האם ייעוץ מתאים לי?

henhen10

משתמש מתחיל
83
13
בתור חיילת שמשרתת בבסיס סגור אך יש חדר כושר בבסיס.
כמו כן, אני אוכלת ארוחת צהריים בחדר אוכל - מה שגורם לכך שאיני יכולה לאכול מה שאני רוצה בצהריים ואיני יכולה לפקח על כמות השמן שאיתו מבשלים ומטגנים את האוכל. מה גם שהארוחת צהריים היא בשעה 12 בצהריים.
בנוסף, לארוחת ערב ובוקר אני מביאה אוכל מהבית - טונה במים, לחם קל, ירקות, שיבולת שועל ועוד. יש לנו בבסיס גם בסיס מזון שכולל קוטג', גבינה, פירות ועוד.

האם לדעתכם כדאי לי לרכוש ייעוץ? כאילו האם תוכלו ליצור תפריט שיתאים לאורח החיים שלי כחיילת ויגרום לי להסתדר עם האימונים והאוכל בבסיס?

המטרה שלי היא להגיע ל20% שומן בגוף. אני כרגע שוקלת 57.3 אחרי שבוע שבו ירדתי קילוגרם כי עשיתי דיאטת פחמימות. למרות שאני מניחה שאני אעלה את המשקל הזה בקרוב ויחסית מהר כי יש לי כמה אירועים השבוע.
הגובה שלי הוא 168 ס"מ לערך.

בתודה מראש,
חן

שלום חן,

בתור חיילת שמשרתת בבסיס סגור אך יש חדר כושר בבסיס.
יש לנו כמה חיילים קרביים בייעוץ אישי. אני מניח שזה מקרה יותר קיצוני מבסיס סגור (יש שבועות שהם בכלל לא בבסיס).

כמו כן, אני אוכלת ארוחת צהריים בחדר אוכל - מה שגורם לכך שאיני יכולה לאכול מה שאני רוצה בצהריים ואיני יכולה לפקח על כמות השמן שאיתו מבשלים ומטגנים את האוכל. מה גם שהארוחת צהריים היא בשעה 12 בצהריים.
אין עם זה בעיה כל עוד תצייני לנו מה בדיוק זמין בחדר אוכל מבחינת המזונות. יש לנו והיו לנו, עשרות חיילים בייעוץ אישי שאכלו בחדר אוכל של הצבא וירדו במשקל.

האם לדעתכם כדאי לי לרכוש ייעוץ? כאילו האם תוכלו ליצור תפריט שיתאים לאורח החיים שלי כחיילת ויגרום לי להסתדר עם האימונים והאוכל בבסיס?
כן. אין עם זה הרבה בעיה, במיוחד כשאת מביאה גם אוכל מהבית.

המטרה שלי היא להגיע ל20% שומן בגוף. אני כרגע שוקלת 57.3 אחרי שבוע שבו ירדתי קילוגרם כי עשיתי דיאטת פחמימות. למרות שאני מניחה שאני אעלה את המשקל הזה בקרוב ויחסית מהר כי יש לי כמה אירועים השבוע.
הגובה שלי הוא 168 ס"מ לערך.
זה תלוי מה % השומן שלך כרגע. מכשירים כמו TANITA (משקל שעומדים עליו ומביא כביכול פלט של % שומן/מים/שריר) או מכשיר שמחזיקים אותו עם 2 הידיים כמו הגה, הם לא מדוייקים כלל ויש להם סטיות של עד 50%. המכשירים המדוייקים ביותר כיום הם BOD POD או DEXA שאותם בד״כ ניתן למצוא רק בתנאי מעבדה/מרכזים גדולים למחקר וכדומה (וינגייט/תל השומר לדוגמה).
אם את רוצה, אפשר לשלוח תמונות להערכת אחוז שומן בהודעה פרטית (אלי) או לאימייל [email protected] ואפשר לקבל הערכת מצב. זה אומנם לא מושלם, אבל עדיף מאחוז השומן שהמכשירים הלא מדוייקים יחסת מביאים לאנשים שנמדדים עליהם/איתם.
בגדול המשקל תקין לגובה וכל משקל שהוא כ-20 יחידות מתחת לגובה בד״כ נחשב לתת משקל, ככה שבמקרה שלך מדובר על ירידה של כמה קילוגרמים בודדים כדי להגיע לתוצאה הרצויה.

אם יש לך שאלות נוספות, אשמח לעזור.

• פותח/ת השרשור
האם תוכלו לבנות לי תכנית אימונים שגם תחטב אותי ותוריד לי את אחוזי השומן בגוף וגם תכין אותי לבראור? כי אני רוצה לצאת לקצונה וכמובן שזה משמעותי...

האם התכניות הללו נוגדות אחת את השנייה? אפשר לשלב ביניהן ולבנות משהו שיענה לצרכים של שניהם? מה גם שעל מנת לרדת באחוזי שומן חשובה מאוד גם התזונה לא?

האם תוכלו לבנות לי תכנית אימונים שגם תחטב אותי ותוריד לי את אחוזי השומן בגוף וגם תכין אותי לבראור? כי אני רוצה לצאת לקצונה וכמובן שזה משמעותי...
כן, אבל זה תלוי כמה זמן נשאר לך עד למבחן כי לוקח זמן להשתפר בתרגילי היעד.

האם התכניות הללו נוגדות אחת את השנייה? אפשר לשלב ביניהן ולבנות משהו שיענה לצרכים של שניהם? מה גם שעל מנת לרדת באחוזי שומן חשובה מאוד גם התזונה לא?
בגדול כן, אבל אפשר להתקדם. כדי להתקדם מבחינת כוח/סבולת צריך להיות במאזן קלורי חיובי או במקרה הגרוע נטראלי. במצב של מאזן קלורי שלילי, מצב שאת אוכלת פחות קלוריות ממה שגופך דורש כדי לרדת במשקל/להתחטב, הגוף לא מספיק להתאושש בין האימונים ולכן יש דעיחה בביצועים או שיפור איטי יותר בביצועים מאשר אם היית אוכל יותר קלוריות. זה לא אומשר אי אפשר להתקדם, זה פשוט אומר שזה לא אידאלי/תיהיה התקדמות איטית יותר.
התזונה היא המקור הכי חשוב בזמן ירידה במשקל. האימונים הם רק כלי עזר לשרוף עוד קלוריות/להגדיל את המאזן הקלורי השלילי או ליצור אותו ממלכחילה.

• פותח/ת השרשור
זה מבאס שההתקדמות תהיה נמוכה יותר אבל נראה לי זה הפתרון הטוב ביותר עבורי כך אני גם יוכל לחטב את הגוף וגם לשפר קצת לקראת הבר אור.

היום אני עושה מדידות כדי לבדוק נתונים וכמה אני צריכה לשפר לקראת הקצונה. מה גם שככה״נ יש ל רק חודש אחד כדי לשפר את הבר אור שלי. למרות שהוא לא כזה גרוע לדעתי כי אני די בכושר.

האם לדעתכם במהלך הקצונה ניתן לשמור על חיטוב? הרי ככה״נ לא יהיה זמן להתאמן חוץ מהאימונים שיש בתהליך עצמו. אני מאמינה שניתן להתאמן בסופשבוע ולשמור על תזונה אך האם ניתן לחטב בו זמנית?
כי בכל מקרה תהליך הקצונה הוא 7 חודשים.

מה דעתכם?

אפשר לשמור על החיטוב בזמן קצונה אבל זה תלוי יותר במצב הפסיכולוגי מאשר הפיזיולוגי ואת זה קשה לי לחזות. בעיקרון תצטרכי לחיות שם יותר על חלבון ושומן ופחות על פחמימות וזה אמור להספיק. בכל חדר אוכל צבאי אפשר להשיג את זה עם קצת מאמץ וכוח רצון.

Back
למעלה תחתית