הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוצאות בדיקת דם

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
הקדמה קצרה קודם כל, אני מתאמן כבר כמעט שנה (מספטמבר 2012), שם עשיתי שינוי גדול
והפסקתי עם מתוק, אוכל זבל, עישון ושתיה.
בחיים שלי לא נגעתי בסטרואידים\חומרים, אפילו לא בהכי פשוט.
בערך לפני 5 חודשים סיימתי "סייקל" של מינוציקלין שזו אנטיביוטיקה לחצ'קונים, צרכתי את זה במשך 3 חודשים.

צירפתי תמונה של התוצאות.

מה שמעניין אותי זה הגלוקוז וה-ALT, הייתי בצום של 12 שעות עד הבדיקה ולא שתיתי משהו חוץ ממים או אכלתי.
עשיתי בדיקות דם ב-27/4/11 והגלוקוז היה אז על 97 כשהגבול הוא 100.
אני באמת לא יודע למה אף אחד לא אמר שום דבר ואף אחד לא התייחס, כנראה דרך לחסוך עליי כמה גרושים.
בקשר ל-ALT, רשום בעלון לצרכן של המינוציקלין שצריך לעשות בדיקות לתפקודי כבד\כליות אחרי סיום הטיפול,
יכול להיות מצב שאחרי 5 חודשים הערכים של הכבד לא ירדו לנורמה? (אני לא שותה, ולא לוקח שום כדורים)
אמא שלי טכנאית לב והיא התייעצה עם רופא אחד והוא אומר שזה מעודף חלבון (היא שכחה להגיד על המינוציקלין).

עכשיו השאלה איך אני ממשיך מכאן... זה כנראה טרום סכרת ואני לא רוצה שזה יחמיר כמובן.
נכון להיום אני על 300 גרם פחמימה שמגיעים משיבולת שועל, אורז מלא ולחם שחור מלא.

וגם בקשר ל-ALT, מה אפשר לעשות?

יום חמישי אני ניגש לבדיקות דם שוב כדי לבדוק מחדש אם יש טעויות ובנוסף בגלל כשל טכני בכמה סעיפים.

מצטער על האורך, תודה רבה לעוזרים.

קבצים מצורפים

• SASFAS.png
    SASFAS.png
    KB 20.3 · צפיות: 410
גם בבדיקות דם שעשיתי אני היה לי גלוקוז 109, קצת יותר גבוה משלך, הרופאה אמרה שזה לא מעניין.

תחזור על הגלוקוז. אם זה קבוע ככה תעשה בדיקה להמוגלובין A1C.
בקשר לאנזימי כבד- האנטיביוטיקה עושה את זה וכן, לוקח לזה זמן. אתה יכול לקחת LIV52 כדי להאיץ את זה. בקיצור, תחזור על הבדיקה הזאת גם עוד חודש. (ותגיד לרופא שאמר שזה מעודף חלבון שהוא יפה)

• פותח/ת השרשור
תחזור על הגלוקוז. אם זה קבוע ככה תעשה בדיקה להמוגלובין A1C.
בקשר לאנזימי כבד- האנטיביוטיקה עושה את זה וכן, לוקח לזה זמן. אתה יכול לקחת LIV52 כדי להאיץ את זה. בקיצור, תחזור על הבדיקה הזאת גם עוד חודש. (ותגיד לרופא שאמר שזה מעודף חלבון שהוא יפה)
אולי עדיף לקחת כבר ליום חמישי הזה את ההמוגלובין? ועל מה זה יכול להעיד?

גם לי יצא ALT חריג בקטנה..
הרופאה אמרה שזה בגלל שהסתובב איזה וירוס בכבד אז הייתה עלייה של האינזים הזה.

• פותח/ת השרשור
אף אחד לא יתן לך כל עוד לא יהיו לך חריגות ברצף.
וכרגע זה לא מעיד על כלום...
אמא שלי יכולה להוציא לי הפנייה גם ל-a1c, במקרה כזה עדיף כבר לעשות את זה יום חמישי?
יש עוד איזה בדיקות דם ספציפיות שהיית ממליץ לקחת על הדרך?

זה לא כזה משנה. זה בודק כמה חודשים אחורה.
הייתי מוסיף תפקודי כבד, כליות, ויטמין D

• פותח/ת השרשור
זה לא כזה משנה. זה בודק כמה חודשים אחורה.
הייתי מוסיף תפקודי כבד, כליות, ויטמין D
כבד וכליות נבדקו כבר בבדיקה הנ"ל, לא?
היה לי גלוקוז 97 לפני שנתיים בערך, ועכשיו הוא עלה, ככה שזה לא נראה לי טעות בבדיקה, a1c יראה גם כן ערכים גבוהים כנראה.
למה ל-Psycho (הגיב למעלה) אמרו שהכל בסדר ולא צריך להתייחס? הרי זה מצביע על טרום סכרת בערכים כאלה.

עוד דבר שרציתי לדעת, הטסט' נחשב גבוה, נכון?
אם כן, למה אני מרגיש חשק מיני ירוד?

מצטער, הבדיקות משום מה לא נפתחות לי.
וזה לא טרום סכרת כי לא מאבחנים סכרת לפי גלוקוז בימינו. אלא לפי A1C. זה מצב שאומר לך בדוק A1C.

• פותח/ת השרשור
כן. הכל בסדר. כבוד על הטריג',. מה אתה אוכל?
ביצים, טחינה, שקדים, אורז מלא, חזה עוף, טונה.
לוקח 1000 מ"ג של ויטמין C בשחרור מושהה, אבץ פיקולינט 50 מ"ג וכדור 1 מולטי של Twinlab.

כתוב כאן: http://wikirefua.org.il/index.php/רמות_טריגליצרידים_-_Triglycerides_level

שויטמין C במינונים גבוהים מעלה את הרמה של הטריגליצרידים, ו-Bilirubin במינונים גבוהים מביא לתוצאה כזובה (false negative)
יכול להיות שמה שרואים כאן זו תוצאה לא נכונה? הרי הבילירובין יחסית גבוהה, ואני לוקח ויטמין C במינון גבוהה.

דבר נוסף שרציתי לשאול, ממה יכול להיגרם חשק מיני נמוך אם הטסטוסטרון גבוה והפרולקטין נמוך?

הויטמין C לא נחשב מינונים גבוהים. אבל תמיד אפשר לחזור על הבדיקה. בכל מקרה, גם אם זה כזוב, כמה כבר ההפרש? אז יהיה לך פי 2? עדיין מצוין.
לגבי חשק מיני, יש עוד הורמונים במשוואה. קשה לענות על זה על פי בדיקת דם.

• פותח/ת השרשור
הויטמין C לא נחשב מינונים גבוהים. אבל תמיד אפשר לחזור על הבדיקה. בכל מקרה, גם אם זה כזוב, כמה כבר ההפרש? אז יהיה לך פי 2? עדיין מצוין.
לגבי חשק מיני, יש עוד הורמונים במשוואה. קשה לענות על זה על פי בדיקת דם.
עשיתי היום בדיקות דם פעם נוספת, צירפתי תמונה.
שים לב לערכים עצמם יותר מאשר להסתכל על טווח הנורמה, כי לדוגמא ב-Palalets אני רואה שזה כמעט באמצע לפי הטווח
אבל בתכלס אני בגבול התחתון. עשיתי את ההמוגלובין A1C.
phpvA3KVH.png

• פותח/ת השרשור
הדבר היחיד שחריש זה האלקליין פוספטז. ולא אין לך סכרת.
כתוב שסיבה אפשרית לחריגה באלקליין זה תקופת גדילה.
יכול להיות? אני בן 16.

"With rapid bone growth, alkaline phosphatase levels increase and one can find a level that might be 50-100% above the normal range."

http://www.usc.edu/student-affairs/Health_Center/adolhealth/content/a1.html

וגם ה-A1C דיי גבולי לא?
למה הגלוקוז גבוה אם אין סכרת?

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית