למדריכים שביננו

• פותח/ת השרשור Bariah
  • פורסם בתאריך

Bariah

משתמש משקיע
3,440
1,062
נק' מוניטין:
6,732
3,440
1,062
כשאתם בונים למתאמן הממוצע תכנית שלא באימון אישי, האם תתנו לו תרגילים טכניים (סקוואט, דדליפט, קלין וכו')?
הרי לבן אדם הממוצע לוקח זמן ללמוד את זה כמו שצריך, אין לי עליו בקרה כי זה לא אימון אישי וגם אין יותר מדי עצבים ללמד כל בן אדם שעה.

לתת מכונות ולסגור עניין?

כמו ששמתי לב, רוב המאמנים בחד"כ אצלנו מביאים לאנשים מכונות, דברים שקל ללמוד כמו פשיטת מרפקים בפולי עליון וכ'ו
וכל מיני סופר סטים מוזרים לפעמים או דרופ סטים.
בעיקרון אין להם כוח לכל אחד ולכן לא ישקיעו בו מאמץ, שזה מאוד חבל כי הם פאקינג כל היום נמצאים בחדר כושר, לא בעיה פשוט לבוא ולתקן את הטעויות של הבן אדם.

כשהדרכתי בחדר כושר לא נתתי תרגילים חופשיים בדיוק מהסיבות שציינת. כן ניסיתי לתת תוכנית שתקדם אותם יותר מאשר שיטוט חסר תכלית בין המכונות.

כשאתם בונים למתאמן הממוצע תכנית שלא באימון אישי, האם תתנו לו תרגילים טכניים (סקוואט, דדליפט, קלין וכו')?
הרי לבן אדם הממוצע לוקח זמן ללמוד את זה כמו שצריך, אין לי עליו בקרה כי זה לא אימון אישי וגם אין יותר מדי עצבים ללמד כל בן אדם שעה.

לתת מכונות ולסגור עניין?
בעייתי לתת תרגילים טכניים (שטכניקה לקויה בהם תוביל לפציעות), למתאמנים שאתה היחיד שנותן להם ביקורת (הם לא רשומים בפורום, לרובם אין זמן/כוח/חשק לצלם את עצמם ולעלות לפורום שיתנו חוות דעת), עוד יותר שהם יעזרו במדריכי וינגייט אחרים שנמצאים במכון כשאתה לא נמצא - וזה הכי גרוע.
כן אמליץ לשלב את התרגילים בימים שאני נמצא במכון (משמרת) או דרך אימון אישי, לפחות עד שהטכניקה נקלטת. אם לא, אז לצערי אני מעדיף בלי התרגילים המורכבים עם כל הצער שבדבר.

כשעבדתי כמאמן תמיד נתתי סקוואט, דדליפט, פרס ובנץ'. כמובן שישבתי על המתאמן ועקבתי ודאגתי לטכניקה. יש חלק לא קטן מהמאמנים שראשית הם בעצם לא יודעים טכניקה טובה מה היא, ושנית גם אין להם זין להשקיע בך כראוי אז הכי קל לזרוק את המתאמן למכונות ולגמור עניין.
אגב, לא שזה דבר כזה פסול לעשות. סה"כ אם המטרה היא לגדול אז אותו מתאמן חדש ירים משקלים, בין אם מכונה ובין אם חופשי, יאכל נכון, ינוח נכון - הוא יגדל, אין על כך עוררין. אבל אני בטוח שמתאמן שישקיעו בו ולא יזרקו אותו למכונות יגדל להיות מתאמן איכותי יותר, עם שרירי ליבה חזקים יותר ומרים משקלים גבוהים יותר.

לפי דעתי אתה צריך לחשוף את המתאמן שמגיע אליך ל-2 ה'עולמות' של המשקלים החופשיים ושל המכונות.
להסביר לו את היתרונות והחסרונות במשקלים חופשיים ואם אין לך אפשרות לבקר את האימונים של אותו
מתאמן עם משקלים חופשיים אז לתת לו תרגלים במכונות.
אם אותו מתאמן יהיה רציני מספיק וירצה ללמוד הוא ייכנס לפורומים וייקרא חומר בנושא שישאפשר לו
להתאמן עם אותם תרגילים.

אני נותן להם את כל המורכבים שרק ניתן ומנסה להמנע ממכונות ככל האפשר.
במידה ומתאמן באמת מראה טכניקה לקויה בטירוף...אז אתן לו סקוואט עם ספסל מתחת או שתי מדרגות אירובי אחת על השניה.

עוד בעיה במכונים היא שכשכולם מתחילים לעבוד מורכבים יש לחץ עצום על הכלוב/מוטות/פלטות של 20 ק״ג.
כתוצאה מכך יצאה הוראה מהמנהל להרגע עם התרגילים האלו וללמד רק מתאמן שביקש מראש סקוואט ודדליפט.

אצלנו יש רק 2 מאמנים שמלמדים סקוואט ודדליפט.
השאר ממש נגד זה

אני תמיד מביא 2 אופציות, תוכנית אימונים עם תרגילים שדורשים טכניקה (סקוואט, דדליפט ופרס) או מסביר בלי. אני מסביר את היתרונות והחסרונות של כל תוכנית והמתאמן עושה את הבחירה בעצמו.

מבלי להיות מאמן אני די מבין מה הולך שם. קודם כל , לפחות במכון שלי, המאמנים בעצמם לא יודעים סקוואט ודדליפט ככה שאין להם שיקול בכלל של מה לעשות . אהבתי מאוד את הרעיון של משה , אבל אני גם מבין למה מאמנים נוהגים להביא מכונות . החלק הגדול בא לטעום וללכת . הרבה אנשים חושבים שללכת למכון בלי להבין מה הולך בכלל יצור להם שרירים. לפי דעתי בהתחלה לא צריך להביא תוכנית "מסובכת מדי" , מה שכן לתת הנחיות לאיך אפשר לבד ללמוד ולהכנס לתחום הזה.. אחרי תקופה מסוימת אם אתה רואה בנאדם שמתמיד ורוצה ללמוד הלאה אז לפתוח את האופציה הזאת

מביא למתאמנים עבודה במיוחד באזור המשקולות אבל בחיים לא קלינים דדליפט וסקוואט בגלל שקלינים נראים לי מיותרים למתאמן הממוצע שבא לצבור מסה דדליפט אני מחליף להם בנפח עבודה גבוה בגב וסקוואט בלג פרס וככה לא צריך להתחיל לקבל ממתאמנים ביקורות כמו למה נתתה לי לעשות דדליפט המאמן X אמר לי שזה ישבור לי תגב

מביא למתאמנים עבודה במיוחד באזור המשקולות אבל בחיים לא קלינים דדליפט וסקוואט בגלל שקלינים נראים לי מיותרים למתאמן הממוצע שבא לצבור מסה דדליפט אני מחליף להם בנפח עבודה גבוה בגב וסקוואט בלג פרס וככה לא צריך להתחיל לקבל ממתאמנים ביקורות כמו למה נתתה לי לעשות דדליפט המאמן X אמר לי שזה ישבור לי תגב
לא מסכים עם הגישה הזאת. אתה צריך לדעת מה אתה עושה ולעמוד על שלך. אם המתאמן בוחר במשהו אחר אז בסדר, אבל אם זה בשביל להמנע מביקורת / ויכוחים, אז לא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית