הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ Calisthenics

Conundrum7777

משתמש מתחיל
6
1
נק' מוניטין:
1
6
1
שלום לכל חברי הפורום,

אשמח לקבל מענה על מספר שאלות:

1. לאחרונה (לפני חודש בערך) התחלתי באימוני משקל גוף (מתח מקבילים וTRX). המטרה באימונים אלה היא לחזק את השרירים המייצבים ולעשות משהו שבחיים לא הצלחתי לפני - עליות כוח. כשאני עובד חזק על מתח ומקבילים, האם כדאי לעשות את שניהם באותו היום/אימון או לעבוד על כל אחד באימון נפרד?

2. אני די עסוק במהלך היום, לכן קשה לי להתמיד בתכנית מסודרת (למשל, יום א' - חזה וידיים, יום ב' - יד אחורית וגב וכדומה). כתוצאה מהלו"ז העמוס והלא מסודר שלי ובגלל שאני נהנה מהרבה תחומי ספורט, אני מתאמן על-פי תחושה. לדוגמה, אני אעשה ביום א' Powerlifting, ביום ב' קרוספיט, ביום ד' ריצה (בין 5 ל-8 ק"מ), ביום ו' אימון פונקציונלי וכדורגל ובשבת, אם יש לי כוח, HIIT. השאלה היא האם האופן שבו אני מתאמן אפקטיבי? אני מחפש: בריאות, עיצוב גוף (לא בהכרח לגדול יותר מדי...) ולהשתפר בעליות כוח על המתח ועל הטבעות.

דגש חשוב: אין כמעט יום שבו אני לא עובד על רגליים (לפחות 5/6 סטים של סקווט - 90% מהיכולת בערך), בנוסף לכל המפורט לעיל.

אני 1.83 מטר. ירדתי מ-108 ל-92 בשלושה וחצי חודשים. אני יודע שהירידה די קיצונית (חודש ראשון כל מה שעשיתי זה ריצות - 10 ק"מ ביום, ארבע פעמים בשבוע לפחות). עכשיו השאיפה לרדת הרבה יותר לאט.

תודה לעונים.

1. לאחרונה (לפני חודש בערך) התחלתי באימוני משקל גוף (מתח מקבילים וTRX). המטרה באימונים אלה היא לחזק את השרירים המייצבים ולעשות משהו שבחיים לא הצלחתי לפני - עליות כוח. כשאני עובד חזק על מתח ומקבילים, האם כדאי לעשות את שניהם באותו היום/אימון או לעבוד על כל אחד באימון נפרד?
אפשר כך וכך.

2. אני די עסוק במהלך היום, לכן קשה לי להתמיד בתכנית מסודרת (למשל, יום א' - חזה וידיים, יום ב' - יד אחורית וגב וכדומה). כתוצאה מהלו"ז העמוס והלא מסודר שלי ובגלל שאני נהנה מהרבה תחומי ספורט, אני מתאמן על-פי תחושה. לדוגמה, אני אעשה ביום א' Powerlifting, ביום ב' קרוספיט, ביום ד' ריצה (בין 5 ל-8 ק"מ), ביום ו' אימון פונקציונלי וכדורגל ובשבת, אם יש לי כוח, HIIT. השאלה היא האם האופן שבו אני מתאמן אפקטיבי? אני מחפש: בריאות, עיצוב גוף (לא בהכרח לגדול יותר מדי...) ולהשתפר בעליות כוח על המתח ועל הטבעות.
זה דיי סלט. עדיף לעשות משהו יותר מסודר בהתאם למטרות שלך. אם אתה רוצה להעלות במסת השריר, זה ממש לא אידאלי.

אני 1.83 מטר. ירדתי מ-108 ל-92 בשלושה וחצי חודשים. אני יודע שהירידה די קיצונית (חודש ראשון כל מה שעשיתי זה ריצות - 10 ק"מ ביום, ארבע פעמים בשבוע לפחות). עכשיו השאיפה לרדת הרבה יותר לאט.
אם השאיפה היא לרדת במשקל, אז אתה לא יכול לעשות את מה שציינת לפני כן (״עיצוב בגוף (לא בהכרח לגדול יותר מידי...). אלו 2 דברים מנוגדים. אם אתה מחטב, אז כן, מה שאתה עושה זה OVERKILL ופוגע באופן דרסטי בהתאוששות שלך בין האימונים ובקלות יכול להביא אותך לאימון יתר בהתאם לגירעון קלורי גבוה. המטרה היא גם לשמר מסת שריר בתקופה הזו, ככה שעדיף לעשות לפחות 2 אימוני כוח בשבוע ואת השאר לעשות נכון ולהתייחס אליהם כאירובי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית