האם יש טעם ביעוץ?

מרטין

משתמש משקיע
2,916
3,660
משתמש/ת כבוד
רוצה לקנות יעוץ מתנה אבל הבעיה היא שאין סיכוי שהוא יגיע ל 3 אימוני כוח בשבוע ו(הוא יצטרך להתאמץ מאוד כדי להגיע לפעמיים בשבוע..)
בעבר היה רץ אבל בשל כאבי ברכיים נאלץ להפסיק ובהמלצת רופא התחיל יוגה. מתאמן פעמיים בשבוע ביוגה ועוד פעם אימון כוח.

האם יש טעם ? איזה סוג של אימון יתאים ?
הוא רוצה לגדול קצת אבל המטרה העיקרית היא לעבוד נכון ובחכמה.

רוצה לקנות יעוץ מתנה אבל הבעיה היא שאין סיכוי שהוא יגיע ל 3 אימוני כוח בשבוע ו(הוא יצטרך להתאמץ מאוד כדי להגיע לפעמיים בשבוע..)
בעבר היה רץ אבל בשל כאבי ברכיים נאלץ להפסיק ובהמלצת רופא התחיל יוגה. מתאמן פעמיים בשבוע ביוגה ועוד פעם אימון כוח.

לא שזה האשכול שלי או ענייני.
מצאו משהוא בברכים או סתם כאבים ?

• פותח/ת השרשור
גיל 45
גובה 180
משקל 76

לגבי הברכיים לא מצאו משהו אבל ברור שזה שחיקה. ריצה בחוץ למשל מיד גורמת כאבים. ריצה או אינטרוולים על הליכון אפשריים.

יש טעם.
את סוג האימון אני מניח שאחד מהיועצים יבחר לפי יכולות המתאמן.
ובעניין מתנות,הייתי מעדיף לקבל ייעוץ מתנה מאשר וואזה לא שימושית.(מקרה אמיתי 😃 )

בלגדול את מתכוונת להעלאה במסת השריר?
אם כן, אפשר להשיג את זה מ-2 אימוני משקולות בשבוע (אם כי זה כמובן יהיה איטי יותר מאשר אם היה יכול לעשות 3).
הבעיה העיקרית שלו תהיה לאכול את כמות האוכל שהוא יצטרך לאכול (זה בד״כ מתחיל מ 2300-2500 קלוריות ויכול להגיע ל 3000-3500 קל׳).
בנוסף, זה תלוי באחוז השומן שלו. אם הוא באזור ה 20%+, יהיה חכם יותר קודם לחטב/להוריד במשקל ורק אז להעלות במסת השריר.

כן אבל הוא יסיים את העליה שלו עם 25-30 אחוזי שומן שזה די באסה. גם מבחינה מנטלית הרבה יותר קשה באחוזים האלה להתחיל חיטוב ואפשר פשוט להשלים עם המצב ולספר לעצמך תירוצים כמו ש"לא אכפת לי להיות שמן רק חשוב לי להרים משקלים כבדים".
מעבר לזה אחוז שומן נמוך (לא נמוך בצורה קיצונית) יכול להשפיע לטובה על מאזן ההורמונים בגוף וזה יכול לתרום לעליה יותר מהירה במסת שריר.

למה צריך להוריד למטרת עליה? אם אתה במילא בעודף אי אפשר לנצל זאת?
2 סיבות עיקריות:
1. יותר אחוז שומן, יותר אסטרוגן (הורמון נשי) נמצא בגוף הגבר ומפריע להעלות בצורה יעילה במסת השריר
2. ההמלצה שלא היא לעשות העלאה במסת השריר עד 18-20% שומן ולא לעבור זאת. ברגע שעוברים את אחוז השומן הזה, החיטוב יכול להימשך חודשים ארוכים וזה פשוט מייגע.

Back
למעלה תחתית