אוזן סתומה

Spasm32

משתמש קבוע
1,712
642
נק' מוניטין:
2,661
1,712
642
כבר שבוע שהאוזן שלי סתומה, ניסיתי סינופד (pseudoephedrine) ולקנח את האף ואת כל השיטות האלה של הנשיפת אויר עם אף סתום ולפהק ומה לא. אני שוקל לראות רופא אבל זה כנראה ייקח זמן עד שאני אראה אחד בגלל הצבא. קרה פעם למישהו? יש לכם רעיות איך לפתור את זה?

יכול להיות זה בגלל שעווה, יש שתי פתרונות
או להשתמש בנרות מיוחדים ששואבים אותה החוצה
או לנקות עם מים (למלא מזרק במים ולדחוף לאוזן) בעיקרון רק רופא אף אוזן גרון מותר לעשות את זה אבל זה לא כזה מסובך

קרה לי פעם שהייתי בחול וקיבלתי דלקת ריאות, כשעליתי על מטוס חזרה לארץ זה נהיה ועבר לבד רק אחרי שבוע וחצי~
וזה היה לי בשתי האוזניים.
חייב להודות שדווקא האוזניים הסתומות הביאו לי שקט שממש אהבתי חח בקושי שמעתי משו.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות זה בגלל שעווה, יש שתי פתרונות
או להשתמש בנרות מיוחדים ששואבים אותה החוצה
או לנקות עם מים (למלא מזרק במים ולדחוף לאוזן) בעיקרון רק רופא אף אוזן גרון מותר לעשות את זה אבל זה לא כזה מסובך

סיכוי טוב שזה זה. איך קוראים לנרות האלה, איפה אפשר להשיג אותם (סופר פארם?) ועד כמה הם יעילים?

נר הופי
זה די יעיל זה מוציא המון שעווה (לא יודע עד כמה לעומת השיטה השנייה)

קרה לי אין ספור פעמים גם במהלך הצבא... הכי פשוט זה מי חמצן, עולה איזה 20 שקל בסופר פארם (לא צריך מרשם) ושיחרר לי את זה תוך יום יומיים.

קרה לי ואז התגלתה דלקת, אם כל מה שאמרו פה לא עובד לך מציע לך שתבדוק

• פותח/ת השרשור
קרה לי ואז התגלתה דלקת, אם כל מה שאמרו פה לא עובד לך מציע לך שתבדוק

אני בספק שזו דלקת כי חוץ מביום הראשון לסתימה לא היו לי כאבים. בכל מקרה, קראתי גם ששמן יכול לפתור את הבעיה, בדומה למי חמצן. מישהו יכול לאמת?
וכמה זמן בערך לוקח לדברים האלה לעבוד?

אני בספק שזו דלקת כי חוץ מביום הראשון לסתימה לא היו לי כאבים. בכל מקרה, קראתי גם ששמן יכול לפתור את הבעיה, בדומה למי חמצן. מישהו יכול לאמת?
וכמה זמן בערך לוקח לדברים האלה לעבוד?
גם אני לא סבלתי מכאבים, הייתי שחיין ולאחר אימון הרגשתי שהאוזן סתומה, זה נמשך שבוע ובסוף הלכתי לרופא הוא התחיל לשאוב לי דברים מהאוזן ובסוף אמר לי שיש לי דלקת ונתן לי טיפות ונגמר הסיפור

• פותח/ת השרשור
טוב בסוף הלכתי וקניתי ספריי שמן לאזניים, נקווה שיעבוד. אם לא, ננסה את המי חמצן האלה. את הנר המלחיץ אני אשמור לגלגול הבא.

מי חמצן עוזרים תמיד
בכול מקרה אני ממליץ ללכת לרופא אף אוזן גרון כי גם ככה זה חינם(לי זה הייה לפחות בחינם)
וסיכויים אפסים של החמרת המצב

• פותח/ת השרשור
מה זה לא אמר, הוא לא הבין בכלל מה אני רוצה ממנו.

קרה לי פעם, הלכתי לרופאה ועם איזה כלי מתכתי היא הוציאה לי כמות מכובדת של שעווה עמוק מתוך האוזן, הייתה סתימה רצינית.

חחחחח יש לי בעיות עם האוזניים כבר כמה חודשים..
גם אצלי זה התחיל ממחלה ויש לך כמה אפשריות:
או שזה שעווה( ללכת לרופא)
או שזה דלקת (סיכוי גבוה - גם ללכת לרופא תצטרך טיפות)
או פטריה (גם צריך תרופה)
בכל מיקרה תנסה לימנוע ממים שיכנסו לאוזן עד שתראה רופא

• פותח/ת השרשור
ראיתי את הרופא והוא אימת את ההשערה שמדובר בשעווה. לקח קצת יותר מיומיים, אפשר מי חמצן 2-3 פעמים ביום פתרו את הבעיה. תודה למי שעזר.

לי הייה פשוט גוש גדול של שעווה בכל אוזן
ואני והמיגרנות שלי סבלנו מסחרחורות שבוע שלם עד שהתור לרופא אף אוזן גרון הגיע
ואז הוא הוציא הכל עם מזרק ומי חמצן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית