מחקר חדש קובע: אנשים חכמים נוטים פחות להאמין

WhiteOwl

משתמש משקיע
3,529
499
נק' מוניטין:
3,894
3,529
499
בודי מאסטרס
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/499/219.html?hp=1&cat=351&loc=6
כן, אנשים חכמים לא מאמינים אך ורק בגלל שטוב להם בחיים.
נגיד לסטיבן הוקינג ממש טוב בחיים- מחשב מדבר בשבילו והוא משותק. אחלה חיים.
אין סיכוי שאנשים חכמים לא מאמינים כי הם לא בולעים כל כך מהר את הסיפור של שני ויגנים עירומים בגן קסמים עם נחש מדבר עם רגליים. :banghead:😵

אולי זה ההפך -
אנשים שלא מאמינים נהיו יותר חכמים בגלל שהם התחילו לשאול שאלות ולחפש תשובות יותר מדעיות

• פותח/ת השרשור
אולי זה ההפך -
אנשים שלא מאמינים נהיו יותר חכמים בגלל שהם התחילו לשאול שאלות ולחפש תשובות יותר מדעיות
זה נשמע הגיוני, אבל לא ככה זה עובד.
בודקים כאן IQ וזה דבר מולד שלא משתנה* אז זה לא ממש יכול להיות ההפך, אם היו מדברים על ידע כללי אולי כן.
*מתפתח עכשיו מחקר שאמור להסתיים ב-202X, המחקר הוא בבר אילן באו באונ' ת"א, אני לא בטוח באיזו מהן אבל אני כמעט בטוח שזה באחת מהן. בקיצור המחקר מפתח שיטה איך להעלות את ה-IQ, בדגש על ילדים. אם זה יצא לפועל זו תהיה קפיצת מדרגה ענקית לאנושות, שיכולה להחכים את עצמה ולהתקדם טכנולוגית בצורה מטורפת

אני לא מבין.

אם אלוהים נתן לכולנו שכל, איך זה שלאלה שמאמינים בו הוא נתן הכי קצת?????????????????????????????????????

• פותח/ת השרשור
אתה לא יודע מה זה בדיקת IQ .
לא, זה לא דבר מולד. אפשר לרכוש חוכמה עם השנים.
ממתי בבדיקת IQ בוחנים ידע כללי?
עשיתי משהו כמו 3-4 בדיקות וזה אף פעם לא היה ככה.
http://he.wikipedia.org/wiki/מנת_משכל
זו יכולת שיכלית לא ידע.
בן אדם יכול להיות עם IQ של 280 (כמובן שאין דבר כזה, לא כיום) ועדיין לא לדעת לקרוא ולכתוב כי הוא גר בכפר נידח באפריקה.

אתה לא יודע מה זה בדיקת IQ .
לא, זה לא דבר מולד. אפשר לרכוש חוכמה עם השנים.
אני מקווה שאתה לא רציני
יש אנשים שה IQ שלהם הוא 165 והם 3 יחידות מתמטיקה ויש כאלה שהIQ שלהם 95 והם 5 יחידות
מי יותר חכם ?

אני מקווה שאתה לא רציני
יש אנשים שה IQ שלהם הוא 165 והם 3 יחידות מתמטיקה ויש כאלה שהIQ שלהם 95 והם 5 יחידות
מי יותר חכם ?
WTF?! מה הקשר למה שאמרתי?

אתה חושב שמישהו עם IQ 140 בגיל 5 יהיה עם IQ כזה?? אז אני יענה לך על התשובה - לא. הוא יהיה עם iq נמוך יותר.

דרך אגב, לא אמרתי שIQ זה בדיקה של ידע כללי.. זה בדיקה של אינטיליגנציה ועוד כמה דברים... ואינטיליגנציה זה דבר נרכש.. ברור שיש משמעות לגנטיקה, אבל זה ממש לא אומר שזה רק זה...

WTF?! מה הקשר למה שאמרתי?

אתה חושב שמישהו עם IQ 140 בגיל 5 יהיה עם IQ כזה?? אז אני יענה לך על התשובה - לא. הוא יהיה עם iq נמוך יותר.

דרך אגב, לא אמרתי שIQ זה בדיקה של ידע כללי.. זה בדיקה של אינטיליגנציה ועוד כמה דברים... ואינטיליגנציה זה דבר נרכש.. ברור שיש משמעות לגנטיקה, אבל זה ממש לא אומר שזה רק זה...
😵
גנטיקה נטו המבחנים מותאמים לגיל הילד
ולא אתה לא יכול להוולד אם IQ 100 ולהקפיץ אותו ל 120

אז בעצם אם תיקח ילד בגיל 5 ותעשה לו מבחן IQ, ואז תבחן את אותו ילד בגיל 20 (כמובן עם מבחנים שמותאמים לרמה שלו) התוצאה תהיה אותו דבר?

אם אני לא טועה, כל המכונים האלה שבהם מעלים את הIQ יכולים להעלות עד כ10 נק'. זה הכל, לא תהיה גאון מזה.

הגיע הזמן לקבל את זה שאנחנו אנשים לא שווים ולאפשר הנדסה גנטית בבני אדם.
אאוגניקה היא לא מילה גסה.

• פותח/ת השרשור
אפשר להסתכל על חצי הכוס המלאה ואפשר על החצי הריק .
תכל'ס, מצד אחד הוא מדען גאון עם שמן עולמי שהמון אנשים מעריצים, מצד שני הוא משותק ולא יכול אפילו לדבר...

אז בעצם אם תיקח ילד בגיל 5 ותעשה לו מבחן IQ, ואז תבחן את אותו ילד בגיל 20 (כמובן עם מבחנים שמותאמים לרמה שלו) התוצאה תהיה אותו דבר?
לא.
יהיו שינויים של נקודות בודדות (נגיד 140 ו-139 או 137), כנראה בגלל המצב במהלך המבחן (היית "במוד" לימודים באחד ובשני חלמת ולא היית מרוכז).
בתכל'ס זה זהה, כי גם 136 ו-140 לא ישנה כלום.

אם אני לא טועה, כל המכונים האלה שבהם מעלים את הIQ יכולים להעלות עד כ10 נק'. זה הכל, לא תהיה גאון מזה.

הגיע הזמן לקבל את זה שאנחנו אנשים לא שווים ולאפשר הנדסה גנטית בבני אדם.
אאוגניקה היא לא מילה גסה.
המחקר הוא מחקר שאמור לשפר משמעותית את ה-Iq, ואני מאמין שמידה וזה באמת יעבוד ממשלת ישראל תוציא הון בשביל לממש את זה על כמה שיותר אזרחים ולנצל את זה שהמחקר אצלה, לשמור אצלה את המידע ולקבל פער משמעותי מהבחינה הזו על שאר העולם.
אבל קודם כל המחקר צריך להצליח, כן?

בנוגע להנדסה גנטית בבני אדם- אני כל כך מסכים איתך...
די, מיצינו, אנחנו לא מתפתחים אבולוציונית והדבר היחיד שכן מתפתח אצלנו זו הטכנולוגיה.
יש מבחנים מסויימים שקופים עוקפים בהם את בני האדם, צריכים לאפשר הנדסה גנטית ולשמור על עצמנו כמין העליון.
המון פעמים שליטי כדור הארץ (לדוג' דינוזאורים) נכחדו בגלל שלא היה להם מספיק ידע, אנחנו צריכים לנצל את זה שיש לנו אפשרות להמשיך יותר מהשאר את תקופת השליטה על כדור הארץ ובאמת לעשות את זה.

אני מקווה שאתה לא רציני
מי יותר חכם ?
זה נראה כאילו אתה מחפש להתחכם..
איקיו מורכב מכמה קטגוריות ויש די הרבה סוגים של מבחני אי קיו..
המבחן הסטנדרטי מתמקד בלוגיקה ולכן התוצאות כאלו יכול להיות שהילדים שאתה מדבר עליהם אחד יכול להיות מאוד מוצלח בעניינים אמנותיים כמו ציור שירה וכו'
והשני מוצלח בלוגיקה והנדסת מרחב לכן הוא ב5 יחידות.. והשני ב3 יש מחוננות בכל מיני תחומים לאו דווקא מעיד על איקיו גבוה...
חוכמה זה מושג שנורא קשה להגדיר אם בכלל אפשר

😵
גנטיקה נטו המבחנים מותאמים לגיל הילד
ולא אתה לא יכול להוולד אם IQ 100 ולהקפיץ אותו ל 120
אתה טועה בקיצור. עשיתי את המבחן בגיל 20 ועשיתי את המבחן בגיל 14. התוצאות אפילו לא קרובות. חוכמה ואינטילגנציה זה דברים שנרכשים במהלך השנים. לא סתם יש מלא תלמידים בחטיבת ביניים במתקשים מאוד במתמטיקה ואז "פתאום" בתיכון הם מתחיל להבריק ומגיעים ל-5 יח'... הכל נרכש בחיים... לחלק מהדברים הגנטיקה משפיעה מאוד ובחלק פחות, אבל הכל נרכש...

אתה טועה בקיצור. עשיתי את המבחן בגיל 20 ועשיתי את המבחן בגיל 14. התוצאות אפילו לא קרובות. חוכמה ואינטילגנציה זה דברים שנרכשים במהלך השנים. לא סתם יש מלא תלמידים בחטיבת ביניים במתקשים מאוד במתמטיקה ואז "פתאום" בתיכון הם מתחיל להבריק ומגיעים ל-5 יח'... הכל נרכש בחיים... לחלק מהדברים הגנטיקה משפיעה מאוד ובחלק פחות, אבל הכל נרכש...
בחיים לא שמעתי על מישהו שהיה לו IQ של 95 ואז התבגר והפך לגאון על וניהיה לו IQ של 170

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית