הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מאסה בקרוספט?

• פותח/ת השרשור Dimon
  • פורסם בתאריך

Dimon

משתמש מתחיל
63
1
נק' מוניטין:
1
63
1
אני כרגע על מאזן קלוריות שלילי. שועף ל9-10 אחוז שומן ( עכשיו 13-14). אחרי שאני יגיע למטרה שלי. יש טעם לעשות תפריט מאסה כדי לשפר ביצועים ולפתח שרירים? לא בקטע של באדי בילדינג. פשוט מבחינה הגיונית יותר שרירי יותר ביצוע. או שבקרוספיט לא קיים הדבר הזה מאסה חיטוב מאסה חיטוב? ואם לא מאסה אז להשאר על מאזן קלוריות נטרלי? תסבירו לי בבקשה את הנושא הזה.

אני פחות אוהב להסתכל על "מאסה" ו"חיטוב" כמו שאמרת, עדיף שפשוט תקח תקופה להתחזק ותעשה תוכנית כוח ופחות מטקונים. ככה אם באמת תתחזק = אתה תגדל במאסת שריר, כמובן שזה יבוא בחשבון על החיטוב וסביר להניח שתעלה קצת בשומן אבל שים לעצמך מטרות לכוח נגיד 150 סקוואט 180 דדליפט , קלין 100 פרס 80 (סתם אני זורק מספרים) ושתגיע למספרים האלו תכניס יותר מטקונים ופחות ימים של "כוח" ואז סביר להניח שאתה תחזור להיות חטוב (כשתכנס לכושר מטקונים).
אני אישית מתאמן "כוח" רוב השנה ורק לפני התחרויות אני נכנס לכושר מטקונים , אם אין לך מטרה של להתחרות זה משהו אחר ואתה יכול לעשות מה שרשמתי. פשוט להגיע למטרות מסויימות של כוח (כלומר להתחזק ולגדול) ואז משם לחזור לכושר מטקונים יותר (ושם להתחטב)

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת להציב לעצמי מטרה לאכול במאזן חיובי להתחזק ואז שאני מגיע למטרה להתחטב ואז מטרה חדשה? אני לא מתחרה ולא מתכוון תודה רבה על התשובה!

זאת אומרת להציב לעצמי מטרה לאכול במאזן חיובי להתחזק ואז שאני מגיע למטרה להתחטב ואז מטרה חדשה? אני לא מתחרה ולא מתכוון תודה רבה על התשובה!

יהיה לך יותר קל פשוט לקבוע מטרה ודרכה "לגדול". תשמע בקרוספיט זה לא כמו בילדינג אבל בכללי לא ראיתי בן אדם שחזק ובכושר טוב של מטקונים שלא נראה "טוב" בגוף.
עכשיו גם שאתה "מתחטב" לדעתי אם תשאר על מאזן קלורי נייטרלי ופשוט תתן 4-5 מטקונים בשבוע לא רואה מצב שלא תתחטב מזה...

אני אישית בנאדם של מטקונים יותר פחות ליפטינג כי אני מתאמן לקראת הצבא אבל אני חושב שתעשה אימוני וייטליפטינג + פאוורליפטינג, תעבוד על זה בין חצי שנה עד לשנה וחצי בערך, תתאמן חזק, תן הכל בכל אימון 3-4 אימונים בשבוע.
תאכל חלבונים ופחמימות תישן טוב, תיגדל במסה ובכוח, ואז תתחיל לעשות הרבה מטקונים, לפי דעתי זה הכי טוב למי שרוצה להיות גדול חזק ומחוטב.

אני פחות אוהב להסתכל על "מאסה" ו"חיטוב" כמו שאמרת, עדיף שפשוט תקח תקופה להתחזק ותעשה תוכנית כוח ופחות מטקונים. ככה אם באמת תתחזק = אתה תגדל במאסת שריר, כמובן שזה יבוא בחשבון על החיטוב וסביר להניח שתעלה קצת בשומן אבל שים לעצמך מטרות לכוח נגיד 150 סקוואט 180 דדליפט , קלין 100 פרס 80 (סתם אני זורק מספרים) ושתגיע למספרים האלו תכניס יותר מטקונים ופחות ימים של "כוח" ואז סביר להניח שאתה תחזור להיות חטוב (כשתכנס לכושר מטקונים).
אני אישית מתאמן "כוח" רוב השנה ורק לפני התחרויות אני נכנס לכושר מטקונים , אם אין לך מטרה של להתחרות זה משהו אחר ואתה יכול לעשות מה שרשמתי. פשוט להגיע למטרות מסויימות של כוח (כלומר להתחזק ולגדול) ואז משם לחזור לכושר מטקונים יותר (ושם להתחטב)
שאני יבין
מטקונים אמורים לחטב בלי התייסחות לקלוריות יוצאות\ניכנסות?
הסבר?

שאני יבין
מטקונים אמורים לחטב בלי התייסחות לקלוריות יוצאות\ניכנסות?
הסבר?

תרשום בגוגל
Metabolic conditioning

אין קשר לחיטוב/מאסה
אבל כן הגוף שלך ימשיך "לשרוף" הרבה מאד זמן אחרי המטקון...

תרשום בגוגל
Metabolic conditioning

אין קשר לחיטוב/מאסה
אבל כן הגוף שלך ימשיך "לשרוף" הרבה מאד זמן אחרי המטקון...
ובמידה ואני יאכל 8,000 קלוריות ביום?
תיאורטית כמובן

וזה יפגע בכוך? כי אולי אני אעשה את בתקופת קלוריות ניטרלית עם 5*5

@TheMusculer עזוב שטויות. תמצא מכון קרוספיט שקרוב לבית שלך ותתחיל להתאמן בו. זה יכסה לך את העבודת כוח והמטקונים. תתרכז בלהשתפר- כלומר, לרוץ יותר מהר, להרים יותר משקל, לבצע יותר קפיצות חבל ברצף או לשלוט בעליות כוח. תראה עם הזמן איך השילוב של הכל הופך אותך לקרנף.
דוגמא אישית- התחלתי להתאמן בקרוספיט תל אביב במאי 2013, הייתי 82 קילו על 23-24 אחוז שומן. עכשיו, כעבור 8 חודשים אני 93-92 קילו על 15-16 אחוז. (כמובן שנראה אחרת לגמרי)

@TheMusculer עזוב שטויות. תמצא מכון קרוספיט שקרוב לבית שלך ותתחיל להתאמן בו. זה יכסה לך את העבודת כוח והמטקונים. תתרכז בלהשתפר- כלומר, לרוץ יותר מהר, להרים יותר משקל, לבצע יותר קפיצות חבל ברצף או לשלוט בעליות כוח. תראה עם הזמן איך השילוב של הכל הופך אותך לקרנף.
דוגמא אישית- התחלתי להתאמן בקרוספיט תל אביב במאי 2013, הייתי 82 קילו על 23-24 אחוז שומן. עכשיו, כעבור 8 חודשים אני 93-92 קילו על 15-16 אחוז. (כמובן שנראה אחרת לגמרי)
אני ליפטר
מה שאני מעניין אותי כרגע זה נטו כוח
אולי אחרי זה אני אשלב Strongman ואני לא ירוץ יותר ממה שאני חייב בחיטוב
אפלו בשעורי ספורט אני יושן על הספסל
אחלה טרנפורמציה עברת
יש תמונות?

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהתכוונת ל83* קילו על 15~16 אחוז שומן?
אני לא בא לזלזל או משהו אבל אם מה שאתה אומר נכון עלית איזה 15 קילו שריר ב8 חודש ולפי דעתי לפחות זה לא הגיוני בעליל...
תקן אותי אם חישבתי לא נכון. בנוסף להיות 166 על 93 קילו אתה אמור להראות כמו הרקולס על סטרואידים.

אני 1.82
המדידות שערכתי הן לא מדויקות, הן מבוססות על הערכות של אנשים מסביבי (מן הסתם לא שאלתי את אמא שלי, לא חסרים ליפטרים/בילדרים בחברתי).
אני לא על סטרואידים, אבל אני בגיל ההתבגרות, ויש לי גנטיקה מצויינת לכוח.
תמונות? מפאת פרטיות לא אעלה, אריאל מהפורום מכיר אותי כבר זמן מה, אתה יכול לשאול אותו.. @אריאל

אגב, משום מה תייגתי את "muscular" בתגובה הראשונה שלי. התכוונתי לתייג את "dimon"

• פותח/ת השרשור
אני 1.82
המדידות שערכתי הן לא מדויקות, הן מבוססות על הערכות של אנשים מסביבי (מן הסתם לא שאלתי את אמא שלי, לא חסרים ליפטרים/בילדרים בחברתי).
אני לא על סטרואידים, אבל אני בגיל ההתבגרות, ויש לי גנטיקה מצויינת לכוח.
תמונות? מפאת פרטיות לא אעלה, אריאל מהפורום מכיר אותי כבר זמן מה, אתה יכול לשאול אותו.. @אריאל

אגב, משום מה תייגתי את "muscular" בתגובה הראשונה שלי. התכוונתי לתייג את "dimon"
סליחה הסתכלתי בטעות על הגובה של מי שהגיב מעלי.
בכל מקרה גנטיקה מטורפת זה 500 גרם שריר בחודש וזה עוד לאנשים שעובדים על באדי בילדינג תוך כדי שמירה על כל חוקי הבאגי בילדינג. אתה טוען שעלית בסביבות ה1.8~1.9 קילו בחודש ועוד בירידה באחוזי שומן.
אתה טועה בענק גבר... זה אפילו לא נכנסת תחת ההגדרה לא מדויק. אבל שפו על ההרזיה!

בכל מקרה גנטיקה מטורפת זה 500 גרם שריר בחודש וזה עוד לאנשים שעובדים על באדי בילדינג תוך כדי שמירה על כל חוקי הבאגי בילדינג. אתה טוען שעלית בסביבות ה1.8~1.9 קילו בחודש ועוד בירידה באחוזי שומן.
אני לא מבין מה אתה רוצה ממנו, לאנשים שהם באיזור האחוז שומן הזה, אפשר לעלות במסת השריר+לרדת באחוזי שומן. תעשה קצת שיעורי בית.

לא אתווכח חבר. אני את שלי אמרתי. בהצלחה!

אגב, עליתי 10 קילו. לא הייתי קורא לזה "הרזיה".

נערך לאחרונה:
אני ליפטר
מה שאני מעניין אותי כרגע זה נטו כוח
אולי אחרי זה אני אשלב Strongman ואני לא ירוץ יותר ממה שאני חייב בחיטוב
אפלו בשעורי ספורט אני יושן על הספסל
אחלה טרנפורמציה עברת
יש תמונות?

אם אתה ליפטר מה אכפת לך מה שורפים במטקונים? או מחיטוב בכללי? תתעסק בלהתחזק נטו.

אם אתה ליפטר מה אכפת לך מה שורפים במטקונים? או מחיטוב בכללי? תתעסק בלהתחזק נטו.
כי אני חושב שצריך לשמור על א"ש שפוי
כרגע בSS זה פחות אפשרי וכשאני אעבור ל5*5 אני אתחטב עד 13-12 ככה
אני לא רואה סיבה למה להיות 20 אחוז שומן Year around כשאפשר להתחזק ולצמצם עלייה באחוזי שומן
אני לא אומר שלא לעלות בכלל אבל לנסות כמה שפחות

כי אני חושב שצריך לשמור על א"ש שפוי
כרגע בSS זה פחות אפשרי וכשאני אעבור ל5*5 אני אתחטב עד 13-12 ככה
אני לא רואה סיבה למה להיות 20 אחוז שומן Year around כשאפשר להתחזק ולצמצם עלייה באחוזי שומן
אני לא אומר שלא לעלות בכלל אבל לנסות כמה שפחות

גם בSS אפשר לשמור על א.ש (עד14 ככה)
הנה דוגמא לילד אצלנו שהתחיל SS , שוקל 75 קילו , עדיין ריבועים והגיע ל130 סקוואט מאז הוא עשה ריסט וכבר נתן 130 ל3X5 אבל זה לפני הריסט
(סט שלישי או שני שלו)

גם בSS אפשר לשמור על א.ש (עד14 ככה)
הנה דוגמא לילד אצלנו שהתחיל SS , שוקל 75 קילו , עדיין ריבועים והגיע ל130 סקוואט מאז הוא עשה ריסט וכבר נתן 130 ל3X5 אבל זה לפני הריסט
(סט שלישי או שני שלו)

בן כמה הוא? הוא משלב מטקונים?

הוא בן 17 והפסיק עם המטקונים כרגע, מתמקד נטו בכוח.

Back
למעלה תחתית