שאלות על הפסיכומטרי למי שעשה

• פותח/ת השרשור Eden21
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
איך קיבלת
לאחרונה פסיכומטרי הפך יותר לבאמת מדד לאייקיו שלך ופחות לכמה אתה חורש
כשאני עשיתי לא למדתי ממש את המילים אחרי ל' , באנגלית לא פתחתי בכלל (אבל הוצאתי בפרק די נמוך 122\150) את הספרים.
העניין הוא שעד לפני שנתיים היו שואלים יותר שאלות על המילים ואז הבינו שזה רק עניין של חרישה ולמידה כמו תוכי.
מה שכן כרגע יש את החיבור זה נותן גם אינדיקציה ליכולת ההתבטאות שלך בכתב ובאמת כמה השפה שלך עשירה ומגוונת.
בכל אופן , יש גם המון עניין של טכניקת גישה לשאלות, עמידה בלחץ וזמנים וכו' , למזלי נפלתי על הקריטריונים האלו טוב בנוסף לעובדה שיש לי זיכרון צילומי
ציון כזה בלי לדעת מילים בכלל?המילים זה רבע מהציון בערך,אנגלית זה שפת אם שלך או משו ואתה מרבה לקרוא ספרים או שאתה טוב באן דן דינו??

איך קיבלת

ציון כזה בלי לדעת מילים בכלל?המילים זה רבע מהציון בערך,אנגלית זה שפת אם שלך או משו ואתה מרבה לקרוא ספרים או שאתה טוב באן דן דינו??
קריאת ספרים בילדות כנראה מאוד עזרה לי
אוצר מילים נרכש במהלך החיים יותר מאשר 3 חודשים של למידה, לדעתי לפחות.

• פותח/ת השרשור
אבל א
קריאת ספרים בילדות כנראה מאוד עזרה לי
אוצר מילים נרכש במהלך החיים יותר מאשר 3 חודשים של למידה, לדעתי לפחות.
ני בטוח שלא נתקלת במילים כמו אספלנית או אמרכל...ככה שאוצר מילים של יום יום לא ממש עוזר לך בפסיכומטרי ואתה שיי חייב לדת מילים כידי להצליח לקבל ציון טוב

אבל א

ני בטוח שלא נתקלת במילים כמו אספלנית או אמרכל...ככה שאוצר מילים של יום יום לא ממש עוזר לך בפסיכומטרי ואתה שיי חייב לדת מילים כידי להצליח לקבל ציון טוב
בשביל לקבל 700 אתה לא צריך להיות גאון, אתה פשוט צריך שלא יהיה לך "מקצוע" חלש.
אני ממש טוב באנגלית (הממוצע שלי היה על 90% בכל הבחנים ביואל גבע ואפילו יותר גבוה בבחנים של המרכז הארצי), בכמותי קצת פחות (80%) והייתי צריך לענות על 70 אחוז במילולי ולכתוב חיבור סביר בשביל לקבל 700.

ככה שאם אתה בינוני (80%) בשלושת המקצועות אתה תקבל 700.
לא אומר שזה קל, אני ממש גרוע בכל מה שקשור למקצוע הומני ויש לי הפרעות קשב וריכוז בקריאה ככה שכנראה אני לא אקבל 700 :(

בקשר למה שנאמר פה על הלימוד של המילים, אני יכול לספר שגם אני לא למדתי מילים (בעברית יצא לי לעבור על משהו כמו 20 כרטיסיות ברפרוף ובאנגלית אפילו לא קניתי) ועברתי את ה700. חלק נכבד מהמילים (במיוחד באנגלית) זה באמת אוצר מילים נרכש, אפילו שאתה לא חושב ככה. אם החיים שלך סובבים מספיק סביב אנגלית (לא משהו מטורף, סדרות וספרים פה ושם) אתה פשוט נתקל במילים האלה והתשובות נראות לך הגיוניות מאוד בזמן המבחן.
לפי דעתי הלימוד של המילים זה בזבוז זמן מטורף כי בשביל באמת לדעת לפחות את הרוב המוחלט שלהן, אתה צריך להשקיע אינסוף שעות למידה וצריך להיות לך זכרון פנומנלי. ואחרי כל זה, בקלות יכולה ליפול לך במבחן מילה שאיכשהו לא עברת עליה או שאפילו לא הוכנסה למאגר המילים שקנית.
במקום ללמוד מילים כמו תוכי עדיף להשקיע את הזמן הזה בחידוד הטכניקות המתמטיות ובעיקר בקריאת ספרים באנגלית. יעזור לך בכל האספקטים של האנגלית במבחן ובחיים בכלל.

בקשר למה שנאמר פה על הלימוד של המילים, אני יכול לספר שגם אני לא למדתי מילים (בעברית יצא לי לעבור על משהו כמו 20 כרטיסיות ברפרוף ובאנגלית אפילו לא קניתי) ועברתי את ה700. חלק נכבד מהמילים (במיוחד באנגלית) זה באמת אוצר מילים נרכש, אפילו שאתה לא חושב ככה. אם החיים שלך סובבים מספיק סביב אנגלית (לא משהו מטורף, סדרות וספרים פה ושם) אתה פשוט נתקל במילים האלה והתשובות נראות לך הגיוניות מאוד בזמן המבחן.
לפי דעתי הלימוד של המילים זה בזבוז זמן מטורף כי בשביל באמת לדעת לפחות את הרוב המוחלט שלהן, אתה צריך להשקיע אינסוף שעות למידה וצריך להיות לך זכרון פנומנלי. ואחרי כל זה, בקלות יכולה ליפול לך במבחן מילה שאיכשהו לא עברת עליה או שאפילו לא הוכנסה למאגר המילים שקנית.
במקום ללמוד מילים כמו תוכי עדיף להשקיע את הזמן הזה בחידוד הטכניקות המתמטיות ובעיקר בקריאת ספרים באנגלית. יעזור לך בכל האספקטים של האנגלית במבחן ובחיים בכלל.

אז זה בדיוק מה שהיה לי . החלק הניכר בקורס היה מוקדש ללמידת מילים. ולמרות שאני קורא ספרים בעברית ויצאתי עם אחלה של ציון ב 5 יחידות אנגלית. עדיין גיליתי כמה האוצר מילים שלי דליל. אז מה לעשות, לאחד שהאוצר מילים שלו באנגלית לא בשמיים זה בהחלט קריעת תחת ואי אפשר לוותר על זה

אני עשיתי לפני 14 שנה, קיבלתי 540, זה כמו 750 היום! 😛

טוב, לא באמת קיבלתי 540, אבל שמתם לב שעושה רושם שכולם מקבלים מעל 700 כשמגיעים לדיונים כאלו? 😃

אבל א

בגלל זה קיבלתי 716 ולא 800

בקיצור כמה חרא זה פסיכומטרי מ1-10 בתור בן אדם שכן רוצה לעבוד, להתאמן ולצאת?

נמוך מהמשקל שכתוב מתחת לאווטר שלי.
תעשה בחינת ניסיון ( 3 פרקים )
אם אתה מתחיל על ציון של 650 ומעלה אז יש לך סיכוי ממש טוב.
אבל לדעתי זה לא כדאי כי ללמוד 3 חודשים מבלי להשקיע זה לא שווה את הזמן, כסף והמאמץ אם אתה לא מקבל את הציון שלך

כמותי - רמה בסיסית פשוט צריך לשלוט טוב בגישות.
מילולי ואנגלית - אם יש לך אוצר מילים טוב אתה מתחיל מנקודה ממש גבוהה ואז שוב צריך ללמוד את הגישות טוב ומצליחים.

כמותי - רמה בסיסית פשוט צריך לשלוט טוב בגישות.
מילולי ואנגלית - אם יש לך אוצר מילים טוב אתה מתחיל מנקודה ממש גבוהה ואז שוב צריך ללמוד את הגישות טוב ומצליחים.
אני אישית היה לי קושי בלסיים את הפרק המילולי, הפרק הכי טוב שהלך לי (כנראה היה קל יחסית) נשארה לי רק שאלה אחת לא פתורה.
אם הייתי קורא ספרים אז הייתי תמיד מסיים את הפרק וזה היה מקפיץ לי את הציון בעוד 50-100 נקודות (תמיד מדלג על 4-5 שאלות בגלל הזמן)

ככה שלדעת מילים פחות עוזר פה.

אני אישית היה לי קושי בלסיים את הפרק המילולי, הפרק הכי טוב שהלך לי (כנראה היה קל יחסית) נשארה לי רק שאלה אחת לא פתורה.
אם הייתי קורא ספרים אז הייתי תמיד מסיים את הפרק וזה היה מקפיץ לי את הציון בעוד 50-100 נקודות (תמיד מדלג על 4-5 שאלות בגלל הזמן)

ככה שלדעת מילים פחות עוזר פה.

עוד פעם, ברור שהמילים לא עוזרות לקצב הקריאה, אבל אם אתה נתקל במילה באנלוגיה שאתה לא מכיר סיכוי גדול שלא תצליח. ואם בהשלמת משפטים אתה לא מכיר את המילים שבתשובות סיכוי קטן שתקיף את הנכונה.

בקיצור כמה חרא זה פסיכומטרי מ1-10 בתור בן אדם שכן רוצה לעבוד, להתאמן ולצאת?

3. באמת שאין מה לפחד מפסיכומטרי. תבוא לזה בראש קליל (לא יותר מדי, ברור שצריך להשקיע), רק זה יקפיץ לך את הציון ב50 נקודות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית