הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רומן זדורוב חף מפשע!

• פותח/ת השרשור SPF
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
גם הקטגוריה הזאת מתחלקת לכמה,מצד אחד יש ירידה בפשעי רצח/ניסיונות ל,ומצד שני יש עלייה בפשעי סמים (סחר,ייצור וכו')
אבל סקרנת אותי עם הנתון הזה ואני מסכים שיש ירידה בפשיעה,באיזה פשעים בדיוק ? זה כבר משהו אחר..
מה גם שלא על כל תיק מוגש כתב אישום אז..

**נתונים משנת 2012
(הכי מעודכן שמצאתי)

ואחרי שפשפשתי ברשת הגעתי למסקנה שכן (כמו הכותרת),רומן זדורוב חף מפשע.

אמממ אפשר לדעת איך קובעים חפותו או אשמתו של אדם על-פי מה שהרשת מכתיבה?

אמממ אפשר לדעת איך קובעים חפותו או אשמתו של אדם על-פי מה שהרשת מכתיבה?
לא קובעים,
התקשורת(הרשת וכו') תמיד תפרסם דברים בעד ונגד,ככה שקצת בעייתי להיות בטוח אם אדם אשם או לא(ראה ערך פרשיות המין האחרונות).
מה גם שיש יותר מדי דברים הזויים וחוסר התאמות בתיק,מה שמקשה על קבלת ההחלטות בתור אזרח ששומע על המקרה ו"שופט" מהכורסה בבית (כמו האנשים היום).

ובתור אחד שישב בכמה דיונים(לא עצור 😃),המשטרה תמיד תעדיף לסגור תיק(לצערי גם אם זה הודאה כוזבת) מאשר לחקור עד הסוף..

נערך לאחרונה:
הסטטיסטיקה מראה ירידה לא רעה בפשיעה ב10 שנים האחרונים.
למעשה יש פחות פשעים ביחס לגודל האוכלוסיה כיום מאשר לפני 10 שנים

מכיר את הנתונים האלו, משום מה ההרגשה היא הפוכה...
יכול להיות שהתקשורת אחראית לזה, ויכול להיות שהמשטרה מארגנת את התיקים וכו' בצורה שמראה ירידה בפשיעה. (כולנו מכירים את הרגלי הכסת"ח)

• פותח/ת השרשור
לא רק מהרשת,גם צפייה בכתבת חדשות שעשו לא מזמן עקב המשפט החוזר ושלל כתבות שנעשו בנושא.
מה גם שיש יותר מדי דברים הזויים וחוסר התאמות בתיק.

ובתור אחד שישב בכמה דיונים(לא עצור 😃),המשטרה תמיד תעדיף לסגור תיק(לצערי גם אם זה הודאה כוזבת) מאשר לחקור עד הסוף..

בתור אחד שמבצע עכשיו שני תארים בנושא. ובתור הרבה דברים אחרים, אני יכול להסכים אבל גם לסלוד.

תאמין לי, זה לא שאני לא אומר שאין מצב שהוא חף מפשע אבל כמו שיש דברים הזויים בצד הכביכול לא מוסבר (אגב, התביעה מסבירה את כל הדברים גם אם אנשים לא נהנים לקבל את זה) אבל יש המון דברים שגם לא מוסברים בעניין זדורוב, כמו נגיד:

• נעלי העבודה שזרק לפח (באופן קצת תמוה אבל בסדר) נמצאו נקיות למשעי ולא נמצא עליהן שום רבב - קצת מוזר, לא? מילא זרק נעליים כי הם היו קטנות עליו, אבל מי מנקה נעליים לפני שהוא שם בפח. אתה היית עושה את זה?
  • מילא זרק את הנעליים, למה גם את הג'ינס? למה הוא טען שהוא לא עבד בג'ינס שכמה עדים ראו אותו לובש ג'ינס תכלת באותו היום כולל אשתו שאישרה את זה? אחרי זה הוא נזכר, אבל למה הוא זרק אותו אין הסבר מניח את הדעת. מדוע סיפר למדובב שאין מה לדאוג ואת הג'ינס שם בשתי שקיות ואין מצב שימצאו אותו (אגב, לא נמצא)
  • מדוע סיפר למדובב שזרק את הלהב שעבד איתה ושבר אותה וגם אותה לא ימצאו (גם קרה).
  • למה באמת לא הביא זדורוב הסבר לכך שאין בנמצא את הסכין שעבד איתה אתמול? או הכין זרק את הלהב?
  • כיצד ידע זדורוב לספר לאשתו .. ציטוט של אשתו "שאלתי אותו מה קרה, אמר שמישהי נפלה בשירותים" (לאחר ששוחח בטלפון עם ראובן כדי לשאול אם להגיע מחר וראובן רק הודיע כי יש בעיה ומחר לא יגיע) ? אגב, זדורוב טען כי בשירותים בד"כ נופלים..
יש עוד ים סימני שאלה שעולים גם לגבי זדורוב - הזויים - שאין להם מענה. מה לגביהם?

ועוד דבר שמציק לי קצת, אתם לא חושבים שאנחנו הישראלים טיפה מצחיקים ודו-פרצופיים?
שמעתם על התינוק בן השנה וחצי שנאנס ע"י הגבר שהאישה יצאה איתו? הוא קיבל 17 שנות מאסר. הוא גם כפר במעשים וגם לא היו שום ראיות DNA שקשרו אותו לזירה נגדו והוא בניגוד לזדורוב לא הודה בכלל.... אני לא שומע אף אחד מתרעם עליו. פעם אחרונה ששמעתי כולם קיללו אותו שישרף בכלא למרות זעקתו לחפותו מפשע.
או בואו נדבר על הרצח של הילדה רוז פיזם שהאבא הואשם בהריגת בתו וזריקת גופתה למוות... והרי גם שם יש כל מיני סתירות כולל בשחזור.. אבל אף אחד לא עשה מזה סרט ואולי כי היא הייתה בת 5!
אבל הכי חשוב בואו נדבר על תופעה שיותר מגעילה אותי אצל ישראלים.... מה לגבי הקטע הזה שדוקרים פה במדינה ילדים על ימין ועל שמאל והשופטים מחמת הספק או משחררים או נותנים 3 שנים או עבודות שירות. וכולם פה בוכים שהמשטרה אדישה ובית המשפט לא מטפל במקרים כאלה ביד קשה... אני רוצה להראות לכן סרטון חמוד
1. הסרטון עלול להיות קשה לצפייה.
2. ראו את תגובות האנשים.. (הענישה קלה מדיי ולא מענישים רוצחים ובלה בלה).
3. לאחר מכן, תשאלו עד כמה זה לא בסדר מצדכם לחשוב שמישהו אשם או חף מפשע אם אתם לא קראתם את כל העובדות ולא צפיתם בכל ההקלטות. כל עוד אתם וזה כולל אותי לא ראיתם הכל במו עיניכם או קראתם את הכל וצפיתם בכל 55 שעות החקירה. איך יכולים אנשים מהרחוב לתת דעה לגבי חפותו או אשמתו? זה לא קצת טיפשי?

להלן הקישור - https://www.facebook.com/photo.php?v=10152266402569810&stream_ref=10

זה כמו שאני אראה סרטון פרסומת של יונדאי ואחליט שהיא יותר טובה מפורשה מבלי לדעת את כל הפרטים המלאים כי בפרסומת הראו לי במה יונדאי יותר טובה.

מכיר את הנתונים האלו, משום מה ההרגשה היא הפוכה...
יכול להיות שהתקשורת אחראית לזה, ויכול להיות שהמשטרה מארגנת את התיקים וכו' בצורה שמראה ירידה בפשיעה. (כולנו מכירים את הרגלי הכסת"ח)

לגבי הטענה הראשונה - אתה יכול להיות סמוך ובטוח שהסיבה היא הנגישות למידע היום במקום בעבר.
לגבי הטענה השניה - אני שולל אותה מכל וכל! כל תיק שנפתח מתועד במחשב, זה לא משהו בר שליטה, כל תיק שנסגר ללא כתב אישום מתועד. ואתה גם יכול לראות את הנתונים במסמך שמעידים בחלק מהמקרים על אחוזי הגשת כתב אישום נמוכים מאוד.

למשל בעבירות רצח רק על 15% מהמקרים מוגשים כתבי-אישום!! זה כלום. על 1000 תיקי רצח מוגשים רק 150 כתבי אישום.
כך שאין פה סילוף בתחום הזה, היה רגוע.

נערך לאחרונה:
שמע. אתה מדבר כאילו אתה יודע יותר ממה שאני.....קיבלתי.
מקווה שבאמת המערכת לא עד כדי כך צינית כמו שחשבתי.

בתור אחד שמבצע עכשיו שני תארים בנושא
תואר במה?
וכמובן שיהיה בהצלחה 😃
איך יכולים אנשים מהרחוב לתת דעה לגבי חפותו או אשמתו? זה לא קצת טיפשי?
טיפשי,אין ספק,
אנשים לא יודעים וסביר להניח שלא יידעו אף פעם פרטי חקירה לעומקה,מה שלא מונע מהם לתת דעות (טוקבקים וכו')למרות שהם בכלל לא בקיאים בחומרי החקירה.
זה כמו שאני אראה סרטון פרסומת של יונדאי ואחליט שהיא יותר טובה מפורשה מבלי לדעת את כל הפרטים המלאים כי בפרסומת הראו לי במה יונדאי יותר טובה.
בנימה פחות רצינית,הזכרת לי פרסומת נחמדה ליונדאי:

וסחטיין על ההשקעה בתגובות שלך,אם זה בפוסט הנוכחי או בכלל בפורום,מוניטין.

חח פרסומת חמודה.

לגבי הפרשה הנ"ל ובכלל אפשר רק לקוות שיעשה משפט צודק.

• פותח/ת השרשור
תואר במה?
וכמובן שיהיה בהצלחה 😃

טיפשי,אין ספק,
אנשים לא יודעים וסביר להניח שלא יידעו אף פעם פרטי חקירה לעומקה,מה שלא מונע מהם לתת דעות (טוקבקים וכו')למרות שהם בכלל לא בקיאים בחומרי החקירה.

בנימה פחות רצינית,הזכרת לי פרסומת נחמדה ליונדאי:

וסחטיין על ההשקעה בתגובות שלך,אם זה בפוסט הנוכחי או בכלל בפורום,מוניטין.

1.תואר במשפטים כמובן - אחרת לא היה רלבנטי פה 😃

2. זה מה שמעצבן אותי, אתה מבין? לא זה שאנשים מראים איכפתיות, אלא שאם כבר אתה באמת רוצה לדבר ולהיות פעיל, תפסיק להיות מוזן מחרא. גש למקור ותאסוף את המסקנות שלך לבד. לראות סרט ולצעוק "וווואייייי הוא חף מפשע" זה מטומטם ברמות, זה לצעוק "הרגע שטפו לי את המוח"
מילא היית רואה סרט שרק מציג בפניך את כל העובדות ואתה תקבע מה אתה חושב, אבל בטח שלא סרט שמכוון אותך למה המסקנה שאתה צריך להסיק. זה מה שמעצבן אותי באופן אישי.

3. לגבי ההשקעה -אני מקבל על זה כסף (בצחוק כמובן)

מילא היית רואה סרט שרק מציג בפניך את כל העובדות ואתה תקבע מה אתה חושב, אבל בטח שלא סרט שמכוון אותך למה המסקנה שאתה צריך להסיק. זה מה שמעצבן אותי באופן אישי.
גם סרט שמציג עובדות כאלה ואחרות(סטייל תחקירי אמנון לוי/אילנה דיין) ,לעולם לא ישודרו בו כל הפרטים (מן הסתם שהסרט עובר עריכות עד שהוא "נקי" לשידור)
ככה שתמיד יהיו פרטים שיוסתרו מסיבות כאלה ואחרות מעיני הציבור,ותמיד(לצערנו) אנשים יגיבו בצורה עיוורת.

האם יש השפעה כלשהי של העניין הציבורי בתיק כזה או אחר?

הרי מדובר בתביעה(המיוצגת על ידי פרקליטות המדינה) והנאשם וסנגורו. וכמובן השופט. מה להם ולתהליך עם התקשורת?

לדעתי, העיוות התקשורתי משפיע על דעת הציבור בצורה נרחבת - ושליטתו על ידי טייקוני הכלכלה והמסחר לא עוזרים לתקשורת להיות "אובייקטיבית". אבל היי, נער באחד התיכונים בעירי נדקר לאור ביום בחניית הבית ספר בגלל שהעז לדבר עם בחורה "השייכת" לנער אחר. הבעיה עמוקה כל כך...

• פותח/ת השרשור
האם יש השפעה כלשהי של העניין הציבורי בתיק כזה או אחר?

הרי מדובר בתביעה(המיוצגת על ידי פרקליטות המדינה) והנאשם וסנגורו. וכמובן השופט. מה להם ולתהליך עם התקשורת?

לדעתי, העיוות התקשורתי משפיע על דעת הציבור בצורה נרחבת - ושליטתו על ידי טייקוני הכלכלה והמסחר לא עוזרים לתקשורת להיות "אובייקטיבית". אבל היי, נער באחד התיכונים בעירי נדקר לאור ביום בחניית הבית ספר בגלל שהעז לדבר עם בחורה "השייכת" לנער אחר. הבעיה עמוקה כל כך...

תשמע, רק על סיפור זדורוב אפשר לכתוב איזה 4 עבודות תזה בכיף.

יש פה כמה בעיות מפתח שאת חלקן ציינת. צריך גם להבין מה מיוחד בסיפורו של זדורוב שצובר כזה שיח ציבורי.
להלן חלק מהנקודות:

• מדובר באדם יחסית מבוגר דובר השפה הרוסית ובקושי מדבר עברית.
  • מדובר בזירת פשע מזוהמת עקב התרשלות המשטרה שגרמה לאי יכולת של איסוף ראיות פורנזיות ממשיות
  • מתוך הסעיף הקודם נוצרו המון ספקות
  • מתוך הספקות בנה פרקילטו של הנאשם תיאוריית קונספירציה מעולה שמוכרת עיתונים
  • תפקידה של התקשורת הוא לא להיות אובייקטיבית כפי שכולם אוהבים להציג אותה - אלא למכור
  • מתוך כך, מקרה זדורוב קיבל חשיפה תקדימית ולא סתם חשיפה אלא השתלת תיאוריית קונספירציה במוחות הצופים
  • שים-לב, התקשורת מציגה שוב ושוב רק את הטענות לחפותו ובונה הסבר חלופי לפיו נערים ביצעו את הרצח כמו בסרטים ההוליוודיים.
  • גם אם אכן יש דברים בגו' - התקשורת אינה משאירה לצופים את האפשרות לבחור בצד תוך הצגת המקרה או הצגת טיעונים לכאן ולכאן
  • לצערי אנשים לא רואים את האינטרס של ההגנה ובפרט עורך דינו שמחפש פרסום על גבי הנאשם.
  • יש קטע בסרט רק תאיר יודע (בין הדקות 13-16) שבו מראים שתי בנות מספרות סיפור. האחת אומר שבין 13:30 ל13:40 היא הייתה בשירותים ונתקלה בילדה שלבשה חולצת בית ספר והיא אף פעם לא ראתה אותה לפני או אחרי (אגב, כ400 תלמידים בבית הספר). השניה לעומתה מספרת שב13:45 היא נכנסה לשירותים דפקה בתא האמצעי לא ענו לה, היא באה לפתוח וענו לה תפוס בקול של אישה רגילה. אחרי זה מראים את עו"ד הדין של זדורוב מחליף את מילותיה ומסביר שזה נער שהתחזה לאישה והוא טוען שזה מה שהילדה סיפרה... חוץ מזה כולם טוענים שהמשטרה הזיזה את שעת הרצח ב10 דקות כדי שיתאים ומצד שני ב13:45 יש לך עדות ראיה שטוענות שנשמע קול מהשירותים שלה, משמע הרוצח עוד שהה שם.. והרי ברור לכולם שהרוצח הסתלק בחופזה. משהו כאן לא מסתדר...
סוף דבר, ההגנה ניסתה להטות את הציבור בתקווה שלחץ ציבורי ישפיע על ההחלטה וזה הימור לא רע. אלא שבמקרה דנן, זה לא צלח.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית