הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלות על הפסיכומטרי למי שעשה

• פותח/ת השרשור Eden21
  • פורסם בתאריך
לפעם ראשונה זה הרבה...דודה שלי קיבלה 540, ובשני קיבלה 670. לאן אתה שואף?
שתבין שבאנגלית ובמילולי זה הציון הכי נמוך שקיבלתי בכל הקורס ( ) סימולציות של יואל גבע ובחינות ישנות יותר.
ובחיבור לא ידעתי מה לכתוב

אני רוצה ללמוד מדעי המחשב בבן גוריון

התעודה שלי לא מספיק טובה לת"א או לטכניון, ככה שהציון מספיק לי

שתבין שבאנגלית ובמילולי זה הציון הכי נמוך שקיבלתי בכל הקורס ( ) סימולציות של יואל גבע ובחינות ישנות יותר.

בחיבור אתה רושם מה שבא לך או נותנים נושאים?

• פותח/ת השרשור
יש לה הרבה יותר מ-2 פירושים. זה גם נדיר למצוא מילה באנגלית עם פירוש אחד בלבד.
long

v. yearn, desire, wish for, crave; pine, miss someone or something

adv. through a long period of time; for a long period of time; at a time far in the past; throughout

adj. continuing over a great distance; having a great height; extended, prolonged; tedious; broad, comprehensive; far-reaching

n. long period of time; long object; size for tall men
אחי בעיקרון זה שתי פירושים גם ארוך וגם להשתוקק ע
ד שזה יכנס אם בכלל...וגם אז הבתי ספר יוכלו לסדר למי שהם רוצים בגרויות טובות (יענו מגן שגדול בשלושים נקודות מהמיון וכו) שאלה לכל החברה פה שעשו-ידעתם את כל המילים בעברית ובאנגלית כשניגשתם?ואם לא אז כמה בערך ידעתם (באחוזים)?

אחי בעיקרון זה שתי פירושים גם ארוך וגם להשתוקק ע

ד שזה יכנס אם בכלל...וגם אז הבתי ספר יוכלו לסדר למי שהם רוצים בגרויות טובות (יענו מגן שגדול בשלושים נקודות מהמיון וכו) שאלה לכל החברה פה שעשו-ידעתם את כל המילים בעברית ובאנגלית כשניגשתם?ואם לא אז כמה בערך ידעתם (באחוזים)?
אנגלית ידעתי בערך חצי, אולי אפילו יותר.
עברית ידעתי פחות מחצי, בין חצי לשליש אני מאמין.

בכל מקרה בתוכנה של יואל גבע, לכל מילה באנגלית יש 4 הטיות (פועל,שם עצם, וכו')

אלה שכבר אחרי -
עד כמה משנה איפה עושים את הקורס?
למשל, ליואל גבע יש מוניטין בקורסים האלה לעומת לחמן שנחשבים "לא משהו".
מה דעתכם? כדאי לשלם עוד כמה אלפי שקלים לקורס שנחשב איכותי יותר או לשמור אותם וללכת נגד הזרם לחברות שנחשבות פחות איכותיות?

• פותח/ת השרשור
אלה שכבר אחרי -
עד כמה משנה איפה עושים את הקורס?
למשל, ליואל גבע יש מוניטין בקורסים האלה לעומת לחמן שנחשבים "לא משהו".
מה דעתכם? כדאי לשלם עוד כמה אלפי שקלים לקורס שנחשב איכותי יותר או לשמור אותם וללכת נגד הזרם לחברות שנחשבות פחות איכותיות?
אני עכשיו עושה ביואל שווה לך כי באמת משקיעים בך שם גם אפליקציה של מחא מילים ושיש בה הסברים לשיעורי בית ממש מושקע יש לי חברים שעשו בלחמן ואמרו שה א אותה ליגהבכלל

ואם כבר בקורסים עסקינן, איזה מקומות נחשבים טובים? הבנתי שיואל גבע (לא רלוונטי בגלל המחיר), היי קיו וקידום נחשבים טובים.
יש עוד?

אני הלכתי לחדר כושר כל יום בפסיכומטרי (חוץ משבת שהמנוי שלי לא כולל), הפסדתי ממש פעמים ספורות בעיקר לקראת הסוף . בעצם השתחררתי ממש לפני שהתחלתי ככה שנרשמתי לחדר כושר בתחילת הקורס וזה היה לי ממש כיף שיש לי את ההפוגה הזאת כשכל היום יושבים ולומדים. עכשיו יותר קשה לי להתמיד דווקא כשאני עובדת במלצרות וכל היום על הרגליים...
אני עשיתי קורס בהייקיו, וכמובן שהיו כאלה שחרשו יותר ממני בהרבה... מצד שני זה תלוי כמה אתה צריך. כנראה שאם אתה מכוון ללמוד רפואה אתה לא תרצה לעשות יותר מידי דברים בתקופה הזו.

הסתדר לי מצויין.
לא ממש מבין איך ללמוד 10 שעות יכול לתרום במשהו.
זה מאד תלוי בבן אדם גם.
למדתי בערך שעה שעתיים ביום. 10 ימים לפני עשיתי סימולציה ביום.

• פותח/ת השרשור
הסתדר לי מצויין.
לא ממש מבין איך ללמוד 10 שעות יכול לתרום במשהו.
זה מאד תלוי בבן אדם גם.
למדתי בערך שעה שעתיים ביום. 10 ימים לפני עשיתי סימולציה ביום.
איך דחפת 8000 מילים בשעתיים כל יום במשך שלושה חודשים?

אני יודע שזו הקפצה, אבל חבל לפתוח סתם דיון חדש.

לא כתבתי בדיון הראשוני כי זה נראה מוקדם מידי. אז איך הלך למי שניגש בפברואר?

הוצאתי 716 😃 , ויש לי כמה דעות להוסיף לקלחת למי ששוקל את הנושא:

-אני משרת בצבא בתפקיד יומיות 8 עד 7, ככה שנוחות לא הייתה על הצד הטוב ביותר.

-התאמנתי כרגיל, 3 פעמים בשבוע והשתדלתי בסופשים לתת לעצמי שקט נפשי כדי להשקיע כמה שיותר.

-הייתי לומד בבית בכל הזדמנות שהייתה ולומד באופן כללי בכל מקום אפשרי. למדתי גם את המילים כנדרש. למדתי 4/5 חודשים באופן עצמאי עם ספרים של "פסיכו" וכל ספרי פסיכומטרי שהצלחתי לשים עליהם את היד(בעיקר היי קיו).

*ניגשתי בעבר במהלך התיכון עם קורס של לחמן, לא השקעתי בגרוש והוצאתי 551 :(

**אני מתכנן ללמוד הנדסה מכאנית בת"א באוק' 15, ככה שיש לי קצת שקט נפשי.

אם מישהו רוצה לשתף עוד חוויות - אשמח לשמוע.

אגב שיקול רציני למי שרוצה לגשת, בדר"כ מועדים קטנים כמו אפריל או פבואר הם מועדים עם הרבה ערבים,ויש סיכוי לא רע להוציא ציונים גבוהים יותר במועדים אלו.

אגב שיקול רציני למי שרוצה לגשת, בדר"כ מועדים קטנים כמו אפריל או פבואר הם מועדים עם הרבה ערבים,ויש סיכוי לא רע להוציא ציונים גבוהים יותר במועדים אלו.
זה די זניח, כמה נקודות לכאן או לכאן. מבצעים נרמול לתוצאות גם במועדים רציפים וגם לעומת מועדים משנה קודמת. הכי חשוב זה לא ליפול בשאלות קלות כמו מילים.

וואו, איך יכול להיות שיש כזה שיפור מטורף אם גם הפעם בתכלס לא היה לך כל כך הרבה זמן ללמוד? כל הכבוד!

האמת שהפעם לקחתי את זה ביותר רצינות, ובהבנה שזו הפעם האחרונה שאני אגש לזה. נוסף על כך, חומרי הלימוד של לחמן הם גרועים, וזה בלשון המעטה. לקחתי ספרים של מכונים אחרים וגם מבחנים ישנים והשוותי, ואין ספק שרמת המוכנות שלי הייתה ירודה בעיקר בזכות חומרי הלימוד והעזרים הלימודיים. ואסור לשכוח, דינו של קורס בתקופת התיכון בשווי של 1,500 ש"ח לא זהה לקורס מלא בשווי 5,000 ומעלה. ברמת המרצה והרצינות.

סה"כ אני מרוצה מהתהליך שעברתי למרות שלדעתי יכלתי להימנע מהקורס בזמן התיכון ולהינות מחופשת קיץ מלאה יותר בחוויות. אבל אין ולא יהיה כמו לפתוח מילון עב כרס, עם עוד שני חברים - ממש עם סיום תקופת הבגרויות - לקרא מילה או שתיים, לצחוק על מילים כמו במבם ואמודאי, לסגור את הספר ולהזמין פיצה במקום.

😃

תגידו, מישהו פה נרשם בהרשמה מאוחרת? בהרשמה המאוחרת השרמוטות האלה מכריחים להרשם לירושלים, מישהו הצליח לשנות את זה למרות שנרשם מאוחר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית