הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוצאות בדיקת דם

• פותח/ת השרשור ELSR
  • פורסם בתאריך

ELSR

משתמש קבוע
1,808
274
נק' מוניטין:
1,213
1,808
274
קאנטרי חולון
הקדמה קצרה קודם כל, אני מתאמן כבר כמעט שנה (מספטמבר 2012), שם עשיתי שינוי גדול
והפסקתי עם מתוק, אוכל זבל, עישון ושתיה.
בחיים שלי לא נגעתי בסטרואידים\חומרים, אפילו לא בהכי פשוט.
בערך לפני 5 חודשים סיימתי "סייקל" של מינוציקלין שזו אנטיביוטיקה לחצ'קונים, צרכתי את זה במשך 3 חודשים.

צירפתי תמונה של התוצאות.

מה שמעניין אותי זה הגלוקוז וה-ALT, הייתי בצום של 12 שעות עד הבדיקה ולא שתיתי משהו חוץ ממים או אכלתי.
עשיתי בדיקות דם ב-27/4/11 והגלוקוז היה אז על 97 כשהגבול הוא 100.
אני באמת לא יודע למה אף אחד לא אמר שום דבר ואף אחד לא התייחס, כנראה דרך לחסוך עליי כמה גרושים.
בקשר ל-ALT, רשום בעלון לצרכן של המינוציקלין שצריך לעשות בדיקות לתפקודי כבד\כליות אחרי סיום הטיפול,
יכול להיות מצב שאחרי 5 חודשים הערכים של הכבד לא ירדו לנורמה? (אני לא שותה, ולא לוקח שום כדורים)
אמא שלי טכנאית לב והיא התייעצה עם רופא אחד והוא אומר שזה מעודף חלבון (היא שכחה להגיד על המינוציקלין).

עכשיו השאלה איך אני ממשיך מכאן... זה כנראה טרום סכרת ואני לא רוצה שזה יחמיר כמובן.
נכון להיום אני על 300 גרם פחמימה שמגיעים משיבולת שועל, אורז מלא ולחם שחור מלא.

וגם בקשר ל-ALT, מה אפשר לעשות?

יום חמישי אני ניגש לבדיקות דם שוב כדי לבדוק מחדש אם יש טעויות ובנוסף בגלל כשל טכני בכמה סעיפים.

מצטער על האורך, תודה רבה לעוזרים.

קבצים מצורפים

• SASFAS.png
    SASFAS.png
    KB 20.3 · צפיות: 410
וגם ה-A1C דיי גבולי לא? למה הגלוקוז גבוה אם אין סכרת?
5.4 הוא ערך טוב, אל תתרשם מכך שהוא לא רחוק מהגבול העליון של הנורמה. הסוכר הגבוה בצום כן מדאיג קצת, אבל נראה שהכבד שלך לא מתפקד לגמרי תקין כרגע ואולי זה גם גורם לו לייצר קצת יותר סוכר מהדרוש - הסוכר בצום הוא בעיקר תוצאה של פירוק גליקוגן בכבד בזמן השינה. בסך הכל הממוצע של הסוכר שלך בארבעת החודשים האחרונים (עם שקלול גבוה יותר לחודש האחרון) בכל שעות היממה מתבטא ב A1C והוא תקין.

למרות האמור לעיל, אני, אם הייתי במצבך, הייתי מנסה להמנע ממזונות עם ערך גליקמי גבוה.

תוספת: תראה מה מצאתי -

"
ALKP - ALKALINE PHOSPHATASE

רמה גבוההבדם מעידה על–
1. מחלה חסימתית של דרכי מרה. במקרה זה גם נמצא, בנוסף, גם עליה בבילירובין הישיר." (הדגשה שלי) - אולי יש לך פשוט אבנים בכיס המרה?

נערך לאחרונה:
יש תופעה שמכונה Hereditary Hemochromatosis. זה ספיגה מוגברת של ברזל בדם. הסימנים של בדיקות הדם שלך מתאימים לזה אבל לא בטוח.

• פותח/ת השרשור
5.4 הוא ערך טוב, אל תתרשם מכך שהוא לא רחוק מהגבול העליון של הנורמה. הסוכר הגבוה בצום כן מדאיג קצת, אבל נראה שהכבד שלך לא מתפקד לגמרי תקין כרגע ואולי זה גם גורם לו לייצר קצת יותר סוכר מהדרוש - הסוכר בצום הוא בעיקר תוצאה של פירוק גליקוגן בכבד בזמן השינה. בסך הכל הממוצע של הסוכר שלך בארבעת החודשים האחרונים (עם שקלול גבוה יותר לחודש האחרון) בכל שעות היממה מתבטא ב A1C והוא תקין.

למרות האמור לעיל, אני, אם הייתי במצבך, הייתי מנסה להמנע ממזונות עם ערך גליקמי גבוה.

תוספת: תראה מה מצאתי -

"
ALKP - ALKALINE PHOSPHATASE

רמה גבוההבדם מעידה על–
1. מחלה חסימתית של דרכי מרה. במקרה זה גם נמצא, בנוסף, גם עליה בבילירובין הישיר." (הדגשה שלי) - אולי יש לך פשוט אבנים בכיס המרה?
תודה על התגובה, כשאתה אומר בעצם "אבנים בכיס המרה" זה אומר שיש צורך בניתוח, או שיש כדורים שיכולים לפתור את הבעיה?
קראתי גם שאבנים בכיס המרה זה תוצר של כולסטרול גבוה, וממה שנראה בבדיקות הוא בסדר, לא?

מה גם שאין לי ממש רופא להתייעץ איתו, אחת התגובות שקיבלתי מרופא מומחה על הבילירובין הגבוהה יחסית
הוא שזה נגרם מאכילת יתר של ביצים 😵
יש תופעה שמכונה Hereditary Hemochromatosis. זה ספיגה מוגברת של ברזל בדם. הסימנים של בדיקות הדם שלך מתאימים לזה אבל לא בטוח.
איך הגעת למסקנה הזאת?

כשאתה אומר בעצם "אבנים בכיס המרה" זה אומר שיש צורך בניתוח, או שיש כדורים שיכולים לפתור את הבעיה?
אין כדורים... בכל אופן, קל לגלות אבנים כאלה בבדיקת US (ללא קרינה וללא תורים ארוכים). אם צריך להזכיר לך, אני לא רופא ופשוט בגלל שנתקלתי בשילוב הזה הבאתי אותו לידיעתך. אולי אנשים עם יותר ידע רפואי ישלימו עבורך את התמונה.

תפסיקו סתם להפחיד את הבחור.
אתה נער תקין ונורמלי אין לך שום בעיה מיוחדת.

הבילרובין תקין -1.3 זה בסדר - כמו גם, האלקליין פוספאט, זה אמנם ערך גבוה, אבל זה נובע מגילך, מהגנטיקה שלך, משגרת היום והאימונים שלך ומהאוכל שלך.

תישן רגוע ותפסיק לבצע בדיקות דם

ביליברובין גבוה יכול להעיד גם על תסמונת ג'ילברט שזה לא מזיק. אבל שילוב של זה עם סוכר גבוה מצריך שאלות. אין לך רופא מומחה שאתה יכול ללכת אליו במקום לשאול אנשים בפורום?

זה יכול להיות הרבה דברים. אפילו מאימונים.
זה לא כל כך גבולי והגלוקוז לא כזה גבוה. אם אתה ממש פרנאואיד אתה יכול לעשות בדיקות גלוקוז בעצמך עם גלוקומטר.
אבל גם לי תמיד הגלוקוז יוצא גבוה והA1C תקין. זה יכול להיות הרבה דברים. אפילו מאימונים.
זה לא כל כך גבולי והגלוקוז לא כזה גבוה. אם אתה ממש פרנאואיד אתה יכול לעשות בדיקות גלוקוז בעצמך עם גלוקומטר.
אבל גם לי תמיד הגלוקוז יוצא גבוה והA1C תקין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית