הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נעליים לריצה

Pauchok

משתמש מתחיל
252
113
נק' מוניטין:
177
252
113
קאנטרי קלאב ההסתדרות ראשל"צ
יש לי נעליים של Saucony הם כבר אצלי משהו כמו 5 שנים הכל קרוע וחבל לי לזרוק אותם מרוב שהם טובות, אבל אני חושש מהרגש שהם פשוט יתפרקו לי ולכן מחפש נעל ריצה חדשה. טווח מחירים עד 500 שקל למשהו ממש טוב שיחזיק לי הרבה זמן, לא משנה של איזה חברה. מנגד אפשר גם משהו זול שעושה תעבודה. אשמח להמלצות. 😃

לי אף פעם לא הייתה נעל של החברה הזאת אבל התרשמתי מהם מאוד- חברת BROOKS האמריקאית שגם נותנת חסות לתחרויות ריצה בארץ וגם לכמה רצים ישראלים. לא יודע מה בדיוק יתאים לך ואיזה נעל כי צריך להגיע לשם פיזית ואז בודקים את הרגל שלך מבחינת כל המידות, איך אתה רץ וכו' ואז מתאימים לך נעל.

יש לי נעליים של Saucony הם כבר אצלי משהו כמו 5 שנים הכל קרוע וחבל לי לזרוק אותם מרוב שהם טובות, אבל אני חושש מהרגש שהם פשוט יתפרקו לי ולכן מחפש נעל ריצה חדשה. טווח מחירים עד 500 שקל למשהו ממש טוב שיחזיק לי הרבה זמן, לא משנה של איזה חברה. מנגד אפשר גם משהו זול שעושה תעבודה. אשמח להמלצות. 😃

המלצות :
1. הנעל שהכי מתאימה לך היא נעל שיושבת טוב על הרגל ונוח לך איתה. תמדוד כמה זוגות , תרוץ איתם , ותחליט רק לפי נוחות. חברות שונות מייצרות נעליים לפי אימום ומידות רוחב שונות. בדוק אם הרוחב והאימום מתאים לך.
2. אל תייחס יותר מדי חשיבות לעצות אורטופדיות בחנויות "מקצועיות" שמתיימרות "לתקן" לך הקשת / למנוע קריסה / "לנעול" את העקב וכו'. אין לזה שום ביסוס מחקרי.
3. אם אתה רוצה נעליים עמידות לאורך זמן , אני ממליץ לך על נעליים שמתאימות לשטח. הם עשויות מחומרים עמידים יותר.
4. אין שום סיבה לרכוש נעלי ריצה ביותר מ 500 ש"ח.

המלצות :
1. הנעל שהכי מתאימה לך היא נעל שיושבת טוב על הרגל ונוח לך איתה. תמדוד כמה זוגות , תרוץ איתם , ותחליט רק לפי נוחות. חברות שונות מייצרות נעליים לפי אימום ומידות רוחב שונות. בדוק אם הרוחב והאימום מתאים לך.
2. אל תייחס יותר מדי חשיבות לעצות אורטופדיות בחנויות "מקצועיות" שמתיימרות "לתקן" לך הקשת / למנוע קריסה / "לנעול" את העקב וכו'. אין לזה שום ביסוס מחקרי.
3. אם אתה רוצה נעליים עמידות לאורך זמן , אני ממליץ לך על נעליים שמתאימות לשטח. הם עשויות מחומרים עמידים יותר.

הפסיק השני קצת הטריד אותי... הכוונה שלך שאין הוכחות לכך שנעל שמותאמת לסוג כף רגל ( למשל - נעל שמתיימרת לתת תמיכה לכפות שטוחות) אין שום ביסוס? הלכת קצת רחוק :/

הפסיק השני קצת הטריד אותי... הכוונה שלך שאין הוכחות לכך שנעל שמותאמת לסוג כף רגל ( למשל - נעל שמתיימרת לתת תמיכה לכפות שטוחות) אין שום ביסוס? הלכת קצת רחוק :/

צר לי שזה מטריד אותך , אך זה אכן מה שעולה ממחקרים עדכניים.
דוגמא למחקר שכזה בשלוף :
http://bjsm.bmj.com/content/early/2013/06/12/bjsports-2013-092202.short

NEW BALANCE לא זוכר איזה דגם אבל כל נעל שלהם טובה
הייתי איתן שנתיים עד שהרגל שלי גדלה בין הנעליים הכי טובות שהיו לי

אני יכול להגיד לך שבתור חייל קניתי בחולון נעלי ברוקס(3 זוגות - אחת כל שנה) עם 40-50 אחוז הנחה, אם אתה מכיר חייל או משהו אז תמדוד ותגיד לו דגם מדויק שיקנה לך והוא יקבל ב400 שקל מקסימום נעליים חבל על הזמן.
חוץ מזה קניתי גם סקוני שאני רץ איתם עכשיו(השתחררתי אז אין הנחה) והיה מבצע במגה ספורט של איזה 30 אחוז הנחה אני חושב.

חכה למבצע טוב ותקנה נעל איכותית, ולא נעל נייק פשוטה ב300-400 שקל... במיוחד אם אתה רץ הרבה או שיש לך רגל "מיוחדת".

מה קורה אצל רצים לא מתחילים?

יש די הרבה מחקרים שלא מוצאים קורלציה (שלא לדבר על סיבתיות) בין מבנה כף רגל מסויים לבין שיעורי פציעות.
כך שהניסיון "לתקן" משהו שלא הוכח שגורם לפציעות לא מבוסס.

יש די הרבה מחקרים שלא מוצאים קורלציה (שלא לדבר על סיבתיות) בין מבנה כף רגל מסויים לבין שיעורי פציעות.
אבל אתה קצת יוצא מנגודת הנחה שתיקון הכף רגל היא במטרה למנוע פציעות
אני סבלתי מכף רגל שטוחה וכאבים נוראיים לפני שקניתי נעליים מתאימות. אולי לא התנסת עם רגליים שטוחות? הכאבים עצומים עד אי ניתן להליכה ונמשכים לרגליים ולגב ( תחושה עצומה של עייפות וחולשה באזורים האלה)

בסופו של יום הפקטור המרכזי ביותר לפציעות ריצה הוא עומס יותר שיכול להתבטא בהעלאת נפח מהירה מדי או עצימות גבוהה מדי. ולכן סוג הנעל הוא משני ב"מניעת פציעות", למרות שנעל לא מתאימה (לא קשור האם הותאמה או לא) יכולה לגרום לכאבים / פציעות. לדוגמא נעל עם תיקון יתר שגורמת לעומס על ה-ITB
בכל מקרה אני מצטרף בחום להמלצה לבחור נעל נוחה!

לי יש נעלי "מינימוס" של ניו באלאנס לריצות "שטח" בעיקרון אני עושה איתן גם מטקונים של קרוספיט (שכוללים ריצה)\רצי בהירו צ'לנג' עם בוץ חול אבנים וכו'\ ריצות שגרתיות רגילות וספרינטים ואני פשוט מת על הנעל הזאת , לקח לי בדיוק דקה להתרגל לקטע של ה"מינימליסטיות" ואני לא חושב שאחזור לרוץ או לעשות ספורט עם נעל שהיא לא מינימליסטית (אלא אם כן זה כדורסל טניס וכו'...)
New%20Balance%20Minimus%20Multi-Sport2.jpg

המלצות :
אז מה שאתה אומר שמדרסים לא יעילים למי שיש לו כאבי רגליים ?

זו לא המסקנה, לאנשים מסוימים לרוב עם אי סימטריה משמעותית בין הרגליים לדוגמא קריסה ברגל ימין וקשת בשמאל, לא יהיה פתרון ע'י זוג נעליים במקרים כאלה מדרסים יוכלו לעזור.

זו לא המסקנה, לאנשים מסוימים לרוב עם אי סימטריה משמעותית בין הרגליים לדוגמא קריסה ברגל ימין וקשת בשמאל, לא יהיה פתרון ע'י זוג נעליים במקרים כאלה מדרסים יוכלו לעזור.
אוקי אז מה אתה מציע לי לעשות ?יש לי כאבי ברכיים ובאזור כף רגל אין לי אי סימטריה משמעותי אבל עם פלטפוס ברמה קשה ,רוב הזמן לובש נעלי צבא ובסופשיים בכפכפים.
מעוניין גם להתחיל לרוץ אבל לא יכול מרוב כאבים.

בלי לראות אותך רץ קשה לי להגיד. תתייעץ עם פיזיוטרפיסט שמבין בספורט/ריצה

אבל אתה קצת יוצא מנגודת הנחה שתיקון הכף רגל היא במטרה למנוע פציעות
אני סבלתי מכף רגל שטוחה וכאבים נוראיים לפני שקניתי נעליים מתאימות. אולי לא התנסת עם רגליים שטוחות? הכאבים עצומים עד אי ניתן להליכה ונמשכים לרגליים ולגב ( תחושה עצומה של עייפות וחולשה באזורים האלה)

אז מה המטרה ב"תיקון כף הרגל" אם לא מניעת פציעות?
גם לי יש פלטפוס , ומדרסים לא ממש עזרו לי כשהיו לי כאבים. אבל נסיון אישי הוא לא אינדיקציה.
באופן כללי , התכוונתי למצבים שבהם אין עדיין כאב/פציעה , ומוכרים "מקצועיים" ממליצים על נעליים מסויימות שמתיימרות "לתקן" משהו.

מדרסים יכולים להיות יעילים במצבים מסויימים ,ולא יעילים במצבים אחרים. יש על זה הרבה מחקר וחוסר הסכמה.
צריך לזכור שזאת תעשייה , ויש גורמים אינטרסנטים שמעוניינים להרוויח. ויש כאן אלמנט של רווח כיוון שמחירם של המדרסים יכול להגיע לאלפי שקלים.

באופן כללי , ביומכניקה היא עסק די מורכב , ונסיון לבסס את שרשרת האירועים הביומכניים שמביאה לפציעה הוא מאוד מורכב.
כלומר , יש לא מעט "מומחים" שיתנו לך הסבר מפורט על איך העובדה שמפרק הסאב-טאלר שלך בקרסול מוגבל , ולכן הטיביה לא מבצעת את הרוטציה הפנימית , מה שגורם לפטלה לנוע בזווית לא אידיאלית , מה שמוביל לשינוי רוטציה של הפמור , שמוביל לשינוי בתנועת האגן , לחוסר איזון בעמוד השדרה ו...הופ! בגלל זה כואב לך הגב!
הנסיון לפשט מנגנונים ביומכניים כמו הדוגמא לעיל הוא יומרני מאוד.
קריאה מומלצת שנותנת דוגמאות נוספות - http://www.bettermovement.org/2013/the-complexity-of-biomechanics/
וטקסט יותר ארוך (למי שיש קצת יותר זמן פנוי) מבלוג מאוד חביב עם המון מידע שאני עוקב אחריו - http://saveyourself.ca/articles/structuralism.php

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית