הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שייק ג'לטין?

• פותח/ת השרשור Lital
  • פורסם בתאריך

Lital

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
היי לכולם 😃 חדשה פה והאמת שנרשמתי כי אשמח לקבל עצה בנוגע לשייק ג'לטין.
אפרט קצת על שגרת האימונים שלי כדי שיהיה קצת רגע לשאלה:
אני מתאמנת כ-4-5 פעמים בשבוע כשעה וחצי-שעתיים בכל פעם (שחייה של 4-5 ק"מ או חד"כ בו האימון מתחלק לשעה של כוח - סקווטים, משקולות חופשיות וכ'ו ואז ריצה של 20-30 דקות ושחרור+מתיחות).

מכיוון שאני סטודנטית ולא תמיד יש לי זמן להכין ארוחות מושקעות עתירות בחלבונים, אני שוקלת לצרוך חלבונים בדרך אחרת. למרות שאני מתאמנת כל החיים בערך, מעולם לא צרכתי שייק חלבונים ומקריאת רשימת המרכיבים של חלקם לא הכי התלהבתי. לכן חשבתי שאולי שילוב ג'לטין טהור עם בננות + כפית קפה + מים וכל מיני דברים קצת יותר טבעיים יכולה להוות חלופה טובה לצריכת חלבונים לאחר האימון.
רציתי לדעת אם ג'לטין מהווה מקור טוב לחלבונים לאחר האימון אם הוא ניטל בצורה שכזו ואם מישהו שהשתמש בו הרגיש שזה עזר לו (בעיקר מבחינת התאוששות של השרירים כי כרגע יש ימים שאני מרגישה פשוט ממש מותשת ותפוסה ברמה שמשפיעה כבר על הביצועים באימון הבא).

תודה מראש לעונים!

עזבי אותך מגלטין זה די זבל תקחי שייק חלבון רגיל או שתאכלי אוכל מוצק.

בכל אופן הרוב פה סטודנטים והם מסתדרים עם הארוחות והתמרון בין מקום למקום , למרות שזה לא נוח תמיד אפשר למצוא פתרון

בג'לטין אין את כל חומצות האמינו הנחוצות, עדיף להתשתמש באבקת חלבונים רגילה.

היי לכולם 😃 חדשה פה והאמת שנרשמתי כי אשמח לקבל עצה בנוגע לשייק ג'לטין.
אפרט קצת על שגרת האימונים שלי כדי שיהיה קצת רגע לשאלה:
אני מתאמנת כ-4-5 פעמים בשבוע כשעה וחצי-שעתיים בכל פעם (שחייה של 4-5 ק"מ או חד"כ בו האימון מתחלק לשעה של כוח - סקווטים, משקולות חופשיות וכ'ו ואז ריצה של 20-30 דקות ושחרור+מתיחות).

מכיוון שאני סטודנטית ולא תמיד יש לי זמן להכין ארוחות מושקעות עתירות בחלבונים, אני שוקלת לצרוך חלבונים בדרך אחרת. למרות שאני מתאמנת כל החיים בערך, מעולם לא צרכתי שייק חלבונים ומקריאת רשימת המרכיבים של חלקם לא הכי התלהבתי. לכן חשבתי שאולי שילוב ג'לטין טהור עם בננות + כפית קפה + מים וכל מיני דברים קצת יותר טבעיים יכולה להוות חלופה טובה לצריכת חלבונים לאחר האימון.
רציתי לדעת אם ג'לטין מהווה מקור טוב לחלבונים לאחר האימון אם הוא ניטל בצורה שכזו ואם מישהו שהשתמש בו הרגיש שזה עזר לו (בעיקר מבחינת התאוששות של השרירים כי כרגע יש ימים שאני מרגישה פשוט ממש מותשת ותפוסה ברמה שמשפיעה כבר על הביצועים באימון הבא).

תודה מראש לעונים!

מה יותר טבעי ממי גבינה?
אני באמת לא מבין, ואשמח לשמוע על איזה מרכיב את מדברת.

דרך אגב, החלבון של הג'לטין לא מכיל מספר חומצות אמינו חיוניות.

• פותח/ת השרשור
מי הגבינה זו לא הבעיה כמובן, אבל בהרבה מהאבקות שנתקלתי הייתה תוספת של סוכר וחומרי טעם לא טבעיים או שבכלל לא הייתה מפורטת רשימת מרכיבים. אולי פשוט לא חיפשתי מספיק טוב אחרי אבקה נקיה מספיק (אשמח לקבל המלצות אם יש).
בקשר לג'לטין - אילו חומצות חיוניות חסרות בו? (אני לא שואלת בתוקפנות חלילה, פשוט באמת מעוניינת לדעת).

בקשר לארוחות, מן הסתם שזו האופציה המועדפת והתפריט שלי מאוזן, אבל אין לי אוטו ולכן אם אני שוחה למשל, אז כל התהליך של המקלחת+התארגנות+הגעה הבייתה+הכנת אוכל לוקח לפחות שעה וחצי במקרה הטוב וזה פחות אפקטיבי מאשר לאכול מיידית אחרי האימון או כמה דקות אחריו. לקחת ארוחה זה אופציה בימים קצרים, אבל פחות בימים ארוכים שאני הולכת מיד אחריהם ולכן חשבתי לנסות את האופציה של השייק 😃

מי הגבינה זו לא הבעיה כמובן, אבל בהרבה מהאבקות שנתקלתי הייתה תוספת של סוכר וחומרי טעם לא טבעיים או שבכלל לא הייתה מפורטת רשימת מרכיבים. אולי פשוט לא חיפשתי מספיק טוב אחרי אבקה נקיה מספיק (אשמח לקבל המלצות אם יש).
בקשר לג'לטין - אילו חומצות חיוניות חסרות בו? (אני לא שואלת בתוקפנות חלילה, פשוט באמת מעוניינת לדעת).

בקשר לארוחות, מן הסתם שזו האופציה המועדפת והתפריט שלי מאוזן, אבל אין לי אוטו ולכן אם אני שוחה למשל, אז כל התהליך של המקלחת+התארגנות+הגעה הבייתה+הכנת אוכל לוקח לפחות שעה וחצי במקרה הטוב וזה פחות אפקטיבי מאשר לאכול מיידית אחרי האימון או כמה דקות אחריו. לקחת ארוחה זה אופציה בימים קצרים, אבל פחות בימים ארוכים שאני הולכת מיד אחריהם ולכן חשבתי לנסות את האופציה של השייק 😃
זה לא משנה כל עוד את לא בצום

• פותח/ת השרשור
קראתי את מה שפורסם כאן בנוגע לצום האמת ובנוגע ל-8 שעות וכ'ו, העניין הוא שבד"כ אני אוכלת כ-4 שעות לפני האימון ואז שעה לפני אוכלת איזה בננה או משהו קל (אני לא אוהבת לאכול בטווח זמן קרוב יותר לאימון כי זה גורם לי להרגיש פחות טוב במהלך האימון). אחר כך אני שוחה משהו כמו שעתיים (שאגב זה גורם לתחושת רעב הרבה יותר גדולה מחד"כ) ולאחריו לוקח לפחות עוד שעה וחצי עד שאני אוכלת. עכשיו ממה שהיה כתוב שם כל עוד אכלתי במהלך 8 השעות לפני האימון אני בסדר, אז ישמצב שאתה צודק והמילה "אפקטיבי" אולי לא הייתה המילה הכי נכונה להשתמש בה, אבל הנקודה היא שלרוב אני דיי מורעבת אחרי האימון אז חיפשתי פתרון בריא לעניין, כי ארוחה אני לא יכולה לקחת ודברים כמו תפוח לא באמת משביעים או עוזרים.

תודה בכל מקרה 😃

קיימות אבקות חלבון עם ממתיקים טבעיים וכאלה שטויות, למשל סדרת Natural של Optimum אפשר להשיג באינטרנט במחיר אטרקטיבי

חזה עוף.

• פותח/ת השרשור
קיימות אבקות חלבון עם ממתיקים טבעיים וכאלה שטויות, למשל סדרת Natural של Optimum אפשר להשיג באינטרנט במחיר אטרקטיבי
סבבה, תודה!

חיפשתי חלופה לעניין (במקרה וזה לא היה ברור) לימים בהם לוקח לי זמן לחזור הבייתה או שאני לא חוזרת מיד הבייתה. אני לא יודעת אם זה נועד להצחיק או סתם בא ממקום של התנשאות, אבל אם אתה לא בעד תחליפים בכלל יכלת פשוט לנסח את זה ככה ואולי אפילו להסביר למה, זה היה בהחלט הרבה יותר עוזר מהתגובה שלך.

סבבה, תודה!

חיפשתי חלופה לעניין (במקרה וזה לא היה ברור) לימים בהם לוקח לי זמן לחזור הבייתה או שאני לא חוזרת מיד הבייתה. אני לא יודעת אם זה נועד להצחיק או סתם בא ממקום של התנשאות, אבל אם אתה לא בעד תחליפים בכלל יכלת פשוט לנסח את זה ככה ואולי אפילו להסביר למה, זה היה בהחלט הרבה יותר עוזר מהתגובה שלך.
אני למכללה מביא חזה עוף הרבה פעמים..

ובלי קשר אפשר תמיד להסתדר על קוטג' עד שחוזרים הביתה

את יכולה לחפש באינטרנט whey שהוא על בסיס ממתיק הסטיביה, Jay Robb למשל , וגם הטבעי של אופטימום כמו שכבר ציינו...

(אשמח לקבל המלצות אם יש).
חפשי ISO100 או אבקות איזולט אחרות...הן בד"כ ללא תוספת סוכר ואין בהן הרבה מעבר לחלבון.

לגבי עניין ה"חייבים לאכול מהר אחרי האימון אחרת זה לא אפקטיבי"
ממליצה לך לקרוא קצת אלן אראגון או כל מאמר או מחקר מהעת האחרונה הנוגע לחשיבות של אכילה (או צריכת חלבון ) מיד לאחר אימון.
אם לא מתחשק לך לקרוא אכתוב בקצרה שהחשיבות אינה רלוונטית כפי שסברו פעם. היום כבר יודעים שכל עוד את אוכלת בתווך של 3-5 שעות מסיום האימון, וכל עוד את אוכלת מספיק קלוריות ומספיק חלבון ביום- את מסודרת לגמרי.

שימי לב שבמקרה שלך כשחיינית (אני משערת) או בכל אופן כבחורה שעושה די הרבה אירובי, כדאי לך גם לוודא שאת אוכלת מספיק פחמימות ביום.

suerte
עלמה:)

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם ולכולן על התגובות 😃

Back
למעלה תחתית