הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גלי חום

Pink Steel

משתמש פעיל
640
331
נק' מוניטין:
982
640
331
VIM
היי

אני בת 36 וחדשה בחתום האימונים והספורט.
עקב מחלה (סרטן השד) ופיברומיאליגה ברקע.... החלטתי להכנס לכושר כידי לחזק את הגוף ולעזור לו להלחם בסרטן.
הבעיה היא שהטיפול מחליש/ מעייף אותי עוד יותר מהרגיל ומשהכי מעצבן הוא שגם התחילו לי גם גלי חום....

השאלה שלי היא כזאת: מה פקינג אני אמורה לעשות כשאני מקבלת גם חום בעמצה אימון?!?!?
אני אמורה לעצור ולחקות שהוא יחלוף?
עם לא, זה יאריך או יחריף אותו?
יש קשר לעוצמת הפעילות ועוצמת הגלים?
😅😅😅

עם מישהו נתקל בזה או שיש לו מידע מכול מקור שהו, אשמח לקבל אותו
תודה

היי

עקב מחלה (סרטן השד) ופיברומיאליגה ברקע.... החלטתי להכנס לכושר כידי לחזק את הגוף ולעזור לו להלחם בסרטן.
הבעיה היא שהטיפול מחליש/ מעייף אותי עוד יותר מהרגיל ומשהכי מעצבן הוא שגם התחילו לי גם גלי חום....

השאלה שלי היא כזאת: מה פקינג אני אמורה לעשות כשאני מקבלת גם חום בעמצה אימון?!?!?
😅😅😅

תודה
מדובר כאמור בתופעת פרה-מנופאוסה עקב הטיפול שקיבלת. כלומר ירידה ברמות האסטרוגן והפרוגסטרון בגופך היעילה בעצירת הסרטן ומאידך מביאה לקידום תופעת גיל המעבר.
מאחר ועקב ההקשר טיפול הורמונלי (HRT) אינו בא בחשבון את יכולה לפנות ולהתייעץ עם רופא מומחה בנוגע לטיפול באמצעות SERM (Selective Estrogen Receptor Modulator). מדובר בתרופות המשמשות כאנטגוניסטים ברקמות מסויימות וכאגוניסטים באחרות וכך למנוע את תופעת גלי החום מחד ומאידך את השפעת האסטרוגן ברקמת השד. טמוקסיפן (נולבדקס) הוא אחד ה- SERM שמבצע זאת למשל.
בנוסף, גם מתן (במינון נמוך) של נוגדי דיכאון מקבוצת ה-SSRI (פרוזאק, אפקסור, פקסאט וכו...) נמצא כמקל על תופעות של גלי חום והזעות.
מעבר לכך יש מספר עצות מועילות להפחתת תופעת גלי החום.
@Aviad Hezi

היי

😅😅😅

תודה

הי,

האם תוכלי לתת קצת יותר רקע? שהרי מדובר בשני מחלות די סבוכות.

1. אלו תרופות את נוטלת כעת?
2. אלו טיפולים מעורבים? כימו? הקרנות? באיזה רמה?
3. מה את נוטלת לשיכוך כאבים? פרקוסט/קנאביס וכו'?
4. כמה זמן יש לך פיברומיאליגה והאם בוצע אבחון פתולוגי? האם ידוע מהו הגורם למחלה אצלך?
5. עד כמה תדירים הם גלי החום? ובאיזה שלב את של הטיפולים?

• פותח/ת השרשור
הפיברו מאובחן כבר 3 שנים, אבל נמשך לפחות 10....
הסרטן מ 9/13
אני אחרי 10 הקרנות לגב ועם טיפול בפמרה.
כרגע אני על קנביס בלבד (התרופות של פיברו לא ממש עבדו)

אני רגילה לחיות עם כזאבים ועייפות, והגלי חום לא כאלה חזקים.
הרוב דווקא בלילה כי אני לוקחת את הפמרה לפני השינה.

אני מתאמנת כבר חודשיים. וגאה לדווח שהורדתי 2% שומן ו 2ס״מ בהקפים! 😃
אבל אז פתאום התחילו הגלי חום גם באמצע היום ועוד באמצע אימון. המאמן שלי לא נתקל בתופע אף פעם. ובאמת, מאיפו לו....

השאלה עם מישהו ממכם יצאה לו לעבוד עם נשים בגיל הבולות? שמעו על זה ממאמנים אחרים? ותום

תודה על ההסבר... אבל אני יודעת בידיוק מה קרוה לי ולמה...
לא זאת הייתה השאלה....

מה אני עושה כזשאני באמצע אימון?
מתעלמת וממשיכה?
מחכה שזה יחלוף?
זה תגובה של הגוף וסימן שאני במאמץ יתר?

כול השאר כבר בטיפול

כל הכבוד לך על היכולת להתעלות וההתעקשות להמשיך בשגרת האימונים.
יש לי חברה עם פיברומיאלגיה שאינה מסוגלת לשום פעילות גופנית. לטענתה זה מעייף וגורם לה לכאבים נוראיים. איך את מצליחה לעשות זאת?
האם למרות הכאבים את מרגישה בשיפור גופני (מעבר לחיטוב) או שזה יותר לנפש?

• פותח/ת השרשור
תודה מרטין

האמת שאני מבינה אותה לגמרי!!!
היו לי המון נסיונות בעבר להתמיד עם פעילות ותמיד נשברתי כי זה התחיל לכאוב.
ועוד לשלב את זה עם עבודה וחיי היום יום זה באמת כמעט בלתי אפשרי.

היום אני מתמידה כי אני ב״פנסיה״ בגלל הסרטן ואין לי יותר מידי עיסוקים אחרים.
וגם הפעם התחלה הייתה ממש, אבל ממש קשה.

משעובד הפעם בשבילי שלקחתי מאמן שיודע בידיוק מה הוא עושה.
התחלנו מ 0 ממש. משקלים של 1 ק״ג...
אחרי חודש הכאבים פחתו והגברנו את המאמץ לעט לעט.

חשוב לציין שלפיברו ספיציפי חשוב מאוד גם הקרדיו. בהתחלה אולי אפילו יותר. כי כך מתרגלים למאמץ.
לכאבי שרירים אחרי האמון אני עושה לעצמי עיסוי עם שמן סומסום ותמציות של עשב לימון, רוזמרין וגרניום.
זה ממש עוזר לכאבים!!! כמו וולטרן, רק פחות מסריח....

לוקח איזה שבועיים-חודש עד שמתתרגים, אבל עם הזמן מתחילים לראות ירידה בעייפות. ושתיקח את זה הכי לעט שאפשר!!! שתתחיל עם הליכות קצרות ותחזור הביתה עוד לפני העייפות! כך לא תיהיה תחושה של כישלון וחוויה רעה מהאימון. לעט לעט היא תראה שפעילות לא חייבת להיות מעייפת וכואבת ואז אפשר גם להנות ממנה. המרכיב הנפשי בפיברו שווה ערך לפיזי!!!

וכמובן קנביס רפואי... שתנסה להוציא כי זה ממש, אבל ממש עוזר לבפיברו. גם פיזי וגם נפשי.

בדיעבד האם ההתחזקות של הגוף מפחיתה את הסמפטומים והכאבים?
אני לחלוטין יכולה להתחבר לצורך הנפשי בפעילות גופנית אבל האם את יכולה לסכם שגם מבחינה פיזית המאמץ והסבל משתלמים?
באיזה איזור את גרה אולי אמליץ לה על המאמן שלך?

הפיברו מאובחן כבר 3 שנים, אבל נמשך לפחות 10....
הסרטן מ 9/13
אני אחרי 10 הקרנות לגב ועם טיפול בפמרה.
כרגע אני על קנביס בלבד (התרופות של פיברו לא ממש עבדו)

אני רגילה לחיות עם כזאבים ועייפות, והגלי חום לא כאלה חזקים.
הרוב דווקא בלילה כי אני לוקחת את הפמרה לפני השינה.

אני מתאמנת כבר חודשיים. וגאה לדווח שהורדתי 2% שומן ו 2ס״מ בהקפים! 😃
אבל אז פתאום התחילו הגלי חום גם באמצע היום ועוד באמצע אימון. המאמן שלי לא נתקל בתופע אף פעם. ובאמת, מאיפו לו....

השאלה עם מישהו ממכם יצאה לו לעבוד עם נשים בגיל הבולות? שמעו על זה ממאמנים אחרים? ותום

תודה על ההסבר... אבל אני יודעת בידיוק מה קרוה לי ולמה...
לא זאת הייתה השאלה....

מה אני עושה כזשאני באמצע אימון?
מתעלמת וממשיכה?
מחכה שזה יחלוף?
זה תגובה של הגוף וסימן שאני במאמץ יתר?

כול השאר כבר בטיפול
החסרת די הרבה אינפורמציה בפוסט הראשון (זכותך כמובן) כך שקצת היה קשה לי להבין.
ראשית, כל הכבוד על התמודדות לא פשוטה.
האם ייתכן שאת מחסירה מעט בתזונה טרם האימון? (בתקופה של גלי חום קיימת הרי רגישות מאוד גבוהה לנפילת סוכר. אולי חטיף אנרגיה יכול לעזור. גם אני עושה את זה לפעמים... מתוך רעב...).
אני יכול לחשוב על די הרבה עצות, רק שאני מניח שתכירי את רובן (שכבות לבוש להשלה, הימנעות מצריכת קפה, שהייה בסביבה החדשה - חד"כ טרם האימון בכדי להסתגל לסביבה הממוזגת וכו'...).
בכל מקרה, בהצלחה...😃

• פותח/ת השרשור
אני לחלוטין יכולה להתחבר לצורך הנפשי בפעילות גופנית אבל האם את יכולה לסכם שגם מבחינה פיזית המאמץ והסבל משתלמים?

במקרה של פירו אני לא בטוחה שאפשר להפריד בין הנפשי לפיזי.
כי כשאתה בדיכאון אז קשה לך לשאת את הכאבים ואת העייפות.
האנדרופינים והסרטונים כתוצאה מפעילות פיזית מקלים על הדיכאון ואז ההתמודדות עם הכאב היא יותר קלה.
את פשוט חובה את זה אחרת. את לא רוצה למות יותר אחרי כול גרם מדרגות...

אבל כן, ספיציפית לכאבים בשרירים והעייפות זה עוזר. מעט ולעט אבל עוזר.

אני מתאמנת ב vim אצל אודי לסקין המדהים!!!!!!
שמאוד מקצועי!!! מאוד רגיש!!! (מפקדים למנהם אסורים בהחלט במצב שלנו)
הוא ידע להתעלם מהקיטורים, לפרגן גם על המאמץ הכי קטן ולעט לעט להגביר את הקצב.
תוך חודש זה הפסיק זה הפסיק להיות סבל. היום אני ממש נהנת!!! (למרות שהשריר עדיין כואב לי)
הדרך עוד ארוכה...
החסרת די הרבה אינפורמציה בפוסט הראשון (זכותך כמובן) כך שקצת היה קשה לי להבין.
ראשית, כל הכבוד על התמודדות לא פשוטה.
האם ייתכן שאת מחסירה מעט בתזונה טרם האימון? (בתקופה של גלי חום קיימת הרי רגישות מאוד גבוהה לנפילת סוכר. אולי חטיף אנרגיה יכול לעזור. גם אני עושה את זה לפעמים... מתוך רעב...).
אני יכול לחשוב על די הרבה עצות, רק שאני מניח שתכירי את רובן (שכבות לבוש להשלה, הימנעות מצריכת קפה, שהייה בסביבה החדשה - חד"כ טרם האימון בכדי להסתגל לסביבה הממוזגת וכו'...).
בכל מקרה, בהצלחה...😃

אני דווקא מקפידה מאוד עם פחממות לפני האמון. זה או שייק בננה ותמר או חטיף אנרג׳י
בגלל הקנביס במיוחד התזונה שלי דיי מלא בפחממות מורכבות... אני אפילו פוחדת שזה יפגע בירידה של אחוזי שומן

לגבי שכבות... דיי מביך אותי להוריד חולצה באמצע... גם כך אני אוכלת סרטים על זה שאנשים רואים אותי מתקשה במאמץ הכי קטן...
אני דיי רזה, ומבחוץ המצב שלי בטח נראה דיי פטתי....

קפה כבר מזמן אין. הסתגלות גם

יש עוד הצעות? ☺️

בכל מקרה, בהצלחה...

חייבת לפרגן לכם על המקצוענות!!

• פותח/ת השרשור

עוד משהו ששכחתי.
התרופות של הפיברו גורמות להשמנה! וזה בטח לא עוזר לכושר ותחושה כללית...
אז אולי תוכלי להנחות את החברה שלך לגבי תזונה נכונה עוד לפני שהיא מתחילה באימון. מי כמוך יודעת איזה הבדל זה עושה.

חזקי אותה ותגיד. לה שהיא גיבורה!!! לחיות עם פיברו זה לא קל...

חזקי אותה ותגיד. לה שהיא גיבורה!!! לחיות עם פיברו זה לא קל...
אני יודעת במיוחד שבמשך כמה שנים שלחו אותה כל פעם לפסיכיאטר...

היא לא לוקחת כמעט תרופות ולכן אין לה בעיה של השמנה אבל היא סובלת בכאבים ותשישות עד כדי חוסר יכולת ללכת לפעמים.
אספר לה על הדרך שלך לאימונים אולי היא תנסה כפי שאמרת, לאט לאט.

• פותח/ת השרשור
אני יודעת במיוחד שבמשך כמה שנים שלחו אותה כל פעם לפסיכיאטר...

היא לא לוקחת כמעט תרופות ולכן אין לה בעיה של השמנה אבל היא סובלת בכאבים ותשישות עד כדי חוסר יכולת ללכת לפעמים.
אספר לה על הדרך שלך לאימונים אולי היא תנסה כפי שאמרת, לאט לאט.

בלי תרופות????????
לא פלא שהיא לא מסוגל לתפקד לפעמים.
אצל מי היא מטופלת? את רוצה לקשר ביננו? אני אשמח לעזור באינפורמציה או סתם להחליף חויות

פוסט מעניין, רק אומר כל הכבוד ובהצלחה עם כוח רצון אפשר להתגבר על הכל.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית