הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא עולה משקל בtrt

• פותח/ת השרשור Tonyd
  • פורסם בתאריך

Tonyd

משתמש קבוע
1,035
281
נק' מוניטין:
375
1,035
281
אהלן.
מי שזוכר אני מטופל ב trt טסט אנטט פעם בשבועיים 250 מ״ג.
מרגיש אש חזרה לי האנרגיה שאבדה, משקלים חזרו למה שהיו לפני שהטסט הלך.
המשקלים כרגע (אימוני ss):
סקוואט - 115
בנצ׳ - 72.5
פרס - 40
דדליפט - 100
חתירה - 65

לא בשמיים אבל עלייה מטורפת מהמשקלים שהרמתי לפני כחודש שהיו נמוכים בהרבה.
הבעייה היא שאני לא עולה במשקל
עקב היותי שמן בעבר המשחק בנוזלים לאחר הזריקה הוא גדול מאוד (כ2-3 קילו עלייה כ3-4 ימים לאחר הזריקה שיורדים על כ-יום יומיים לפני הבאה)
הצפריט שלי מורכב בערך כך:
140 גרם שומן
2.4 חלבון לכל קג
210 פחמימות
סה״כ 3050 קלוריות
אין יום שאני לא מגיע לערכים האלו, לפעמים מקבל התקף רעב קל ודוחף עוד 100-200 קלוריות.
מאז תחילת החודש עליתי סה״כ קילו שרובו נוזלים.
כיומיים - שלושה לאחר הזריקה מרגיש גם עלייה בכוח ורואה עלייה בנפח השרירים ובהיקף יד, שיורד לקראת הזריקה הבאה.
לא מצליח למצוא הסבר לזה, כרכע אני אוכל כ650 קלוריות מעל המאזן הנייטרלי שלי.
יש לציין שבסוף כל אימון אני מבצע 10 דקות אירובי ששורפות כ100 קלוריות וזה בגלל שאני אסמטי שגם הן חושבו בתפריט והמאזן הוא לאחר חישוב הקלוריות שנשרפות בריצה ובאימון.
מה קורה פה?

שכחתי לציין, גובה 177 משקל גוף כרגע בין 74-76.5

נערך לאחרונה:
אהלן.
מי שזוכר אני מטופל ב trt טסט אנטט פעם בשבועיים 250 מ״ג.
מרגיש אש חזרה לי האנרגיה שאבדה, משקלים חזרו למה שהיו לפני שהטסט הלך.
המשקלים כרגע (אימוני ss):
סקוואט - 115
בנצ׳ - 72.5
פרס - 40
דדליפט - 100
חתירה - 65

לא בשמיים אבל עלייה מטורפת מהמשקלים שהרמתי לפני כחודש שהיו נמוכים בהרבה.
הבעייה היא שאני לא עולה במשקל
עקב היותי שמן בעבר המשחק בנוזלים לאחר הזריקה הוא גדול מאוד (כ2-3 קילו עלייה כ3-4 ימים לאחר הזריקה שיורדים על כ-יום יומיים לפני הבאה)
הצפריט שלי מורכב בערך כך:
140 גרם שומן
2.4 חלבון לכל קג
210 פחמימות
סה״כ 3050 קלוריות
אין יום שאני לא מגיע לערכים האלו, לפעמים מקבל התקף רעב קל ודוחף עוד 100-200 קלוריות.
מאז תחילת החודש עליתי סה״כ קילו שרובו נוזלים.
כיומיים - שלושה לאחר הזריקה מרגיש גם עלייה בכוח ורואה עלייה בנפח השרירים ובהיקף יד, שיורד לקראת הזריקה הבאה.
לא מצליח למצוא הסבר לזה, כרכע אני אוכל כ650 קלוריות מעל המאזן הנייטרלי שלי.
יש לציין שבסוף כל אימון אני מבצע 10 דקות אירובי ששורפות כ100 קלוריות וזה בגלל שאני אסמטי שגם הן חושבו בתפריט והמאזן הוא לאחר חישוב הקלוריות שנשרפות בריצה ובאימון.
מה קורה פה?

שכחתי לציין, גובה 177 משקל גוף כרגע בין 74-76.5
אנסה לעזור:
ראשית, לגבי ה TRT, המינון מביא אותך סה"כ לרמת טסט בתווכי הנורמה ולא מעבר (כמו אדם מן הישוב שאין לו בעיית טסט נמוך ולא נמצא בסייקל), כך שאל תצפה לגדולות ונצורות.
שנית, לגבי אי העליה במשקל. חישובים של חלבון, שומן, פחמימה, נוסחאות למציאת מאזן נייטרלי וכו' - הכל באמת טוב ויפה, וגם עבדך הנאמן נוטה לחטוא בהם. אבל לדעתי הפיתרון לבעיה אותה אתה מתאר הוא פשוט מאוד והוא כלל לא קשור ל TRT:
תאכל יותר. אם עדיין אתה לא עולה במשקל - תאכל יותר, ואם למרות הכל אתה עדיין לא עולה במשקל - תאכל יותר!

• פותח/ת השרשור
יש הרגשה שבימים האחרונים שלפני הזריקה הטסט יורד ואני יורד במשקל מזה, לא מצליח להבין אם זה נוזלים או לא.
למרות שלא בניתי על ה trt כסייקל, תקן אותי אם אני טועה אבל 250ג לשבועיים זה יותר ממה שקיים אצל אדם רגיל?
אגב, זה שאני בtrt רק נותן לי אופציה לעשות סייקלים קצרים של דיבול בעתיד בלי לפחד מהשבתה של הציר, שגם ככה מושבת.

יש הרגשה שבימים האחרונים שלפני הזריקה הטסט יורד ואני יורד במשקל מזה, לא מצליח להבין אם זה נוזלים או לא.
למרות שלא בניתי על ה trt כסייקל, תקן אותי אם אני טועה אבל 250ג לשבועיים זה יותר ממה שקיים אצל אדם רגיל?
אגב, זה שאני בtrt רק נותן לי אופציה לעשות סייקלים קצרים של דיבול בעתיד בלי לפחד מהשבתה של הציר, שגם ככה מושבת.
250מ"ג לשבועיים מתאים לנורמה כאשר עדיף שיוזרקו בתדירות גבוהה מפעם בשבועיים בכדי להחזיק רמות יציבות יותר.
בנוגע לדיבול, אין כמובן משמעות להשבתת ציר ה-hpta וייצור הטסט בפרט אם הם מושבתים.

• פותח/ת השרשור
250מ"ג לשבועיים מתאים לנורמה כאשר עדיף שיוזרקו בתדירות גבוהה מפעם בשבועיים בכדי להחזיק רמות יציבות יותר.
בנוגע לדיבול, אין כמובן משמעות להשבתת ציר ה-hpta וייצור הטסט בפרט אם הם מושבתים.
לעצמי בנתיים אני לא כ״כ רוצה להזריק והאחות במכבי לא תפצל לי אותן אני מניח.
לגבי הדיבול אני זוכר שדיברנו על זה בפוסט קודם שפתחתי, סייקל קצר של כ6 שבועות עם tudca.
אגב, מה דעתך על הבעייה שלי?

לגבי עניין המשקל, אם אינך סובל מפעילות יתר של בלוטת התריס אזי סביר שאינך צורך מספיק קלוריות (לפחות לא כמו שאתה חושב).
האם ביצעת בדיקה של TSH, T3, T4?
האם קיימים איזשהם סימפטומים אחרים מעבר לעניין המשקל?

• פותח/ת השרשור
כשהטסט היה נמוך לפני trt הטי3 היה מתחת לנורמה
בבוקר לפני תחילת trt הוא עלה לנורמה הנמוכה, לא בדקתי מאז.
מהן תופעות הלוואי של פעילות יתר?
המדהים הוא שאני נשאר על אותו משקל עם 2200 קלוריות וגם עם 3000 קלוריות, כאילו הגוף פשוט מסתגל במהירוצ מטורפת לקלוריות שאני מכניס או משהו כזה

כשהטסט היה נמוך לפני trt הטי3 היה מתחת לנורמה
בבוקר לפני תחילת trt הוא עלה לנורמה הנמוכה, לא בדקתי מאז.
מהן תופעות הלוואי של פעילות יתר?
המדהים הוא שאני נשאר על אותו משקל עם 2200 קלוריות וגם עם 3000 קלוריות, כאילו הגוף פשוט מסתגל במהירוצ מטורפת לקלוריות שאני מכניס או משהו כזה
יתר פעילות מתאפיינת בהיפראקטיביות, הזעה מוגברת, לחץ דם גבוה, ירידה במשקל למרות צריכת קלוריות מוגברת ועוד.
ביתר פעילות של בלוטת התריס רמות T3 מעבר לנורמה ולא מתחתיה כפי שאצלך.

לגבי עניין המשקל, אם אינך סובל מפעילות יתר של בלוטת התריס אזי סביר שאינך צורך מספיק קלוריות (לפחות לא כמו שאתה חושב).
האם ביצעת בדיקה של TSH, T3, T4?
האם קיימים איזשהם סימפטומים אחרים מעבר לעניין המשקל?
אם אדם סובל מפעילות יתר של בלוטת התריס זה אומר פשוט שהוא צריך לאכול יותר לא?

אם אדם סובל מפעילות יתר של בלוטת התריס זה אומר פשוט שהוא צריך לאכול יותר לא?
אם אדם סובל מפעילות יתר של בלוטת התריס זה אומר שהוא נדרש לטפל בבעיה. לרוב ביתר פעילות של בלוטת התריס צריכה קלורית מוגברת סבירה עדיין לא תביא לעלייה במשקל.

אם אדם סובל מפעילות יתר של בלוטת התריס זה אומר שהוא נדרש לטפל בבעיה. לרוב ביתר פעילות של בלוטת התריס צריכה קלורית מוגברת סבירה עדיין לא תביא לעלייה במשקל.
הבהלת אותי חח
תגיד עודף לימפוציטים לא אומר כלום בעניין נכון ? (היתר פעילות זה משהו גנטי ובבדיקות דם אחרונות יצא לי עודף לימפוציטים וכל השאר בנורמה ...)

ד״א אני היפר אקטיבי
מזיע בטירוף גם בחורף
ואני צורך 3000 קלוריות ונשאר על אותו משקל פלוס מינוס..

פותח האשכול סליחה על ההדחפות 😃

הבהלת אותי חח
תגיד עודף לימפוציטים לא אומר כלום בעניין נכון ? (היתר פעילות זה משהו גנטי ובבדיקות דם אחרונות יצא לי עודף לימפוציטים וכל השאר בנורמה ...)
לא נכון. דווקא תוצאה גבוהה בבדיקת לימפוציטים קשורה ביתר פעילות של בלוטת התריס. מצד שני תוצאה גבוהה עלולה להיות קשורה גם במחלה ויראלית או זיהום שעברת באחרונה (ושמת לב אליו או לא)
ד״א אני היפר אקטיבי
מזיע בטירוף גם בחורף
ואני צורך 3000 קלוריות ונשאר על אותו משקל פלוס מינוס... 😃
T3 ו-T4 גבוהים ו-TSH נמוך מצביעים על יתר פעילות של בלוטת התריס. השאר הם סימפטומים.
בדוק את הנושא וחזור על בדיקות אם צריך. הדירות חשובה במקרים כאלה.

הבהלת אותי חח

ד״א אני היפר אקטיבי
מזיע בטירוף גם בחורף
ואני צורך 3000 קלוריות ונשאר על אותו משקל פלוס מינוס..

פותח האשכול סליחה על ההדחפות 😃
לימפוציטים יכולים להיות קשורים לבלוטת התימוס (נמצאת ליד בלוטת התריס). אבל גם זה לא מחייב, רק אם יש בעיה בתאי B ו/או T.

• פותח/ת השרשור
אני היפראקטיבי מאז ומתמיד, לא חושב שזה קשור לזה דווקא, אבל מה שקורה לא משאיר הסבר הגיוני אחר חוץ מפעילות יתר של הבלוטה, כי גם ב3000 וגם ב2200 קלוריות המשקל נשאר זהה.
לכל הנדחפים- זה בסדר גם ממה שאתם שואלים אני לומד 😃

אני היפראקטיבי מאז ומתמיד, לא חושב שזה קשור לזה דווקא, אבל מה שקורה לא משאיר הסבר הגיוני אחר חוץ מפעילות יתר של הבלוטה, כי גם ב3000 וגם ב2200 קלוריות המשקל נשאר זהה.
לכל הנדחפים- זה בסדר גם ממה שאתם שואלים אני לומד 😃
הזכרת ערכים מתחת לנורמה של T3, זה שולל במידה רבה פעילות יתר של בלוטת התריס.

סורי שוב על הנדחפות , אשמח להתייחסות לגבי תת פעילות של בלוטת התריס - סימפטומים וסיבות אם מישהו בקיא בתחום...

סורי שוב על הנדחפות , אשמח להתייחסות לגבי תת פעילות של בלוטת התריס - סימפטומים וסיבות אם מישהו בקיא בתחום...
תנסה בגוגל "תת פעילות של בלוטת התריס - סימפטומים", אני מעריך שזה יתן לך לפחות משהו שיהיה רלוונטי מבחינתך. לפחות עד שמישהו ישיב לך..

• פותח/ת השרשור
הזכרת ערכים מתחת לנורמה של T3, זה שולל במידה רבה פעילות יתר של בלוטת התריס.
היא הייתה בתת פעילות ביחד עם הטסט׳ שעמד על 9.5. לאחר כשבועיים ללא אימונים ומאזן נייטרלי הt3 עלה (ללא שום התערבות חיצונית).
זה היה לפני כמה חודשים שמטז התחלתי trt ומובן למדתי לאכול כמו שצריך.

לפי מה שאני זוכר אביעד הגיב על תת פעילות בלוטת התריס זה אומר שהערכים מעל הנורמה יתר פעילות זה ערכים מתחת לנורמה

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית