקדם במכבי באשדוד ואז אלך אליו.

לגבי מקום הכאב

אני אחכה עוד שבועיים ואחסוך 250 ש"ח, מה רע?
בכל מקרה-
הוא נתן לי ספריי בשם ketospray לדלקת.

דוגמה קלאסית לYNDTP ואז "מיליון פציעות"... די בטוח שאין לך פציעה במערכת השלד אלא במערכת השרירים(תעשה בדיקות כמובן, אני מניח שהאורטופד יאמר לך ש"לא רואים כלום" ויגיד שיש עומס יתר על הגיד של הפטלה או משהו אחר, ידרוש שתנוח בבית ותעשה פיזיו')
הלכתי לאורטופד->רנטגן->הפנייה לפיזיו ונתן לי ספריי אנטי דלקתי.
מה אתה מציע פה בדיוק? אמרת לי בדיוק מה שקרה לי, אני אשמח אם גם תוכל לעזור...

יוני-
יש לך רעיון אולי מה הפציעה?

הלכתי לאורטופד->רנטגן->הפנייה לפיזיו ונתן לי ספריי אנטי דלקתי.
מה אתה מציע פה בדיוק? אמרת לי בדיוק מה שקרה לי, אני אשמח אם גם תוכל לעזור...

לא זוכר מה היה לך לפני חודש וחצי בערך אבל כבר חפרתי לך שם וכנראה לא יישמת, אז מה הטעם?
במקרה שלך הדבר הכי חשוב יהיה ללמוד לעשות סקוואט סוף כל סוף, אתה צעיר ותוך זמן קצר תהיה כמו חדש.

אם אתה חושב שיש לך עומס על רגל אחת יותר מהשניה הייתי הולך לבדוק שאין לך רגל קצרה יותר מהשניה, זה די שכיח ואנשים לא מודעים לזה, זה גם יוצר בעיות אם לא מודעים לזה ומתאמנים בהתאם לזה.

• פותח/ת השרשור
לא זוכר מה היה לך לפני חודש וחצי בערך אבל כבר חפרתי לך שם וכנראה לא יישמת, אז מה הטעם?
במקרה שלך הדבר הכי חשוב יהיה ללמוד לעשות סקוואט סוף כל סוף, אתה צעיר ותוך זמן קצר תהיה כמו חדש.

אם אתה חושב שיש לך עומס על רגל אחת יותר מהשניה הייתי הולך לבדוק שאין לך רגל קצרה יותר מהשניה, זה די שכיח ואנשים לא מודעים לזה, זה גם יוצר בעיות אם לא מודעים לזה ומתאמנים בהתאם לזה.
http://www.lbs.co.il/threads/42581/
אתה מדבר על זה?
אמרת לשים קרח ולחזור בעתיד.
שמתי קרח ונחתי למשך חודש, לא עזר יותר מדי (עזר התדרדר עזר סטטוס קוו- זה מה שהיה בקצרה)
ואם אתה מדבר על הפוסט שפירסמתי טכניקה והראיתי על הא-סימטריה בברכיים שכל ברך במקום אחר ואני יושב עקום וכו' למדתי אז לבצע סקוואט וזה טיפה השתפר ואז שוב קרה...
כל פעם עשיתי תיקון שפתר את זה לאימון אחד ואימון אחרי זה שוב לא עזר.

אני אשמח לשמוע את העצה שלך, ואני די בטוח שאפעל לפיה.

בנוגע לרגל קצרה ורגל ארוכה- אני יודע שיש לי פלטפוט גדול בהרבה ברגל ימין וכף רגל ימין גם ארוכה ב-1 ס"מ ואפילו יותר, הגיוני שהיא גם תהיה באורך שונה אם ככה. איפה ניתן ללכת לבדוק את זה?

http://www.lbs.co.il/threads/42581/
אתה מדבר על זה?
אמרת לשים קרח ולחזור בעתיד.
שמתי קרח ונחתי למשך חודש, לא עזר יותר מדי (עזר התדרדר עזר סטטוס קוו- זה מה שהיה בקצרה)
ואם אתה מדבר על הפוסט שפירסמתי טכניקה והראיתי על הא-סימטריה בברכיים שכל ברך במקום אחר ואני יושב עקום וכו' למדתי אז לבצע סקוואט וזה טיפה השתפר ואז שוב קרה...
כל פעם עשיתי תיקון שפתר את זה לאימון אחד ואימון אחרי זה שוב לא עזר.

אני אשמח לשמוע את העצה שלך, ואני די בטוח שאפעל לפיה.

בנוגע לרגל קצרה ורגל ארוכה- אני יודע שיש לי פלטפוט גדול בהרבה ברגל ימין וכף רגל ימין גם ארוכה ב-1 ס"מ ואפילו יותר, הגיוני שהיא גם תהיה באורך שונה אם ככה. איפה ניתן ללכת לבדוק את זה?

תסתכל על ההודעה של ELSR לדוג', אצלך אני נוטה שלא לרשום את "דעתי" כי אתה צעיר ואני לא רוצה שתסיק ממה שאני אומר שאני נוגד את האורטופד שלך/איש מקצוע.

בקשר להבדלי אורכים, בודקים את זה אצל אורטופד, אם יש סיכוי שיש לך רגל אחת קצרה בצורה רצינית אתה חייב לעשות סקוואט בצורה שונה ממה שרוב האנשים עושים כדי לא להפצע
אני עבדתי רק עם אדם אחד עם אורכי רגל שונים, הוא שבר את הtibia בשבר פשוט אלכסוני והעצם השבורה צמחה יותר מהעצם ברגל השניה, הוא עשה ועושה סקוואט ואין לו בעיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית