קידום קריירה במוזיקה

• פותח/ת השרשור oz25
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
במילה אחת, יוטיוב.
תשיג ציוד (או גישה לציוד), תתחיל להעלות חומרים ותנסה לפרסם.
אני באמת לא יכול לחשוב על רעיון יותר טוב, ואת האמת לא צריך לחפש יותר מדי כי יוטיוב הוא אחד הכלים הטובים ביותר היום בשביל להצליח. תנסה את מזלך, ודרך אגב לנהל ערוץ ביוטיוב ועוד עם חומרים שלך זה פשוט כיף, מניסיון.

יש לי פרופיל משלי(לא למטרת מוזיקה אלא יותר לסרטוני טכניקה כאן לפורום 😃 ), אבל תסכים שלעשות וידאו של עצמי שר או משו בסגנון זה לא כמו להיכנס לאולפן ולהקליט.

קודם תחליט אם אתה מתחיל כsinger song writer או כזמר ששר טקסטים שכותבים לו או "קאברים", היום קאבר מוצלח ביוטיוב יכול ללכת דרך ארוכה.
אם אתה ים תיכוני ובקטע של לשיר שירים של אחרים, תמצא לך קלידן נחמד ותתחיל לארגן "חפלות" יש לזה ביקוש\ הערסים משלמים טוב\ לך תדע איפה תיפול.
בכל מקרה, כן זה עסק קשה מאד. יש לי חבר (לא קרוב אבל מישהו שאני רואה מידי פעם) הוא שר בעצמו, הוא גיטריסט מפלצתי! של מזרחית (ניגן עם כל הגדולים) והוא בחר ללכת בדרך שלו בינתיים חוץ מסינגל אחד טוב לא הרבה מכירים אותו במיינסטרים אבל בעולם המזרחית הוא עושה המון הופעות,חפלות ושטויות כאלו ודווקא משלמים לו יחסית בסדר.

כרגע חושב להתחיל רק כמבצע, אין לי כרגע את הכישרון לכתוב, אולי זה יבוא עם הזמן.

אין לי שמץ של מושג איך לארגן חאפלה. אם כבר ניסיתי לברר עם חברים שמארגנים או הולכים לקריוקי וחאפלות בסגנון הזה ולצערי זה לא יצא לפועל.

ולחבר הזה יש זמן להתאמן ? קשה לי לדמיין את עצמי מפסיק חחחח

חברים , די להגיד שכל מי ששומע מזרחית הוא ערס זה די פרימיטיבי, אם יש ערסים ששומעים מזרחית זה לא אומר שכולם...

תשמע, אישית לי מאוד חשוב הטקסט ושאתחבר ללחן של השיר, אבל, אני בהחלט יכול להבין זמרים אחרים שמוציאים שירים קצביים שמתאימים יותר לקיץ ולמועדונים. לא בכל מקום אנשים רוצים לשמוע שירים איכותיים עם שפה גבוהה וכו' אלא פשוט באים ליהנות ולהשתחרר. כמו כן אני עוד יכול להבין כי שיר מסוים אם הוא יצליח הוא יכול להזניק אותך קדימה. תראה למשל את "בלבלי אותו" של קובי פרץ - שיר שהוא לא ברמה כ"כ גבוהה אבל, עובדה שאחרי זה כל בית בישראל זמזם אותו אז וזה הזניק אותו קדימה.

אני יכול לתת לך את העצה שלי שאני למדתי לאורך הזמן שעסקתי בזה תהיה מקורי תהיה שונה תהיה משוגע זה מה שיגרום לך להצליח,אנשים תמיד ינסו לשנות אותך לשפר אותך ולתקן אותך במקצוע הזה לפי הטעם וה"אני מאמין" שלהם תעשה מה שניראה לך תביא את עצמך לטקסט,קאבר או כול מה שזה לא היה תעשה את זה רק בדרך שאתה מאמין בה .(אני לא אומר לא להקשיב לביקורת בונה וכו' רק אל תסטה מהדרך שלך במוזיקה)

אני יכול לתת לך את העצה שלי שאני למדתי לאורך הזמן שעסקתי בזה תהיה מקורי תהיה שונה תהיה משוגע זה מה שיגרום לך להצליח,אנשים תמיד ינסו לשנות אותך לשפר אותך ולתקן אותך במקצוע הזה לפי הטעם וה"אני מאמין" שלהם תעשה מה שניראה לך תביא את עצמך לטקסט,קאבר או כול מה שזה לא היה תעשה את זה רק בדרך שאתה מאמין בה .(אני לא אומר לא להקשיב לביקורת בונה וכו' רק אל תסטה מהדרך שלך במוזיקה)

כבר כרגע אני חושב שאני אדם שונה מרוב הזמרים שיש כיום בשוק ככה שאני לא חושב שאני צריך להיות ייחודי יותר.
אני כל הזמן חושב לעשות משו חדש וליצור טקסטים טובים עם לחנים טובים. כמובן שאם יהיו שירים שהם קצביים תמיד אשמח לעשות.

נערך לאחרונה:
יש לי פרופיל משלי(לא למטרת מוזיקה אלא יותר לסרטוני טכניקה כאן לפורום 😃 ), אבל תסכים שלעשות וידאו של עצמי שר או משו בסגנון זה לא כמו להיכנס לאולפן ולהקליט.

זה לא שולל אחד את השני. למה לא להיכנס לאולפן, להקליט ולהעלות ליוטיוב?
הנה אחד שהתפרסם ככה לדוגמא.
פשוט המלצתי לך להשתמש ביוטיוב בכדי להפיץ את זה. גם לזרים שימצאו את זה דרך יוטיוב, וגם לאנשים שאתה מכיר, זה פשוט נוח שכל החומרים שלך מאורגנים בתוך אתר ואתה פשוט יכול לשלוח קישורים ולא להתסובב עם דיסקים וכו'.

• פותח/ת השרשור
זה לא שולל אחד את השני. למה לא להיכנס לאולפן, להקליט ולהעלות ליוטיוב?
הנה אחד שהתפרסם ככה לדוגמא.
פשוט המלצתי לך להשתמש ביוטיוב בכדי להפיץ את זה. גם לזרים שימצאו את זה דרך יוטיוב, וגם לאנשים שאתה מכיר, זה פשוט נוח שכל החומרים שלך מאורגנים בתוך אתר ואתה פשוט יכול לשלוח קישורים ולא להתסובב עם דיסקים וכו'.

(אני יודע שזה בדיליי, מתנצל מראש) להיכנס לאולפן ולהקליט הוא תהליך ארוך כשלעצמו. שלא נדבר בכלל על עיצוב תמונת הנושא שצריכה להופיע בקליפ יוטיוב, אבל כמו שאמרת ואני מסכים - שיוטיוב הוא כלי יחסית נוח ומאורגן אבל אני לא חושב שהוא מספיק כי הוא לא נותן מספיק אימפקט. השאלה מה עוד אני יכול לעשות ? את רן שפיר(מתמודד "כוכב נולד") אני הכרתי מקליפי יוטיוב שהוא עשה עם פלייבקים של אייל גולן וככה זה נשאר עד שחברים שלו רשמו אותו לתכנית ללא ידיעתו ורק ככה הוא התפרסם.

אגב שבוע שעבר חבר חגג יום הולדת בבית עם עוד חברים עם על האש ואלכוהול. בשיחה אתו הצעתי שאולי יביא קריוקי כי אני חושב שזה יהיה נחמד.
לא רק שהוא הביא, הוא גם אמר לי בנוסף "הבאתי את הקריוקי(הוא ממש הביא דיג'יי עם כל הציוד) רק בשבילך, שתשיר". איך שאני מגיע לשם אחרי שכל החברים שלו שרובם אני לא מכיר - מגיעים, אחד החברים שלו פונה אליי ואומר לי: "מור(ילד היום הולדת) אמר לי שיש לו חבר(הוא ידע שזה אני) שיודע לשיר". מודה שטיפה נלחצתי מ"גודל המעמד" שיצרו לי אבל זה בהחלט לא פגע לי בביטחון, כי אם יש משו אחד שאני יודע על עצמי - שלשיר אני יודע.
בסופו של דבר עליתי על "הבמה", פעם לבד ופעם עם שאר החברים שלו שגם רצו לשיר ולעשות "גוד טיים", ועשינו לבחור שמח. כשאני מקבל כפיים ותגובות של "וואו" ו"כל הכבוד" של שאר האנשים שלא מכירים אותי, וגם מהחברים שכן מכירים אותי ועודדו אותי כל הדרך.

שמח בשבילך על מה שקרה.
ואני מצטער אבל אני לא מסכים, להעלות חומרים ליוטיוב זה לא כזו טרחה (מעבר להקלטת השיר שאת זה תצטרך לעשות ככה או ככה), וגם אם זו טרחה מבטיח שתהנה ממנה.
ולגבי איך להתפרסם, שאלה יפה.
יש צמד ביוטיוב שקוראים לו TeraBrite עם כמות מכובדת של נרשמים וצפיות (כ150 אלף נרשמים) והם התפרסמו בזכות זה שהם הכינו שירי פתיחה (Intros) לערוצים מפורסמים ובכך קיבלו קרדיט מהם בסרטונים שלהם.
זה כמובן לא מה שאני ממליץ לך אבל תהיה יצירתי.
תתחיל בלאסוף חומר, להעלות לערוץ שיהיה לצופים חדשים מה לראות, ומשם פשוט מנסים.

• פותח/ת השרשור
אז עדכון קל : אני כרגע בוחן עבודה בין מספר אנשי מקצוע והייתה לי פגישה עם הראשון היום.

סיפרתי לו קצת על עצמי, מה הקשר שלי למוזיקה ואז הוא ביקש שאשיר לו.

שרתי לו את פרח באביב של סגיב כהן - הבנאדם לא הראה התלהבות יתר אבל ראיתי שהוא התרשם מאוד.

כרגע אני בינתיים עובד ומחכה לחודש הבא שבו אסיים לימודי תעודה ואז אוכל להתחיל לחשוב על מה שאני אוהב ועל מה שאני רוצה לעשות.

• פותח/ת השרשור
שנה ו-4 חודשים מאז שהעליתי את הפוסט הזה.

הזמן עבר, התקדמנו, הצבנו יעדים ומטרות ובינתיים טפו טפו מחקתי כמה מהם מרשימת ה-To Do List שלי.

יש לי סינגל משלי עם כותב ומלחינה ונגנית מוכשרים מאוד. הופעתי עם השיר באוזן בר בת"א - מוזמנים לשמוע אותו ולחוות דעה.

"קצת" התרגשתי כמו שאפשר לשמוע אבל מקווה שעדיין תיהנו ותאהבו, האזנה נעימה.

לגבי השאלה "איך להתפרסם ולהתקדם" -
הכל פונקציה של מאמץ, אתה צריך נון סטופ לחרוש במות בכל מקום שיתנו לך
לא להפסיק לכתוב / להקליט / לשיר, לעשות שיעורי פיתוח קול
וכמעט הכי חשוב - להכיר אנשים...וכמה שיותר...שיפרגנו לך בפייסבוק / טוויטר / כל דבר אחר

תעלה שירים ליוטיוב, לפייסבוק, תשלח לאמנים / מפיקים / יחצני מועדונים
כל "אושייה" שהיא

לפי הוידאו יש לך עבודה רבה על נושא העמידה על במה והשואו - אתה נראה קפוא תנסה לזוז יותר להביע יותר עם הפנים והידיים ולנשום עמוק
וגם על השירה עצמה שנפלת כמה פעמים
(אמרת שאתה לא רוצה דה ווייס ואקס פקטור למינהם - אז בחיים האמיתיים לא יוותרו לך על נפילות ואם זה יראה משעמם זה בדיוק מה שזה יהיה)

מזרחית לא מתאים לך מבחינת סגנון שירה - הייתי במקומך פונה יותר לכיוון של נתן גושן/ עידן עמדי בסגנון

בהצלחה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית