שאלה לחבר'ה שגרו/גרים בחו"ל

• פותח/ת השרשור nlr666
  • פורסם בתאריך

nlr666

משתמש כבד
19,794
21,949
נק' מוניטין:
25,635
19,794
21,949
לא לזוז
הייתם עדים למקרה אנטישמי פעם?
או גרוע מזה,חוויתם בעצמכם מקרה כזה?

עדיין לא, אבל יש לי מבטא רוסי באנגלית (אין לי מושג איך. אני בקושי יודע לדבר ברוסית), ככה שתמיד חושבים שאני מאירופה ולא מישראל עד שאני לא מציין זאת.

עדיין לא, אבל יש לי מבטא רוסי באנגלית (אין לי מושג איך. אני בקושי יודע לדבר ברוסית), ככה שתמיד חושבים שאני מאירופה ולא מישראל עד שאני לא מציין זאת.

אתה מסתיר את היותך ישראלי/יהודי? איפה אתה גר בארצות הברית?

אתה מסתיר את היותך ישראלי/יהודי? איפה אתה גר בארצות הברית?
לא מסתיר, אבל אני לא אלך לכל אדם שני ברחוב ואגיד לו ״הינה אני יהודי/ישראלי״. זה נכנס ב context בשיחה במידה ומתאים/נשאל. אני לא הצהיר מאיפה אני סתם ככה, רק אם שואלים (ובד״כ שואלים ואני אומר שנולדתי באוקראינה וגדלתי בישראל).
גר בפרברי LA.

היי,

אני התגוררתי עם אישתי במשך כ3 שנים בהוליווד , פלורידה - האנגלית שלי היא ברמת שפת אם ובמהלך שהותי בארהב לקחתי על עצמי תיק לשפר את המבטא שלי - לאחר שנה של שיעורים דו שבועיים , הגעתי למצב שבכלל לא שמעו שאני ישראלי , אישתי קיבלה רגליים קרות ופירקה את החבילה , והחלטתי לחזור למולדת ( על קצה המזלג ).

לגבי מקרי אנטישמי , נתקלתי פעם אחת כשעמדתי בתור בבנק בBank of America , עמדה מול הפקידה בחורה לבנה , White Trash - והחלטה לקלל ולצעוק מכיוון שהפקידה לקחה ממנה שטר של 100$ שהיה מזויף , ולי לא היה סבלנות הייתי חייב להפקיד צ׳ק של לוקח ולעוף . אז יצא לי משהו בסגנון " can you please shut up and stop yell" הייתי מנומס וחצוף באותה העת , והיא הסתובבה עלי - והתחילה לצרוח , ur a fucking Jew , so proud of hitller..

כמובן שלא התרגשתי והתחלתי לצחוק , והיא המשיכה עד שהעיפו אותה כיבינימט ( עם פחות 100$).

עוד מקרא אנטישמי חוויתי במסע לפולין בכיתה י׳ב , בכיכר קרקוב קמו קבוצה של מגולחי ראש והניפו שלטים נגד ישראל.

גרתי באנגליה אומנם לא הרבה זמן ולא נתקלתי במקרה אחד של אנטישמיות (כמובן שאמרתי שאני ישראלי ושהייתי בצבא).

גרתי באוסטרליה במצטבר סביב 10~ חודשים ON\OFF (גרתי לא טיילתי), באיזור שאין ישראלים / יהודים. לא הסתרתי את היותי ישראלי, מנגד לא הסתובבתי עם מגן דוד או משהו. לא נתקלתי בשום דבר שקרוב לאנטישמיות, אפילו היה לי דיון עם בחור מוסלמי תומך חיזבאללה במכון, והכל התנהל ברוגע ובנועם, בחור נחמד מאוד בלי שום קשר לדעות שלו (הוא מלבנון במקור). אני חושב שכמעט אין יותר אנטישמיות בעולם, ואיפה שיש- עושים הר מעכבר, ואני גם לא משוכנע בעובדות, ליהודים (תסלחו לי על ההכללה) יש נטייה להציג דברים בתור "אנטישמיות", בדיוק כמו שמוסלמים אוהבים לשחק אותה מסכנים ושלא מתחשבים בהם (באוסטרליה התלוננו שמראות של צלב בציבור וסנטה קלאוס אפילו פוגע להם ברגשות). בסידני היה לא מזמן מקרה אלימות שתואר בעיתון כאנטישמי, אני לא מכחיש או מאשר אבל לא סומך על הדיווחים הללו, לך תדע מה היה הרקע האמיתי לתקיפה, אנשים יכולים להיות אלימים בלי קשר לדת.

מה שכן נתקלתי זה דעות שליליות על ישראל בקטע פוליטי, לאו דווקא באוסטרליה אלא סתם מאנשים שטיילתי במקומות. היה דיון על המרמרה עם טורקי צעיר שהפך מיני ויכוח אבל עדיין בגבול הטעם הטוב.

ישראלים ויהודים לא באמת מעניינים אף אחד בחול, אז אתה יכול לצאת מהסרט אימה שרוב הישראלים חיים בו.
בכל מקרה, פה כולם מקבלים אחד את השני. ויש לי חברים מאירן ומלבנון.

ואיפה שיש- עושים הר מעכבר, ואני גם לא משוכנע בעובדות, ליהודים (תסלחו לי על ההכללה) יש נטייה להציג דברים בתור "אנטישמיות"

גם אני כחלק מטיול שעשיתי באוסטרליה לפני שנתיים והייתי בבונדיי ביץ' שזה אזור שיש בו הרבה מטיילים ישראלים וישראלים שיש להם בתי עסק

לא ראיתי ולא נתקלתי בשום דבר שקרוב לאנטישמי באזור הזה, גם כשהייתי הולך לבית חב"ד שם. קצת הפתיע אותי לגלות כתבה בעיתון ידיעות של לפני חודש

בערך על מקרי אנטישמיות אלימים שקרו שם, לדוגמה על זוג מבוגר שחזרו ברגל מבית כנסת ביום שישי ולבשו את כל הסממנים של הדת(כיפה וכד')

ובגלל זה קיבלו מכות רצח באמצע הרחוב בתוספת "עסיסית" של "ברכות".

שנתיים וחצי במקסיקו, בלי מקרי אנטישמיות מוחצנים- היו 4 שעשו מחאה מול בית ספר יהודי עם דגלים והשוטרים העיפו אותם בערך תוך שעתיים.
מצד שני במקסיקו חטפו 2 חברים שלי תמורת כופר אז כל מקום והצרות שלו

האמת שמקסיקנים די התלהבו כשסיפרתי שאני מישראל(נוצרים אדוקים לרוב, מאוד מכבדים את ישראל ואת ההיסטוריה)

כשאני ואבא שלי היינו בבולגריה ואיחרנו לאיזו טיסת פנים.
המצב היה כזה- בגלל שהטיסה שלנו מהארץ איחרה, עיכבנו את טיסת הפנים ויש לי הרגשה שדחפו לכל הצוות קרקע שם שעות נוספות בכוח..מה שכמובן לא הפריע להם לעשות עלינו בידוק מטורף ולהושיב אותנו באחורה של המטוס.

חברים ביוון נתקלו בלא מעט מקרי אנטישמיות.
יצא לי להתקל בזריקת מים ואוכל בורשה,זקנים עשו קולות של חזיר ופולני שיכור ניסה להתחיל מכות.

• פותח/ת השרשור
אז אתה יכול לצאת מהסרט אימה שרוב הישראלים חיים בו.
לא בסרט,פשוט סיקרן אותי הנושא.

בכל מקרה, פה כולם מקבלים אחד את השני. ויש לי חברים מאירן ומלבנון.
אחרי שגרתי חצי שנה במונטריאל אני מסכים לגמרי,יש לי עדיין חברים (מוסלמים ונוצרים) שאני שומר איתם על קשר.

תלוי איך אתה מסתכל על זה , העובדה שאתה יהודי מעלה את ההסתברות לחטוף נוקאווט

אריאל , אתה טועה.
תפתח קצת חדשות תקרא , מתוך 430 מקרים בחודשים האחרונים בניו יורק - כ15 היו יהודים.

שוב, מאוד אינדיווידואל - מי שנופל להם ליד למתלבשת.

גר באוסטרליה וני זילנד שנה וחצי. שום מקרה אבל פה הקהילה היהודית שהיא ענקית ד"א. גרה בערך באותו אזור ככה שאין ממש מצב לחיכוכים. פה זה גאווה ללכת עם מגן דוד/כיפה רוב הסיכויים שערבי יותקף לא יהודי חח. שמעתי גם לא מעט דעות נגד ישראל אבל זה בעיקר ממטיילים/מהגרים אירופים. בד"כ לא מתעסקים עם זה פה אם כבר שמעתי הרבה שנאה כלפי מוסלמים(בעיקר מהודים) אבל אוסטרליה זה באמת לא מקום להשוות אני בטוח שי המון אנטישמיות בעולם בעיקר אירופה וערבים כמובן

לא מסתיר, אבל אני לא אלך לכל אדם שני ברחוב ואגיד לו ״הינה אני יהודי/ישראלי״. זה נכנס ב context בשיחה במידה ומתאים/נשאל. אני לא הצהיר מאיפה אני סתם ככה, רק אם שואלים (ובד״כ שואלים ואני אומר שנולדתי באוקראינה וגדלתי בישראל).
גר בפרברי LA.

תגיד מושיקו, מה הקטע של ה"להתחתן" בשביל אזרחות\ויזה. אני שומע כל מיני מקרים (הרוב מחברים שלי) שהתחתנו וקיבלו מיד חלקם נאלצו לחיות עם בת זוגתם תקופה מסויימת. יש לך קצת מידע על זה, איך זה עובד וכו'?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית