הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קידום קריירה במוזיקה

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך

oz25

משתמש משקיע
7,975
2,377
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
5,827
7,975
2,377
Space חולון
לכל מי שיש איזשהו ניסיון בתחום המוזיקה אשמח שיגיב כאן. אני שופך מהלב ומשתף כאן, אז מי שלא רוצה לקרוא את הבולשיט הרגשני שלי שיעביר.

אתחיל מזה שללמוד לתואר כבר ניסיתי - עשיתי שנה ראשונה במנהל עסקים במרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה ואחרי השנה הראשונה
ישבתי עם עצמי ואמרתי לעצמי שאני לא באמת רוצה להמשיך בתואר ו-וויתרתי עליו.

כרגע אני עושה לימודי תעודה בעיצוב גרפי כדי שתהיה לי תעודה כלשהי ומשו "בידיים". אין לי משו מוצק בידיים והחלטתי לעשות צעד בשביל עצמי.

עכשיו, בתור ילד הייתי בנאדם שאוהב לשיר, הייתי מאוד נהנה מזה ולא הייתי מפסיק. היו תקופות שהיה נתקע לי שיר בראש שלא הייתי מפסיק לשיר אותו עד שהיה יוצא שיר חדש וגם אותו לא הייתי מפסיק לשיר, ולאורך כל תקופת ההתבגרות שלי(חטיבה, תיכון צבא) תמיד אמרו לי שאני שר מדהים, ובאמת תמיד זה היה החלום שלי לשיר(אז בתור ילד לא ידעתי שקוראים לזה "זמר, פשוט ידעתי שאני מאוד אוהב לשיר), ולפני שעשיתי את הטיול הגדול של אחרי הצבא, למדתי אצל מורה לפיתוח קול והייתי על סף הוצאה של סינגל אך לצערי האקט לא יצא לפועל מסיבה שחסכתי לאותו טיול כל שקל ולא יכולתי להרשות לעצמי להוציא את אותו סכום.

כרגע, אני נמצא בצומת דרכים בחיי שבה אני מרגיש צורך להסתכן ולממש את החלום שלי. אשמח לכל טיפ באשר הוא כדי שאדע בכלל ממה להתחיל.

לכל מי שיש איזשהו ניסיון בתחום המוזיקה אשמח שיגיב כאן. אני שופך מהלב ומשתף כאן, אז מי שלא רוצה לקרוא את הבולשיט הרגשני שלי שיעביר.

אתחיל מזה שללמוד לתואר כבר ניסיתי - עשיתי שנה ראשונה במנהל עסקים במרכז ללימודים אקדמיים באור יהודה ואחרי השנה הראשונה
ישבתי עם עצמי ואמרתי לעצמי שאני לא באמת רוצה להמשיך בתואר ו-וויתרתי עליו.

כרגע אני עושה לימודי תעודה בעיצוב גרפי כדי שתהיה לי תעודה כלשהי ומשו "בידיים". אין לי משו מוצק בידיים והחלטתי לעשות צעד בשביל עצמי.

עכשיו, בתור ילד הייתי בנאדם שאוהב לשיר, הייתי מאוד נהנה מזה ולא הייתי מפסיק. היו תקופות שהיה נתקע לי שיר בראש שלא הייתי מפסיק לשיר אותו עד שהיה יוצא שיר חדש וגם אותו לא הייתי מפסיק לשיר, ולאורך כל תקופת ההתבגרות שלי(חטיבה, תיכון צבא) תמיד אמרו לי שאני שר מדהים, ובאמת תמיד זה היה החלום שלי לשיר(אז בתור ילד לא ידעתי שקוראים לזה "זמר, פשוט ידעתי שאני מאוד אוהב לשיר), ולפני שעשיתי את הטיול הגדול של אחרי הצבא, למדתי אצל מורה לפיתוח קול והייתי על סף הוצאה של סינגל אך לצערי האקט לא יצא לפועל מסיבה שחסכתי לאותו טיול כל שקל ולא יכולתי להרשות לעצמי להוציא את אותו סכום.

כרגע, אני נמצא בצומת דרכים בחיי שבה אני מרגיש צורך להסתכן ולממש את החלום שלי. אשמח לכל טיפ באשר הוא כדי שאדע בכלל ממה להתחיל.
אם אתה באמת רוצה לעשות את זה אתה תמיד יכול להרשם לאיזה ריאליטי שקשור בזה, לא חסר (אקספאקטור, דה וויס, כוכב נולד) בעולם הזה צריך יותר קשרים מאשר באמת כשרון, אתה יכול לעבור לתל אביב, שם כבר אתה תסתדר, תאמין לי.
אפשר לשאול איזה סגנון אתה שר? (ים תיכוני, ראפ, פופ, קאנטרי)

• פותח/ת השרשור
אם אתה באמת רוצה לעשות את זה אתה תמיד יכול להירשם לאיזה ריאליטי שקשור בזה, לא חסר (אקספאקטור, דה וויס, כוכב נולד) בעולם הזה צריך יותר קשרים מאשר באמת כשרון, אתה יכול לעבור לתל אביב, שם כבר אתה תסתדר, תאמין לי.
אפשר לשאול איזה סגנון אתה שר? (ים תיכוני, ראפ, פופ, קאנטרי)

אתה לא הראשון ולא תהיה האחרון שישאל אותי את השאלה הנצחית שאני כ"כ רגיל אליה - "למה אתה לא הולך לכוכב נולד(אקס פאקטור, אייל גולן קורא לך דה ווייס וכו') ? ואני אענה לך שזה לא מה שאני מחפש ושבאמת שאני לא מחפש את הדרך הקלה. היום כל אחד מחפש את הזמן מסך שלו ואת 15 דק' התהילה ואחרי חודש כבר אף אחד לא זוכר אותו גם בגלל שהזיכרון קצר וגם בגלל שתמיד יהיה תחלופה.

ים תיכוני, אבל אישית אני שומע ומתחבר למוזיקה שזורמת לי באוזניים. לזמרים אני מתחבר לכישרון כי אני מעריך יכולות של זמר: את אייל גולן אני מעריך מאוד בגלל המנעד והווקאליות האדירה, ואת שגיב כהן למשל אני מעריך מאוד בגלל הכתיבה, היצירה, הביצוע והנשמה בשירים.

אתה לא הראשון ולא תהיה האחרון שישאל אותי את השאלה הנצחית שאני כ"כ רגיל אליה - "למה אתה לא הולך לכוכב נולד(אקס פאקטור, אייל גולן קורא לך דה ווייס וכו') ? ואני אענה לך שזה לא מה שאני מחפש ושבאמת שאני לא מחפש את הדרך הקלה. היום כל אחד מחפש את הזמן מסך שלו ואת 15 דק' התהילה ואחרי חודש כבר אף אחד לא זוכר אותו גם בגלל שהזיכרון קצר וגם בגלל שתמיד יהיה תחלופה.

ים תיכוני, אבל אישית אני שומע ומתחבר למוזיקה שזורמת לי באוזניים. לזמרים אני מתחבר לכישרון כי אני מעריך יכולות של זמר: את אייל גולן אני מעריך מאוד בגלל המנעד והווקאליות האדירה, ואת שגיב כהן למשל אני מעריך מאוד בגלל הכתיבה, היצירה, הביצוע והנשמה בשירים.
אה, אם אתה שר ים תיכוני זה יותר קל להיות פופולארי, אתה צריך קצת קשרים ומפה לשם אתה תתחיל להופיע במועדונים ואז תוציא אולי סינגל ואז השמיים הם הגבול.
לא חסר זמרים שככה הצליחו.

• פותח/ת השרשור
אה, אם אתה שר ים תיכוני זה יותר קל להיות פופולרי, אתה צריך קצת קשרים ומפה לשם אתה תתחיל להופיע במועדונים ואז תוציא אולי סינגל ואז השמיים הם הגבול.
לא חסר זמרים שככה הצליחו.

ממש לא- ההפך, יש זמרים בסגנון הזה "כמו זבל" ו"לא כולם עולים לשלב הבא".

יש את הזמר הזה איתי לוי, שדרך אגב אני ממש לא סובל אותו, אבל הוא פופולארי בקרב קהל הפרחות והערסים, ואני יודע כי אני גר בחיפה ומתחת לבית כל ערב שישי שומעים את היללות שלו דרך רמקולים ניידים כאלה, כשברקע יש קולות של בנות סתומות.
בקיצור הוא התחיל ככה, הוא הופיע במועדונים ואז הוא הוציא את הסינגל ״כמעט שיר אהבה״ ואז כבר היא התפרסם
ממש לא- ההפך, יש זמרים בסגנון הזה "כמו זבל" ו"לא כולם עולים לשלב הבא".
תנסה להשיג חברים עם הרבה עוצמה, אני מתכוון לבעלים של מועדונים, מפיקי חתונות, אנשים כאלה יכולים לקדם אותך המון.

• פותח/ת השרשור
יש את הזמר הזה איתי לוי, שדרך אגב אני ממש לא סובל אותו, אבל הוא פופולארי בקרב קהל הפרחות והערסים, ואני יודע כי אני גר בחיפה ומתחת לבית כל ערב שישי שומעים את היללות שלו דרך רמקולים ניידים כאלה, כשברקע יש קולות של בנות סתומות.
בקיצור הוא התחיל ככה, הוא הופיע במועדונים ואז הוא הוציא את הסינגל ״כמעט שיר אהבה״ ואז כבר היא התפרסם

שתהיה בעניין שאין לי בעיה בכלל לשיר גם באנגלית. נדמה שבגלל שאני מעדיף איזשהו סגנון מסוים אז אוהבים לשים לאמן/זמר איזשהו טייפקאסט מסוים שחושבים עליו ושמצפים שהוא ימלא.

שתהיה בעניין שאין לי בעיה בכלל לשיר גם באנגלית. נדמה שבגלל שאני מעדיף איזשהו סגנון מסוים אז אוהבים לשים לאמן/זמר איזשהו טייפקאסט מסוים שחושבים עליו ושמצפים שהוא ימלא.
תלך בהתחלה עם מה שאתה הכי טוב בו, אל תעשה משחקים ותשיר באנגלית, אחרי שיהיה לך מוניטין תוכל לעבור לשיר באנגלית, לשיר פופ, מה שבא לך, אבל קודם אתה צריך לבנות את עצמך וכדאי עם הסגנון שאתה הכי טוב בו.

כרגע, אני נמצא בצומת דרכים בחיי שבה אני מרגיש צורך להסתכן ולממש את החלום שלי. אשמח לכל טיפ באשר הוא כדי שאדע בכלל ממה להתחיל
מלקרוא אותך בפורום חשבתי שאתה מבוגר יותר.. (זאת מחמאה 😃)
אני אגיד לך מה שאני אומרת לעצמי,
אין שום דבר רע בלהמשיך ולחפש כל החיים, זה רק שומר אותך צעיר יותר
אז קודם כל תוריד מהלחץ של "למצוא" ותהנה מהחוויה של ה"חיפוש"
תתחיל לשיר איפה שרק אפשר - מועדונים, אירועים פרטיים, תחפש נגנים ותיצור איתם הרכב
זה לבד יקדם אותך לאן שאתה רוצה להגיע
ואם עוד עשר שנים, נניח, לא הגעת ?!
לא קרה כלום אתה ממשיך לנסות ובדרך מגיע לעוד אלף מקומות אחרים
הכי גרוע בעיני זה להפסיק לחפש, להתקע באיזה עבודה, עם אישה (בעל) ו-3 ילדים וכלום מסביב..

אין לי איזו עצה או משהו....אבל רק רציתי להגיד שאל תוותר:)
נשמע שאתה ממש רוצה את זה אז לך על מה שחשוב לך ותאמין שתצליח בסוף
נשמע אולי בולשיט אבל זה בדיוק כמו באימונים

בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
מלקרוא אותך בפורום חשבתי שאתה מבוגר יותר.. (זאת מחמאה 😃)
אני אגיד לך מה שאני אומרת לעצמי,
אין שום דבר רע בלהמשיך ולחפש כל החיים, זה רק שומר אותך צעיר יותר
אז קודם כל תוריד מהלחץ של "למצוא" ותהנה מהחוויה של ה"חיפוש"
תתחיל לשיר איפה שרק אפשר - מועדונים, אירועים פרטיים, תחפש נגנים ותיצור איתם הרכב
זה לבד יקדם אותך לאן שאתה רוצה להגיע
ואם עוד עשר שנים, נניח, לא הגעת ?!
לא קרה כלום אתה ממשיך לנסות ובדרך מגיע לעוד אלף מקומות אחרים
הכי גרוע בעיני זה להפסיק לחפש, להתקע באיזה עבודה, עם אישה (בעל) ו-3 ילדים וכלום מסביב..

זה תלוי בבנאדם, אני בן 26 - את תגידי שאני נשמע מבוגר, ואדם מבוגר מהעבודה שלי יגיד שאני ילד, זה הכל יחסי 😃

הלחץ של ה"למצוא" מפריע לי בעיקר בגלל הסביבה שלי - הורים, משפחה מורחבת(סבא, סבתא דודים וכו') וחברים, יש לי "שריטה" בכל מה שנוגע

כשבנאדם שואל אותי מה אני עושה בחיים ? ואני עונה עובד ב-X(עבודה לא עבודה) ולא לומד, זה גורם לאנשים להסתכל עלייך באור שונה למרות שאני יכול להעיד

על עצמי שיש לי ראש על הכתפיים ואני אינטליגנט(אומר זאת בצניעות כמובן...), הרקע שלי הוא לא הרקע "הממוצע" של זמר שהגיע ממשפחה קשת יום בשכונה לא שכונה ואולי גם בפריפריה, בלי השכלה וכו' ממש לא, ההפך - אני מגיע מרקע טוב, עם משפחה מרקע כלכלי ממוצעת פלוס כשקיבלתי כל מה שאני רוצה(טפו טפו טפו), וילדות מאושרת.

ת'אמת שאני כל הזמן מנסה דברים אבל ממש בקטנה - יש לי חבר שהוא דיג'יי שיש לו חברים מכל התחום הזה וגם בתחום המוזיקה אז הוא הציע להגיע לאולפן של חבר שלו ולהקליט כל מה שאני רוצה, וזה פשוט נמרח יותר מדי זמן מפאת זמן של שנינו.

תשמע אני קטן מימך בשנים בהרבה אבל יצא לי לעסוק בתחום הזה כמה שנים הייתי יחצן,DJ ויוצר,אני אישית פחות מתחבר לסגנון הים תיכוני אבל אשמח אם תוכל לשלוח לי סינגל שלך באיכות טובה אולי אוכל לעזור פה ושם ולהעביר אותו הלאה אולי מישהו ישמע את זה וייקח את עוד כמה צעדים קדימה .

הדעה שלי אולי לא תהיה כזו פופולארית..אבל לדעתי תצטרף ללהקה.
לא חסרות להקות שמחפשות סולן טוב.

• פותח/ת השרשור
תשמע אני קטן מימך בשנים בהרבה אבל יצא לי לעסוק בתחום הזה כמה שנים הייתי יחצן,DJ ויוצר,אני אישית פחות מתחבר לסגנון הים תיכוני אבל אשמח אם תוכל לשלוח לי סינגל שלך באיכות טובה אולי אוכל לעזור פה ושם ולהעביר אותו הלאה אולי מישהו ישמע את זה וייקח את עוד כמה צעדים קדימה .

קודם כשנגיע לגשר נחצה אותו אבל תודה על הדלת שפתחת בפניי אני מעריך זאת מאוד. כמו שרשמתי - לפני שנים הייתי בדרך לסינגל ובסוף השיר לא הושלם עד הסוף וזה לא יצא לפועל.

שאלה : במידה ובאמת אשלים את הסינגל המיוחל ואשלח אותו לתחנות רדיו האם יש סיכוי טוב שבאמת ישמיעו אותו או שצריך פרוטקציה מטורפת או מישו מבפנים שיוודא שלפחות ישמעו את השיר כשיעשו סלקציה בין כל השירים החדשים שבטח עושים לפני שמשמיעים אותם.

בכל מקרה החלטתי (וגם בגלל העידוד שלכם) להציב לעצמי מטרה - לקדם את הקריירה שלי. עד עכשיו התעסקתי בהכל חוץ ממה שאני באמת רוצה.

עוד 3 חודשים בערך אני אסיים את לימודי התעודה בעיצוב הגרפי, כשאסיים אותם 3 הדברים היחידים שאעשה יהיו: לעבוד, להתאמן ולחזור לפיתוח קול כשגם שם אשלים את הסינגל.

זה תלוי בבנאדם, אני בן 26 - את תגידי שאני נשמע מבוגר, ואדם מבוגר מהעבודה שלי יגיד שאני ילד, זה הכל יחסי

(אהה, מכאן העוז25...)
ראשית 26 זה ילד:s58: !
שנית אני בדעה שהשכלה זה תמיד טוב. אם יש תחום שמעניין אותך הייתי הולכת בכל מקרה גם על תואר (זה גם יעיל בלהוריד ממך את הדודות).

שצריך פרוטקציה מטורפת או מישו מבפנים שיוודא שלפחות ישמעו את השיר כשיעשו סלקציה בין כל השירים החדשים שבטח עושים לפני שמשמיעים אותם.
בטוח שצריך קשרים כדי להצליח בסצנה הזו אבל בעידן הפייסבוק אפשר גם להעלות קישור וכולנו נשתף...😁
העיקר, תרגע ותהנה מהחיים.

• פותח/ת השרשור
(אהה, מכאן העוז25...)
ראשית 26 זה ילד:s58: !
שנית אני בדעה שהשכלה זה תמיד טוב. אם יש תחום שמעניין אותך הייתי הולכת בכל מקרה גם על תואר (זה גם יעיל בלהוריד ממך את הדודות).

בטוח שצריך קשרים כדי להצליח בסצנה הזו אבל בעידן הפייסבוק אפשר גם להעלות קישור וכולנו נשתף...😁
העיקר, תרגע ותהנה מהחיים.

כן, אני לא בנאדם מקורי בכינוים לפורומים.
וטוב לדעת, אני מרגיש כבר זקן....

אני במחשבה שאם ללמוד לתואר אז ללמוד למשו שאוהבים או שלפחות מתחברים אליו. לצערי היום רוב רובם של הסטודנטים לומדים תואר אך ורק "בשביל שיהיה תואר" ובשביל האסמכתא. אין שום סיבה לבטל אדם לחלוטין במקומות עבודה בגלל שאין לו תואר. וגם זה שאין לו תואר לא בהכרח פחות טוב מזה שכן יש לו. כל הדבר הזה שנקרא "תואר" הפך למסחרה שפשוט מגעילה אותי. בגלל זה אידאולוגית לא הלכתי לעשות פסיכומטרי, מהסיבה הפשוטה שאני לא חושב שזה מצביע על כלום וזה פשוט מבזבז לך הרבה זמן ובעיקר כסף. אותו דבר לגבי שיפור בגרויות. שלא לדבר על התואר עצמו - על הזמן, המפחים הנפשיים, על הכסף שאת מוציאה רק בשביל האפשרות שאולי מישו יסתכל עלייך בחוץ. לא תודה. כבר עכשיו אני שומע על מספיק חברים שלקראת סיום התואר שלהם שלא רוצים להמשיך בתואר שלהם.

באמת שאני במצב הכי תמים שיש - אני פשוט שר מאהבה, היום קצת פחות שר, אבל האהבה והתשוקה לשיר אף פעם לא פחתה. היא נשארה בדיוק כמו שהייתה כשהייתי ילד.

קודם כשנגיע לגשר נחצה אותו אבל תודה על הדלת שפתחת בפניי אני מעריך זאת מאוד. כמו שרשמתי - לפני שנים הייתי בדרך לסינגל ובסוף השיר לא הושלם עד הסוף וזה לא יצא לפועל.

שאלה : במידה ובאמת אשלים את הסינגל המיוחל ואשלח אותו לתחנות רדיו האם יש סיכוי טוב שבאמת ישמיעו אותו או שצריך פרוטקציה מטורפת או מישו מבפנים שיוודא שלפחות ישמעו את השיר כשיעשו סלקציה בין כל השירים החדשים שבטח עושים לפני שמשמיעים אותם.

בכל מקרה החלטתי (וגם בגלל העידוד שלכם) להציב לעצמי מטרה - לקדם את הקריירה שלי. עד עכשיו התעסקתי בהכל חוץ ממה שאני באמת רוצה.

עוד 3 חודשים בערך אני אסיים את לימודי התעודה בעיצוב הגרפי, כשאסיים אותם 3 הדברים היחידים שאעשה יהיו: לעבוד, להתאמן ולחזור לפיתוח קול כשגם שם אשלים את הסינגל.

כמו שאמרת וכמו שכול אחד בפורום הזה במיוחד יודע שלוותר זו לא אופציה בכלל,תלך בדרך שאתה מאמין בה אני יכול להבטיח לך שברגע שהיה לך משהו גולמי אני אעשה את מה שאוכל מהצד שלי לעזור לך להתקדם.
לגבי הרדיו תשמע קשרים כמובן יזרזו את את ההשמעה ויכניסו את הסינגל מהר יותר לפלייליסט אבל סינגלים ברמה גבוהה שהעורך אכן חושב שהם ראויים לרדיו יגיעו לרדיו,אני יכול לתת לך את העצה שלי שאני למדתי לאורך הזמן שעסקתי בזה תהיה מקורי תהיה שונה תהיה משוגע זה מה שיגרום לך להצליח,אנשים תמיד ינסו לשנות אותך לשפר אותך ולתקן אותך במקצוע הזה לפי הטעם וה"אני מאמין" שלהם תעשה מה שניראה לך תביא את עצמך לטקסט,קאבר או כול מה שזה לא היה תעשה את זה רק בדרך שאתה מאמין בה .(אני לא אומר לא להקשיב לביקורת בונה וכו' רק אל תסטה מהדרך שלך במוזיקה)

קודם תחליט אם אתה מתחיל כsinger song writer או כזמר ששר טקסטים שכותבים לו או "קאברים", היום קאבר מוצלח ביוטיוב יכול ללכת דרך ארוכה.

אם אתה ים תיכוני ובקטע של לשיר שירים של אחרים, תמצא לך קלידן נחמד ותתחיל לארגן "חפלות" יש לזה ביקוש\ הערסים משלמים טוב\ לך תדע איפה תיפול.

בכל מקרה, כן זה עסק קשה מאד. יש לי חבר (לא קרוב אבל מישהו שאני רואה מידי פעם) הוא שר בעצמו, הוא גיטריסט מפלצתי! של מזרחית (ניגן עם כל הגדולים) והוא בחר ללכת בדרך שלו בנתיים חוץ מסינגל אחד טוב לא הרבה מכירים אותו במיינסטרים אבל בעולם המזרחית הוא עושה המון הופעות,חפלות ושטויות כאלו ודווקא משלמים לו יחסית בסדר.

חברים , די להגיד שכל מי ששומע מזרחית הוא ערס זה די פרמיטיבי, אם יש ערסים ששומעים מזרחית זה לא אומר שכולם...

במילה אחת, יוטיוב.
תשיג ציוד (או גישה לציוד), תתחיל להעלות חומרים ותנסה לפרסם.
אני באמת לא יכול לחשוב על רעיון יותר טוב, ואת האמת לא צריך לחפש יותר מדי כי יוטיוב הוא אחד הכלים הטובים ביותר היום בשביל להצליח. תנסה את מזלך, ודרך אגב לנהל ערוץ ביוטיוב ועוד עם חומרים שלך זה פשוט כיף, מניסיון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית