הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ HCG וקרוז & בלאסט

eranjos

משתמש מתחיל
201
51
נק' מוניטין:
163
201
51
אהלן חברים
רציתי לדעת מהוא הפרוטוקול הנכון לכוריגון במצב של קרוז ובלאסט.
יש האומרים 500iu לשבוע לכול התקופה ויש האומרים הפגזות.
מה דעתכם בבקשה.

לפי תגובות בפורומים בחול , מומלץ להשתמש בHCG בכל שלושה חודשים למשך חודש , ללא העמסה ובמינון של 500 יחידות מפוצלות ל2.

אתה ממשיך להשתמש בו בכל מצב. 500IU בשבוע או עדיפות לפיצול ל-2 זריקות אם יש לך כוח להתעסק עם זה בהפרש של 3.5 ימים.
גם ב TRT עושים 500IU פעם בשבוע, ככה שאני לא רואה איך blast & cruise שונה בהקשר הזה. ב TRT אפילו ממליצים להפסיק עם הטסט פעם בשנה לערך ולהיות רק על HCG למשך כמה שבועות, אם כי אני בספק אם זה משחזר משהו ממשי בציר אלא רק משמר את גודל האשכים.

• פותח/ת השרשור
אתה ממשיך להשתמש בו בכל מצב. 500IU בשבוע או עדיפות לפיצול ל-2 זריקות אם יש לך כוח להתעסק עם זה בהפרש של 3.5 ימים.
גם ב TRT עושים 500IU פעם בשבוע, ככה שאני לא רואה איך blast & cruise שונה בהקשר הזה. ב TRT אפילו ממליצים להפסיק עם הטסט פעם בשנה לערך ולהיות רק על HCG למשך כמה שבועות, אם כי אני בספק אם זה משחזר משהו ממשי בציר אלא רק משמר את גודל האשכים.

תודה משה
אז אתה אומר אפשר לרוץ רצוף שנה עם hcg?

מומלץ לעשות אחרי סייקל קרוז אנד בלאסט PCT אגרסיבי עם טריפטורלין פעם בשנה , אני לא מאמין שאחרי השיטה הזאת פרגניל ו PCT רגיל הגוף יכול להשתקם בעצם הוא השתקם לאט אבל העניין הוא שאפשר לאבד הרבה מימה שעלינו בשיטה

אם היית עושה B&C תוך כדי TRT (לצורך העיניין העלאת מינון טסט ל 8 שבועות וחזרה למינון TRT), כיצד היית משלב כוריגון?

ההערה לגבי הציר מאוד נכונה. קיימת מיסקונספציה לגבי הקשר שבין hcg להתאוששות ה-hpta. ייתכן שזו הסיבה שרבים משוכנעים שהכוריגון אמור להיכנס בpct. הוא לא. הוא אמור למנוע אטרופיה של האשכים, תפקיד מרכזי וחשוב אך לא הוכח שזה משקם את פעילות הציר
אם היית עושה B&C תוך כדי TRT (לצורך העיניין העלאת מינון טסט ל 8 שבועות וחזרה למינון TRT), כיצד היית משלב כוריגון?
B&c עם TRT זה פשוט b&c.
משתמש בכוריגון במהלך הTRT אלא אם אתה חובב אשכים מצומקים וחוסר פוריות.

ההערה לגבי הציר מאוד נכונה. קיימת מיסקונספציה לגבי הקשר שבין hcg להתאוששות ה-hpta. ייתכן שזו הסיבה שרבים משוכנעים שהכוריגון אמור להיכנס בpct. הוא לא. הוא אמור למנוע אטרופיה של האשכים, תפקיד מרכזי וחשוב אך לא הוכח שזה משקם את פעילות הציר

B&c עם TRT זה פשוט b&c.
משתמש בכוריגון במהלך הTRT אלא אם אתה חובב אשכים מצומקים וחוסר פוריות.
"משתמש בכוריגון במהלך הTRT".
טום שלום. בעבר כתבת לי: "בנוגע לכוריגון, תוכל להוסיף החל מהשבוע השלישי ועד סוף ה- BLAST, נניח 500iu בשבוע בכדי להימנע מאטרופיה של האשך. אל תמשוך את הכוריגון לתוך ה-TRT". עכשיו, אני חס וחלילה לא מנסה להוכיח אותך, אני בסה"כ משתדל להגיע להחלטה הנבונה ביותר עבורי. בתודה ובהערכה.

"משתמש בכוריגון במהלך הTRT".
טום שלום. בעבר כתבת לי: "בנוגע לכוריגון, תוכל להוסיף החל מהשבוע השלישי ועד סוף ה- BLAST, נניח 500iu בשבוע בכדי להימנע מאטרופיה של האשך. אל תמשוך את הכוריגון לתוך ה-TRT". עכשיו, אני חס וחלילה לא מנסה להוכיח אותך, אני בסה"כ משתדל להגיע להחלטה הנבונה ביותר עבורי. בתודה ובהערכה.
זה לא סותר. ההקשר היה שונה. זה כמו לשאול האם ישנה המלצה גורפת להכניס ai בסייקל. או האם כדאי להכניס דוסטינקס כטיפול מונע לתופעות פרוגסטורניות. שימוש ב- hcg במהלך הסייקל מןגבל בזמן. כניסה איתו לשלב נ-pct היא בעייתי מאחר ומעלה רמות אסטרוגן בעוד אינך מכניס טסט ממקור חיצוני וכך עולה למשל הסיכון לג'ינו. ב-TRT או ב-cruise כמות הטסט החיצוני אמורה להספיק כאילו בכדי לשמור על רמת טסט נורמטיבית.
מאחר ובמהלך הסייקל מגבילים את השימוש ב-hcg ל-5000 iu והפסקה ניתן למשוך בדיוק לסיום ה-blast ולבצע את הפסקה שנכנסת ל-TRT. ניתן גם להכניס מנה בודדת גדולה בסוף הblast וזהו.
הכנסה של hcg לtrt כרוכה בסיכון מסויים. בסוף הסייקל תהיה כמות גבוהה של אסטרוגן בדם ותוספת כוריגון תעלה את הסיכונים הכרוכים. כאן האיזון בין הרצון להימנע מאטרופיה של האשך לעומת תופעות הלוואי הכרוכות הוא דק ותלוי הקשר.
חשוב להבין שלשימוש ב-hcg יש הרבה גישות (בעבר למשל היה נכנס רק ל-pct) כשהעיקרון הטיפולי היחיד הוא שהכוריגון מונע אטרופיה של האשך.
אם ניגשים לb&c צריך לבחור איך ומתי מתאים להכניס את ה-hcg ובאיזה מינונים. זה יכול להשתנות בהתאם למטרה, חשש מתופעות הלוואי ומשך השימוש וה-cruise.
אני אישית לא חושב שחכם להשתמש בכוריגון ללא הפסקה לתקופות מאוד ארוכות אך מצד שנח גם לבצע b&c לא משתלם מההיבט של הומאוסטזיס.

מומלץ לעשות אחרי סייקל קרוז אנד בלאסט PCT אגרסיבי עם טריפטורלין פעם בשנה , אני לא מאמין שאחרי השיטה הזאת פרגניל ו PCT רגיל הגוף יכול להשתקם בעצם הוא השתקם לאט אבל העניין הוא שאפשר לאבד הרבה מימה שעלינו בשיטה
לקחתי הנחה שאתה לא יוצא ל PCT אלא ממשיך ל TRT וככה עושה סייקלים בלי הפסקה.

500IU בשבוע. אם יש הצמטקות של האשכים, הייתי מעלה ל 1000IU, אבל זה לא סביר ברוב המקרים.

כניסה איתו לשלב נ-pct היא בעייתי מאחר ומעלה רמות אסטרוגן בעוד אינך מכניס טסט ממקור חיצוני וכך עולה למשל הסיכון לג'ינו.
זה נכון, אבל הסיכוי שתקבל ג׳ינו מ 500IU בשבוע הוא אפסי. עזוב אפסי, אני לא שמעתי או ראיתי איי פעם מישהו שקיבל ג׳ינו מ 500IU בשבוע. מאחר ואין כמעט מחקרים על hCG בהקשר של שיקום הציר/אשכים/זרע, אני מניח שגם אין מחקרים בנושא (אם כי לא חיפשתי, אבל אני מניח שזה יהיה ביזבוז זמן לחפש כי אפילו אין מינון מומלץ או המלצה בכלל להשתמש ב hCG לשיקום בזמן הזרקת טסט/סייקל/TRT).
הג׳ינו וכל התופעות השליליות של hCG יתחילו איי שם מ 1000-1500IU בשבוע ולרוב אפילו הרבה יותר. אם לוקחים באמת בלי טסט מינונים כאלו, עדיף לשלב כלומיד/נולבה - אבל גם את זה לא צריך כי זה תלוי מאוד בבדיקות הדם.

לקחתי הנחה שאתה לא יוצא ל PCT אלא ממשיך ל TRT וככה עושה סייקלים בלי הפסקה.

500IU בשבוע. אם יש הצמטקות של האשכים, הייתי מעלה ל 1000IU, אבל זה לא סביר ברוב המקרים.

זה נכון, אבל הסיכוי שתקבל ג׳ינו מ 500IU בשבוע הוא אפסי. עזוב אפסי, אני לא שמעתי או ראיתי איי פעם מישהו שקיבל ג׳ינו מ 500IU בשבוע. מאחר ואין כמעט מחקרים על hCG בהקשר של שיקום הציר/אשכים/זרע, אני מניח שגם אין מחקרים בנושא (אם כי לא חיפשתי, אבל אני מניח שזה יהיה ביזבוז זמן לחפש כי אפילו אין מינון מומלץ או המלצה בכלל להשתמש ב hCG לשיקום בזמן הזרקת טסט/סייקל/TRT).
הג׳ינו וכל התופעות השליליות של hCG יתחילו איי שם מ 1000-1500IU בשבוע ולרוב אפילו הרבה יותר. אם לוקחים באמת בלי טסט מינונים כאלו, עדיף לשלב כלומיד/נולבה - אבל גם את זה לא צריך כי זה תלוי מאוד בבדיקות הדם.
השאלה היא אם ב-TRT אחרי Blast כדאי להמשיך עם הכוריגון. אין ספק שב-TRT רגיל ראוי להוסיף hcg אלא שכמות האסטרוגן במערכת אינה זהה בדני המקרים. בנוגע לג'ינו, ספייק האסטרוגן מכוריגון תלוי ברגישות המשתמש - כלומר אינדיבידואלי.
בכל מקרה אם יבוא מתאמן בb&c ויגיד שבcruise השתמש בhcg ממניעים של מניעת אטרופיית אשך ואחר שוויתר על הכוריגון בcruise מרצון להימנע משימוש ממושך והימנעות מתופעות הלוואי הכרוכות ב-hcg אני לא משוכנע שניתן לתת תשובה ניצחת מה הפרקטיקה העדיפה (לפחות לא כמו לגבי שימוש בטמקסיפן בpct).

בענייני hcg, להלן מעט אינפורמציה משאלה שנשאלתי הבוקר בפרטי בנוגע לויזואליות אטרפיית האשך, מועדי שימוש בhcg ומינונים בהכנה עצמית :

לשפוט אטרופיה של האשך ויזואלית מהווה שגיאה חמורה מאחר ותאי הליידינג ( LH cells ) שייצרם מופסק עקב מתן טסט ממקור אקסוגני מהווים רק כ-10% מגודל האשך ההצטמקות היא רק ב-5-10%. ז"א שהאשך נראה רק ב-5% יותר קטן אך היכולת לייצר תאי ליידינג (LH) ירדה כבר ב-98%.
בנוסף חשוב לא לדחות את התחלת השימוש מעבר לשבוע שני, כלומר לפני תחילת ניוון האשך. מחקרים מראים שהתאוששות פקטורים רבים מעוקבת לאחר שהניוון כבר החל למרות מתן hcg.
יתר על כן הפסק שימוש ב-hcg מספר ימים לפני תחילת pct בכדי לאפשר לגוף לייצר רמות LH בעצמו עם טיפול ה-pct.הפרקטיקה העדיפה היא מתן מינונים קטנים ככל שניתן, אפילו ed והפסקתם עם הפסקת מתן הטסט בכדי להימנע מספייק של אסטרוגן הכרוך במתן מינון גבוה של כוריגון.
מבחינת אחסון - בקירור (חודש לפרגניל)
מינון : לגבי כמה זה במזרק 500iu : זה תלוי בכמות התמיסה שאת מכניס לה את אותם 500iu. למשל אם אתה ממיס 5000iu בתמיסה שיש בה 5ml (שזה 5cc) יש לך 1000iu ל-1ml (או 1cc) - כלומר 500iu ב0.5ml (או 0.5cc).

זה לא סותר. ההקשר היה שונה. זה כמו לשאול האם ישנה המלצה גורפת להכניס ai בסייקל. או האם כדאי להכניס דוסטינקס כטיפול מונע לתופעות פרוגסטורניות. שימוש ב- hcg במהלך הסייקל מןגבל בזמן. כניסה איתו לשלב נ-pct היא בעייתי מאחר ומעלה רמות אסטרוגן בעוד אינך מכניס טסט ממקור חיצוני וכך עולה למשל הסיכון לג'ינו. ב-TRT או ב-cruise כמות הטסט החיצוני אמורה להספיק כאילו בכדי לשמור על רמת טסט נורמטיבית.
מאחר ובמהלך הסייקל מגבילים את השימוש ב-hcg ל-5000 iu והפסקה ניתן למשוך בדיוק לסיום ה-blast ולבצע את הפסקה שנכנסת ל-TRT. ניתן גם להכניס מנה בודדת גדולה בסוף הblast וזהו.
הכנסה של hcg לtrt כרוכה בסיכון מסויים. בסוף הסייקל תהיה כמות גבוהה של אסטרוגן בדם ותוספת כוריגון תעלה את הסיכונים הכרוכים. כאן האיזון בין הרצון להימנע מאטרופיה של האשך לעומת תופעות הלוואי הכרוכות הוא דק ותלוי הקשר.
חשוב להבין שלשימוש ב-hcg יש הרבה גישות (בעבר למשל היה נכנס רק ל-pct) כשהעיקרון הטיפולי היחיד הוא שהכוריגון מונע אטרופיה של האשך.
אם ניגשים לb&c צריך לבחור איך ומתי מתאים להכניס את ה-hcg ובאיזה מינונים. זה יכול להשתנות בהתאם למטרה, חשש מתופעות הלוואי ומשך השימוש וה-cruise.
אני אישית לא חושב שחכם להשתמש בכוריגון ללא הפסקה לתקופות מאוד ארוכות אך מצד שנח גם לבצע b&c לא משתלם מההיבט של הומאוסטזיס.
"העיקרון הטיפולי היחיד הוא שהכוריגון מונע אטרופיה של האשך".
כלומר אם אין בכוונתי להעניק לאנושות מתנה גדולה בדמות דור המשך, הכוריגון הוא למעשה עיניין קוסמטי בלבד? או שיש פה שיקול בריאותי נוסף?

"העיקרון הטיפולי היחיד הוא שהכוריגון מונע אטרופיה של האשך".
כלומר אם אין בכוונתי להעניק לאנושות מתנה גדולה בדמות דור המשך, הכוריגון הוא למעשה עיניין קוסמטי בלבד? או שיש פה שיקול בריאותי נוסף?
אתה סותר את עצמך. קוסמטי בלבד או פגיעה בפריון?
בכל מקרה התשובה היא לא.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מיקרוס - אתה אומר כול 3 חודשים
משה - אתה אומר כול התקופה
טום - אתה אומר רק בבלאסט או בכול התקופה

לסיכום אין תשובה חד משמעית
:character20-18:נמשיך לקרוא בגוגל נראה מה נמצא
לו יותר חיזוקים.
תודה לכולכם על הזמן וההשקעה

אתה סותר את עצמך. קוסמטי בלבד או פגיעה בפריון?
בכל מקרה התשובה היא לא.
למה סותר? אני מניח שאם אדם מעוניין להישאר פורה ולהיות מסוגל להביא ילדים, עליו לבטח להשתמש בכוריגון (על פי פרוטוקול זה או אחר). השאלה לגבי אדם שאינו מעוניין, האם הנזק יבוא לידי ביטוי רק בפן הקוסמטי, כלומר ללא גרימת נזק בריאותי כלשהו, או שעלול , כתוצאה מאי שילוב כוריגון, להיגרם נזק גם בהבט הרפואי.

מיקרוס - אתה אומר כול 3 חודשים
משה - אתה אומר כול התקופה
טום - אתה אומר רק בבלאסט או בכול התקופה

לסיכום אין תשובה חד משמעית
:character20-18:נמשיך לקרוא בגוגל נראה מה נמצא
לו יותר חיזוקים.
תודה לכולכם על הזמן וההשקעה
תפקיד של תאי LH הוא מעבר לפריון. יש לקחת בחשבון שהמערכת ההורמונלית היא מערכת משוב כלומר חוסר/עודף בגורמים מסויימים מביא להשפעה על אחרים. מעבר לכך אטרופיה של האשך שאינה משוקמת במהלך הסייקל או לאחריו לא תאפשר התאוששות מלאה.

אני לא מבין רק דבר אחד, למה מישהו שנימצא בtrt צריך לשקם את האשכים. במילא הוא ויתר על תיפקודם ועבר להורמון חיצוני. למעט עיניין הבאת ילדים ותקינות הזרע.

אני לא מבין רק דבר אחד, למה מישהו שנימצא בtrt צריך לשקם את האשכים. במילא הוא ויתר על תיפקודם ועבר להורמון חיצוני. למעט עיניין הבאת ילדים ותקינות הזרע.
קראתשובתי בתגובה קודמת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית