רוצה לוודא שהיעוץ מתאים לי

yogevnn

משתמש משקיע
7,906
2,086
משתמש/ת כבוד
שלום,

אני שוקל להתחיל אצלכם ייעוץ ורציתי לדעת האם זה יתאים לי, אני ספורטאי מתאמן בכדורמים שזה אוצר הרבה אירובי במשך השבוע, ויש לי זמן לחדר כושר רק פעמיים בשבוע. בעבר הייתי שמן וכעת חי באורח חיים מסויים שעוזר לי לשמור על מה שהשגתי. ירדתי מ87 עם 28% ל65 עם 14% גובה 171.
"הבעיה" שלי היא שאני רוצה יותר, אני רוצה לחטב יותר, אני רוצה להראות שרירי יותר ומבולבל לגמרי מרוב מידע.

שלום יוגב,

כמה שאלות:

1. כשאתה אומר שאתה רוצה יותר, למה אתה רוצה להגיע? לאחוז שומן חד סיפרתי/קוביות?

2. לצערי קשה עד בלתי אפשרי להעלות במסת השריר ולרדת במסת השומן בו זמנית. צריך להפריד את 2 התקופות הללו ולעשות ירידה במשקל/חיטוב לחוד והעלאה במסת השריר לחוד. כמובן, אפשר לעשות את שניהם במקביל אך התוצאות יהיו איטיות מאוד ויקח שנים עד שתראה תוצאות משמעותיות על גופך (מאחר ועלייה במסת השריר דוגלת באכילה של יותר קלוריות ממה שגופך דורש וירידה במשקל בדיוק ההפך).

• פותח/ת השרשור
אני רוצה לשבור את המחסום הזה שאני מרגיש שאני לא מסוגל לרדת מ12% שומן, הגעתי כבר ל12.5% כששקלתי 62.5 אבל לא הצלחתי לשמור על זה לצערי ועכשיו גם לא מצליח לחזור לזה.
המטרה העיקרית שלי היא לראות קוביות במצב רפוי, עכשיו כשאני מכווץ רואים וזה הרבה יותר מצה שדמיינתי שאשיג אבל כמו שאמרתי גדל לי התאבון 😃

את ההפרדה לתקופות אני מכיר והיא ברורה לי לגמרי העיניין שלי כרגע זה שאני לא רוצה עדיין להעלות מסה כי אני על 14-14.5 אחוז שומן ולא מעוניין לעבור את ה15%
ואני מאוד רוצה לעלות מסה קצת והחורף זה אחלה תזמו.
עוד בעיה שיש כפי שציינתי זה שהאימוני משקולות שלי מוגבלים לפעמיים בשבוע
כשבשאר הזמן זה אירובי או אימונים על משקל גוף

אפשר גם לרדת במשקל בתקופה נפרדת וגם להעלות במסת השריר. מה שכן מאחר ואתה מוגבל ל-2 אימוני משקולות בשבוע, סביר להניח שהעלאה במסת השריר תהיה איטית יותר מאשר אם היית עושה 3 פעמים + מתאושש כמו שצריך מהאימונים (אך עדיין ניתן להתקדם).

• פותח/ת השרשור
אני יודע, אך "לצערי" הכושר הגופני חשוב לי מאוד מאחר ואני משחק בקבוצה, אז הזמן למשקולוץ מצומצם לפעמיים בשבוע, סהכ יש לי 6 אימונים בשבוע כאשר יום אחד הוא מנוחה מלאה.

אם הייתי נותן מספרים לתוצאות שהייתי רוצה להגיע, זה עד הקיץ להגיע לאזור ה67-68 קילו עם 11-12 אחוז שומן, תוך כמובן שמירה על הכושר הגופני. האם זה אפשרי?
כרגע אני שוקל 64.8 עם 14.5% שומן לפי המשקל בחדר כושר גובה 171 גיל 21.

מוטיבציה לא חסר לי וחריגות באוכל זה משהו שלא קיים אצלי

אם אתה באמת 14.5% שומן (איך אתה יודע את המספר הזה?) לרדת ל 11-12% יקח לך מקסימום חודשיים, אני מאמין שאפילו הרבה פחות.
לאחר מכן תתחיל להעלות במסת השריר (נניח תסיים את החיטוב על 60 ק״ג משקל גוף) מ 60 ל 70 ק״ג לערך, יקח כ 4 חודשים (אם נקח גם העלאה של נוזלים ושומן בחשבון, מה שבלתי נמנע בתהליך של העלאה יעילה במסת השריר). לאחר מכן תצטרך לחטב שוב ובאיזה משקל החיטוב הזה יגמר קשה לומר, אבל אני מניח שלערך 65 ק״ג. כל המספרים כאן הם בערבון מוגבל כי זה מאוד תלוי בגנטיקה שלך/התאוששות מהאימונים ופרמטרים רבים נוספים. עד חודש יולי-אוגוסט אני מניח שתגיע למטרה שהצבת או קרוב מאוד לכך.

• פותח/ת השרשור
זה מאוד דומה לחישוב שאני עשיתי, להערכתי אני צריך להוריד 3 קילו שומן מה שייקח חודש חודש וחצי ואז להתחיל מסה עד 70-68 קילו מה שייקח לפי מה שאתה אומר ארבעה חודשים ועוד חודש חיטוב סהכ חצי שנה פלוס מינוס. נשמע לי מעולה, אז איך מתחילים?

• פותח/ת השרשור
אחלה, אז אני ארשם עכשיו ואתחיל לספר על עצמי עד שאשיג את האישור מהרופאה.

Back
למעלה תחתית