הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון צורך בPCT אחרי סייקל עם HCG

• פותח/ת השרשור Arnold
  • פורסם בתאריך

Arnold

משתמש פעיל
574
138
נק' מוניטין:
171
574
138
שאלה תיאורתית פה לחברי הפורום, במידה ומבצעים סייקל טסט פרופ' למשך 8 שבועות במינונים נמוכים
ועושים HCG כל שבוע- עד כמה ישפיע אם לא לעשות PCT בסוף הסייקל, הרי האשכים יישארו בגודל כמעט
ללא שינוי - מה ההשלכות וכו'
תודה.

שאלה תיאורתית פה לחברי הפורום, במידה ומבצעים סייקל טסט פרופ' למשך 8 שבועות במינונים נמוכים
ועושים HCG כל שבוע- עד כמה ישפיע אם לא לעשות PCT בסוף הסייקל, הרי האשכים יישארו בגודל כמעט
תודה.
זה כל מה שאכפת לך? ביצים גדולות?...🤣

פרוטוקול pct סטנדרטי הוא חובה.
טמוקסיפן וכלומיד (לפחות טמוקסיפן).
כך, מעבר לביצים היפות תחזיר את ייצור הטסט הטבעי מהר ככל שניתן ובמקביל תמנע הצפת אסטרוגן ואובדן הרווחים מהסייקל.

(אני מסייג ומדגיש שגם ל hcg , גם לטמוקסיפן וגם לכלומיד השפעות נוספות, תופעות לוואי שונות ומנגנוני פעולה שונים אך קצרה היריעה מלהסביר אותם.
הסבר מקיף ומדעי מוגש בפורום ע"י אביעד במינון כמעט חד שבועי...📢 )
זה מוכח ומעוגן אמפירית בסטטיסטיקה על קבוצת בקרה של מיליוני משתמשים לאורך עשרות שנים. Serm הוא חובה!
מילא אם היית אומר שעשית סייקל של טסט פרופ והביצים ענקיות, של שור, הייתי אומר לך לוותר על הhcg לא ממש הוכח שהוא יתרום משהו ללא הצטמקות אשכים. בטח ובטח אל תכניס אותו סתם בpct (ובכלל אל תכניס לpct לדעתי...).
בקיצור, עשה pct. המנגנונים והתוצאות של שימוש בserm ובhcg שונים מאוד.
תודה.
זה כל מה שאכפת לך? ביצים גדולות?...🤣

פרוטוקול pct סטנדרטי הוא חובה.
טמוקסיפן וכלומיד (לפחות טמוקסיפן).
כך, מעבר לביצים היפות תחזיר את ייצור הטסט הטבעי מהר ככל שניתן ובמקביל תמנע הצפת אסטרוגן ואובדן הרווחים מהסייקל.
זה מוכח ומעוגן אמפירית בסטטיסטיקה על קבוצת בקרה של מיליוני משתמשים לאורך עשרות שנים. Serm הוא חובה!
מילא אם היית אומר שעשית סייקל של טסט פרופ והביצים ענקיות, של שור, הייתי אומר לך לוותר על הhcg לא ממש הוכח שהוא יתרום משהו ללא הצטמקות אשכים. בטח ובטח אל תכניס אותו סתם בpct (ובכלל אל תכניס לpct לדעתי...).
בקיצור, עשה pct. המנגנונים והתוצאות של שימוש בserm ובhcg שונים מאוד.

אגב, מה הכוונה לטסט פרופ' במינונים נמוכים? מה המטרה? TRT? Cruise?
אני שואל בשיא הרצינות. על פניו זה נשמע רעיון לא טוב אלא לאחת המטרות שציינתי. אני לא רואה מה נותן מינון נמוך של טסט פרופ מעבר ל- cruise או למטרות TRT.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
למטרת שמירת ערכי טסט' מקסימליים למטרת התאוששות מירבית מפעילות פיזית (נגיד עבודת פרך ) ולהמנע מלהגדיל מסת שריר\נוזלים וכו'

מה ההשלכות אם לא יהיה שימוש בSERM אחרי הסייקל ?

למטרת שמירת ערכי טסט' מקסימליים למטרת התאוששות מירבית מפעילות פיזית (נגיד עבודת פרך ) ולהמנע מלהגדיל מסת שריר\נוזלים וכו'

מה ההשלכות אם לא יהיה שימוש בSERM אחרי הסייקל ?
בסיום הסייקל רמות האסטרוגן יעלו מאוד ביחס לטסט הקיים כתוצאה מארומטיזציה של הטסט שהכנסת ובעקבות העובדה שתפסיק להכניס חדש. תהיה עלייה בנוזלים, אפשרות לג'ינו ועוד תגובות מעודף אסטרוגן. בנוסף, בעוד תהיה מוצף באסטרוגן גופך עדיין לא ייצר טסט באופן עצמאי.
המידה בה כ"א מהתרחישים יקרה היא אינדיבידואלית ותלויה בכמות הטסט שתזריק באותם 8 שבועות. כעיקרון ככל שתזריק יותר כך עולה הסיכוי להשבתה מהותית יותר של ייצור טבעי וכך עולה מדך ההתאוששות עד להומואסטזיס (חזרה לשיווי משקל הורמונלי במקרה הזה). זה אינדיבידואלי מאחר ויש כאלה המצליחים להגיע להתאוששות מהירה ומושלמת בעוד אחרים באותו המינון מתאוששין מאוד לאט ולעיתים לא לרמות הטסט שהיו להם.
השימוש בserm מונע מהאסטרוגן להיקשר לרצפטורים ובכך מונע השפעות אסטרוגניות ומניע תהליכי משוב הקשורים בסופו של דבר בהתנעת ייצור הטסט והתוספת של כלומיד מתניע את ייצור הטסט באמצעות מנגנונים שונים. שימוש בשניהם יכסה עדיף להאצת החזרה לשיווי המשקל הרצוי.

תודה.

להגיד לך שזה לא אפשרי?
אפשרי.

אם מדובר רק בפרופ' - ניתן למשוך ללא כלום.
אבל אם אתה רגיש לג'ינו אני הייתי נזהר.

להגיד לך שזה לא אפשרי?
אפשרי.

אם מדובר רק בפרופ' - ניתן למשוך ללא כלום.
אבל אם אתה רגיש לג'ינו אני הייתי נזהר.

השאלה מה המטרה? להנות מטסט פרופ (כלומר מעודף טסטוסטרון) ל-8 שבועות?
Pct תורם בשורה התחתונה לשימור הרווחים מהסייקל באמצעות הומאוסטאזיס מהיר אך גם באמצעות מיתון רמת האסטרוגן.
עד מה שאני מבין וקראתי התרומה של hcg להתאוששות מוטלת בספק. האשך הרי חוזר לגודלו הטבעי במהלך ה-pct. אם כבר מחשבה בכיוון מנגנון התנעה עדיף אז אולי השימוש בדקה פפטיל הוא המוכח מחקרית (אלא שמסוכן).
גם נכון שהתאוששות כמעט תמיד תגיע גם ללא pct גם אם לאט יותר (ובטח אם כמות הטסט האקסוגני היתה קטנה ולתקופה קצרה). השאלה היא האם יש לויתור על טמוקסיפן וכלומיד השלכות. בוודאות כן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית