החיטוב דל פחמימה מוציא ממני מתכונים מעולים. קצת ניסוי וטעיה והגעתי למתכון המוצלח 😃
מצרכים:
- ביצים - אפשר 1 אפשר 2 (אפשר גם יותר אבל לא ניסיתי)
- גבנ"צ 9% - אפשר פרוסה אחת (ככה אני עשיתי כי נכנס לי בערכים, אבל אפשר יותר או אחוז שומן גבוה יותר מה שטוב לכם)
- טונה במים
- 2 פטריות טריות
- 4-5 שיני שום
- ברוקולי וכרובית קפואים
- 16 גרם חמאה\ 14 גרם שמן קוקוס
- עשבי תיבול (אני השתמשתי בסתם עלים, מומלץ שמיר או כל דבר אחר שאוהבים)
- תבלינים: פפריקה, אבקת שום, פלפל, צ'לי גרוס, כמון, חוויאג', אורגנו
אופן הההכנה:
- שוברים את הביצים לקערה וטורפים
- פותחים את הקופסת טונה ומפוררים אותה טוב טוב
- מוסיפים את הטונה לקערת הביצים ומערבבים טוב
- מוסיפים את התבלינים לקערה (חוץ מהצ'ילי ואורגנו)
- חותכים את שיני השום
- פורסים את הברוקולי והכרובית כך שיהיה להם שטח פנים רחב ככל הניתן
- חותכים את הפטריות לאורך
- מחממים את השמן קוקוס\חמאה במחבת על אש בינונית
- מוסיפים את הפטריות, שום, ברוקולי וכרובית למחבת
- מקפיצים את הירקות קצת (אם אתם לא יודעים איך פשוט תערבבו עם כף עץ)
- סוגרים את המחבת עם מכסה לכמה ד' (עד שהכרובית והברוקולי פושרים למגע (לא צריך יותר מדי זמן)
- מודאים באמצעות כף שכל הרכיבים מפוזרים באופן אחיד ושופכים את התערובת של הביצים+טונה
- חותכים את הגבנ"צ לחתיכות ומפזרים מעל, מתבלים עם צ'ילי ואורגנו ומניחים את עשבי התיבלון
- סוגרים עם מכסה (חשוב מאוד) ומעבירים לאש קטנה למשך בערך 10 דק' (כשהגבנ"צ מותכת לגמרי ורואים את הביצה מוכנה זה מוכן)
ערכים: (הערכים זה לפי 2 ביצים + פרוסה אחת גבנ"צ 9% + טונה במים)
קלוריות: 400~
שומן: 23~
חלבון: 43~
פחמימה: 0 😃
* הערכים ללא הירקות והם לא מדוייקים ממש, סטייה של +\- 50 קל' אבל אתם מכירים ביצים מכירים שומן מכירים גבנצ שחקו עם זה איך שבא לכם.
מה שאני ממש אהבתי במנה זה שקודם כל זה מפוצץ, דבר שני הטונה יוצאת קצת שרופה וזה מעדן.
מי שעושה מביצה אחת תוסיפו קצת מיץ לימון (לא יודע כמה, נגיד חצי לימון) אני השתמשתי בכזה שמגיע מוכן ושמתי לפי העין, לא יותר מדי כי זה דומיננטי בטעם. אבל בהחלט אפשרי גם מביצה אחת
^ חשוב מאוד, אל תנסו להפוך את זה..זה יחרב את הכיריים, והגבנ"צ נדבקת למחבת כך שאם זה לא טפלון יהיה קשה להוריד ולהנות ממנה (מניסיון..)
מצרף תמונות (בצלחת זה מביצה אחת, במחבת 2 ביצים)
מצרכים:
- ביצים - אפשר 1 אפשר 2 (אפשר גם יותר אבל לא ניסיתי)
- גבנ"צ 9% - אפשר פרוסה אחת (ככה אני עשיתי כי נכנס לי בערכים, אבל אפשר יותר או אחוז שומן גבוה יותר מה שטוב לכם)
- טונה במים
- 2 פטריות טריות
- 4-5 שיני שום
- ברוקולי וכרובית קפואים
- 16 גרם חמאה\ 14 גרם שמן קוקוס
- עשבי תיבול (אני השתמשתי בסתם עלים, מומלץ שמיר או כל דבר אחר שאוהבים)
- תבלינים: פפריקה, אבקת שום, פלפל, צ'לי גרוס, כמון, חוויאג', אורגנו
אופן הההכנה:
- שוברים את הביצים לקערה וטורפים
- פותחים את הקופסת טונה ומפוררים אותה טוב טוב
- מוסיפים את הטונה לקערת הביצים ומערבבים טוב
- מוסיפים את התבלינים לקערה (חוץ מהצ'ילי ואורגנו)
- חותכים את שיני השום
- פורסים את הברוקולי והכרובית כך שיהיה להם שטח פנים רחב ככל הניתן
- חותכים את הפטריות לאורך
- מחממים את השמן קוקוס\חמאה במחבת על אש בינונית
- מוסיפים את הפטריות, שום, ברוקולי וכרובית למחבת
- מקפיצים את הירקות קצת (אם אתם לא יודעים איך פשוט תערבבו עם כף עץ)
- סוגרים את המחבת עם מכסה לכמה ד' (עד שהכרובית והברוקולי פושרים למגע (לא צריך יותר מדי זמן)
- מודאים באמצעות כף שכל הרכיבים מפוזרים באופן אחיד ושופכים את התערובת של הביצים+טונה
- חותכים את הגבנ"צ לחתיכות ומפזרים מעל, מתבלים עם צ'ילי ואורגנו ומניחים את עשבי התיבלון
- סוגרים עם מכסה (חשוב מאוד) ומעבירים לאש קטנה למשך בערך 10 דק' (כשהגבנ"צ מותכת לגמרי ורואים את הביצה מוכנה זה מוכן)
ערכים: (הערכים זה לפי 2 ביצים + פרוסה אחת גבנ"צ 9% + טונה במים)
קלוריות: 400~
שומן: 23~
חלבון: 43~
פחמימה: 0 😃
* הערכים ללא הירקות והם לא מדוייקים ממש, סטייה של +\- 50 קל' אבל אתם מכירים ביצים מכירים שומן מכירים גבנצ שחקו עם זה איך שבא לכם.
מה שאני ממש אהבתי במנה זה שקודם כל זה מפוצץ, דבר שני הטונה יוצאת קצת שרופה וזה מעדן.
מי שעושה מביצה אחת תוסיפו קצת מיץ לימון (לא יודע כמה, נגיד חצי לימון) אני השתמשתי בכזה שמגיע מוכן ושמתי לפי העין, לא יותר מדי כי זה דומיננטי בטעם. אבל בהחלט אפשרי גם מביצה אחת
^ חשוב מאוד, אל תנסו להפוך את זה..זה יחרב את הכיריים, והגבנ"צ נדבקת למחבת כך שאם זה לא טפלון יהיה קשה להוריד ולהנות ממנה (מניסיון..)
מצרף תמונות (בצלחת זה מביצה אחת, במחבת 2 ביצים)