הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

Patellar Tendenitis - אליפות אירופה בקרוב .

David2309

משתמש פעיל
370
114
נק' מוניטין:
5,475
370
114
גל אולימפי אשדוד
הסיפור רקע ,מרים משקולות
, לפני כארבעה חודשים התחילו כאבים בברך , לאט לאט עברו - בזמן תחרות חזרו שוב .
אחרי פיזיוטרפיה שלא עזרה הרבה והרבה המלצות של מאמנים וחברים מחו"ל על כל מיני חומרים לא חומרים לא חוקיים למיניהם , הלכתי לרופא
מה שהוא אמר :
RT PATELLAR TENDENITIS

בן 20 , חייל .
ספורטאי מקצועי . .......סובל מכאבים באזור קדמי של ברך ימין . לא מסוגל
ללא נפיחות או נוזל תוך מרפקי .
רגישות ממקומת באזור הפרוקסימלי של גיד הפטאלארי .
הופנה לMRI להערכת ממיקום ומידת מאורבות של הגיד הפיקה .
בהתאם לתוצאות נחליט על דרכי טיפול .

קיבלתי הפניה לMRI ממנו , הצבא לא אישר לי אותה ושלח אותי לאולטרה סאונד במקום . (דעה לגבי עד כמה זה יכול לעזור ? )
תגובת הצבא :
בקשה לאישור MRI של גיד הפיקה
כאבים מתמשכים על רקע הרמת משקולות
ללא חבלה
רגישות על גיד הפיקה
ממליץ להתחיל בהדמיה פשוטה יותר כגון US ובמידה ויש חשד לקרע או נגע , להגיש בקשה מחודשת ל MRI לפי הצורך
F*CK YOU 😃

הדבר היחידי שיכולים לעזור לי מחוץ לצבא זה פיזיוטרפיה .

יש לי פאקינג אליפות אירופה בעוד פחות מחודש וחצי ואין לי מושג מה לעשות כבר .

HELP ?

אימנת את החברי'ה של קרוספיט אשדוד לא מזמן נכון? מנסה לקשר את השם לפרצוף...
אני ארשום לך פה מה אני הייתי עושה במצבך במשך שבוע-שבוע וחצי:

1. סייקל Ibuprofen לפי המלצת רופא(בד"כ מומלץ לאוכלוסיה עממית עד 1600 מ"ג ליום בלי מרשם, שזה 4/8 כדורים תלוי מה המינון שקנית, אני הייתי הולך לפחות על 2600-2800 למשך משהו כמו 5 ימים, בהמלצת רופא נותנים גם 3200 אם זה פחות משבוע)
2. לחבוש את הברכיים באימון ברצועות בד(לא רק גומיה, אתה רוצה לחץ לכל המפרק) או בשרוול תמיכה מתאים
3. בסוף אימון ובשעתיים אחרי שים קרח 3-4 פעמים ל10 דקות כל פעם על האזור
4. תמנע 7-10 ימים מתנועות POWER, תעבוד רק בטווח מלא(קלין/סנאץ' מלאים- פחות עומס על האזור) או שבתנועות POWER תעבוד קל יחסית בשבוע הזה, כנ"ל HIGH PULLS וכו' תנסה לצמצם, פרונט סקוואטים תמיר ל LB SQ כדי להוריד עומס מה4 ראשי.
5. עיסויים של וולטרן בימי מנוחה שיש לך כל 3 שעות.
6. להקפיד במיוחד על טכניקה בתרגילים המלאים(כל כף הרגל על הרצפה, לא לתפוס משקלים עם עקב באוויר)
7. חברים בקרוספיט טוענים שאקסטרא אומגה 3 עוזר, אין לי מחקרים בנושא אבל להזיק זה לא יזיק
8. מן הסתם, תנסה להשיג כמה שיותר שעות שינה

הכי חשוב להתאמן חכם, אתה ספורטאי אז מן הסתם תתאמן עם הפציעה, תהיה אקסטרא זהיר, צריך ללמוד להתאמן עם פציעות בלי להחמיר אותן(עם הזמן לומדים)

מניח שבגלל שאתה משקולן הכאב שלך הוא בגיד למעלה(מעל הברך/טיפה לפני הפטלה) ולא למטה(מתחת לברך בחיבור בtibial tuberosity)?
MRI= יקר לא מאשרים מהר, אולטראסאונד במקרים כאלה= לרוב חסר תועלת

זה מה שהייתי עושה בלי אבחון מדוייק, לגבי פיזיו' עממי לספורטאים, אין תגובה:rolleyes:

נערך לאחרונה:
נחש, הכאב בחלק העליון של גיד הפטלה.
סעיף 4 שכתבת הוא בעייתי, הייתה לך פעם דלקת בגיד הפיקה? אני לא חושב שהייתה ואתה יכול לטעון דברים אלו.
אתה תאכל חרא בכל התנועות שצויינו, ובתנועות המלאות תאכל לפחות כמו בתנועות הPOWER,
יתרה מכך כל פעם שאתה "הולך לברכיים" אתה תאכל חרא.
ואם אכן יש לך דלקת רצינית בגיד הפטלה ואתה לא מבין שאתה חייב להפסיק לתקופה את התרגילים הללו - היא לא תעבור במסגרת הזמנים שלך.

לדעתי -
* Wraps הדוקים מאוד על הפטלה באימון,
* 3-4 פעמים ביום Vodoo Floss,
* תרגילים עם זוית פטלה/פמור כמה שיותר קטנה (דדליפט, סטיף לג,RDL, GM, היי-בוקס סומו סקוואט....למשל), ובעומסים הגיוניים.
* שמן דגים זה אף פעם לא רעיון רע.
* אתה חייב להקפיד להיות מאוד "אנאבולי" כל התקופה (התנגדותו של יוני מתקבלת מראש) ולעזור לעצמך להתאוששות בכל דרך שאתה מוצא לנכון.

בהצלחה...

גם לי היית פציעה כזאת בברכיים, רק מתחת לפטלה.
למדתי לעבוד יותר נקי והקפדתי על פחות נפח. לפחות בתקופת ההחלמה.
משחת וולטרן מאד עזרה לי.

+הייתי נמנע ממשיכות דינאמיות ועובד בינתיים רק דדליפט. הטריפל אקסטיינשן מאד מורגש בברכיים.
+סקוואטים לפי הרגש, אם יש יכולת לתת כבד אז תתן, רק אל תשכח לתת כמה אימונים מנוחה קלים אחר-כך.
+תשכח מאגו לתקופה זו, זה רק יחמיר את הפציעה. המטרה שלך היא לשמור על ההישגים ולתת לברך להתאושש.
+ תנסה לעבוד בתרגילים הקלאסיים לסינגלים, לפחות עד שתרגיש שהברך חוזרת לעצמה. ואז לעלות לאט לאט את הנפח, כמובן עם אצבע על הדופק.

בהצלחה בהחלמה ובתחרות באירופה!
מקווה שעזרתי. 😃

נחש, הכאב בחלק העליון של גיד הפטלה.
סעיף 4 שכתבת הוא בעייתי, הייתה לך פעם דלקת בגיד הפיקה? אני לא חושב שהייתה ואתה יכול לטעון דברים אלו.
אתה תאכל חרא בכל התנועות שצויינו, ובתנועות המלאות תאכל לפחות כמו בתנועות הPOWER,
יתרה מכך כל פעם שאתה "הולך לברכיים" אתה תאכל חרא.
ואם אכן יש לך דלקת רצינית בגיד הפטלה ואתה לא מבין שאתה חייב להפסיק לתקופה את התרגילים הללו - היא לא תעבור במסגרת הזמנים שלך.

לדעתי -
* Wraps הדוקים מאוד על הפטלה באימון,
* 3-4 פעמים ביום Vodoo Floss,
* תרגילים עם זוית פטלה/פמור כמה שיותר קטנה (דדליפט, סטיף לג,RDL, GM, היי-בוקס סומו סקוואט....למשל), ובעומסים הגיוניים.
* שמן דגים זה אף פעם לא רעיון רע.
* אתה חייב להקפיד להיות מאוד "אנאבולי" כל התקופה (התנגדותו של יוני מתקבלת מראש) ולעזור לעצמך להתאוששות בכל דרך שאתה מוצא לנכון.

בהצלחה...

ספורטאים ובמיוחד משקולנים מתאמנים תמיד דרך דלקות, אם מדובר בדלקת קלה אפשר אפילו לשבור שיאים, אם זה משהו חריף שנגרר ונגרר אני מסכים שהמצב יכול להיות גרוע יותר בגלל אימון, אבל אליפות אירופה עוד חודש וחצי, הוא לא יכול להרשות לעצמו לא לגעת בתרגילים הגדולים 3 שבועות.

התאמנתי כמעט רגיל עם דלקת(קלה) בגיד של הפטלה, עשיתי פחות או יותר מה שרשום כאן ותוך שבועיים כבר חזרתי לשבירת שיאים(עם שרוולי ברך).
ההבדל היחיד היה שפאוורקלין ירד מהפרק ועבדתי בקלין מלא(לפי המלצה של ריפטו בזמנו), בנוסף לא עשיתי דדליפט כבד בתקופה הנ"ל(באותו משקל של הסקוואט, בערך 30 קילו פחות מהRM5).
קלין מלא לא החמיר לי את המצב, רק עזר, פשוט צריך להקפיד על טכניקה ולשמור על עצימות עם נפח סביר, כמו שPEROMAN אמר.

דלקות כאלה זה דבר שכיח מאוד למשקולנים

• פותח/ת השרשור
אז ככה, חשוב לי לציין שאני לא עושה סקוואטים כבר תקופה ארוכה מאוד , אני לא מפחד מלאבד כוח ברגליים כי זה משהו שחוזר אצלי מאוד מהר.
תוך שבוע אני יכול לחזור ל 90% מהמקסימום סקוואט שהיה לי .
ז"א עד 200 קילו אני יסתדר -לא דואג .
כרגע אני עושה דדליפט על בסיס קבוע , לגבי תרגילי בסיס עובד בעיקר טכניקה ולא יורד לסקוואט מלא . (POWER עם משקל נמוך יחסית )
אנ מפחד לעשות עכשיו סקוואטים כי לפני חודש הרגשתי הקלה ואמרתי שאפשר לחזור לאט לאט , והכאב חזר חזק יותר .

בזמן אימון אני משתמש בPATELLA STRAP , מוריד לי את רמת הכאב.
משחות ותרופות - יש לי במלאי בבית איבופורן במשחה שהביאו לי מחו"ל . 50מג\גרם
גם כדורים של 400 מ"ג יש לי .
קיים אצלי גם טבליות ארקוקסיה
יש לי טראומיל
בנוסף מידי פעם שם קרח (לא ישיר) בערך ל 10 דקות .
כשאני בוינגייט הטיפול שאני עובר הוא בעיקר תרגילי חיזוק וחשמל על האזור .
יש לי גם קינזיו טייפינג - לא יודע עד כמה יעזור אבל הוא לא יזיק . (אגב מישהו יכול להפנות לחבישה מתאימה ?)
מישהו זרק לי פעם שטבליות כורכום טובות לפציעות בכללי - הנחתי ידי על קופסא אחת.
הבעיה שלי שאני מאוד עמוס במשך כל היום - ואני לא מספיק לעשות הכל באופן מסודר .
השבוע התפנה לי מלא זמן ואני הולך לעבוד על הברך כל היום בלי תירוצים .

אני יתסף באומגה 3 כי רע זה בטוח לא יעשה .
עוד עצות למינהם ?

אגב - הכאב הוא מתחת לפאטלה - ממש בגיד הפיקה .

אני יעשה טיפה סדר בשאלות שלי :

- איבופורן VS ארקוקסיה . דעות ?
- קרח , איך לעשות את זה באפן מסודר ונכון יותר ?
- מכשיר טנס חשמלי (פולסים של חשמל )- יש לי אפשרות להביא אחד - הערות מיוחדות ?
- משחות למינהם , טראומיל ומשחה של איבופורן - מה יותר נכון לדעתכם ?
- כורכום , מינון מיוחד ? פשוט לא מצאתי הוראות מפורשות .
- קינזיו -חבישה מומלצת ..
- אומגה 3 , מה המינון המומלץ ?
- עוד ויטמינים או תוספי תזונה מומלצים ? באמת שאין לי מה להפסיד . ( כאלה שעובר דופינג - אם לא תציינו את זה בבקשה )

מצטער על החפירה ותודה ענקית על העזרה שלכם !

אני יעשה טיפה סדר בשאלות שלי :

- איבופורן VS ארקוקסיה . דעות ?
- קרח , איך לעשות את זה באפן מסודר ונכון יותר ?
- מכשיר טנס חשמלי (פולסים של חשמל )- יש לי אפשרות להביא אחד - הערות מיוחדות ?
- משחות למינהם , טראומיל ומשחה של איבופורן - מה יותר נכון לדעתכם ?
- כורכום , מינון מיוחד ? פשוט לא מצאתי הוראות מפורשות .
- קינזיו -חבישה מומלצת ..
- אומגה 3 , מה המינון המומלץ ?
- עוד ויטמינים או תוספי תזונה מומלצים ? באמת שאין לי מה להפסיד . ( כאלה שעובר דופינג - אם לא תציינו את זה בבקשה )

מצטער על החפירה ותודה ענקית על העזרה שלכם !

- לי היו הצלחות עם איבורופן במינון מתאים(2800 ל5 ימים), לא ניסיתי ארקוקסיה...
- קרח אחרי אימון: כל פעם 10 דקות בהפרשים של חצי שעה, ז"א בשעתיים אתה שם 4 פעמים
- פולסים- לא מכיר לא יודע
- משחות- לך על טראומיל זה הומיאופתי, ככה שלא יכול להיות שתגזים במינון
- כורכומין- שמעתי, לא מכיר מינונים
- חבישה- או שרוול ברך אלסטי(כמו בסרטוני סקוואט שלי לדוג') או חבישה סטנדרטית של כל המפרק עם רצועות בד/רצועות לא חזקות כמו PL
- אומגה 3 עשיתי ככה: 4-5 גרם(לא כדור מדולל, כדור איכותי, אם מדולל תכפיל את הכמות כדורים) ל7-9 ימים, יורדים ל2.5-3 לעוד 7-9 ימים, זה יצא לי 2060 DHA ו1560 EPA(ערכים גבוהים, אולי בכלל לא עזרו והכל היה בגלל האיבופרופן, אבל זה מה שקראתי בזמנו)
- מולטי ויטמין של AST multi pro 32X, אתה לוקח 2 כדורים ליום(ענקיים, לספורטאים) ויש לך שם הכל, אני מתסף חוץ מזה במגנזיום, אבץ, ויטמין C כי המינונים שלהם נמוכים לי במולטי.

אימונים: כשאמרתי סקוואט התכוונתי LB ולא פרונט/HB, אני מניח שאתה לא עובד LB בכלל.
בLB יהיה לך הרבה פחות עומס כי הposterior chain לוקחת הרבה מהעומס של ה4 ראשי.
-מניסיון שלי אני ממליץ לעבוד יותר בתרגילים בטווח תנועה מלא מאשר בתרגילי POWER, אם אתה עובד קל שבוע לגמרי אז זה לא כ"כ משנה.

*כל מקרה תקפיד על טכניקה(כף רגל תמיד על הרצפה) בכל התנועות.

נערך לאחרונה:
נחש, אתה מספק המלצות על סמך דלקת קלה שעברת, שלקחה פחות משבועיים עד חזרה לשיאים(!) -
לבחור שלא נפטר מזה 4 חודשים (בינתיים!),לא מגיב לפיזיו (טוב נו...לא כזה קריטריון....), לא חוזר לסקוואטים סדירים, ושרופא קבע שהוא צריך MRI.
אתה מצליח להבין את ההבדל ?

פגשת הרבה רופאים שחותרים לMRI בכזאת מהירות ? אתה חושב שיש לזה סיבה ?
אולי כי זאת רמה אחרת של דלקת ?

על אף שאני לא מכיר את הפציעה מקרוב (ויכול להיות שאני טועה בעקבות זאת) זה נשמע לי כמו PT ברמה שכל סוג של משיכה דינאמית-בשלב זה-תעצבן (שגם את זה PEROMAN ציין, אם אתה כבר רוצה להתייחס ספציפית לפוסט שלו).

זאת סוג של דלקת גידים די עקשנית ומנסיוני האישי צריך לתת לה את הכבוד הראוי.
איך בדיוק לשלב את זה עם ההרמות האולימפיות ? לא יודע, לא מנוסה בזה מספיק.
אבל אני כן בטוח שאת רוב העבודה שלך עכשיו אתה צריך לעשות בתרגילים שציינתי בפוסט הקודם.

שיהיה בהצלחה...

אני רשמתי ע"ס המלצות שקיבלתי בזמנו, בכל מקרה אני לא חושב שצריך לחוות כל פציעה שהיא כדי לתת חוות דעת, לדוג' אימנתי אדם בן 67 שעשה ניתוח החלפת ברך ולא יכל לשבת בשירותים בלי מקל, זה שלא עברתי החלפת ברך לא אומר שהדעה שלי מבוטלת ולא יעילה ועובדה שהוא עשה בוקס סקוואט בצורה עצמאית אחרי 4 חודשים ו6 קילו משקל גוף עם משקולות יד של 4 קילו

לנושא של הפוסט, אם היה מדובר בילד בן 17 שמתאמן לכיף שלו הייתי באותה גישה כמו שלך @KD2
הטיפול הכי טוב לדלקות ולפציעות של OVERUSE בכלל זה מנוחה.

אני מכיר מתחרים בWL שתמיד מתאמנים בהרמות הקלאסיות עם דלקות מהסוג הזה.
חשוב לציין שספורטאים הם לא האנשים הכי בריאים שיש והם יודעים בדיוק מה הם מקריבים בשביל הספורט שלהם/אליפויות/תחרויות וכו', אני לא יכול לרשום המלצה לספורטאי לפני אליפות אירופה עוד חודש מה שהייתי ממליץ לצביקה שמתאמן 3 פעמים בשבוע לכיף שלו.

בהצלחה

טוב חבר... מדבר איתך ספורטאי מצטיין בצבא והספורט הוא כל חייו.
התחילו לי כאבים בגיד ולאחר צילום אולטרהסאונד התגלתה דלקת. האורטופד הבן **** החליט שאין לי בעיה להמשיך להתאמן עם כאב.
המשכתי עד שבבדיקת MRI התגלה קרע חלקי באספקט הפנימי של גיד הפיקה. (JUMPERS KNEE TREAT)
לאחר מכן ישר עברתי לאורטופד מהגדולים בארץ בענייני ברכיים (גבריאל ***) שישר המליץ על מנוחה וטיפול שמרני ואם לא יעזור, זריקות PRP (לקיחת דם והפרדת הכדוריות דם לבנות בתהליך כלשהו שכחתי את שמו, ואז הזרקת דם עם ריכוז גבוה של כדוריות דם לבנות בשביל לשיפור ההחלמה, אריק זאבי עשה במרפק- עבד.)
לאחר שלא נראה משתלם לעשות זריקות והטיפול השמרני לא עזר הוחלט לעבור ניתוח. ואני אומר לך, גם אחרי הניתוח עדיין כואב לי.
הכי חשוב שתנוח טוב כל עוד זה עדיין לא קרע תוך כדי טיפול מאסיבי של נוגדי דלקות.
אם אתה רוצה כאבים בברכים (וזה כאבים מטרידים וקשים מאוד) כל החיים אחי, אז תמשיך להתאמן והכל. ואם לא, תעצור למרות הכל ותדע לתת לגוף שלך מנוחה ושיחלים. אחרת תגיע למצבי, שאני מתאמן עם ברכיים לא ברכיים. ואני במצב של אין לי מה להפסיד.

הסיפור רקע ,מרים משקולות
, לפני כארבעה חודשים התחילו כאבים בברך , לאט לאט עברו - בזמן תחרות חזרו שוב .
אחרי פיזיוטרפיה שלא עזרה הרבה והרבה המלצות של מאמנים וחברים מחו"ל על כל מיני חומרים לא חומרים לא חוקיים למיניהם , הלכתי לרופא
מה שהוא אמר :

קיבלתי הפניה לMRI ממנו , הצבא לא אישר לי אותה ושלח אותי לאולטרה סאונד במקום . (דעה לגבי עד כמה זה יכול לעזור ? )
תגובת הצבא :

הדבר היחידי שיכולים לעזור לי מחוץ לצבא זה פיזיוטרפיה .

יש לי פאקינג אליפות אירופה בעוד פחות מחודש וחצי ואין לי מושג מה לעשות כבר .

HELP ?

במידה וזה עדיין רלוונטי , אשמח להמשיך בדיון.
לפני שנתחיל , אין לכם מעטפת רפואית מסודרת דרך האיגוד או משהו כזה?

• פותח/ת השרשור
מצטער על האיחור הזה ..
לצערי עדיין רלוונטי .
ולא - כרגע אין שום מעטפת רפואית מהאיגוד שסובל מבעיות תקציביות די מטורפות כרגע , אבל בכל זאת מנסים לעזור לי עד כמה שאפשר ( פיזיוטרפיה)

או קיי ,
מה המצב כרגע? מה עשית עד כה ואיך זה השפיע על הכאבים?
מתי האליפות וכיצד אתה מתאמן כרגע?

• פותח/ת השרשור
התפתחות מעניינת בפרשה ..

אחד הפיזיוטרפיסטים ( מישהו שלא טיפל בי עד עכשיו ) החליט לחשוב קצת מחוץ לקופסא .

לאחר סדרת בדיקות קצרה -הועלה חשד ללחץ עצבי בחוליות L4-L5 , בין היתר מה שגורם לחולשה כללית בכל הרגל .

מה שפזיוטרפיסטים (לגבי החולשה) אחרים כבר אמרו לי אבל לא הסתדר לי שיש לי שרירי ליבה חלשים
בעיקר כשאני עובד עליהם (לא ישירות ) בכל אימון .

כרגע נכנס לטיפול אצל אותו פיזיוטרפיסט ( בלי לחכות לתור ) מקווה שיפתר כמה שיותר מהר .

נשארו לי שבועיים לטיסה ..
בין היתר הומלץ לי על יוגה - עוד רעיונות ?

תודה ענקית לכל מי שעזר לי !!!

אם זה היה קיים, זה בוודאות מוחלטת משהו שהיה מופיע בכל תרגילי הרגליים שלך בצורה אקוטית, ולא היית מצהיר הצהרות כמו : שאתה יכול לחזור ל90% מהסקוואט שלך תוך שבוע (!).
על סמך המידע שסיפקת נשמע כאילו די מורחים אותך.
באילו שרירים בדיוק זוהתה "חולשה" ?
הופנת לצילום כלשהו? EMG ? יש אטרופיה כלשהי בצד הבעייתי ? סימנים נוירולוגים כלשהם בכלל ?

• פותח/ת השרשור
זה כן מופיע לי בתרגילים אחרים אבל בצורה שמפריע לי פחות - אני כבר לא שם לב ל"הפרעות" קטנות ואני יודע שזה לא טוב ..
הכוונה שלי בלחזור ל90% סקוואט תוך שבוע זה במקרה ועברה לי הברך .. ז"א מבחינת כוח (סקוואט) אני לא דואג שאני לא מתאמן מספיק לפני תחרות
(בוודאי שאני דואג , פשוט סקוואט כרגע זה לא הבעיה הכי גדולה שלי )
אותו פיזיוטרפיסט חדש לא ימרח אותי כי זה חבר של המשפחה , הוא מטפל בי בחינם ואין לו אינטרסים אישיים חוץ מבאמת לעזור לי .
לגבי הצילום עוד לא , זה חשד ראשוני וזה יבדק כבר השבוע , אני רק אומר שכרגע זאת התשובה הכי טובה שמצאתי עד היום .

התפתחות מעניינת בפרשה ..

אחד הפיזיוטרפיסטים ( מישהו שלא טיפל בי עד עכשיו ) החליט לחשוב קצת מחוץ לקופסא .

לאחר סדרת בדיקות קצרה -הועלה חשד ללחץ עצבי בחוליות L4-L5 , בין היתר מה שגורם לחולשה כללית בכל הרגל .

מה שפזיוטרפיסטים (לגבי החולשה) אחרים כבר אמרו לי אבל לא הסתדר לי שיש לי שרירי ליבה חלשים
בעיקר כשאני עובד עליהם (לא ישירות ) בכל אימון .

כרגע נכנס לטיפול אצל אותו פיזיוטרפיסט ( בלי לחכות לתור ) מקווה שיפתר כמה שיותר מהר .

נשארו לי שבועיים לטיסה ..
בין היתר הומלץ לי על יוגה - עוד רעיונות ?

תודה ענקית לכל מי שעזר לי !!!

יופי , שמח לראות שיש מי שמטפל בך.
חבל שלא ציינת שיש הבדל בכוח הרגליים. זה נתון קריטי שיכול לכוון טוב יותר לפגיעה על רקע Nerve compression.

יוגה זה פעילות גופנית גנרית שמומלצת לעיתים ללא סיבה מיוחדת. יכול להיות שההמלצה באה על מנת ליצור מתיחה של ה Sciatic Nerve ( העצב שיוצא בחלקו מ L4-L5) בחלק מהתנוחות. בכל מקרה , תנועתיות עמוד שדרה כללית , ותרגול של טכניקות נוירודינמיות (שאל את הפיזיותרפיסט) יכולות לעזור במידה ואכן קיים לחץ.

לגבי חלק מהעצות שהועלו כאן ,
חשוב מאוד להבין ש patellar tendinitis הוא מונח די שגוי , כיוון שהיום יודעים שהמרכיב הדלקתי כמעט ולא קיים , והמינוח היותר מדוייק הוא patellar tendinopathy , כיוון שהממצאים ההיסטולוגיים מדברים על ניוון של הגיד כתוצאה משימוש יתר , ולא תהליך דלקתי.
זאת גם הסיבה שלפתרונות אנטי דלקתיים כגון NSAID'S יש מעט הצלחה.

בכל אופן , אחד הטיפולים הכי יעילים בטנדופטיות הוא אימון אקצנטרי . באחד המאמרים יש פירוט של סקוואטים אקצנטריים בשיפוע שלילי של 25 מעלות.
אני מצרף 4 מאמרים רלוונטיים. קריאה מומלצת.

קבצים מצורפים

• Treatment of patellar tendinopathy—a systematic review.pdf
    KB 213.8 · צפיות: 174
  • decline squats.pdf
    KB 85.1 · צפיות: 172
  • Eccentric Exercise Protocols.pdf
    KB 446.2 · צפיות: 134
  • Treatment of Tendinopathy What Works, What Does Not, and What is on the Horizon.pdf
    KB 439.4 · צפיות: 115
יופי , שמח לראות שיש מי שמטפל בך.
חבל שלא ציינת שיש הבדל בכוח הרגליים. זה נתון קריטי שיכול לכוון טוב יותר לפגיעה על רקע Nerve compression.

יוגה זה פעילות גופנית גנרית שמומלצת לעיתים ללא סיבה מיוחדת. יכול להיות שההמלצה באה על מנת ליצור מתיחה של ה Sciatic Nerve ( העצב שיוצא בחלקו מ L4-L5) בחלק מהתנוחות. בכל מקרה , תנועתיות עמוד שדרה כללית , ותרגול של טכניקות נוירודינמיות (שאל את הפיזיותרפיסט) יכולות לעזור במידה ואכן קיים לחץ.

לגבי חלק מהעצות שהועלו כאן ,
חשוב מאוד להבין ש patellar tendinitis הוא מונח די שגוי , כיוון שהיום יודעים שהמרכיב הדלקתי כמעט ולא קיים , והמינוח היותר מדוייק הוא patellar tendinopathy , כיוון שהממצאים ההיסטולוגיים מדברים על ניוון של הגיד כתוצאה משימוש יתר , ולא תהליך דלקתי.
זאת גם הסיבה שלפתרונות אנטי דלקתיים כגון NSAID'S יש מעט הצלחה.

בכל אופן , אחד הטיפולים הכי יעילים בטנדופטיות הוא אימון אקצנטרי . באחד המאמרים יש פירוט של סקוואטים אקצנטריים בשיפוע שלילי של 25 מעלות.
אני מצרף 4 מאמרים רלוונטיים. קריאה מומלצת.
אני דווקא הבנתי שהTENDINOPATHY הוא על רקע חוסר בשימוש באיזור המפרק וניוון עקב אי שימוש, ולאו דווקא שימוש יתר.
האם זה באמת ההפך?

אני מצרף 4 מאמרים רלוונטיים
מה שהכי בולט לעין הוא מיעוט החידושים בין המאמר הראשון משנת 2008 לאחרונים משנה שעברה. ארבע שנים כמעט לא סגרו פערים באותם נושאים בהם המאמר הראשון טען "further study is required..." ?! והאחרון עם ה "must be invesigated further..." לגבי חלק ניכר מאותם טיפולים.

אבל שמחתי לראות שלפחות לגבי תרגול אקצנטרי נראה שיש קונצנסוס.

האם לדעתך אפשר לשער שגם לגבי גידים אחרים עבודה אקצנטרית היא הטיפול המועדף? נניח שמישהו (לא משנה מי) סובל ממרפק גולף, ויש גרביטון בחדר הכושר של אותו מישהו, האם היית ממליץ לו על עבודה אקצנטרית בגרביטון במקום/במקביל לתרגול הרגיל במתח? אותו מישהו (לא משנה מי) לא מצליח להפטר מהכאב המציק והמדאיג, אם כי המצב די סטטי ולא נורא. אותו מישהו (לא משנה מי) גם מאד לא רוצה לוותר על תרגול מתח, שהוא המכשיר החביב עליו. האם שלושה אימונים כאלה בשבוע שוים משהו, או שצריך לתרגל כל יום (ראיתי באיזה מקום אפילו פעמיים ביום)?

אני, כמובן, לא מצפה לתשובה חד משמעית, כבר סיכמנו שאני לא מצפה לקבל כזאת באינטרנט, אלא לזריקת רעיונות כלליים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית