הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון התופעות של HCG וPCT

tal890

משתמש מתחיל
76
2
נק' מוניטין:
2
76
2
היום הייתי אצל הרופא שלי( שיודע שאני לוקח סטרואידים כי כבר דיברתי איתו על זה בעבר) רק שהיום ציינתי גם שאני לוקח פרגניל נולבדקס וכלומיד...בהתחלה הוא אמר לי שאין מצב שאני לוקח אותם ושאני מתבלבל ורק אחרי שהראתי לו תמונה הוא האמין....
הוא לא מבין בסטרואידים זה לא התחום שלו...אבל הוא התחיל לספר לי על 3 התרופות האלה שלוקחים אותם בדרך כלל אישה לפני הפרייה או אנשים שרוצים בשינוי מין...והתחיל להגיד לי מי אמר לי ולמה ושמזה השטויות האלה ולא הפסיק להסתלבט עליי...בקיצור לא היה לי יותר מידי מה להגיד לו חוץ מזה שזה דבר ידוע בתחום ושכולם משתמשים בזה. בכל מקרה במקרו שאתה לוקח סטרואידים אתה פוגע בכל מיני מערכות בגוף והPCT והHCG נמצאים כדי לשמור\לתקן משו כזה...אבל מה הם עוד עושים לגוף מעבר לתיקון?

ואם ציינתי פה משו לא נכון או מדויק אשמח לתיקון

היום הייתי אצל הרופא שלי( שיודע שאני לוקח סטרואידים כי כבר דיברתי איתו על זה בעבר) רק שהיום ציינתי גם שאני לוקח פרגניל נולבדקס וכלומיד...בהתחלה הוא אמר לי שאין מצב שאני לוקח אותם ושאני מתבלבל ורק אחרי שהראתי לו תמונה הוא האמין....
הוא לא מבין בסטרואידים זה לא התחום שלו...אבל הוא התחיל לספר לי על 3 התרופות האלה שלוקחים אותם בדרך כלל אישה לפני הפרייה או אנשים שרוצים בשינוי מין...והתחיל להגיד לי מי אמר לי ולמה ושמזה השטויות האלה ולא הפסיק להסתלבט עליי...בקיצור לא היה לי יותר מידי מה להגיד לו חוץ מזה שזה דבר ידוע בתחום ושכולם משתמשים בזה. בכל מקרה במקרו שאתה לוקח סטרואידים אתה פוגע בכל מיני מערכות בגוף והPCT והHCG נמצאים כדי לשמור\לתקן משו כזה...אבל מה הם עוד עושים לגוף מעבר לתיקון?

ואם ציינתי פה משו לא נכון או מדויק אשמח לתיקון
ברור שהרופא שלך יגיד לך את זה למה אין לו מושג והפורום הזה נועד כדי לעזור לאנשים שאין להם נושג בסייקלים ואין לך מה לשאול אותו . תהליך הפיסיטי מתנהל שנים וזה לא המצאה חדשה הגוף אחרי סייקל מקבל פצצה אחרי שאתה מפסיק לקחת חומרים כגון טסט ועוד חומר כלשהוא , בזמן סייקל אתה מכניס כמויות גדולות של טסטוסטרון מה ציפית שהגוף יחתאושש לבד כל כך מהר ? הוא יוכל להתאושש אבל ייקח לו מלא זמן כמו שאביעד דיבר כאן באחד הפוסטים הפיסיטי נועד כדי להחזיר את רמות הטסט מהר ובכדי כך שלא תהיה ירידה עם כל מה שעשינו במהלך הסייקל ולשמר תוצאות

ה PCT עוזר לך להתאושש יותר מהר מסייקל - להחזיר את ייצור הטסט הטבעי שלך כמה שיותר מהר.
בלי ה PCT רוב הסיכויים שתאבד את רוב המאסה שלך אחרי הסייקל ובגלל עודף אסטרוגן יהיה לך גינו

• פותח/ת השרשור
כל מה שרשמתם ברור לי השאלה שלי עם לPCT ולHcG מעבר לעזרה של הסייקל בלי קשר בכלל לסטרואידים איזה עוד דברים הוא עושה לגוף?

כל מה שרשמתם ברור לי השאלה שלי עם לPCT ולHcG מעבר לעזרה של הסייקל בלי קשר בכלל לסטרואידים איזה עוד דברים הוא עושה לגוף?

מעמיד לך את הקטן

או קיי מאחר ונראה לי שאולי אני לא הבנתי נכון, אז לפני שאני מדבר פה שטויות.

האם אתה שואל מה המטרה של פרגניל ללא קשר לסטרואידים, כלומר למה זה משמש ברפואה?
אם כן והבנתי נכון, אז אני אענה כבר עכשיו, אם לא תתקן אותי.

HCG - הורמון המופרש במהלך השליש הראשון של הריון וניתן לאתרו בשתן של אותן נשים.
מטרת ההורמון בהקשרים הללו היא לתמוך בהריון ובהתפתחות (ע"י סדרת משובים הגורמת לשחרור של אסטרוגן ופרוגסטרון) העובר עד שהשליה לוקחת במלואה את התפקיד האחראי על-כך.
בעבר היו מייצרים HCG באופן הומני משתן של אותן נשים הרות אך עם התפתחות הטכנולוגיה עברו לתכנון ההורמון בשיטה סינטטית.
בארץ משווק תחת השם פרגניל (מהמילה פרגננט - הריון) אך יש עוד כמה גרסאות אחרות כגון: אובטירול וכו'

אז מתי משתמשים בו ברפואה ולאלו מצבים?
בגדול השימוש בפרגניל ברובו נעשה עבור וע"י נשים אך מדי פעם רופאי פוריות עלולים לרשום את התכשיר גם עבור גברים.
השימוש נעשה במצבים הבאים בעיקר:

א. נשים הסובלות מחוסר בשלות מספקת של ביציות. מדובר בנשים שבגדול כל המערכות אצלן תקינות וגם אצל הגבר ועדיין מראות קושי בקליטה להריון. במקרים כאלו הרופא יכול לרשום פרגניל או אוביטרול עבור אותם נשים בכדי לגרות יותר זקיקים ולהביא לבשלות טובה יותר של ביצית כמו-גם לתזמן ביוץ. במקרים כאלו בד"כ ירשם אוביטרול (שמכיל גם FSH) בעט בכמויות נמוכות בהרבה מפרגניל מאחר והמטרה היא רק דחיפה קטנה.

ב. נשים בטיפולי IVF (הפריה חיצונית) - במקרים כאלו ירשם פרגניל עבור המיועדת לעבור שאיבת ביציות. זו תצטרך לעבור פרוטוקול הזרקה די תכוף בכדי לגרום לה להביא להבשלה של כמה שיותר זקיקים. רופאים בIVF מעדיפים לשאוב בין 5-8 ביציות בפעם אחת כי זו פרוצדורה יקרה, עדינה ומסובכת.

ג. נשים במהלך הריון המראות חסר מספק בהורמון השלייתי המדמה

ד. גברים המראים פוריות נמוכה עקב LH Deficiency - במקרים כאלו עלולה הרופא/ה לרשום לגבר טיפול ל כ-3 זריקות פרגניל של 5000 יחידות
ואחרי זה להריץ בדיקת זרע שנית.

זה בגדול.

אין שום קשר בין פרגניל לבין זקפה - אז אני מקווה שזה בצחוק.

• פותח/ת השרשור
אביעד אתה בכיון אבל לא בדיוק...הכוונה שלי הייתה (ולא רק על הHCG אלא גם על הPCT) עם חוץ מזה שזה מרפא אותנו ושומר עלינו מהסקייל זה משפיע על עוד דברים בגוף שפוגעים בנו...

לדוגמא כמו שאם תתיבש ויכאב לך הראש ותשתה קולה אז הקולה תעביר לך את הכאב ראש וההתייבשות אולי ,אבל פוגעות בך בדברים אחרים שלא קשורים להתייבשות
מכוונה שהבאת דוגמא טובה זה בדיוק עלה לי בראש חח

אביעד אתה בכיון אבל לא בדיוק...הכוונה שלי הייתה (ולא רק על הHCG אלא גם על הPCT) עם חוץ מזה שזה מרפא אותנו ושומר עלינו מהסקייל זה משפיע על עוד דברים בגוף שפוגעים בנו...

לדוגמא כמו שאם תתיבש ויכאב לך הראש ותשתה קולה אז הקולה תעביר לך את הכאב ראש וההתייבשות אולי ,אבל פוגעות בך בדברים אחרים שלא קשורים להתייבשות
מכוונה שהבאת דוגמא טובה זה בדיוק עלה לי בראש חח

אההה זה פשוט. גם אקמול פוגע בך במידה מסויימת.
איך? בתכל'ס ייתכן ולא תדע או תרגיש שום דבר לעולם. זה לא יגרום לך לסרטן או למשהו ברור ומוכח שאפשר להגיד שאם תשתה כלומידים אז תנשור לך הביצה או משהו.

אבל באופן כללי כדורים ועוד כאלו שמשחקים בהורמונים זה לא וואוו

אההה זה פשוט. גם אקמול פוגע בך במידה מסויימת.
איך? בתכל'ס ייתכן ולא תדע או תרגיש שום דבר לעולם. זה לא יגרום לך לסרטן או למשהו ברור ומוכח שאפשר להגיד שאם תשתה כלומידים אז תנשור לך הביצה או משהו.

אבל באופן כללי כדורים ועוד כאלו שמשחקים בהורמונים זה לא וואוו

ושוב אנחנו חוזרים לאותה נקודה , אנחנו מודעים לכמה שזה לא בריא - ומשכנעים את עצמנו שזה בסדר 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית