הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים Skeletal Muscle Hypertrophy after Aerobic Exercise Training.

Mike Bikov

מנהל אתר
103,279
12,430
מנהל
נק' מוניטין:
58,707
103,279
12,430
Exerc Sport Sci Rev. 2014 Feb 13. [Epub ahead of print]

Skeletal Muscle Hypertrophy after Aerobic Exercise Training.

Konopka AR, Harber MP.

Current dogma suggests aerobic exercise training has minimal effect on skeletal muscle size. We and others have demonstrated that aerobic exercise acutely and chronically alters protein metabolism and induces skeletal muscle hypertrophy. These findings promote an antithesis to the status quo by providing novel perspective on skeletal muscle mass regulation and insight into exercise-countermeasures for populations prone to muscle loss.

SUMMARY: Although not commonly associated with gains in skeletal muscle mass, aerobic exercise stimulates muscle protein synthesis and skeletal muscle hypertrophy.​

אז לפי זה אפשר לבנות שריר מאירובי בלבד?

אני מניח שהתגובה שלך הינה להבהיר שתהליכים אנאבולים בסופם מובילים להיפרטרופיה שלדית
בסופו של דבר המאמר הזה אומר שכן, אפשר להעלות מסת שריר גם ע"י פעילות אירובית. מאחר והמאמר אינו בידנו (שלא לדבר על כך שהוא עוד לא פורסם בכלל) אין לנו שום מידע כמותי, כך שאי אפשר להגיד שהוא הפיל אותי מהרגליים (השריריות שלי, בזכות כל האירובי 😃). באופן כללי זה לא דבר חדש שמידה מסוימת של היפרטרופיה מושגת גם מפעילות אירובית, אלא שהיא הרבה פעמים נפגעת בגלל חסך קלורי, מטעמים מובנים אין יותר מדי ספורטאים אירוביים שרוצים להעלות מסה...

המאמר עוד לא יצא, נכון? אני לא מוצא אותו.

ניחוש שלי, המחקר באוכלוסיה לא מאומנת.

בסופו של דבר המאמר הזה אומר שכן, אפשר להעלות מסת שריר גם ע"י פעילות אירובית. מאחר והמאמר אינו בידנו (שלא לדבר על כך שהוא עוד לא פורסם בכלל) אין לנו שום מידע כמותי, כך שאי אפשר להגיד שהוא הפיל אותי מהרגליים (השריריות שלי, בזכות כל האירובי 😃). באופן כללי זה לא דבר חדש שמידה מסוימת של היפרטרופיה מושגת גם מפעילות אירובית, אלא שהיא הרבה פעמים נפגעת בגלל חסך קלורי, מטעמים מובנים אין יותר מדי ספורטאים אירוביים שרוצים להעלות מסה...
השאלה היא האם התרומה למסת השריר היא בעקבות הפעילות האירובית באופן ישיר, או בעקיפין תודות לסינטוז החלבון המוגבר. אני חושב שניתן לפרש את הכתוב בשתי הדרכים, ואישית האפשרות השניה נראית לי הגיונית יותר, אבל מה אני יודע. הייתי שמח לראות את המאמר המלא, למרות שאני לא באמת חושב שהוא יתברר ככל כך פורץ דרך כפי שהוא מנסה לצייר את עצמו (ההנחה של Rasmalo נשמעת סבירה).

זכור לי גם מחקר שפירסמת בנוגע למתילציה של תאי שריר אצל אוכלוסיה לא מאומנת כתוצאה מפעילות אירובית [1]. מה בדיוק ההשפעה לא מובן מהאבסטרקט, ואין לי גישה למחקר המלא, אבל יכול להיות שיש קשר מסוים בינו לבין המחקר המדובר פה. חבל ששניהם מחוץ להישג היד שלי.

בקשר לכך שספורטאים אירוביים אינם רוצים לעלות במאסה, אני לא יודע עד כמה באמת תפגע בהם מעט מסת שריר. זכור לי שלואי סימונס הזכיר משהו בנוגע לקורולציה בין המשקל על המוט בסקוואט של רצי מרתון לבין התוצאה בריצה [2]. יש לקחת בערבון מוגבל, אין לי מושג מאיפה הוא הביא את הנתון הזה.

[1] http://www.lbs.co.il/threads/44745/
[2] Barbell Shrugged Podcast, Episode #68

אף פעם לא הצלחתי להבין אנשים שמתנזרים מריצה. זה הולך יד ביד וזה נהדר.
ובקשר למחקר, אני לא מאמין שזה מה שיגרום לאנשים שלא רצים להתחיל לרוץ. אבל זה כן יעודד את מי שכן רץ להמשיך בזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית