הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

The Shocking Truth About Inflammation

• פותח/ת השרשור HOB
  • פורסם בתאריך

HOB

משתמש מתחיל
40
0
נק' מוניטין:
0
40
0
מאמר מ-T-NATION, אני לא יכול לשים לינק (זה בעמוד הראשי, חפשו The Shocking Truth About Inflammation)
הבחור שמה טוען ש

• Taking anti-inflammatory drugs can put a stop to healing and muscle growth.
• Icing a muscle can impede healing and growth.

• The key is to allow acute inflammation and suppress chronic inflammation.

כמובן שזה סותר כל פרוטוקול פציעות שקיים/שקראתי.
אומגה 3/כורכומין/אקפו 8, וקרח הם חלק בלתי נפרד מכל פרוטוקול.
מה דעתכם?

מאמר מ-T-NATION, אני לא יכול לשים לינק (זה בעמוד הראשי, חפשו The Shocking Truth About Inflammation)
הבחור שמה טוען ש

• Taking anti-inflammatory drugs can put a stop to healing and muscle growth.
• Icing a muscle can impede healing and growth.

• The key is to allow acute inflammation and suppress chronic inflammation.

כמובן שזה סותר כל פרוטוקול פציעות שקיים/שקראתי.
אומגה 3/כורכומין/אקפו 8, וקרח הם חלק בלתי נפרד מכל פרוטוקול.
מה דעתכם?

כמה דברים:
חוץ מזה שהוא מתבלבל לעיתים בין תהליך הדלקת לבין נפיחות (חשוב להבדיל! נפיחות לא שווה לדלקת) , המאמר הוא סה"כ טוב. אף על פי שאין רפרנסים או סימוכין כלשהם.
זה גם קצת מוזר שמצד אחד הוא נגד NSAID'S כיוון שהם מפריעים לדלקת (נכון) , אבל מצד שני הוא מאוד בעד נוגדי דלקת "טבעיים" כמו כורכומין ושמן דגים. לזכותו יאמר שהוא כביכול מנסה למצוא את ה Sweet spot של לא יותר מדי , ולא מעט מדי .
בכל אופן , לגבי התהיות שלך:
א. כן , בשנים האחרונות מבינים ש NSAID'S הם לא רעיון גאוני במקרים של דלקת אקוטית , כיוון שזה למעשה מפריע לתהליך הדלקת להתרחש.
ב. בשנים האחרונות גם מבינים שקירור של המקום בקרח לא כל כך מאט את המטבוליזם כפי שחשבו פעם. ולכן , לא סביר שקרח יפגע בתהליך ההתאוששות של השריר , והוא כן יעיל כמשכח כאב בשלב האקוטי. קריאה מומלצת :
Bleakley, C. M. & Hopkins, J. T. (2010). Is it possible to achieve optimal levels of tissue cooling in cryotherapy?Physical Therapy Reviews, 15(4), 344-350.
ג. לכורכומין אכן נקשרת פעילות אנטי - דלקתית מוגברת , והוא נחקר בהקשר של מגוון מחלות אוטואימוניות וסרטן. ככל הידוע לי , הבעיה איתו היא המסיסות וספיגה הנמוכה שלו בגוף , וחוסר ה bioavailability.
ד.גם לאומגה 3 ישנן השפעות אנטי דלקתיות כפי שהוא מציין , אך המנגנון עדיין לא ברור לחלוטין.

קריאה מומלצת לרציונאל טיפולי אחרי פציעה אקוטית מומלץ לקרוא כאן:
http://www.running-physio.com/ice2/?fb_source=pubv1

• פותח/ת השרשור
הבעיה שלי שהוא לא ממליץ על קרח כשכולם כן.
בנוגע לכורכומין ואומגה 3 הוא ממליץ רק אם הכאב לא עובר
ובכלל לפי מה שהוא אומר גם תרופות NSAIDS וגם דברים טבעיים משפיעים לרעה על תהליך ההתאוששות של השריר ומונעים הפרשת IGF-1 שקוראת בעת שיקום השריר.
מצד אחד אני מסכים שעדיף לתת לגוף לעשות את שלו כמו שהבחור טוען אבל מצד שני אנטי דלקתי ממזער את התפשטות הדלקת שזה דבר חיובי.

דרך אגב הספיגה של כורכומין בגוף היא דווקא גבוהה ממה שאני יודע(וברוב הכדורים מוסיפים פלפל שחור ע"מ להגדיל את הספיגה).
ואומגה 3 עדין לא הוכח שהוא אנטי דלקתי, אך נמצאו מקרים שהוא משפיע כאנטי דלקתי.

גם תרופות NSAIDS וגם דברים טבעיים משפיעים לרעה
עד כמה שאני זוכר, הוא שם דגש חזק על ההבדל בין דלקת אקוטית (בד"כ כתוצאה מטראומה) לבין דלקת כרונית. לטענתו הראשונה היא תגובה רצויה של הגוף להתמודד עם הטראומה, ולכן נטילת נוגדי דלקת בשלב זה פוגעת בריפוי (אפשר להשוות את זה עם הטענות של רופאים מסויימים שעליית טמפרטורת הגוף במצב של מחלה זיהומית היא תהליך חיובי שעוזר להילחם בגורמי המחלה, ולכן נטילת תרופות להורדת חום אינה מומלצת). לעומת זאת, כשהדלקת הופכת לכרונית זה כבר מעיד על "קלקול" בתהליך, במקום לעזור הדלקת עצמה הופכת לבעיה, ואז אפשר (ליתר דיוק: כדאי) להשתמש בנוגדי דלקת.

נדמה לי שרוב התלונות על "דלקת" בפורום הזה ובפורומים אחרים של פציעות ספורט מתיחסות לדלקת כרונית, או לכזאת שאו-טו-טו הופכת כרונית, כך שמבחינת הטיפול המאמר לא מוסיף הרבה. אני לא מכיר הרבה אנשים שממהרים לקחת תרופות בגלל נקע בקרסול.

הבעיה שלי שהוא לא ממליץ על קרח כשכולם כן.
בנוגע לכורכומין ואומגה 3 הוא ממליץ רק אם הכאב לא עובר
ובכלל לפי מה שהוא אומר גם תרופות NSAIDS וגם דברים טבעיים משפיעים לרעה על תהליך ההתאוששות של השריר ומונעים הפרשת IGF-1 שקוראת בעת שיקום השריר.
מצד אחד אני מסכים שעדיף לתת לגוף לעשות את שלו כמו שהבחור טוען אבל מצד שני אנטי דלקתי ממזער את התפשטות הדלקת שזה דבר חיובי.

דרך אגב הספיגה של כורכומין בגוף היא דווקא גבוהה ממה שאני יודע(וברוב הכדורים מוסיפים פלפל שחור ע"מ להגדיל את הספיגה).
ואומגה 3 עדין לא הוכח שהוא אנטי דלקתי, אך נמצאו מקרים שהוא משפיע כאנטי דלקתי.

לגבי הקרח , תקרא את הקישור שהעלתי בסוף ההודעה.
הוא לא מביא סימוכין לדעות שלו כך שאין לי על מה להתבסס כשאני רוצה לראות אם אכן הוכח ש NSAIDS פוגע בהתאוששות השריר בפועל.
אני מתבסס על המאמר הזה http://www.mdpi.com/1420-3049/16/6/4567 לגבי הכורכומין , אם יש לך סימוכין אחרים , אשמח לראות.
לגבי האומגה 3 , שני חלקי המשפט שלך קצת סותרים. בכל אופן , כמו שציינתי , המנגנון האנטי דלקתי עדיין לא ברור לחלוטין , אבל מתחילים להבין חלקים ממנו - http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1074761313002422

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית