הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר מה זה בעצם ״ מר אולימפיה״?

• פותח/ת השרשור Eyal
  • פורסם בתאריך

Eyal

משתמש משקיע
4,655
4,847
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
47,533
4,655
4,847
image.jpg

מר אולימפיה

היא תחרות פיתוח גוף בינלאומית שנערכת על ידי הפדרציה הבינלאומית של פיתוח הגוף(IFBB). זכייה בתחרות נחשבת להישג הגבוה ביותר שמפתח גוף יכול להשיג.

ג׳ו ווידר הגה את רעיון התחרות כדי לאפשר לזוכים בתחרות מר יוניברס להמשיך להתחרות ולהרוויח כסף מתחום פיתוח הגוף. תחרות "מר אולימפיה" הראשונה נערכה ב-18 לספטמבר 1985 באקדמיה למוזיקה בברוקלין, ובה זכה לראשונה לארי סקוט.

כמות הזכיות הגבוהה ביותר בתחרות היא שמונה. בשיא מחזיקים שני מפתחי גוף - לי האני (1984-1991) ורוני קולמן (1998-2005).

המחזיק הנוכחי בתואר "מר אולימפיה" הוא מפתח הגוף פיל היט.

הסרט Pumping Iron מתאר את בניית הגוף של מפתחי הגוף בפרטוריה שבדרום אפריקה, ועזר להזניק את קריירת המשחק של ארנולד שוורצנגר ולו פרינגר, שניהם פיינליסטים בתחרות.

מתקיימת גם תחרות מקבילה העונה לשם גברת אולימפיה (Ms. Olympia) לנשים מפתחות גוף.

טבלת תארים של מר אולימפיה עד כה:

image.jpg

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg

יעזור למתחילים, לדעתי צריך להקים דיון/נעוץ על תחרויות הבילדינג המובילות (הסברים עליהן) אולימפיה, ארנולד, ושאר תחרויות הפרו.
יעשה סדר להרבה.

• פותח/ת השרשור
יעזור למתחילים, לדעתי צריך להקים דיון/נעוץ על תחרויות הבילדינג המובילות (הסברים עליהן) אולימפיה, ארנולד, ושאר תחרויות הפרו.
יעשה סדר להרבה.

לוקח לתשומת ליבי, אעבוד על כך.

סליחה על הבורות ( אני דיי חלש בהיסטורית פיתוח הגוף )
אבל רשום שהאוליפמיה הראשונה התקיימה ב1985
אז איך מפתחי גוף החלו לזכות בתארים שלה עוד לפניי 1985?

• פותח/ת השרשור
סליחה על הבורות ( אני דיי חלש בהיסטורית פיתוח הגוף )
אבל רשום שהאוליפמיה הראשונה התקיימה ב1985
אז איך מפתחי גוף החלו לזכות בתארים שלה עוד לפניי 1985?

מר אולימפיה היא למעשה התחרות הרשמית שנפתחה לראשונה בשנת 1985 והזוכה הראשון היה מי לא אלה ארנולד.

לפני שהוקם האולימפיה ( סבי מספר ) היו כמה איגודים לפניו , במה זכו וצורת השיפוט מהי אינני יודע - צריך לעשות שיעורי בית בשעות הפנאי.

נערך לאחרונה:
האולימפיה הראשונה הייתה ב1965 לארי סקוט לקח.

• פותח/ת השרשור
מה עשה הילד...

image.jpg

• פותח/ת השרשור
אך... הבילדרים של שנות ה60-70-80 לדעתי הכי יפים שיש !!! פשוט גוף יפה, אבל מה שהולך היום.... ה׳ ירחם

מסכים עם כל מילה , דברים יצאו מפרופורציה והקשרם.

מסכים עם כל מילה , דברים יצאו מפרופורציה והקשרם.

באותו הקשר של מפתחי הגוף של שנות ה70-80, מעניין אותי מה סוגי הסייקלים שהשתמשו בהם, איזה חומרים היו קיימים בתקופה ההיא.
מישהו יודע?

@Tom

באותו הקשר של מפתחי הגוף של שנות ה70-80, מעניין אותי מה סוגי הסייקלים שהשתמשו בהם, איזה חומרים היו קיימים בתקופה ההיא.
מישהו יודע?

@Tom
זה בעצם מאוד מעניין. רואים את ההתפתחות של תחום פיתוח הגוף בד בבד עם התפתחות החומרים וכן פרוטוקולי השימוש בהם.
חומרים כמו דיאנבול היו קיימים כבר בשנות ה-70 כמו גם הטסטוסטרון. קפיצה נוספת רואים בתחילת שנות ה-90 עם לי האייני וכניסת הורמון הגדילה. לתוך שנות האלפיים עם שכלול הפרוטוקולים לשימוש בסלין והורמון גדילה וכמובן aas אחרים וכניסת פפטידים שונים שרק טכנולוגיה מודרנית מאפשרת לבודד ביחד עם מפתחי גוף "מגיבי על" (עיין ערל פיל הית' וסלין) נעשתה קפיצה נוספת.
ממליץ מאוד לקרא את Anabolics של וויליאם ליילינס בכדי לקבל תמונה מלאה על סטרואידים בכלל ועל התפתחות התחום בהקשר של פיתוח גוף מקצועי בפרט.
אבל אסור להקל ראש בשיטות האימון העדיפות בהרבה כמו גם ההתאמה בתזונה שהיו מאוד חסרים בשנות ה-60-70.
מעניין מה הקפיצה הבאה?...😉

זה בעצם מאוד מעניין. רואים את ההתפתחות של תחום פיתוח הגוף בד בבד עם התפתחות החומרים וכן פרוטוקולי השימוש בהם.
חומרים כמו דיאנבול היו קיימים כבר בשנות ה-70 כמו גם הטסטוסטרון. קפיצה נוספת רואים בתחילת שנות ה-90 עם לי האייני וכניסת הורמון הגדילה. לתוך שנות האלפיים עם שכלול הפרוטוקולים לשימוש בסלין והורמון גדילה וכמובן aas אחרים וכניסת פפטידים שונים שרק טכנולוגיה מודרנית מאפשרת לבודד ביחד עם מפתחי גוף "מגיבי על" (עיין ערל פיל הית' וסלין) נעשתה קפיצה נוספת.
ממליץ מאוד לקרא את Anabolics של וויליאם ליילינס בכדי לקבל תמונה מלאה על סטרואידים בכלל ועל התפתחות התחום בהקשר של פיתוח גוף מקצועי בפרט.
אבל אסור להקל ראש בשיטות האימון העדיפות בהרבה כמו גם ההתאמה בתזונה שהיו מאוד חסרים בשנות ה-60-70.
מעניין מה הקפיצה הבאה?...😉

תודה רבה על ההתייחסות!
בהחלט נושא מאוד מעניין.

היום יש נובה פארם מייד אין ישראל
פעם לא היה 🤡

Back
למעלה תחתית