הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ גמילה מג'אנק

HuMaN-Pro

משתמש מתחיל
13
1
נק' מוניטין:
1
13
1
GO-ACTIVE
אז קודם כל שלום לכולם ... אני משתמש חדש 🏋️😅
אז נרשמתי לפורום במטרה לקבל מוטיבציה , אינפורמציה ומטרות חדשות .
אני בן 14.5 , מתאמן במכון כבר חצי שנה .
גובהי 1.71 ס"מ ושוקל 63 .

טוב אני פתחתי את האשכול הראשון שלי במטרה לפתור את הבעיה הכי גדולה שלי , הבעיה שתוקעת אותי .
כמו שבטח ראיתם , הנתונים שלי לא נוראיים אני לא סובל מעודף שומן.
אבל , עדיין אני לא מרוצה מאחוז השומן שאני סוחב על עצמי .
הבעיה - מכור לממתקים
אני פשוט לא מסוגל לעבור יום אחד בלי הקליק של סבתא , הפסק זמן או תריסר קוביות השוקולד היומיות ..
זה אולי ישמע מוזר אבל לפעמים , אפילו שאני מכריח את עצמי פשוט להתרחק מזה אני מרגיש חולשה , כאבי ראש ועייפות..
אבל אני יודע שאני יכול לפתור את זה !
אני בטוח שיש כמוני לא אחד ולא שניים שסובלים או סבלו בעבר מהבעיה .
אני פונה לקבלת עזרה .. איך אני מתעלה על עצמי , מקבל משמעת עצמית ומתחיל להיגמל ??
אני מרגיש שזה תוקע אותי ולא מקדם אותי ..

חשוב לי לציין שדברים כמו "פשוט תתרחק " או "אל תכניס הביתה " לא יעזרו ..
כי להתרחק , התרחקתי והתוצאה - כישלון אחד גדול .
להוציא מהבית ? יש לי גם משפחה שמונה 5 נפשות .. צריך להתחשב גם במשפחה ..

יש לי מוטיבציה ויש לי רצון ! אני רוצה להעצים את עצמי !
אני רק צריך כיוון ותמיכה ואני בטוח שאצליח !

תודה רבה 🙄

חברה של אח שלי כל הזמן הייתה מביאה פינוקים מהבית שלה אלינו. אצלנו בבית אין אף דבר אחד מתוק (פשוט יובש!!!) אז ברגע שהיא מביאה את זה אני גומר לה הכול. היא בוכה, אני מרוצה.
הפואנטה? תגרום לנפשות שלך להחביא את הממתקים שלהם וכך לא תדע אם יש או אין ממתקים בבית.

אני חושב שלאכל לפי תפריט מסודר יעזור לך, אני הייתי במצבך בערך (מכור למתוק לא בעודף שומן) והיום האמת זה בכלל לא מושך אותי.
אם תדאג לאכל לפי תפריט ניטראלי ותעשה אירובי כמה פעמים בשבוע תקבל את התוצאות שאתה מחפש. (בגילך לא ממש מומלץ להיות בגירעון)

אין בעיה לאכול ממתקים כל עוד אתה לא מגזים . תתחיל בארבע קוביות ליום ותרד בהדרגה עד שתגיע לשתי קוביות או קובייה.
בכל מקרה השומנים שלך לא קשורים לשוקולדים. יש אנשים שאוכלים הרבה שוקולדים והם שריריים . תקרא את המדריך לחיטוב שיש בפורטל

צריך להתחשב גם במשפחה ..
מה זה צריך להתחשב במשפחה? שיתחשבו בך ואו שיחביאו איפהשהוא שלא תדע, או שלא יכניסו הביתה ממתקים.
זאת לא בקשה כזאת גדולה וזה יעשה טוב לכל המשפחה.
ממתקים בחוץ זה כבר משהו אחר, אבל זה לא מה שאתה מתאר.
תתחיל מלהפחית את הכמות בחצי ולאט לאט כל פעם לקצץ ולקצץ עד שתגיע למטרה.

אני בדיוק כמוך.
תתחיל מזה שאתה אוכל פחות ממתקים מכול דבר נגיד במקום 12 קוביות שוקולד כמו שאמרת תאכל 4.
הרי לא באמת יש לך את הצורך לאכול את כול החפיסה אלה רק בגלל שזה יושב מול העניים שלך אתה מפרק את זה.

• פותח/ת השרשור
וואו מעולה !! תודה רבה לכולם !

לכל אדם יש דרך הכי מתאימה לו אישית להיגמל מדברים
לדוגמא :
1. אדם שיכול להפחית כמויות כל פרק זמן מסוים וככה להפסיק את ההתמכרות (לאכול פחות מתוקים, לעשן פחות, מחשב פחות וכו') לאט
לאט עד שהוא מתגבר על ההתמכרות.
2. אדם של הכל או כלום - אם לאכול מתוקים (או כל דבר אחר) אז ללא הגבלה, עצם העובדה שהוא נוגע בדבר שהוא מכור אליו גורמת להתמכרות
להתעצם - אז כאן הפתרון הוא להפסיק במכה, לקבוע יום מסוים\תאריך שבו הוא מציב לעצמו מטרה להתנתק לגמרי מההתמכרות ולהחזיק מעמד 😃
(אני אישית התגברתי על יותר מהתמכרות אחת עם האפשרות השניה)
בהצלחה.

יש גם אפשרות שלישית במקום שוקולד לאכול תמר/חמוציות/דבש
תנסה בכל פעם שבא לך שוקולד לאכול תמר עם שקד או אגוז זה יעיל באותה מידה כמו שוקולד.

• פותח/ת השרשור
היום הורדתי את הכמות , הפכתי את הממתק ל-6 קוביות שוקולד מריר .
צימוקים בריא לאכול ?
ושקדים קלויים עם תמר , זה בריא ?
אגוזי מלך ?

שתה טחינה גולמית זה עוזר.
או במבה אדומה.

Back
למעלה תחתית