הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מולטי ויטמין עם ברזל

Spasm32

משתמש קבוע
1,712
642
נק' מוניטין:
2,661
1,712
642
לאחרונה קניתי את המולטי ויטמין של טווינלאב (once daily) עם ברזל בשביל אבא שלי שעבר ניתוח וחשבתי להשתמש בו גם. ידוע לי שההמלצה היא להשתמש במולטי ללא ברזל מחשש לעומס יתר של ברזל. במולטי הזה יש 10 מ"ג ברזל במנת הגשה (56% DV), מה שנראה לי ככמות לא משמעותית במיוחד אפילו ביחס לכמות הברזל שבחלק מהמזונות.

אז עד כמה קריטיים ה-10 מ"ג האלה? אני יכול להמשיך לקחת את המולטי בלב שקט?

אני יודע ש-10 מ"ג זאת הכמות המומלצת ליום לגבר. אבל אתה מקבל את הכמות הזאת מהאוכל שאתה אוכל במהלך היום אז זה מיותר... מה ההשפעות אם יש עודף? אני לא ממש סגור על זה אבל אני ינסה לברר

במקרה יש לי משהו כתוב:
"לגוף אין יכולת להיפטר מעודפי ברזל בדם, לכן במקרה של עודף עודפי הברזל ישקעו באיברים השונים בגוף ויפגעו בתפקודם, איברים עם פוטנציאל שקיעה של עודפי ברזל הם הכבד, הלבלב, הלב, מפרקים שונים בגוף".

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תודה על התגובה שחר.
אתה בטוח שזו הכמות המומלצת ליום? על הקופסה כתוב שזה 56% מהכמות המומלצת. כך או כך ברור לי שהברזל מיותר בשבילי. אני גם מודע להשפעות של עודף ברזל (iron overload). השאלה שלי היתה האם באמת יש סיכון של עודף ברזל בגלל ה-10 מ"ג האלה או שההמלצה להמנע ממולטיויטמין עם ברזל תקפה למינונים גדולים יותר ופשוט מהווה סוג של משנה זהירות.

כן זאת הכמות המומלצת.. לנשים בהריון מומלץ לצרוך באיזור 30 מ"ג...
הנקודה היא שבדרך כלל במילא אנחנו צורכים מעל הכמות הזאת, ובמולטי ויטמין אתה סתם מוסיף עוד 10 מ"ג... אם זה יגרום להשפעות לא טובות על הגוף אני חושב שכל בן אדם יגיב אחרת. יש כאלה שיותר רגישים לזה ויש כאלה שפחות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית