הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שאלות על בדיקת דם

RussianHotGirl

משתמש משקיע
5,678
4,021
נק' מוניטין:
18,720
5,678
4,021
מכון חלודה
לא ידעתי אם לפרסם את זה פה או בתזונה ותוספים,
מלא זמן לא עשיתי בדיקות דם מלאות (כמה שנים טובות היה איזה משהו לפני שנה אבל זה היה כשהיה לי וירוס ובדקו משהו.) ואני רוצה לעשות בדיקות דם, עכשיו אני בן 15 אני יכול להתקשר לקופת החולים ולעשות תור ופשוט ללכת לעשות או צריך ללכת לרופא משפחה / ללכת עם ההורים? (מעדיף שלא, לא אכפת לי שידעו רק בכללי לא להטריח).
ולאיזה דברים אני יכול בתור מתאמן כוח בדל פחמימה לצפות ? כמו CPK גבוה וכו' כדאי להסביר לרופאת משפחה על ההתחלה שלא תעורר בהלה....
אני צריך לפני/אחרי הבדיקות דם לעשות משהו מיוחד, לצום או משהו ? (ואם נגיד יש צום של 12 שעות מותר לי לקחת נגיד סקופ קטן של אבקת חלבון באמצע כדי שלא יקרה משהו קטבולי? או שזה לא ידאיג אותי?), ומה לבקש בבדיקות דם (אני מעוניין בכללי לבקש רמת טסט' , כולסטרול, ויטמינים ובלוטת התריס ועוד ולבקש הערכה בפורום).
וכנ"ל לגבי בדיקת שתן.

תודה על כל עזרה שתתקבל פשוט זה פעם ראשונה שלי 😃
לא מצאתי שום דבר בהצעות מתחת לכותרת כנראה כי זה דברים ממש בסיסיים ול-99% מהאנשים אין צורך לשאול אותם...

צריך לצום בין 12-10 שעות לפני(לא אסור לך לשתות חלבון באותו זמן,אבל אין מה לדאוג).
בשביל לקבוע תור לבדיקות דם תקבע תור לרופא משפחה ואז תבקש ממנו.
לא בטוח שיתנו לך לעשות בדיקת טסט אבל כל השאר שציינת אין סיבה שלא יתנו.
ואל תתאמן שלושה ימים לפני לפחות.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
צריך לצום בין 12-10 שעות לפני(לא אסור לך לשתות חלבון באותו זמן,אבל אין מה לדאוג).
בשביל לקבוע תור לבדיקות דם תקבע תור לרופא משפחה ואז תבקש ממנו.
לא בטוח שיתנו לך לעשות בדיקת טסט אבל כל השאר שציינת אין סיבה שלא יתנו.
ואל תתאמן שלושה ימים לפני לפחות.
קודם כל תודה,
כלומר אם אני מתאמן בחמישי
אני יכול לעשות את הבדיקה בראשון בצהריים ואז בערב ללכת להתאמן? או שזה משבית אותך או משהו? ואני אצטרך לשנות את זה לשני-רביעי-שישי במקום ראשון-שלישי-חמישי? (לא קריטי אבל פחות נוח)

קודם כל תודה,
כלומר אם אני מתאמן בחמישי
אני יכול לעשות את הבדיקה בראשון בצהריים ואז בערב ללכת להתאמן? או שזה משבית אותך או משהו? ואני אצטרך לשנות את זה לשני-רביעי-שישי במקום ראשון-שלישי-חמישי? (לא קריטי אבל פחות נוח)

בקשר להתאמן בערב לאחר הבדיקות דם תשאל את הרופא\אחות, אני לא סגור על זה במאה אחוז אבל אני לא חושב שיש בעיה .

לא ידעתי אם לפרסם את זה פה או בתזונה ותוספים,
מלא זמן לא עשיתי בדיקות דם מלאות (כמה שנים טובות היה איזה משהו לפני שנה אבל זה היה כשהיה לי וירוס ובדקו משהו.) ואני רוצה לעשות בדיקות דם, עכשיו אני בן 15 אני יכול להתקשר לקופת החולים ולעשות תור ופשוט ללכת לעשות או צריך ללכת לרופא משפחה / ללכת עם ההורים? (מעדיף שלא, לא אכפת לי שידעו רק בכללי לא להטריח).
ולאיזה דברים אני יכול בתור מתאמן כוח בדל פחמימה לצפות ? כמו CPK גבוה וכו' כדאי להסביר לרופאת משפחה על ההתחלה שלא תעורר בהלה....
אני צריך לפני/אחרי הבדיקות דם לעשות משהו מיוחד, לצום או משהו ? (ואם נגיד יש צום של 12 שעות מותר לי לקחת נגיד סקופ קטן של אבקת חלבון באמצע כדי שלא יקרה משהו קטבולי? או שזה לא ידאיג אותי?), ומה לבקש בבדיקות דם (אני מעוניין בכללי לבקש רמת טסט' , כולסטרול, ויטמינים ובלוטת התריס ועוד ולבקש הערכה בפורום).
וכנ"ל לגבי בדיקת שתן.

תודה על כל עזרה שתתקבל פשוט זה פעם ראשונה שלי 😃
לא מצאתי שום דבר בהצעות מתחת לכותרת כנראה כי זה דברים ממש בסיסיים ול-99% מהאנשים אין צורך לשאול אותם...

אתה לא צריך להכין את הרופאה שלך לכלום.
גש תבקש בדיקת CBC רגילה.
לגבי ויטמינים - מלבד ברזל וB12 אני לא מאמין שיתנו לך אף אחד מהם
בלוטת התריס - לא בעיה, תבקש וכנ"ל רמות טסט' - בגדול לא אמורים לעשות לך בעיה אבל בגלל שאתה צעיר היא עלולה להרים גבה.
תגיד שזה פשוט סתם מעניין אותך בתור מתאמן לדעת מה הערכים הטבעיים שלך.

צום רגיל כולה 8 שעות - לא יקרה לך כלום. מים אתה יכול לשתות.

בקשר למצב קטבולי בצום - רק לידע כללי, כל עוד לא תבצע פעילות פיזית קלה-ארוכה או אינטנסיבית, ובהנחה שאכלת כמו שצריך לפני לא יתרחש שום תהליך קטבולי. נהפוך הוא, הפולסים הטבעיים של ההורמון גדילה שהגוף שלך משחרר יהיו חזקים יותר. יכול לעזור אם אתה גם רוצה לשרוף שומן...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית