הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת טסט והורמונים

golagol

מושעה
645
21
נק' מוניטין:
-44
645
21
powerteck בבית
  • ,DanaInfo=.aoonlrjFtilmlnvG9Pt6S26+starBlue.png
    שם הבדיקההסטוריהגבול עליון
    תוצאות

גבול תחתון
  • אנדוקרינולוגיה
  • Estradiol (E2) 100 pmol/L - קטן מ
  • FSH
    5

18.1
    יחידות: IU/l
    1.4
  • LH - Luteinizing Hormone
    4.9

9
    יחידות: IU/l
    1
  • Progesterone
    2.9

4
    יחידות: nmol/L
    0
  • Prolactin
    271

375
    יחידות: mIU/l
    45
  • Testosterone Total
    13

28.7
    יחידות: nmol/l
    8.4
  • TSH
    2.26

4.8
    יחידות: mIu/l
    0.5
  • המטולוגיה - משטח מיקרוסקופי
זה קצת מבולגן אני יודע אבל רק ככה הצלחתי לשלוח את זה ,
אז ככה זה רושם את השם של הדבר שנבדק מתחתיו המספר זה התוצאה ואז מתחת זה ההפרשים בין מה למה

טסט טוטאל די נמוך, חבל שלא ביצעת SHBG או טסט חופשי.

• פותח/ת השרשור
טסט טוטאל די נמוך, חבל שלא ביצעת SHBG או טסט חופשי.
לא נתן לי לבדוק חופשי הם אומרים שהם לא בודקים ,
אתה בטוח שהוא נמוך במחשב שניה ושאלתי כמה חברים וכולם אמרו שזה ממוצע גם דברתי עם אביעד הוא מנהל פה והוא אמר שזה ממוצע

נערך לאחרונה:
בכדי שיהיה אינדיקטור מהימן לחוסר בטסט תידרש להוסיף בדיקה ל-shbg ו-fai לכל הפחות.
קיים מתאם מסויים בין טסט טוטאל לחופשי אך לא מדובר בקשר חד-חד -ערכי.
בקיצור רב הSHBG הוא חלבון הנקשר להורמוני המין. למעשה מתוך הטסטוסטרון הקיים בגוף רק כ-2% חופשיים לנוע בחופשיות בדם ואילו השאר נקשר ל-SHBG ברובו וחלבון אלבומין. חלק מהטסט הנקשר לאלבומין מוגדר עדיין BIOAVAILABLE. כך מהווים רמות הSHBG ביחד עם הטסט הכולל אומדן לרמות הטסט החופשי.
רמות של 13nmol/l הן ב"נורמה" עפ"י המרווח המוגדר בישראל, אך למעשה רמות מתחת לכ-16nmol/l בגילך יכולות להיות נמוכות מדי (בייחוד כשלמדד מתלווה LH נמוך ו/או סימפטומים לטסט נמוך).

• פותח/ת השרשור
בכדי שיהיה אינדיקטור מהימן לחוסר בטסט תידרש להוסיף בדיקה ל-shbg ו-fai לכל הפחות.
קיים מתאם מסויים בין טסט טוטאל לחופשי אך לא מדובר בקשר חד-חד -ערכי.
בקיצור רב הSHBG הוא חלבון הנקשר להורמוני המין. למעשה מתוך הטסטוסטרון הקיים בגוף רק כ-2% חופשיים לנוע בחופשיות בדם ואילו השאר נקשר ל-SHBG ברובו וחלבון אלבומין. חלק מהטסט הנקשר לאלבומין מוגדר עדיין BIOAVAILABLE. כך מהווים רמות הSHBG ביחד עם הטסט הכולל אומדן לרמות הטסט החופשי.
רמות של 13nmol/l הן ב"נורמה" עפ"י המרווח המוגדר בישראל, אך למעשה רמות מתחת לכ-16nmol/l בגילך יכולות להיות נמוכות מדי (בייחוד כשלמדד מתלווה LH נמוך ו/או סימפטומים לטסט נמוך).
ה L H שלי הוא בדיוק באמצע ואין לי סימפטומים של טסט נמוך מוזר לי לשמוע את זה אני דברתי עם כמה חברים שעשו בדיקה גם וכולם יצא באזור של בין 12 ל 14 ובאמת חבל אני דברתי איתך לפני שהלכתי לעשות את הבדיקה ולא הזכרת SHBG לא נורא ,

ה L H שלי הוא בדיוק באמצע ואין לי סימפטומים של טסט נמוך מוזר לי לשמוע את זה אני דברתי עם כמה חברים שעשו בדיקה גם וכולם יצא באזור של בין 12 ל 14 ובאמת חבל אני דברתי איתך לפני שהלכתי לעשות את הבדיקה ולא הזכרת SHBG לא נורא ,
אני לא טענתי שיש לך טסט נמוך אלא שמדד הטסט הטוטאל מעט נמוך. אין שום אינדיקטור אחר שמצביע על טסט נמוך ממה שכן ביצעת ולכן תוכל להמשיך ולבדוק או לרדת מזה - עניינך.

(נ.ב. - רשמתי לך בדיוק איזה בדיקת דם לערוך)

• פותח/ת השרשור
אני לא טענתי שיש לך טסט נמוך אלא שמדד הטסט הטוטאל מעט נמוך. אין שום אינדיקטור אחר שמצביע על טסט נמוך ממה שכן ביצעת ולכן תוכל להמשיך ולבדוק או לרדת מזה - עניינך.

(נ.ב. - רשמתי לך בדיוק איזה בדיקת דם לערוך)
נכון ולא רשמת SHBG תסתכל בפרטי שהתכתבנו , לפי מה שאביעד אמר לי" רוב הגברים יש להם 13 " אם רוצים לדעת את זה בערכים בערך של טסט חופשי למרות שזה לא מדויק עושים את המספר כפול 7 ואז כפול 10 וזה יוצא 910
ככה שיכול להיות שיש לי בכלל טסט גבוה ?
לפי הממוצעים באינטרנט 910 זה ממש ממוצע של גילאי 20 אני ממש מבולבל ,

נכון ולא רשמת SHBG תסתכל בפרטי שהתכתבנו ,
כי רשמתי TEST FREE.
נכון ולא רשמת SHBG תסתכל בפרטי שהתכתבנו , לפי מה שאביעד אמר לי" רוב הגברים יש להם 13 " ,
אז בשביל מה לשאול שוב?
אם רוצים לדעת את זה בערכים בערך של טסט חופשי למרות שזה לא מדויק עושים את המספר כפול 7 ואז כפול 10 וזה יוצא 910
ככה שיכול להיות שיש לי בכלל טסט גבוה ?
לפי הממוצעים באינטרנט 910 זה ממש ממוצע של גילאי 20 אני ממש מבולבל ,
הא?... 😣

טוב הבנתי , בכל מקרה יכול להיות שהטסט גבוה למרות שהטסט טוטאל נמוך ? זה הגיוני או שבדרך כלל זה לא קורה ?
זה בד"כ לא קורה.

אני אתן לך עצה. אלא אם אתה היפוכונדר אין לך מה להמשיך במחקר העצמי הזה שאתה עורך. באמת נראה כאילו אתה מחפש בעיה. המשך לעשות מחר מה שעשית אתמול, כנראה שהכל תקין אצלך (לפחות לא נראה אחרת מכל השאלות/בדיקות שהעלית).

• פותח/ת השרשור
זה בד"כ לא קורה.

אני אתן לך עצה. אלא אם אתה היפוכונדר אין לך מה להמשיך במחקר העצמי הזה שאתה עורך. באמת נראה כאילו אתה מחפש בעיה. המשך לעשות מחר מה שעשית אתמול, כנראה שהכל תקין אצלך (לפחות לא נראה אחרת מכל השאלות/בדיקות שהעלית).
חח איך בסדר אם הטסטורון נמוך זה הכי לא בסדר חחח אני אוכל ממש טוב (אומגה 3 שמן זית מולטי ויטמין רק אוכל מלא )
ישן לפחות 8 שעות 5 פעמים בשבוע מתאמן עובד גמישות בקיצור הכל עושה , זה מבאס אחרי כל זה הטסט עוד נמוך

יש לי שאלה דומה, אני אשאל פה במקום לפתוח נושא חדש
יצא לי טסט טוטאל 10.5, פרולקטין 432, UREA 57, וחוץ מזה הכל תקין.
יכול להיות שזה יצא ככה כי הייתי עייף בבדיקת דם? ואם לא, הטסט נמוך, אפשר לעשות עם זה משהו?

אני לעולם לא אבין את האובססיה הזו למספרים אבסולוטיים כשהגוף הוא לא מכונה אבסולוטית.

אני אמרתי לך ש13 זה לא ערך נמוך כמו שאתה חושב והוא גם לא ממש מייצג כלום. בהסתכל על שאר הדברים כמו הפרשת הLH הנורמלית
תפקודי בלוטת תריס בסדר ועוד כמה מדדים, אף אנדוקרינולוג לא יגיד לך קח TRT.

אחד הדברים שאולי מקוממים אותי זה שאנשים מחפשים להגיד שהם לא בסדר כי הם לא גדולים כמו אנשים אחרים שמתאמנים.
זה כל-כך פסול בכל-כך הרבה מובנים שאני לא יודע מאיפה להתחיל להסביר את זה.

לסיכומו של עניין, החיפוש הזה אחר ערכי טסט' אידאליים הוא מיתוס שהרי הם משתנים חדשות לבקרים.
עצם העובדה שאתה לא מתאר פה סימפטומים ואתה מתאר ערכים מראה שאתה מחפש בעיה ולא באמת סובל מבעיה.
כי אדם שסובל מעייפות כרונית, חסר חשק מיני, חסר אונות, השמנה והרגשה כבדה ונפוחה, הוא בכלל לא יתעניין בערכים כפרט ראשון.
יעניין אותו שהוא לא מרגיש טוב, לא משנה מה הערך על הצג! וזו אבחנה נכונה יותר לבעיה, לא ערך! הרגשה אמיתית.

דבר אחר, יותר מדיי מכם תולים את ערכי הטסט' שלכם באופן ההתאוששות והגדילה שלכם. ופה יש קשר בעייתי קמעה.
כי מצד אחד, זה ידוע שערכי טסט' גבוהים מניבים תוצאות טובות יותר באימונים - זה נכון!
מאידף גיסא, זה לא אומר ששני אנשים בעלי אותם ערכי טסט' בדיוק יהיו בעלי גודל ומבנה גוף דומים - זה גנטיקה.

מסקנה נכונה היא לדעת שלערכי טסט' אמנם יש השפעה חשובה אך היא לא המכרעת שבהם, שהרי יש כאלו שצורכים טסט' ממקור אקסוגני (חיצוני) ולעומת-זאת מתקשים לגדול עקב תגובה נמוכה של רצפטורים.

טסט' זה לא הכל בגדילה!

• פותח/ת השרשור
אני לעולם לא אבין את האובססיה הזו למספרים אבסולוטיים כשהגוף הוא לא מכונה אבסולוטית.

אני אמרתי לך ש13 זה לא ערך נמוך כמו שאתה חושב והוא גם לא ממש מייצג כלום. בהסתכל על שאר הדברים כמו הפרשת הLH הנורמלית
תפקודי בלוטת תריס בסדר ועוד כמה מדדים, אף אנדוקרינולוג לא יגיד לך קח TRT.

אחד הדברים שאולי מקוממים אותי זה שאנשים מחפשים להגיד שהם לא בסדר כי הם לא גדולים כמו אנשים אחרים שמתאמנים.
זה כל-כך פסול בכל-כך הרבה מובנים שאני לא יודע מאיפה להתחיל להסביר את זה.

לסיכומו של עניין, החיפוש הזה אחר ערכי טסט' אידאליים הוא מיתוס שהרי הם משתנים חדשות לבקרים.
עצם העובדה שאתה לא מתאר פה סימפטומים ואתה מתאר ערכים מראה שאתה מחפש בעיה ולא באמת סובל מבעיה.
כי אדם שסובל מעייפות כרונית, חסר חשק מיני, חסר אונות, השמנה והרגשה כבדה ונפוחה, הוא בכלל לא יתעניין בערכים כפרט ראשון.
יעניין אותו שהוא לא מרגיש טוב, לא משנה מה הערך על הצג! וזו אבחנה נכונה יותר לבעיה, לא ערך! הרגשה אמיתית.

דבר אחר, יותר מדיי מכם תולים את ערכי הטסט' שלכם באופן ההתאוששות והגדילה שלכם. ופה יש קשר בעייתי קמעה.
כי מצד אחד, זה ידוע שערכי טסט' גבוהים מניבים תוצאות טובות יותר באימונים - זה נכון!
מאידף גיסא, זה לא אומר ששני אנשים בעלי אותם ערכי טסט' בדיוק יהיו בעלי גודל ומבנה גוף דומים - זה גנטיקה.

מסקנה נכונה היא לדעת שלערכי טסט' אמנם יש השפעה חשובה אך היא לא המכרעת שבהם, שהרי יש כאלו שצורכים טסט' ממקור אקסוגני (חיצוני) ולעומת-זאת מתקשים לגדול עקב תגובה נמוכה של רצפטורים.

טסט' זה לא הכל בגדילה!
בחיים לא קיבלתי תשובה כזאת מעמיקה תודה רבה אביעד,
אשמח לדעת אם מבחינת יחס יש מצב כזה ש טסט טוטאל של 13 יהיה יעיל באותה מידה כמו טסט טוטאל של 17 או שזה די מופרך ?
אני יודע שזה שאלה קצת ילדותית אבל ככה אני יוכל להבין איפה אני נמצא פחות או יותר תודה רבה שוב.

לדעתי האישית בילבד לאוכלוסית המיתאמנים יש טסט נמוך כתוצאה מאימונים אינטנסיביים. ידוע למשל שאתה עייף או מותש אן לך חשק לסקס וכו'.

• פותח/ת השרשור
לדעתי האישית בילבד לאוכלוסית המיתאמנים יש טסט נמוך כתוצאה מאימונים אינטנסיביים. ידוע למשל שאתה עייף או מותש אן לך חשק לסקס וכו'.
משום מה אני נוטה להסכים איתך , אני מחפש כל כך הרבה באינטרנט אנשים שמתאמנים ומה הטסט שלהם וכולם מתלוננים על טסט נמוך דווקא בתחום פיתוח הגוף ככה שמוזר שאומרים ש 17 זה הממוצע :S
ואין לי שום תסמינים זה הכי מתסכל !
חוץ מזה שאני עוד לא מאסיבי מספיק

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית