הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סיגריות

Oranitat

משתמש מתחיל
2
3
נק' מוניטין:
3
2
3
הייי....
אני בת 25, כרגע שוקלת 62 ק"ג, 1.73
מתאמנת בחדר כושר 3 פעמים בשבוע אימוני כח + רצה 3 פעמים בשבוע בין 5 ל-8 ק"מ

התחלתי להתאמן בערך בחפיפה לתקופה שבה הפסקתי לעשן
לפני כ-4 חודשים אחרי 11 שנה של עישון מאסיבי (קופסא-קופסא וחצי ביום) הפסקתי ביום אחד (החלטתי שאני רוצה להצליח לרוץ יותר מ50 מ' בלי לחשוש מהתקף לב...)
אני קוראת קצת בפורום ורואה שיש פה אנשים שמבינים דבר או שניים בתזונה אז רציתי לשאול
מהרגע שחדלתי להיות נערה מתבגרת ועד לפני 4 חודשים הייתי באותו משקל (56-57 ק"ג)מהרגע שהפסקתי לעשן לא היה שינוי משמעותי בהרגלי התזונה שלי, השינוי המשמעותי היחיד שהיה הוא שהתחלתי להתאמן באופן עקבי
אני לא סופרת קלוריות אבל בהחלט מקפידה לא להכניס אוייבים הבייתה
ועדיין... מהרגע שהפסקתי לעשן עליתי כמעט 5 קילו, ולא במסת שריר (הג'ינס לא נסגר)
האם ייתכן שזה קשור להפסקת העישון? שיחה עם מדריכת פילאטיס בחדר כושר חשפה בפניי שזה נפוץ בקרב אלו המפסיקים לעשן- תהליך חילוף החומרים נפגע ועולים במשקל.

האם זה נכון? האם יש דרך להלחם בזה? אני בסדר עם הגוף שלי אבל בהחלט רוצה להצליח ללבוש את המכנסיים שלי שוב
מה עושים ??

לפני כ-4 חודשים אחרי 11 שנה של עישון מאסיבי
סליחה שאני לא יכולה לעזור אבל שאלה...
את מעשנת מגיל 14? איך זה בדיוק עובד? מאיפה יש לילדה בת 14 כסף לחפיסת סגריות ביום?

הייי....
אני בת 25, כרגע שוקלת 62 ק"ג, 1.73
מתאמנת בחדר כושר 3 פעמים בשבוע אימוני כח + רצה 3 פעמים בשבוע בין 5 ל-8 ק"מ

התחלתי להתאמן בערך בחפיפה לתקופה שבה הפסקתי לעשן
לפני כ-4 חודשים אחרי 11 שנה של עישון מאסיבי (קופסא-קופסא וחצי ביום) הפסקתי ביום אחד (החלטתי שאני רוצה להצליח לרוץ יותר מ50 מ' בלי לחשוש מהתקף לב...)
אני קוראת קצת בפורום ורואה שיש פה אנשים שמבינים דבר או שניים בתזונה אז רציתי לשאול
מהרגע שחדלתי להיות נערה מתבגרת ועד לפני 4 חודשים הייתי באותו משקל (56-57 ק"ג)מהרגע שהפסקתי לעשן לא היה שינוי משמעותי בהרגלי התזונה שלי, השינוי המשמעותי היחיד שהיה הוא שהתחלתי להתאמן באופן עקבי
אני לא סופרת קלוריות אבל בהחלט מקפידה לא להכניס אוייבים הבייתה
ועדיין... מהרגע שהפסקתי לעשן עליתי כמעט 5 קילו, ולא במסת שריר (הג'ינס לא נסגר)
האם ייתכן שזה קשור להפסקת העישון? שיחה עם מדריכת פילאטיס בחדר כושר חשפה בפניי שזה נפוץ בקרב אלו המפסיקים לעשן- תהליך חילוף החומרים נפגע ועולים במשקל.

האם זה נכון? האם יש דרך להלחם בזה? אני בסדר עם הגוף שלי אבל בהחלט רוצה להצליח ללבוש את המכנסיים שלי שוב
מה עושים ??
ציינת בגוף ההודעה שאת לא סופרת קלוריות...
אז כדי לך להתחיל.. בונגע לשאלתך אני אפנה אותך למאמר באנגליתhttp://quitsmoking.about.com/od/weightgain/a/metabolism.htm
בקיצור המאמר טוען שאנשים שמעשנים קצב הלב שלהם מתגבר ועולה וכך הם שורפים יותר קלוריות בהשוואה לבן אדם נורמלי, כשמפסיקים חילוף החומרים חוזר לנורמה וייתכן ותיהיה עלייה במשקל.
את מעשנת מגיל 14? איך זה בדיוק עובד? מאיפה יש לילדה בת 14 כסף לחפיסת סגריות ביום?
אל תשכחי שלפני 9 שנים סיגריות היו זולות בהשוואה למחירי השחיטה של היום

עליה במשקל אחרי הפסקת עישון זה דבר נפוץ בגלל 2 סיבות. האחת היא פיזיולוגית כמו המאמר שצירפו מעלי, הסיגריות מעלות את לחץ הדם והגוף שורף קלוריות.
הסיבה השניה היא בעיקר אצל מעשנים כבדים וזה הצורך למלא את החלל הזה של ההתמכרות..הרבה פעמים במודע או לא אנשים שמפסיקים לעשן מתחילים לפצח גרעינים/לאכול המון נשנושים.

אז הפתרון שאני יכול להמליץ הוא כזה:
1) תתחילי לספור קלוריות
2) היכנסי לפורטל www.kilogram.co.il ותקראיאת המאמר על חיטוב הגוף
3) טיפ קטן שעבד עלי, אם מתחשק לך סיגריה, 2-3 דק' של אירובי או שכיבוץ שמיכה יעשו את העבודה
4) כל הכבוד על ההחלטה, עכשיו רק להתמיד באימונים והכול יהיה בסדר!

הם שורפים יותר קלוריות
לא סתם "יותר", אם להאמין לאתר הזה עישון קופסה אחת גורם לשריפה של 250 קלוריות, כלומר אורנית היתה שורפת כל יום כמעט 400 קלוריות בגלל העישון (וזאת בנוסף לשריפת הטבק עצמו - חצי מההתחממות הגלובלית בטח הגיע ממנה 😃). אני מוכרח להגיד שהמספרים האלה הפתיעו אותי מאד.

מה עושים ??

קודם כל שאפו גדול על הפסקת העישון, אני יודע מנסיון אישי כמה זה קשה.

לפי הנתונים שמסרת את שורפת בערך 1500 קלוריות בשבוע (*) באימונים שלך, כלומר קצת יותר מ 200 קלוריות בממוצע ליום, ולעומת זאת את "חוסכת" כמעט 400 בגלל הפסקת העישון, והתוצאה הסופית היא שאת בעודף של כ 200 קלוריות ביום לעומת מצבך לפני הפסקת העישון. מכאן גם נובעת התשובה לשאלתך: או שתכפילי את כמות האימונים, בעיקר החלק האירובי, או שתאכלי קצת פחות. מכל מקום, בשום אופן אל תחשבי אפילו לחזור לעשן!

פעם אחת ליד מכולת ילד בן 11 שחשב שאני בן 18 ביקש ממני לקנות לו חפיסת סיגריות ...
מה שגם בכללי בח׳ נגיד כבר יש מלא מעשנים ובי׳ זה כבר נורמלי לעשן לפחות אצלי....
מי שרוצה משיג מה שגם בד״כ בנות ״משדלות״ את עצמן כדאי לקבל סיגריה או כסף לסיגריות...

פעם אחת ליד מכולת ילד בן 11 שחשב שאני בן 18 ביקש ממני לקנות לו חפיסת סיגריות ...
מה שגם בכללי בח׳ נגיד כבר יש מלא מעשנים ובי׳ זה כבר נורמלי לעשן לפחות אצלי....
מי שרוצה משיג מה שגם בד״כ בנות ״משדלות״ את עצמן כדאי לקבל סיגריה או כסף לסיגריות...

גם אלי לפני כמה ימים הגיע ילד, עם חולצת בית ספר של היסודי שבו למדתי ושאל אותי אם יש לי סיגריה.

😵

• פותח/ת השרשור
היי תודה לכם על התגובות.
את הדואגים ארגיע ואומר להם שלפני 11 שנה, כשהתחלתי לעשן לא הייתה הגבלת מכירה של גיל על רכישה של סיגריות, לכן לא הייתי צריכה לשדל או להיות משודלת כדי לקנות קופסא. וכשקופסא עולה 10 שקלים, זה לא כזה מסובך להשיג אותה 😃
בכל מקרה, אני בשום מקרה לא מתכוונת לחזור לעשן, גם עם העליה המעצבנת הזאת במשקל. אתחיל לשים לב לקלוריות ואעלה את תדירות האימונים האירוביים.

אני מקווה שזה יתאזן בחזרה בקרוב. 😃
שוב תודה למגיבים
אחלה סופ"ש.

Back
למעלה תחתית