הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה אתם הייתם עושים? (אבקות חלבון בפסח)

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
באמת אין ברכיבים שום דבר שהוא לא כשר. מבחינה הלכתית אולי, הם לא כשרים כי הם לא עברו הכשרה של רב, אבל המשתמש שציטטת התכוון לומר שזה לא מפריע לו, כל עוד אין רכיבים שבטאבו אינם כשרים.
מיליון דברים מרכיבים את החותמת כשרות, פתח ספר , עדיף שתשאל רב אז המשפט הראשון שלך לא מתאים ולכן ההמשך לא רלוונטי

מיליון דברים מרכיבים את החותמת כשרות, פתח ספר , עדיף שתשאל רב אז המשפט הראשון שלך לא מתאים ולכן ההמשך לא רלוונטי
אני באמת לא מבין מה אתה רוצה. לא אלך לשאול רב, כי זה לא מעניין אותי, אבל אם יש לך משהו להגיד, דבר ברור.
האם אתה טוען שיש מרכיבים לא כשרים באבקות חלבון? אם לא, מה הבעיה? המשתמש שציטטת הסביר שלא מעניין אותו אם זה כשר כהלכה, אלא רק אם יש מרכיבים לא כשרים באבקה.

אני באמת לא מבין מה אתה רוצה. לא אלך לשאול רב, כי זה לא מעניין אותי, אבל אם יש לך משהו להגיד, דבר ברור.
האם אתה טוען שיש מרכיבים לא כשרים באבקות חלבון? אם לא, מה הבעיה? המשתמש שציטטת הסביר שלא מעניין אותו אם זה כשר כהלכה, אלא רק אם יש מרכיבים לא כשרים באבקה.
אתה לא יכול להגיד שזה לא מעניין אם זה כשר להלכה כל עוד אין מרכיבים לא כשרים אתה סותר את עצמך
ואני לא רוצה כלום יש לי הרבה מה להגיד לא מעונין לנהל דיון על יהדות בפורום LBS

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

אני ארחיב על מה שנאמר למעלה.
לי אישית לא מעניין אם איזה רב נשא תפילה בשביל שישימו מדבקה שמוצר הוא כשר או לא. האמונה שלי היא לא כזאת. כל עוד אין שם בשר+חלב או בשר לא כשר (חזיר וכו') אז זה כשר מבחינתי.

בגלל כמות הח' הגדולה אני מניח שאתה מאוד תזלזל/לא תקבל מילה ממה שאמרתי אז כנראה שאני אעצור כאן

אתה לא יכול להגיד שזה לא מעניין אם זה כשר להלכה כל עוד אין מרכיבים לא כשרים אתה סותר את עצמך
ואני לא רוצה כלום יש לי הרבה מה להגיד לא מעונין לנהל דיון על יהדות בפורום LBS
אותי לא מעניין כלום, רק ציינתי שיש אנשים שלא אכפת להם אם יש הכשרה רבנית, אלא אם יש מרכיבים לא כשרים באבקה.
זה כל כך פשוט. לא מבין איך הפכת את זה לדיון של יותר משתי הודעות.

אני ארחיב על מה שנאמר למעלה.
לי אישית לא מעניין אם איזה רב נשא תפילה בשביל שישימו מדבקה שמוצר הוא כשר או לא. האמונה שלי היא לא כזאת. כל עוד אין שם בשר+חלב או בשר לא כשר (חזיר וכו') אז זה כשר מבחינתי.

בגלל כמות הח' הגדולה אני מניח שאתה מאוד תזלזל/לא תקבל מילה ממה שאמרתי אז כנראה שאני אעצור כאן
אני אתאים את זה לנושא הפורום.
לפי מה שאתה אומר אפשר להגיד גם:
לא אכפת לי מה זה תזונה ושמן מטקסס יכול להיזדיין כל עוד אני הולך למכון הכל בסדר

אני אתאים את זה לנושא הפורום.
לפי מה שאתה אומר אפשר להגיד גם:
לא אכפת לי מה זה תזונה ושמן מטקסס יכול להיזדיין כל עוד אני הולך למכון הכל בסדר

חבל שהדיון קיבל תפנית רעה, אבל אענה לענין.
ההקבלה שלך לא נכונה.
אם אתה רוצה להקביל לעולם הזה הייתי אומר אולי שאבקת חלבון = קופסת טונה. אז להגיד שאבקת חלבון זה לא בריא כי זה מרוכז\יותר מדי חלבון זה לא חכם כמו שלהגיד שקופסאת טונה זה לא בריא.
זאת תיהיה הקבלה טובה. לי אישית הדבר היחיד שחשוב הוא שהחיה היא חיה שמותרת לאכילה (מפריסה פרסה, מעלה גירה) מספיק טוב לי, תאכלס אני אגיד לך אני גם קצת נגד כל הממסד הזה של הרבנות שמחייב אותי לשלם לו מלא כסף כדי שיבואו ויתנו איזה תפילה בשביל שאיזה קרקר יהיה כשר.
אבל שוב זאת דעתי זה שדעתך שונה לגמרי לא אומר שאתה טיפש או שאני טיפש, פשוט יש לנו דעות שונות. אפשר לשמוע את הדעה שלי ולהחליט לא לקבל, מיותר לרדת לפסים שהדיון הזה התדרדר אליו.

חבל שהדיון קיבל תפנית רעה, אבל אענה לענין.
ההקבלה שלך לא נכונה.
אם אתה רוצה להקביל לעולם הזה הייתי אומר אולי שאבקת חלבון = קופסת טונה. אז להגיד שאבקת חלבון זה לא בריא כי זה מרוכז\יותר מדי חלבון זה לא חכם כמו שלהגיד שקופסאת טונה זה לא בריא.
זאת תיהיה הקבלה טובה. לי אישית הדבר היחיד שחשוב הוא שהחיה היא חיה שמותרת לאכילה (מפריסה פרסה, מעלה גירה) מספיק טוב לי, תאכלס אני אגיד לך אני גם קצת נגד כל הממסד הזה של הרבנות שמחייב אותי לשלם לו מלא כסף כדי שיבואו ויתנו איזה תפילה בשביל שאיזה קרקר יהיה כשר.
אבל שוב זאת דעתי זה שדעתך שונה לגמרי לא אומר שאתה טיפש או שאני טיפש, פשוט יש לנו דעות שונות. אפשר לשמוע את הדעה שלי ולהחליט לא לקבל, מיותר לרדת לפסים שהדיון הזה התדרדר אליו.
ההקבלה שלי אחלה בחלה. התכוונתי שאתה לא מבין בנושא
והממסד הוא המבצע יש את הגמרא תלמוד חכמים וכולי וכולי שמפרשים את החוקים ולא סתם, אולי חלק אינם רלוונטים לאמונה שלך וזה בסדר.

התכוונתי שאתה לא מבין בנושא
איך הגעת למסקנה הזאת בדיוק?

והממסד הוא המבצע יש את הגמרא תלמוד חכמים וכולי וכולי שמפרשים את החוקים ולא סתם, אולי חלק אינם רלוונטים לאמונה שלך וזה בסדר.
פה מתחילה הבעיה שלי, עם המצאות של רבנים. אני לא חושב שאדם כזה או אחר צריך להכתיב לי מה להכניס לפה ומה לא. בשביל זה יש את ההוא שם למעלה. מבחינתי להגיד שרב (שאני אגלה פה סוד אבל אל תוציאו מהפורום - הוא אדם בידיוק כמוך, ואפילו כמוני) יכול לחוקק חוקי תורה זה שקול ללהגיד שמשהו מעשה ידי אדם הוא קדוש.
אבל שוב, אין שום סיבה להיכנס לוויכוחי דת ילדותיים כי זה לעולם לא יגמר.

איך הגעת למסקנה הזאת בדיוק?

פה מתחילה הבעיה שלי, עם המצאות של רבנים. אני לא חושב שאדם כזה או אחר צריך להכתיב לי מה להכניס לפה ומה לא. בשביל זה יש את ההוא שם למעלה. מבחינתי להגיד שרב (שאני אגלה פה סוד אבל אל תוציאו מהפורום - הוא אדם בידיוק כמוך, ואפילו כמוני) יכול לחוקק חוקי תורה זה שקול ללהגיד שמשהו מעשה ידי אדם הוא קדוש.
אבל שוב, אין שום סיבה להיכנס לוויכוחי דת ילדותיים כי זה לעולם לא יגמר.
(מבחינת רב אמיתי הוא אפילו פחות ממך אבל שקט)
המחוקקים לא היו רבנים וכן הם היו קדושים מבחינת אנשים גם משה היה קדוש (הנה עוד הוכחה למסקנה ... שששששששששש בסוד אבל)

מיליון דברים שניתן לתמצת באמצעות משפט אחד-
כסף לבוחן כשרות וכסף לרבנות. עוד קצת כסף וקיבלת הכשר בד"צ.

ביום-יום לרוב האנשים לא מפריע שהאבקה שלהם לא כשרה, אבל בפסח, כולם דתיים.
מבין החגים היותר צבועים שיש.

לנושא:
לא רואה סיבה שאפסיק.
שתדע שרוב האנשים בישראל אוכלים כשלפ מתוך מסורת ולא בשום קטע דתי. אנשים חילוניים לגמרי לא יאכלו חמץ וכו'. למה? מסורת יהודית. לא דת-מסורת. זה מנהג של העם היהודי כעם. לא רק כדת. מאותה סיבה תגיד שלא לנסוע באוטו בכיפור זה צביעות דתית. לא! זה פאקינג מסורת!!

שתדע שרוב האנשים בישראל אוכלים כשלפ מתוך מסורת ולא בשום קטע דתי. אנשים חילוניים לגמרי לא יאכלו חמץ וכו'. למה? מסורת יהודית. לא דת-מסורת. זה מנהג של העם היהודי כעם. לא רק כדת. מאותה סיבה תגיד שלא לנסוע באוטו בכיפור זה צביעות דתית. לא! זה פאקינג מסורת!!
באמשך?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית