מחקר חדש קובע: אנשים חכמים נוטים פחות להאמין

אתה טועה בקיצור. עשיתי את המבחן בגיל 20 ועשיתי את המבחן בגיל 14. התוצאות אפילו לא קרובות. חוכמה ואינטילגנציה זה דברים שנרכשים במהלך השנים. לא סתם יש מלא תלמידים בחטיבת ביניים במתקשים מאוד במתמטיקה ואז "פתאום" בתיכון הם מתחיל להבריק ומגיעים ל-5 יח'... הכל נרכש בחיים... לחלק מהדברים הגנטיקה משפיעה מאוד ובחלק פחות, אבל הכל נרכש...
אתה מדבר שטויות , IQ לא משתנה לא משנה מה , אתה לא יכול להגדיל אותו (לא מאמין שבאמת זה יצליח המחקר הזה) ואתה לא יכול להוריד אותו זה לא משהו שנרכש . רוב ה IQ מורכב מלוגיקה וזה לא משהו שאפשר ללמוד או לשכוח או להשתפר בו

אתה מדבר שטויות , IQ לא משתנה לא משנה מה , אתה לא יכול להגדיל אותו (לא מאמין שבאמת זה יצליח המחקר הזה) ואתה לא יכול להוריד אותו זה לא משהו שנרכש . רוב ה IQ מורכב מלוגיקה וזה לא משהו שאפשר ללמוד או לשכוח או להשתפר בו
נו מה אתה רציני? הרגע הסברתי לך למה אפשר להשתפר בו ואפילו הבאתי לך הוכחה על עצמי
קח מקרה קיצוני - לפי מה שאתה אומר ילד בן 3 יהיה עם אותה רמת IQ כמו שהוא יהיה כשהוא יהיה בן 30... באמת נראה לך הגיוני?! יש דברים מולדים ב-100% ויש דברים שהם לא והם נרכשים והגנטיקה עוזרת. צבע עיניים זה משהו מולד. חוכמה ואינטיליגנציה זה משהו נרכש. ראבק, מה כל כך קשה להבין?!
בחיים לא שמעתי על מישהו שהיה לו IQ של 95 ואז התבגר והפך לגאון על וניהיה לו IQ של 170
גם אני לא שמעתי כי המבחן הזה מעניין לי את הביצה ואני לא עוקב אחריו... אבל מה נראה לך, שמישהו בן 20 שקיבל 170 במבחן, גם בגיל 2 היה עם אייקיו כזה?

• פותח/ת השרשור
אתה טועה בקיצור. עשיתי את המבחן בגיל 20 ועשיתי את המבחן בגיל 14. התוצאות אפילו לא קרובות. חוכמה ואינטילגנציה זה דברים שנרכשים במהלך השנים. לא סתם יש מלא תלמידים בחטיבת ביניים במתקשים מאוד במתמטיקה ואז "פתאום" בתיכון הם מתחיל להבריק ומגיעים ל-5 יח'... הכל נרכש בחיים... לחלק מהדברים הגנטיקה משפיעה מאוד ובחלק פחות, אבל הכל נרכש...
יש הרבה סיבות למה זה ככה, אבל שים לב איך ויקי מגדירה את מבחן ה-iq:
מנת משכלאנגלית: Intelligence Quotient ובראשי תיבות IQ; מכונה לרוב גם: איי קיו) היא תוצאה מספרית המושגת בסדרת מבחנים קבועים, שפותחו במטרה למדוד את מידת התבונה (יכולת שכלית, אינטליגנציה) של הנבדק, בהתאם לקבוצת הגיל ביחס לשאר האוכלוסייה. במבחנים אלה מוצגות שאלות לוגיות, מרחביות, מתמטיות ומילוליות.
יכול שיכלית, לא ידע.
ואיך ויקי מהגדירה את המושג אינטלגנציה:
האינטֶליגנציה היא מכלול הכישורים שבאמצעותם פותרים בני אדם בעיות הדורשות חשיבה בצורה יעילה. הגדרה אחרת או נוספת היא "יכולת להבין דבר מתוך דבר" וכן "יכולת להבחין בין דבר לדבר". מקור המילה אִינְטֶלִיגֶנְצְיָה הוא במילה הלטינית intelligere, שמשמעה לבחור, להחליט, להבחין. הגדרות רבות של אינטליגנציה מבוססות על משמעות זו.
בעצם כישורים, יכולות מובנות.
אי אפשר להשתפר בזה נקודה, אתה מוזמן להריץ בדיקה.
אם משתפרים בו באופן טבעי, למה יש מחקר שאמור להמשך כ-15 שנים רק בשביל להגדיל את ה-IQ? הוא גם ככה גדל טבעי לפי מה שאתה אומר.

נו מה אתה רציני? הרגע הסברתי לך למה אפשר להשתפר בו ואפילו הבאתי לך הוכחה על עצמי
קח מקרה קיצוני - לפי מה שאתה אומר ילד בן 3 יהיה עם אותה רמת IQ כמו שהוא יהיה כשהוא יהיה בן 30... באמת נראה לך הגיוני?! יש דברים מולדים ב-100% ויש דברים שהם לא והם נרכשים והגנטיקה עוזרת. צבע עיניים זה משהו מולד. חוכמה ואינטיליגנציה זה משהו נרכש. ראבק, מה כל כך קשה להבין?!
גם אני לא שמעתי כי המבחן הזה מעניין לי את הביצה ואני לא עוקב אחריו... אבל מה נראה לך, שמישהו בן 20 שקיבל 170 במבחן, גם בגיל 2 היה עם אייקיו כזה?
חוכמה ואינטיליגנציה זה לא משהו נרכש. ידע כן, אבל לא חכמה ואינטיליגנציה.

חוכמה ואינטיליגנציה זה לא משהו נרכש. ידע כן, אבל לא חכמה ואינטיליגנציה.
אתה כבר נכנס פה לפילוסופיה. שורה תחתונה לפי מה שאתם אומרים תינוק או ילד בן 5 אמור להוציא את אותה תוצאת אייקיו גם בגיל 30. אם זה מה שאתה חושב. מה אני יגיד, כנראה שבאמת יש לכם אותה רמת אייקיו כמו שנולדתם. אם יש בכם טיפת הגיון, תבינו כבר לבד.

אני ינסה להסביר ככה:
קחו תינוק שרק נולד, קחו אדם בן 30
ב-100% מהמקרים האדם בן 30 יוציא ציון IQ יותר טוב מהתינוק
למה זה קורה? 2 אפשרויות:
1) האדם בן ה-30 יותר חכם מהתינוק, לכן הוא קיבל ציון יותר טוב.
אפשרות שנייה, במידה ואתה נכנס לקטע פילוסופי של להגדיר חוכמה (וכן, זה פילוסופי, כי חלק מהאנשים יגידו שאדולף היטלר היה גאון וחלק יגידו שיה טיפש - סתם דוגמה)
2) המבחן IQ הזה לא באמת בודק נתונים מולדים, כי אז לא בטוח שהבחור בן ה-30 יוציא ציון טוב יותר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה כבר נכנס פה לפילוסופיה. שורה תחתונה לפי מה שאתם אומרים תינוק או ילד בן 5 אמור להוציא את אותה תוצאת אייקיו גם בגיל 30. אם זה מה שאתה חושב. מה אני יגיד, כנראה שבאמת יש לכם אותה רמת אייקיו כמו שנולדתם. אם יש בכם טיפת הגיון, תבינו כבר לבד. סיימתי לנסות להסביר לכם למה אנחנו יותר חכמים ממה שהיינו תינוקות. בהצלחה
מה שאתה לא מבין זה שמבחן IQ של ילד בן 5 מותאם לגיל שלו, וככה גם לאדם בן 30.
המבחן לא זהה, הוא משתנה בהתאם לגיל.

מה שאתה לא מבין זה שמבחן IQ של ילד בן 5 מותאם לגיל שלו, וככה גם לאדם בן 30.
המבחן לא זהה, הוא משתנה בהתאם לגיל.
ואני אומר שזה חרטא. כי תינוק שרק נולד לא יכול לעשות שום מבחן שמותאם לגיל שלו. ועל זה מבוססת כל התיאוריה שלכם. אז כן, זה אולי קיצוני לקחת תינוק, וככל שעוברות השנים הפער הזה קטן. אבל הפער קיים, עד שלב כלשהו בחיים.

אתה כבר נכנס פה לפילוסופיה. שורה תחתונה לפי מה שאתם אומרים תינוק או ילד בן 5 אמור להוציא את אותה תוצאת אייקיו גם בגיל 30. אם זה מה שאתה חושב. מה אני יגיד, כנראה שבאמת יש לכם אותה רמת אייקיו כמו שנולדתם. אם יש בכם טיפת הגיון, תבינו כבר לבד.

אני ינסה להסביר ככה:
למה זה קורה? 2 אפשרויות:
אפשרות שנייה, במידה ואתה נכנס לקטע פילוסופי של להגדיר חוכמה (וכן, זה פילוסופי, כי חלק מהאנשים יגידו שאדולף היטלר היה גאון וחלק יגידו שיה טיפש - סתם דוגמה)
2) המבחן IQ הזה לא באמת בודק נתונים מולדים, כי אז לא בטוח שהבחור בן ה-30 יוציא ציון טוב יותר.
או שזה קורה כי לתינוק אין ידע(!) של שפה וקריאה.

איזה ריב מטופש -
אם תתאמן על השלמת צורות כמו שיש במבחני IQ כנראה שתקבל ציון יותר גבוה במבחן

אני ינסה להסביר ככה:
למה זה קורה? 2 אפשרויות:

יש משפט כזה - גם הרקולס היה פעם תינוק. לא כל מה שנקבע בגנים מתבטא ביום שאתה נולד - גם אתה היית עוקף את יוסיין בולט ב-100 מטר כשהוא היה בין 3. יש תכונות שמתבטאות ופורחות בגילאים מאוחרים יותר אבל זה לא סותר את העובדה שאלו תכונות גנטיות. וכן, גם מה שנקבע גנטית אפשר להזניח או לטפח, הגנים זה כמות המנורות שיש לך, אבל זה שיש לך הרבה מנורות לא אומר שכולן דולקות.

ועוד אנקדוטה נחמדה כזו - יש איזה שחמטאי הונגרי אחד בשם לזלו פולגר (laszlo polgar) שמאמין שגאונים נבנים ולא נולדים, הוא עשה ניסוי על שלושת הבנות שלו, שלושתן הגיעו לרמת גרנדמאסטר בשחמט בגילאים מאוד צעירים ונחשבות בין שחקניות השחמט הטובות בהיסטוריה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית