הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אי ביצוע קורס רענון נהיגה בזמן

Vibryll

ה-ויבריל
4,256
1,634
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
17,049
4,256
1,634
יש לי שאלה בקשר לנושא שזרקתי עליו זין, לצערי הרב...
הייתי חייב לעשות את הקורס עד נובמבר 2013, כדי לחדש את הרישיון שלי בזמן, ולא עשיתי זאת, עד היום.
הרישיון שלי לא בתוקף כבר כמה חודשים והחלטתי לקחת את הנושא בידיים ולעשות את הקורס המחורבן הזה, כי מה לעשות-חוק זה חוק...
נרשמתי לקורס בהרצליה בתחילת ברץ, 3 מפגשים בשבוע, בין השעות 17:00 ל-21:00.

הבעיה היא כזאת, הם מבקשים הצגת תעודת זהות, רישיון נהיגה(!!!) ואת הטופס של הזימון לקורס.
הרישיון שלי לא תקף, האם אני עלול להיות בצרה במקרה כזה?
אני מתכוון להגיע לשם ברכבת, לסיים אם העניין הזה ואז לשלם על אגרת הרישיון החדש, שנמצאת בבית, עד שיגיע הרישיון החדש.
אני פשוט דואג, שכשיגיע הרגע שבו משרד התחבורה יצטרך לשלוח לי רישיון חדש, הם יראו שהפעולה מתבצעת כשהרישיון שלי לא בתוקף כבר כמה חודשים.

בקיצור, אם לא עוצר אותי שוטר על הכביש ולא רואה שיש לי רישיון לא תקף בזמן שאני נוהג על הרכב, האם אני עדיין יכול להיות בצרה בגלל האיחור לקורס?

תודה.

גם אני נרשמתי לסוף החודש.
גם אם הרשיון שלך פג תוקף אתה צריך לעשות את הקורס אז אין סיבה שיעשו לך בעיות.
מבחינתך מהרגע שהרשיון שלך פג תוקף לא נהגת עד עכשיו.

לכל מקרה הייתי גם שואל את המקום שאתה עושה בו את הרענון..

אני עברתי את הקורס וסיימתי אותו בהצלחה שבוע שעבר. נכון שזה בזבוז זמן אבל מה לעשות חוק זה חוק.
היה עליך לעשות את הקורס שנה לפני מועד החידוש הרישיון שלך, כלומר כל חריגה שלך אחרי השנה, תגרור חריגה של חידוש רישיונך. אם לא הבנת, איחרת אחרי השנה ב 3 חודשים נוספים ? חידוש רישיונך יחל אחרי השנה ושלוש חודשים (בידיוק לפי האיחור, משרד התחבורה לא פריאר לצערנו)

משרד התחבורה הזהיר אותך (גם אני קיבלתי) ושלח לך מכתב אזהרה אדום, שעלייך להרשם לקורס ב - 60 הימים הקרובים. במידה ולא נרשמת, חידוש רישיונך יותלה מהרגע שתוקפו של הרישיון יסתיים.
אל תשכח שמשרד התחבורה זה מוסד בירוקרטי ולוקח לו די הרבה זמן לעדכן את הפרטים.

כמובן שכרגע אסור לך לנסוע על הכביש. אתה לוקח סיכון ברגע שיתפוס אותך שוטר, אתה מיועד לצרות. זה קביל לבן אדם שנוסע ללא רישיון.

עצה שלי: ברגע שתעבור את הקורס, תגש למשרד התחבורה ותסביר להם את הענין, מקווה שיתחשבו בך. בהצלחה.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
היה עליך לעשות את הקורס שנה לפני מועד החידוש הרישיון שלך

אני לא חושב שאתה צודק בזה שהיה עלי לעשות את הקורס שנה(!) לפני מועד חידוש הרישיון, כי הם שלחו את הטפסים האלה כשנשאר הרבה פחות משנה לקורס הזה.
כן, נשלח גם טופס שנשארו 60 יום, אבל לדעתי זה לא אומר שחידוש הרישיון יחל אחרי שנה ושלוש חודשים(לא ממש הבנתי אותך כאן).

לפי מה שידוע לי בדרך כלל זה שנה לפני חידוש הרישיון או נהג עם חמש שנים רישיון.

בשורה התחתונה : ברגע שתעבור את הקורס, הם לא ישלחו לך מיד את החידוש רישיון, אלא "יתחשבו" בתקופה שאיחרת, ברור לך שלא תקבל פרס וכעבור יום / שבוע תקבל את האפשרות לחידוש, תוסיף לכך שזה מוסד בירוקרטי והתהליכים והעדכון מידע עובדים קצת לאט.

בשבילך, שלא תצטרך להמתין תקופה ממושכת לחידוש מציע לך לפנות אליהם באופן אישי וללבן את הענין (מהרגע שעברת את הקורס כמובן).

• פותח/ת השרשור
לפי מה שידוע לי בדרך כלל זה שנה לפני חידוש הרישיון או נהג עם חמש שנים רישיון.

בשורה התחתונה : ברגע שתעבור את הקורס, הם לא ישלחו לך מיד את החידוש רישיון, אלא "יתחשבו" בתקופה שאיחרת, ברור לך שלא תקבל פרס וכעבור יום / שבוע תקבל את האפשרות לחידוש, תוסיף לכך שזה מוסד בירוקרטי והתהליכים והעדכון מידע עובדים קצת לאט.

בשבילך, שלא תצטרך להמתין תקופה ממושכת לחידוש מציע לך לפנות אליהם באופן אישי וללבן את הענין (מהרגע שעברת את הקורס כמובן).
יש לי רישיון קצת מעל 7 שנים, ככה שאני מתייחס לאופציה השניה.
אעשה את הקורס בתחילת ברץ, זה המועד הקרוב.
יש ברשותי רישיון זמני מודפס שעלי לשלם בישבילו בדואר, ועד ששולחים לי אחד חדש, זה יהיה הרישיון הזמני שלי.

תנסה להוציא רשיון חדש יש עמדות כמו כספומט בסניפי סופר פארם אתה משלם באשראי ומקבל רשיון חדש

יש דברים שכדאי לשקול:
1. אם לא תחדש את הרישיון במשך שנה שלמה מהיום שפג תוקפו, אתה תצטרך לעשות טסט ותאוריה מחדש.
2. במידה ואתה נוהג עם רישיון פג תוקף ועשית תאונה, גם אם יש לך ביטוח, אתה לא תהיה מכוסה ותצטרך לשאת בכל העלויות לבדך. זה אומר, שאם עשית תאונה והנהג בצד השני נפגע ואולי אפילו נהרג, אתה תהיה בברוך כל חייך (יכולים לתבוע אותך במיליוני שקלים).

בוא אני יגיד לך מה קרה לי,
משכתי את הנהיגה מונעת עד שהרישיון שלי פג תוקף, נרשמתי לשיעורים בטלפון דרך כרטיס אשראי ויום אחרי שילמתי על הרישיון החדש
הלכתי לשיעור הראשון הצגתי רישיון פג תוקף ולא אמרו לי כלום (ולאף אחד אחר שפג התוקף שלו) אחרי השיעור הראשון הגעתי לבית
ומצאתי מכתב עם רישיון חדש עד 2023, לדעתי כל עוד אתה רשום לשיעורים ושילמת לחידוש רישיון אתה תקבל אותו אחרי כמה ימים.
אל תמשוך אתזה יותר מידי כי אחרי תקופה מסויימת הם מתחילים ללחוץ, שלחו לי מכתב אזהרה ביום שפג לי התוקף שאם תוך 90 יום אני לא יחדש
לא יחדשו לי את הרישיון

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על העזרה.
מתקשר לקבוע מועד לקורס ממש ברגע זה.

• פותח/ת השרשור
עדכון קטן, ברגע שנרשמתי לקורס ישר הלכתי לשלם על הרישיון החדש.
סיימתי את הקורס ביום רביעי האחרון והיום ההורים שלי אמרו שהגיע הרישיון במהלך השבוע!
בקיצור, רישיון חדש עד 2023! 😃

תודה לכולם על העזרה!

עדכון קטן, ברגע שנרשמתי לקורס ישר הלכתי לשלם על הרישיון החדש.
סיימתי את הקורס ביום רביעי האחרון והיום ההורים שלי אמרו שהגיע הרישיון במהלך השבוע!
בקיצור, רישיון חדש עד 2023! 😃

תודה לכולם על העזרה!
תודה על המידע אני עכשיו באותו מצב

• פותח/ת השרשור
תודה על המידע אני עכשיו באותו מצב
פשוט תרשם לקורס וישר שלם על הרישיון, כך יצא מצב שפחות או יותר בסיום הקורס הרישיון יגיע.
סיכום קצר של התהליך שעברתי. 😃

לא יודע אם זה מנחם אותך או לא, אבל נשרמתי, וביום הראשון אתה צריך להציג רישיון ואת המסמכים.
הפקיד המטומטם ראה שם נובמבר 14 ואמר לי שזה לא בתוקף 🤣🤣
התווכחתי איתו והוא נשאר בשלו, אבל הוא הכניס אותי למרות שלדעתו זה לא היה בתוקף חחחחח
(שוב פעם את ההרשמה לא עשיתי דרכו, אבל ברגע שבאתי זה לא הפריע לו)

• פותח/ת השרשור
מבקשים שם או רישיון או תעודת זהות, שליהיה פג תוקף 4-5 חודשים והראתי רק תעודת זהות והכל טוב.

מבקשים שם או רישיון או תעודת זהות, שליהיה פג תוקף 4-5 חודשים והראתי רק תעודת זהות והכל טוב.
העניין הוא שזה כולה מוסד לימוד לנהיגה.
אתה צריך לדאוג למשרד הרישוי, הוא זה שמחדש לך את התעודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית