עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
איפה רשמתי שאני רוצה להשתמט?
כנראה שאתה צריך לחזור לתחילת השירשור
אין לי בעיה לתרום למדינה..
יש לי בעיה עם משהו אחר ספציפי בצבא...
אתם באמת כמו שטופי מוח...
תקראו קצת יותר.. תבינו במה מדובר...
אגב... אפשר להיות משתמט ציוני...
כשהבעיה שלי היא לא שאני לא מעוניין לשרת את המדינה או להגן עליה או כל בלה בלה כזה...
אלא משהו אחחררר לגמרייי
זה נקרא אנלוגיה, אח שלי, והיא דווקא הייתה מצוינת, אני מרוצה מעצמי.עשיתם השוואה בין השתמטות לרצח? אתם מבינים בכלל באיזו רמה המוח שלכם נשטף?
אתה תקבל בעיקר חרא, ויכול להיות שישימו עליך זין, אבל אתה תתן לי בתור אזרח את מי שאני נתתי לך כשהייתי חייל (זה נקרא בטחון, נראה לי), חלק מה"סתם שמירות" האלה הצילו לך את החיים, ו99.9% מהם היו בזבוז זמן מוחלט.יש מצב שתממן לי גם מחייה?
עכשיו ברצינות, אני לא מבין למה אתם כל כך מתגוננים? רוב מה שעושים בצבא זה שמירות, ופה ושם איזה פעילות מסכנה.
ובתמורה לזה שאתם מקריבים 3 שנים מהחיים שלכם,כן מקריבים כי לחברה בגיל הזה במדינות אחרות כבר מתחילים לבנות חיים,ושלא נדבר בכלל על הסיכוי של מוות או פציעה.
מה מקבלים על זה? תחושה של שייכות לאדמה פה, יכולת להתלונן על הממשלה על כל נושא,יכולת לשנוא אנשים שונים,ולא אני לא מתכוון לערבים אלא לכל אחד שהוא שונה ממך בצורה כלשהי, לקבל את זה שיש ציבור מסויים שמקבל המון הטבות מהמדינה בלי שהוא נאלץ לעשות משהו ועוד.
אני אישית עשיתי צבא, מתחרט כמעט על כל רגע.
אתה התגייסת? שירתת? נלחמת? יופי לך! אתה צריך להבין שהממשלה שמה עליך זין מרגע שאתה פושט את המדים.לא מעניין שלא תוכל לקנות דירה, לא מעניין שיהיה לך נורא קשה למצוא עבודה, לא מעניין שאם תחליט ללמוד,אולי תוכל לשלם על הלימודים מהפיקדון אבל למחייה תסתדר לבד. במקום לכעוס על אנשים שלא מוכנים להקריב את עצמם בשביל המדינה הזאת כמו שהיא נראית היום, תכעס על המדינה שחושבת שזה ראוי שאתה תקריב אבל לא תקבל כלום בתמורה.
אוקיי, מה הבעיה שלך עם הצבא?
איפה רשמתי שאני רוצה להשתמט?
אני יתרום למולדת שלי... בדרך שלי...
ובכל זאת אני מוכן לתרום לה...
פשוט לא בצבא... משהו שם לא נכון לדעתי...
לא מעוניין לשרת בצבא הזה ולא את המדינה הזאת...
מעדיף להמשיך להתאמן ולחיות את החיים שלי מאשר 3 שנים לחזור פעם בשבוע או שבועיים הביתה...
כאן:
א. אדם לא צריך לגבש אופי בכיתה יאאתה לא יכול לדשדש בין אידאולוגיות שסותרות אחת את השנייה. זה דבר אופייני לילד אבל אתה בכתה יא׳, אתה צריך כבר לגבש אופי. ממליץ לך לקרוא את הספר כמעיין המתגבר ובכלל לבנות דעה עצמאית ולא מקבץ של דעות שקראת באינטרנט ואז תבין שאתה לא יכול להיות משתמט ציוני.
א. הוא כןא. אדם לא צריך לגבש אופי בכיתה יא
ב. לאור העובדה שהציונות לא קיימת יותר כי המטרה שלה הושגה, הוא לא יכול להיות שום דבר ציוני.
אלה העקרונות של התנועה הציונית לפני הקמת הארץ והם עדיין רלוונטיים וחוץ מהעקרונות האלה יש גם את התנועה הציונית אחרי הקמת הארץ אבל כנראה שההגדרה של שנינו לציונות שונה..
- עידוד העלייה לארץ. עדיין יש המון יהודים בחו"ל
- בניית חברת מופת, המבוססת על צדק חברתי ושוויון. לפי התגובות פה שיוויון זה לא ערך כל כך חשוב בעיני הרבה אנשים.. שלא לדבר על חברת מופת.
- סולידריות יהודית ומאבק באנטישמיות. אם זה לא הושג לדעתך אין לי מושג איפה אתה חי אבל זה לא בעולם שאני חי בו.
- בניית כוח מגן יהודי על מנת להגן על היהודים מפני רודפיהם. כנ"ל
- הגברת אחדותו של עם ישראל. מאוד מאוחד..
א. הוא כן
ב. הציונות עוד לא השיגה את המטרה שלה
אלה העקרונות של התנועה הציונית לפני הקמת הארץ והם עדיין רלוונטיים וחוץ מהעקרונות האלה יש גם את התנועה הציונית אחרי הקמת הארץ אבל כנראה שההגדרה של שנינו לציונות שונה..
א. הוא כן
אני לא מכירה אף בן אדם שגיבש את האופי שלו בכיתה יא. זאת עדיין תקופה של מושפעות ופוזות למיניהן.
רוב האנשין במדינה הזאת מגבשים את עצמם בצבא כי שם אתה מתבגר גם אם תרצה או לא. שם אתה לומד מה זה ערכים, מה זה ערבות הדדית, מה זה לקבל זין בשביל שחבר שלך לא יקבל ועוד רשימה ארוכה.
99.9% מהדברים שעשיתי בצבא, החרא שאכלתי בשביל שלאחרים יהיה טוב, להשקיע יותר ולהתאמץ למרות שאין תמורה לרוב וכו´ אין סיכוי שהייתי עושה בכיתה יא.
הצבא משנה אנשים, את רובם לפחות ותודה על כך.
גם לי בהתחלה היו סיבות לא לשרת ורציתי להשתמט ובכ"ז התגייסתי כי הכרחתי את עצמי לעבור את החוויה הזאת. ו-וואלה? אכלתי שם טונות של חרא, הרסו לי את המצב הבריאותי וסבלתי ברמות שכל יום הייתי בוכה. אבל אתה יודע מה? אני לא מתחרטת שהתגייסתי כי זה מה שעיצב וגיבש אותי.
בגיל הזה כל בן אדם עובר שינויים דרסטיים, אם לא היית בצבא גם היית משתנה, פשוט לכיוון אחר.
אני לא מכירה אף בן אדם שגיבש את האופי שלו בכיתה יא. זאת עדיין תקופה של מושפעות ופוזות למיניהן.
רוב האנשין במדינה הזאת מגבשים את עצמם בצבא כי שם אתה מתבגר גם אם תרצה או לא. שם אתה לומד מה זה ערכים, מה זה ערבות הדדית, מה זה לקבל זין בשביל שחבר שלך לא יקבל ועוד רשימה ארוכה.
99.9% מהדברים שעשיתי בצבא, החרא שאכלתי בשביל שלאחרים יהיה טוב, להשקיע יותר ולהתאמץ למרות שאין תמורה לרוב וכו´ אין סיכוי שהייתי עושה בכיתה יא.
הצבא משנה אנשים, את רובם לפחות ותודה על כך.
גם לי בהתחלה היו סיבות לא לשרת ורציתי להשתמט ובכ"ז התגייסתי כי הכרחתי את עצמי לעבור את החוויה הזאת. ו-וואלה? אכלתי שם טונות של חרא, הרסו לי את המצב הבריאותי וסבלתי ברמות שכל יום הייתי בוכה. אבל אתה יודע מה? אני לא מתחרטת שהתגייסתי כי זה מה שעיצב וגיבש אותי.
אני בכיתה י"א ויש לי דעות מאוד מגובשות שלפחות איך שזה נראה כרגע לא ישתנו בצורה דרסטית בעתיד. כמובן ש"אין חכם כבעל ניסיון" ועדיין בכיתה יא יש לך מספיק ניסיון חיים בשביל לגבש עמדה שתהווה לפחות כיוון לגבי מה שאתה מאמין בו.בחור בכיתה י"א לא יכול לגבש עמדה שתשאר לאורך זמן, בגיל הזה כל אחד מחפש את עצצמו.
ומה מטרת הציונות אדוני?
א.חכה אחרי הצבאאני בכיתה י"א ויש לי דעות מאוד מגובשות שלפחות איך שזה נראה כרגע לא ישתנו בצורה דרסטית בעתיד. כמובן ש"אין חכם כבעל ניסיון" ועדיין בכיתה יא יש לך מספיק ניסיון חיים בשביל לגבש עמדה שתהווה לפחות כיוון לגבי מה שאתה מאמין בו.
מטרת העל של הציונות הוא הגנה וגיבוש העם היהודי תחת מדינה יהודית בארץ ישראל תוך כדי יישובה ופיתוחה. חלק מהדברים האלו הציונות כבר השיגה, אבל לא את כולם
יש הבדל בין להפסיק לדבר שטויות לבין לגבש אופיגדנ״ע, מסע בראשית, בגרות בהיסטוריה על השואה ומלחמות ישראל, מסע לפולין, צו ראשון, שיעורי אזרחות שעוסקים בנושאים הבוערים ועוד הרבה דברים שמשובצים בכתה יא׳ בכוונה כדי להבהיר לך- אתה כבר לא ילד, אתה אדם צעיר, תתחיל לחשוב קדימה מה אתה רוצה לעשות עם החיים שלך. כמובן שלא מגיעים למסקנות נחרצות אבל במידה מסוימת מפסיקים לדבר שטויות ומתבגרים מאוד בכתה הזו.
אני בכיתה י"א ויש לי דעות מאוד מגובשות שלפחות איך שזה נראה כרגע לא ישתנו בצורה דרסטית בעתיד. כמובן ש"אין חכם כבעל ניסיון" ועדיין בכיתה יא יש לך מספיק ניסיון חיים בשביל לגבש עמדה שתהווה לפחות כיוון לגבי מה שאתה מאמין בו.
מטרת העל של הציונות הוא הגנה וגיבוש העם היהודי תחת מדינה יהודית בארץ ישראל תוך כדי יישובה ופיתוחה. חלק מהדברים האלו הציונות כבר השיגה, אבל לא את כולם
תגיד איך לדעתך אתה חי פה כרגע? אם לא היה צבא חובה במדינה הזאת אתה חושב שהיה אפשר לחיות פה? השמירות ה"מיותרות" שאמרת זה מה ששומר שלא יכנסו מחבלים למדינה וצבא מקצועי הוא לא מה שימנע מהם את זה. ובקשר לציונות מה שכתבתי היה במטרה להראות שהציונות עדיין קיימת והיא לא השיגה את כל המטרות שלה(שים לב הציונות לא התנועה הציונית) ואם יש לך בעיה שהבאתי לך ציטוטים אז הבעיה היא שלך ואתה לא תגרום לי להפסיק להביא הוכחות למה שאני אומר.תגיד,אתה יושב עכשיו עם ספר הסטוריה ומעתיק את זה?
עד עכשיו הטיעון הנורמלי היחידי היה של Bariah , כן הצבא זה חרא, כן אתה תאכל זין, כן שמירות זה בולשיט. אבל בגלל שאני עשיתי את זה גם אתה צריך לעשות.
ולדעתי זה לא נכון,אם אדם יכול לחשוב יותר מ3 שנים קדימה בחיים שלו ולהגיע למסקנה שהיתרונות מלשרת בצבא קטנים מהחסרונות, שלא ילך לצבא או לחלופין שינסה להשיג, בצורה כלשהי, שירות קרוב לבית.
בסופו של דבר, אתה הולך לצבא לא בשביל האזרחים אלא כי המדינה צריכה אותך,ברגע שתבין שהמדינה לא נותנת לך מספיק בשביל זה, ויותר ויותר אנשים יעשו את זה, אולי אז המדינה הזאת תתעורר ותשנה את החוקים הקיימים היום.
זה נקרא אנלוגיה, אח שלי, והיא דווקא הייתה מצוינת, אני מרוצה מעצמי.
אתה תקבל בעיקר חרא, ויכול להיות שישימו עליך זין, אבל אתה תתן לי בתור אזרח את מי שאני נתתי לך כשהייתי חייל (זה נקרא בטחון, נראה לי), חלק מה"סתם שמירות" האלה הצילו לך את החיים, ו99.9% מהם היו בזבוז זמן מוחלט.
דיברתם על ציונות וערכים וכל מיני חרטאות כאלה, אתם אלה שמשתמטים בני 20 שטפו לכם את המוח, לא מעניין אותי מהציונות שלכם, מעניין אותי שתחזירו לי מה שנתתי לכם.