הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריצות=הליכות?

• פותח/ת השרשור PoliA
  • פורסם בתאריך

PoliA

משתמש מתחיל
26
11
נק' מוניטין:
11
26
11
ערב טוב לכולם
יש לי שאלה בנוגע להליכות. .
התחלתי להתאמן לפני 3 שבועות.. ואני מתאמנת בבית.. יש לי כרגע כל מה שדרוש לזה.. אף פעם לא עשיתי הליכות/ריצות.. ועכשיו התחלתי.אתמול עשיתי הליכה של 11 ק"מ. . וחשבתי שאני אנסה לרוץ את זה.. בכל מקרה, נורא קשה לי לרוץ, אני מאוד מתעייפת ונורא מתעייפות לי הרגליים אז אני חוזרת להליכה. רציתי לשאול איך אני יכולה לשפר את הריצה שלי או שפשוט כדאי כרגע להישאר עם ההליכה? רק התחלתי אז אולי אני מנסה למהר עם זה.. אני לא יודעת.. אשמח לשמוע את דעתכם.. תודה!

ריצה היא פעילות הרבה יותר עצימה מהליכה.
את יכולה לבצע את האימון הזה כמה פעמים עד שתרגישי שיפור:
5 דקות הליכה
10 פעמים, דקה ריצה עם 2 דקות הליכה (סה"כ 30 דקות)
השלמת הליכה כמה שאת רוצה / יש לך זמן

תתחילי מפעמיים בשבוע למשך 3-4 שבועות ומשם אפשר להתקדם.

בהצלחה

• פותח/ת השרשור
בינתיים אני מדלגת על יום.. יום הליכה, ויום אימון בבית..
אתה מתכוון ספרינטים של דקה כל כמה זמן ואז לחזור להליכה?

בינתיים אני מדלגת על יום.. יום הליכה, ויום אימון בבית..
אתה מתכוון ספרינטים של דקה כל כמה זמן ואז לחזור להליכה?
ממש לא ספרינטים, ריצה קלה.
אחרי חימום של כמה דקות הליכה,
את עושה 10 פעמים דקה ריצה ואחר כך 2 דקות הליכה, שוב פעם דקה ריצה, 2 דקות הליכה וכך הלאה

• פותח/ת השרשור
אחלה.. נשמע טוב. תודה!

בכל מקרה, נורא קשה לי לרוץ, אני מאוד מתעייפת ונורא מתעייפות לי הרגליים אז אני חוזרת להליכה. רציתי לשאול איך אני יכולה לשפר את הריצה שלי או שפשוט כדאי כרגע להישאר עם ההליכה? רק התחלתי אז אולי אני מנסה למהר עם זה.. אני לא יודעת.. אשמח לשמוע את דעתכם.. תודה!
קודם כל, כל הכבוד מאחלת לך בהצלחה והתמדה.
לגבי הריצה, מציעה לך להתקדם לאט כדי לא לגרום לעצמך נזק שימנע ממך אחר כך גם את ההליכות.
בנוסף קחי בחשבון שלעיתים חוץ מכושר אירובי, צריך גם לאפשר לשרירים להבנות כדי לתמוך בפעילות הגופנית שחדשה להם. חשוב שתוסיפי אימוני כוח שמשלבים סקווטים ולאנגים למשל.
ריצות לסרוגין הן אחלה דבר והם דרך טובה להתחיל לרוץ. אני למשל אוהבת לרוץ בעליות וללכת בירידות.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, כל הכבוד מאחלת לך בהצלחה והתמדה.
לגבי הריצה, מציעה לך להתקדם לאט כדי לא לגרום לעצמך נזק שימנע ממך אחר כך גם את ההליכות.
בנוסף קחי בחשבון שלעיתים חוץ מכושר אירובי, צריך גם לאפשר לשרירים להבנות כדי לתמוך בפעילות הגופנית שחדשה להם. חשוב שתוסיפי אימוני כוח שמשלבים סקווטים ולאנגים למשל.
ריצות לסרוגין הן אחלה דבר והם דרך טובה להתחיל לרוץ. אני למשל אוהבת לרוץ בעליות וללכת בירידות.

כן כן. . אני חוץ מההליכות עושה מלא סקוואטים ומנסה לשלב כל מני תרגילים.. הליכות התחלתי רק שבועיים אחרי מלא אימונים לבניית שריר. . פשוט חשבתי שהליכות וריצות יזרזו קצת את תהליך ההרזיה.

Back
למעלה תחתית