הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בעקב/גיד אכילס

Spasm32

משתמש קבוע
1,712
642
נק' מוניטין:
2,661
1,712
642
לפני כשבוע, לאחר אימון שתירגלתי בו פאוורקלין התחיל לי כאב באיזור 2 העקבים רק טיפה יותר למעלה איפה שהגיד. הכאב מורגש בהליכה, ריצה וקפיצה, אבל לא מורגש בסקוואט. הכאב מופיע עם תחילת הפעולה ושוכך עם הזמן ואז חוזר ושוב חוזר חלילה.

כרגע אני בצבא ועוד לפני שחרור (חפשש עוד חודש וחצי ככה) אז יכול לקחת זמן עד שאקבל אבחנה וטיפול ראויים, אם בכלל.

לפני כשבוע, לאחר אימון שתירגלתי בו פאוורקלין התחיל לי כאב באיזור 2 העקבים רק טיפה יותר למעלה איפה שהגיד. הכאב מורגש בהליכה, ריצה וקפיצה, אבל לא מורגש בסקוואט. הכאב מופיע עם תחילת הפעולה ושוכך עם הזמן ואז חוזר ושוב חוזר חלילה.

כרגע אני בצבא ועוד לפני שחרור (חפשש עוד חודש וחצי ככה) אז יכול לקחת זמן עד שאקבל אבחנה וטיפול ראויים, אם בכלל.

או קיי , תודה על הדיווח.
או שיש כאן שאלה?

קרה לי שכרק התחלתי לרוץ, אז הייתי בחובה והרופאים של ביקורופא שמו עליי זין. מגוגל הבנתי שזו דלקת בגיד אכילס. תימנע מלעשות את התנועות שגורמות לכאב וזה ירד עם הזמן.

קרה לי שכרק התחלתי לרוץ, אז הייתי בחובה והרופאים של ביקורופא שמו עליי זין. מגוגל הבנתי שזו דלקת בגיד אכילס. תימנע מלעשות את התנועות שגורמות לכאב וזה ירד עם הזמן.[/quot

איך הבנת מגוגל שזאת דלקת?

מה זה יכול להיות? האם יש פה עוד מישהו שזה קרה לו? חשבתי שהשאלות האלה מתבקשות מעצמן בפורום הזה.

אני לא יודע אם זה מתבקש מעצמו. לשם דוגמא , זה כמו שאכתוב פוסט בפורום אימונים "שלום , לפני שבועיים התחלתי לעשות תוכנית שכוללת בנץ' , סקוואט ומתח".

בכל אופן , לשאלותיך - מכיוון שהופיע כאב לאחר תרגול פאוור קלין (שכוללת תנועה מהירה ומתפרצת של הרמת העקבים) , מאוד סביר להניח שמדובר בקרע קל (מה שנקרא בשפת העם "מתיחה") של מערכת השריר-גיד של ה Gastrocnemius ("התאומים") , שלרוב קורה בצומת שריר-גיד.
מה עושים? נחים מפעילות עצימות (ריצות/ניתורים/הרמת משקל גבוה) , שמים קרח למשך 10-15 דקות כמה 4-5 פעמים ביום בשביל השיכוך כאב ואפשר להוסיף עיסוי בכיוון האורכי של השריר-גיד.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע אם זה מתבקש מעצמו. לשם דוגמא , זה כמו שאכתוב פוסט בפורום אימונים "שלום , לפני שבועיים התחלתי לעשות תוכנית שכוללת בנץ' , סקוואט ומתח".

בכל אופן , לשאלותיך - מכיוון שהופיע כאב לאחר תרגול פאוור קלין (שכוללת תנועה מהירה ומתפרצת של הרמת העקבים) , מאוד סביר להניח שמדובר בקרע קל (מה שנקרא בשפת העם "מתיחה") של מערכת השריר-גיד של ה Gastrocnemius ("התאומים") , שלרוב קורה בצומת שריר-גיד.
מה עושים? נחים מפעילות עצימות (ריצות/ניתורים/הרמת משקל גבוה) , שמים קרח למשך 10-15 דקות כמה 4-5 פעמים ביום בשביל השיכוך כאב ואפשר להוסיף עיסוי בכיוון האורכי של השריר-גיד.

הכאב הוא לא בתאומים ולא מופיע כשאני מכווץ את התאומים (עומד על קצות האצבעות), הוא ממש איפה שהעקב בחלק האחורי של כף הרגל וטיפה למעלה.

קרה לי שכרק התחלתי לרוץ, אז הייתי בחובה והרופאים של ביקורופא שמו עליי זין. מגוגל הבנתי שזו דלקת בגיד אכילס. תימנע מלעשות את התנועות שגורמות לכאב וזה ירד עם הזמן.

איך בדיוק אני אמור להמנע מללכת? גם לא נראה לי שזו דלקת בגיד כי הכאב הוא יותר באיזור העקב ולא מורגש בכל הגיד. בכל מקרה אני מקווה שזו לא דלקת...

אני אפרט יותר כי נראה שזה יוצר כאן בלבול.
קודם כל עליי לתקן את עצמי בעקבות מה ששחר הפנה לתשומת לבי - זרקתי את המילה דלקת בלי ביסוס אמיתי, זה היה לפני המון זמן וכמו שהוא פירט יותר מתאים להגדרה של "מתיחה" (גם למה שהיה לי בזמנו) .

לי הכאב נגרם בזמנו בעקבות ריבוי אימוני ריצה ארוכה, ומה שהחזיר את הכאב הוא כשרצתי למשך 20-30 דק' ויותר, ברגע שהפסקתי עם זה והורדתי את עצימות האימונים שלי באופן כללי, הכאב חלף. הייתי מציע לך להימנע מפעילות מאומצת ש"מחדדת" את הכאב ובשלב מסויים אחרי שהכאב בזמן ההליכה עובר, להתחיל לחזור להתאמן בצורה הדרגתית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית